Чтоб например из домашей сети сделать типа "оптику" а потом подключить комп. Надо проверить ящик вот такого добра... Или не стоит возни и оно не ремонтопригодно?
це з оптіки у rj45 конвертори? Якщо так, що заважає поєднати їх один до одного опичним, а з інших боків cat5 патч-кордами(switch<->cat5<->converter<->fiber<->converter<->cat5<->pc)?
slivabox 12.07.2025 13:09 пишет: це з оптіки у rj45 конвертори? Якщо так, що заважає поєднати їх один до одного опичним, а з інших боків cat5 патч-кордами(switch<->cat5<->converter<->fiber<->converter<->cat5<->pc)?
Вони працюють в одну сторону
До речі - а вони "тупі" чи до них є якийсь інтерфейс?
Костя, воно має сенс якщо в тебе канал довше 100 метрів, в іншому разі даунгрейд з гігабіта в сотку, бо онухи в тебе 100 , та ще й як з телефона бачу зі своїм "чудовим" зором вони з окремим фібером на прийом та передачу.
Djohny 12.07.2025 16:38 пишет: Костя, воно має сенс якщо в тебе канал довше 100 метрів, в іншому разі даунгрейд з гігабіта в сотку, бо онухи в тебе 100 , та ще й як з телефона бачу зі своїм "чудовим" зором вони з окремим фібером на прийом та передачу.
Леш, вибач. Але весь пост мимо. Вони всі тільки на прийом. Мені їх використання не важливе. Це привезли на подивитись по можливості поремонтувати.
Тому я почав з того що якось на них треба шось подати на вхід.
Djohny 12.07.2025 16:38 пишет: Костя, воно має сенс якщо в тебе канал довше 100 метрів, в іншому разі даунгрейд з гігабіта в сотку, бо онухи в тебе 100 , та ще й як з телефона бачу зі своїм "чудовим" зором вони з окремим фібером на прийом та передачу.
Леш, вибач. Але весь пост мимо. Вони всі тільки на прийом. Мені їх використання не важливе. Це привезли на подивитись по можливості поремонтувати. Тому я почав з того що якось на них треба шось подати на вхід.
А модельку напиши... Бо сетей только на прием что то давно не припомню, хотя бы ACK оно ж должно отправить?
kkk_GAZ240 12.07.2025 12:37 пишет: Чтоб например из домашей сети сделать типа "оптику" а потом подключить комп. Надо проверить ящик вот такого добра... Или не стоит возни и оно не ремонтопригодно?
А в чому у сенс вдома оптики 100 Мбіт/с, коли вита пара дає вищу швидкість? Якась навіть стара 5-категорія тягне мінімум 1Гіг, а якщо норм 5е мідний (чи не мідний) кабель - працюватиме і на 2.5 Гіг/с? Гарна вита пара - працюватиме на 10 Гіг/с. То для чого оптика 100 Мбіт/с, крім утричі складнішої конструкції мережі?
Якщо це чисті медіаконвертери, і потрібно лише їх перевврити - то, по хорошому - варто вияснити, який кабель має бути (на яку довжину хвилі, і одномод, чи багатомод), Але, так як для перевірки потрібний короткий опичний патчкорд (sc-sc), то піде будь-який (очевидно, чи досить ймовірно - вони всі - під багатомод, а не одномод). Тобто, для перевірки - має бути короткий багатомодовий кабель, якщо це конверери під багатомод (в мене десь може валятися, але я зараз ще не в Києві). Та й все.