Власне, з покупкою 55-дюймового тв постала потреба пошуку якіснішого контенту. Поки що або дивлюся онлайн з різних сайтів(але там 1080 максимум якість), або знайшов для себе таку апку як Stremio - програє онлайн торенти. Перші спроби щось зробити через лампу чи прізма тв(це взагалі був біль) успіхом не увінчалися, попри їх нахвалювання в інтернетах. Качати окремо торенти і тоді програвати на тв бажання теж нема, та і розміри файлів там нічогенькі. Тому шукаю як дивитися 4к відео - якщо це звісно можливо онлайн без купи підписок(поки нетфлікс дивлюся, але для хорошого відео треба топова підписка)
Вирішилося просто: За місяць починаєш розуміти, що різниця між 4к та 1080 для пересічного споживача відсутня, якщо йому про це не сказати і не натягнути, щоб він сказав"Вау!!!". Раніше в Лампі шукав найбільшу якість і намагався дивитись, а зараз в пріоритеті "більшість роздаючих" і "аби не 720"
Частина якісного контента в 4 к це за гроші, нетфлікс, лампа( в преміум лампі е і нетфлікс і тд і тп) якщо е хд відеообокс на приставці або в самому тв якщо він на андроїді то можна добавити торент толока , треба рееструватися, то там е теж трішки контенту в 4 к, якщо нема хд відеобокса пишить свій ТГ в приват скину файл хдвідеобокса, якщо треба преміум лампа або преміум нетфлікс підкажу де купити якщо треба
Сапожник 11.07.2025 11:41 пишет: Вирішилося просто: За місяць починаєш розуміти, що різниця між 4к та 1080 для пересічного споживача відсутня, якщо йому про це не сказати і не натягнути, щоб він сказав"Вау!!!". Раніше в Лампі шукав найбільшу якість і намагався дивитись, а зараз в пріоритеті "більшість роздаючих" і "аби не 720"
ну не знаю, не знаю. як не крути, в 4к(там де фільм 20+(а то і 40-50-70гб важить) дуже гарно помітна різниця з 1080. вже кілька так спробував. Ну а якщо дивитися 1080, то браузер за очі, і не треба буде тв мучити зайвими прогами. рекламу блочить і грузить норм
ну не знаю, не знаю. як не крути, в 4к(там де фільм 20+(а то і 40-50-70гб важить) дуже гарно помітна різниця з 1080. вже кілька так спробував. Ну а якщо дивитися 1080, то браузер за очі, і не треба буде тв мучити зайвими прогами. рекламу блочить і грузить норм
Так у цьому власне і проблема з пошуком. Насправді непертиснутий двогодинний фільм в 1080р з семиканальним звуком (бажано в DTS-...) має розмір десь 46+ Гб. Тобто про 4К розміром 20+ ще з звуковою доріжкою новітнього формату взагалі немає сенсу говорити. Чесний двогодинний 4К фільм з сучасним багатоканальним звуком важить не менше 80 Гб. А забезпечити передачу 80 ГБ в режимі онлайн за дві години пркатично нереально (це увесь ланцюжок від американського сервера до "останньої милі"). От і з'являють в онлайні такі "напів 4К" фільми, якість зображення і, особливо, звуку в яких практично не відрізняються від 1080р (тому що ці 4К фільми таки перетискають для більш стабільної передачі і скорочення трафіку).
egorka 11.07.2025 12:10 пишет: Частина якісного контента в 4 к це за гроші, нетфлікс, лампа( в преміум лампі е і нетфлікс і тд і тп) якщо е хд відеообокс на приставці або в самому тв якщо він на андроїді то можна добавити торент толока , треба рееструватися, то там е теж трішки контенту в 4 к, якщо нема хд відеобокса пишить свій ТГ в приват скину файл хдвідеобокса, якщо треба преміум лампа або преміум нетфлікс підкажу де купити якщо треба
толоку здавна знаю і маю акаунт. про решту відписав в приват, дякую
Якщо у тебе тв 4к і читає з флешки 4к то скачай з якогось авторитетного торента сучасний справжній фільм (не виробництва всяких нетфліксів) розміром десь 80-100 гігів на 2 години і порівняй якість зображення з "4к роліками" з ютуба. Про звук з ютуба навіть говорити немає бажання. Навіть офіційні музичні кліпи звучать так, що хочеться
egorka 12.07.2025 13:51 пишет: А на тетфліксі справжній 4 к чи теж ні?
ні по звуку ні по відео не справжній, кажу ж качати треба і зовсім не всі фільми є в такій якості, як правило самі популярні є фільми на торентах досить граної якості на 45-50 Гб їх вже можна дивитись як 4К а справжні 4К не часто викладають і вони по 70-100 Гб
Якщо у тебе тв 4к і читає з флешки 4к то скачай з якогось авторитетного торента сучасний справжній фільм (не виробництва всяких нетфліксів) розміром десь 80-100 гігів на 2 години і порівняй якість зображення з "4к роліками" з ютуба. Про звук з ютуба навіть говорити немає бажання. Навіть офіційні музичні кліпи звучать так, що хочеться
Дякую Костя, я не гурман то мені якість нетфлікса в 4 к на 55 самсунгі влаштовує, на зовнішньому диску є пару фільмів тіпа трансформерів але вже не памʼятаю в 4 к чи ні, подивився зараз на толоці то щось не бачив там фільмів по 80/100 гіг, та і качати зараз нема можливості бо нема на чому на айпад не скачаєш а от наприклад порівнювати той же нетфлікс і наприклад кіно в 4 к на лампі де е нетфлікс теж то на самому нетфліксі якісь буде краще, але як писали то для 4 к треба вже більше діагональ та більш сучасний тв