autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який?

igg 1
V.I.P **
60 лет (39 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який?
      14 июля 2025 в 23:17 Гілками

Питання до тих, хто придбав останнім часом (рік-два-три) сабж: який бренд/модель обрали та наскільки задоволені/або ні... ефективністю, рівнем шуму й взагалі?

Основний критерій вибору в мене (як й в багатьох, хто обирає для кімнати, де сплять) лише один - максимальна тиша у ввімкненому стані, особливо вночі, звісно)

Здогадуюся , що найменш шумні, як й було завжди, виробляє Daikin.
Але не лізе він у мій бюджет, цього разу...

Маю надію, що хтось із виробників середньо-бюджетного сегменту, хоч трохи наблизився до тих показників.
Може, комусь пощастило знайти 9-ку/12-ку з досить тихою (хоча добре розумію, що рівень шуму у, наприклад, 30-ти річної людини геть відрізняється від 60-ти річної) роботою та за приємну вартість?

А, от ще згадав! Про функцію керування через Wi Fi, що з'явилася останнім часом у багатьох виробників(але не в консервативних японців ): наскільки корисно та зручно, щоби ії хотіти?

Дякую, за ваші думки та рекомендації.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! ****
48 лет (30 лет за рулем), Киев
С нами с 16.08.2005

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: igg]
      14 июля 2025 в 23:30 Гілками

Для такої площі не гоняйся за 12, бери 9 - достатньо.
Якщо влазиш по бюджету то Купер хвалять усі.

Пс. В мене Whirlpool SPICR 309W і нарешті я знайшов те, при чому я можу спати ))) але там мабуть бюджет не тот

Пс2. Якби вайфай ще вікна закривав, тоді від нього був би сенс, а так...я б ним не користувався.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: Сапожник]
      15 июля 2025 в 00:39 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Сапожник 14.07.2025 23:30 пишет:

Пс. В мене Whirlpool SPICR 309W і нарешті я знайшов те, при чому я можу спати ))) але там мабуть бюджет не тот

Пс2. Якби вайфай ще вікна закривав, тоді від нього був би сенс, а так...я б ним не користувався.

Кімната - випалюється сонцем від полудня до самого заходу тому й думаю про 12...
По бюджету (планую до 20к) Купер влазить та й Whirlpool SPICR 309W, дивлюся, теж наче влазить...Але, як раз сьогодні натрапляв на відгуки про нетиху роботу куперів

Натрапив, вже після твого дописа про тишу SPICR 309W, на порівняння рівня шуму Купера та Вірпула(на Розетці) й був здивований, що купер удвічі тихіший за характеристиками

Кімната - випалюється сонцем від полудня до самого заходу  тому й думаю про 12.По бюджету (планую до 20к) Купер влазить та й Whirlpool SPICR 309W, дивлюся, теж наче влазить

Змінено igg (00:40 15/07/2025)

Супер писатель! ****
48 лет (30 лет за рулем), Киев
С нами с 16.08.2005

15 июля 2025 в 05:58 Гілками

igg 15.07.2025 00:39 пишет:

Кімната - випалюється сонцем від полудня до самого заходу тому й думаю про 12...
По бюджету (планую до 20к) Купер влазить та й Whirlpool SPICR 309W, дивлюся, теж наче влазить...Але, як раз сьогодні натрапляв на відгуки про нетиху роботу куперів

Натрапив, вже після твого дописа про тишу SPICR 309W, на порівняння рівня шуму Купера та Вірпула(на Розетці) й був здивований, що купер удвічі тихіший за характеристиками

Тобі треба комфорт вночі, а не морозилка вдень. Я стикнувся, з попередніми кондьорами, які були с "запасом", що вони просто не могли фізично опустити швидкість внутрішнього вентилятора до мінімального комфортного рівня і потік холодного повітря відбивався від стін, стелі, потолка... та я (а особливо дружина) постійно відчував протяги. Причому позбавитися можна було тільки сторонніми дефлекторами. Ну й і більше швидкість - більше шум.

Стосовно порівняння шума, мені здається у Розетки якась лажа в агрегаторі. Вони порівнюють різні режими . Є різний рівень шума на різних режимах і нічний - це окремий режим, саме його треба порівнювати
Ту в описі, для вірлпула вказано 19дБ https://ek.ua/ua/WHIRLPOOL-SPICR-309W.htm

ПС. Я не топлю за Вірлпул, я просто його взяв, тому що, для мене була дуже "смачна" ціна на той момент, як для співробітника. Не було б його, розглядав би Купер бо у багатьох знайомих вони стоять

При розрахунку бюджету, заплануй ще левову частку на встановлення. Інсталяторів зараз взагалі небагато, тим паче сезон, а особливо ті, яких тут рекомендували на форумі "з рекомендаціями" ломлять ціни "наче в останній раз" - по 100 баксів й не знайдешь. Ще багато хто з них, барижить куперами з дісконтом. Невеличким... можна й дешевше знайти, але зручно, що вони відразу з ним приїжджають.

Змінено Сапожник (06:06 15/07/2025)

продавець овочів **
Киев
С нами с 11.04.2006

15 июля 2025 в 07:03 Гілками

я піддався на умовляння що 12 краще за 9 для 15 м. А просто 9 не було на складі. В результаті дуже сильний потік повітря навіть на одиничці і менше його не зробити. Некомфортно, хоча охолоджує швидко.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

15 июля 2025 в 07:20 Гілками

igg 14.07.2025 23:17 пишет:

Питання до тих, хто придбав останнім часом (рік-два-три) сабж: який бренд/модель обрали та наскільки задоволені/або ні... ефективністю, рівнем шуму й взагалі?

Основний критерій вибору в мене (як й в багатьох, хто обирає для кімнати, де сплять) лише один - максимальна тиша у ввімкненому стані, особливо вночі, звісно)

Здогадуюся , що найменш шумні, як й було завжди, виробляє Daikin.
Але не лізе він у мій бюджет, цього разу...

Маю надію, що хтось із виробників середньо-бюджетного сегменту, хоч трохи наблизився до тих показників.
Може, комусь пощастило знайти 9-ку/12-ку з досить тихою (хоча добре розумію, що рівень шуму у, наприклад, 30-ти річної людини геть відрізняється від 60-ти річної) роботою та за приємну вартість?

А, от ще згадав! Про функцію керування через Wi Fi, що з'явилася останнім часом у багатьох виробників(але не в консервативних японців ): наскільки корисно та зручно, щоби ії хотіти?

Дякую, за ваші думки та рекомендації.

У яких "консервативних японців" немає вайфаю? Просто міцу пропонує модель без вайфаю і додатковий блок (за додаткову плату) який додає вайфай. Тобто не треба то і не платиш. Взагалі якщо обираєш купер то як на мене вже краще міцу взяти за ті ж кошти srk 25 zspr-s. І пластик не стане сірим через 3 роки, як у купера, і тихіше, і якщо написано 25 (по іншій системі 9) то така потужність і буде, бо у китайців - читаєш 12 розумієш що 9 і т.п.
Як власник кондея з вайфаєм скажу що у цієї опції є лише одне застосування: коли у спекотний день нікого не було вдома і збираєшся через півгодини повернутися, то включаєш кондей щоб він до твого приїзду охолодив кімнату.
Whirpool хіба виробляє кондиціонери? Це мабуть схема купера - є торгова марка, під якою продається якийсь китаєць. Щодо потужного потоку - може і є проблеми у деяких кондиціонерів, але у мене у кухні студіо стоїть міцу 50 і його можна запустити в режим охолодження на мінімальних обертах, коли поток повітря не відчуваєш. Взагалі зараз заднім числом бачу що можна було і у кімнатах (вони у мене по 20+ метрів) ставити не 35, а 50. Воно звісно дорожче але наскільки тихіше і швидше охолоджує!

важничающий писатель ***
45 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

15 июля 2025 в 08:18 Гілками

Хм, а в такому бюджеті бувають 12, ще й тихі?

У мене стоять 9 СН, навіть в кухні 18м стоїть 9 серії Arctic, вистачає її явно з запасом, охолоджується швидко, але назвати їх тихими я не можу навіть в нічному режимі. Мені подобається білий шум, я під нього краще сплю.

V.I.P ***
54 года (26 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

15 июля 2025 в 09:07 Гілками

Обирав по відгукам, зупинився у виборі між Міцу та CH. Далі з відгуків зрозумів, що дуже залежить від того, хто буде встановлювати, щоб не грати в лотерею звернувся в рекламну тему Егорки на форумі. Отримав сервіс вище ніж сподівався за гарною ціною.

Взяв CH Veritas 9-ку на 20 метрів. За 3 тижні важко скласти повне враження, але рівень звуку, швидкість охолодження, споживання повністю задовольняє. Читав багато скарг на підключення до Wi-Fi та кривість роботи додатку, але на практиці проблем не побачив, можливо тому, що підключався через ChatGPT

member *****
Запорожье
С нами с 23.06.2015

15 июля 2025 в 10:18 Гілками

якщо це спальня та ще й використання вночі, підіймай бюджет, щоб вистачило на придбання інверторного кондиціонеру, не буде перепадів температури (вкл/викл), і не буде чутно як вмикається компресор (це індивідуальнов залежності від розташування блоку чи шумоізоляції тощо, може і не чутно бути взагалі), 9-ки буде вдосталь на таке приміщення.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: Сапожник]
      15 июля 2025 в 10:37 Гілками

Сапожник 15.07.2025 05:58 пишет:

Тобі треба комфорт вночі, а не морозилка вдень. Я стикнувся, з попередніми кондьорами, які були с "запасом", що вони просто не могли фізично опустити швидкість внутрішнього вентилятора до мінімального комфортного рівня і потік холодного повітря відбивався від стін, стелі, потолка... та я (а особливо дружина) постійно відчував протяги. Причому позбавитися можна було тільки сторонніми дефлекторами. Ну й і більше швидкість - більше шум.

Стосовно порівняння шума, мені здається у Розетки якась лажа в агрегаторі. Вони порівнюють різні режими . Є різний рівень шума на різних режимах і нічний - це окремий режим, саме його треба порівнювати
Ту в описі, для вірлпула вказано 19дБ https://ek.ua/ua/WHIRLPOOL-SPICR-309W.htm

ПС. Я не топлю за Вірлпул, я просто його взяв, тому що, для мене була дуже "смачна" ціна на той момент, як для співробітника. Не було б його, розглядав би Купер бо у багатьох знайомих вони стоять

При розрахунку бюджету, заплануй ще левову частку на встановлення. Інсталяторів зараз взагалі небагато, тим паче сезон, а особливо ті, яких тут рекомендували на форумі "з рекомендаціями" ломлять ціни "наче в останній раз" - по 100 баксів й не знайдешь. Ще багато хто з них, барижить куперами з дісконтом. Невеличким... можна й дешевше знайти, але зручно, що вони відразу з ним приїжджають.

Дякую за слушні коменти/поради Таки буду орієнтуватися на 9-ку.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: tolik86]
      15 июля 2025 в 10:41 Гілками

tolik86 15.07.2025 10:18 пишет:

якщо це спальня та ще й використання вночі, підіймай бюджет, щоб вистачило на придбання інверторного кондиціонеру, не буде перепадів температури (вкл/викл), і не буде чутно як вмикається компресор (це індивідуальнов залежності від розташування блоку чи шумоізоляції тощо, може і не чутно бути взагалі), 9-ки буде вдосталь на таке приміщення.

дякую, може дасте пару конкретних прикладів, які саме моделі(до яких підняти бюджет) маєте на увазі?
Бо я НЕінверторні взагалі не розглядаю та дивлюся, що в бюджеті 20к+- є чималий вибір інверторних 9-к...

V.I.P ***
54 года (26 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

15 июля 2025 в 11:07 Гілками

igg 15.07.2025 10:41 пишет:

бюджеті 20к+- є чималий вибір інверторних 9-к...

Я брав CH-S09FTXQ2-NG.
Бюджет зі встановленням, чи тільки за сам девайс? Ціни на роботи можуть дуже суттєво відрізнятися.

member *****
Запорожье
С нами с 23.06.2015

15 июля 2025 в 12:17 Гілками

За конкретні моделі, не підкажу то треба хто на потоці стоїть.
не побачив, що вибір був саме інверторного кондея

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: nickka]
      15 июля 2025 в 12:38 Гілками

nickka 15.07.2025 07:03 пишет:

я піддався на умовляння що 12 краще за 9 для 15 м. А просто 9 не було на складі. В результаті дуже сильний потік повітря навіть на одиничці і менше його не зробити. Некомфортно, хоча охолоджує швидко.

Це взагалі основна проблема, як на мене. У мене в парі кімнат 12м і 15м стоять 7-ки - надто сильні. От в кімнаті 22м 9-ка в самий раз, результат чудовий. Це схід, пряме сонце до 12-ї години. Ну нехай на західній стороні жарить сильніше, трохи накинути на це, але все одно брати надто потужні кондиціонери погано

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: Tarasoff]
      15 июля 2025 в 13:20 Гілками

Tarasoff 15.07.2025 12:38 пишет:

Це взагалі основна проблема, як на мене. У мене в парі кімнат 12м і 15м стоять 7-ки - надто сильні. От в кімнаті 22м 9-ка в самий раз, результат чудовий. Це схід, пряме сонце до 12-ї години. Ну нехай на західній стороні жарить сильніше, трохи накинути на це, але все одно брати надто потужні кондиціонери погано

а які саме 7-ки стоять й на скільки Вас вони влаштовують, чи й вони таки - "надто сильні" для такої площі?

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: Daugava]
      15 июля 2025 в 13:23 Гілками

Daugava 15.07.2025 11:07 пишет:

igg 15.07.2025 10:41 пишет:

бюджеті 20к+- є чималий вибір інверторних 9-к...

Я брав CH-S09FTXQ2-NG.
Бюджет зі встановленням, чи тільки за сам девайс? Ціни на роботи можуть дуже суттєво відрізнятися.

20к - бюджет на сам девайс, розуміючи, що на встановлення треба ще приблизно +-50% від суми девайса закладати.

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

15 июля 2025 в 14:02 Гілками

igg 15.07.2025 13:20 пишет:

Tarasoff 15.07.2025 12:38 пишет:

а які саме 7-ки стоять й на скільки Вас вони влаштовують, чи й вони таки - "надто сильні" для такої площі?

Якщо доводиться виключати кондиціонер, то це і є надто сильний. Дивись трохи вище комрад Сапожник писав, що неможливо зменшити обороти вентилятора менше мінімальних. В маленькому приміщенні це проблема. Доречі, на минулій квартирі був якийсь китаєць з кнопкою еко, що зменшувала оберти обдуву менше мінімуму, корисна кнопка ). В CH такої немає. Зараз стоять три інвертори CH, дві 7 і одна 9, моделі вже старі, в продажу немає. Визвав кондиціонерщика з гарною репутацією в ЖК, він мені розклав декілька варіантів на різні бюджети, описав плюси мінуси, я просто довірився йому. Працюють тихо, пластик не темніє, такий-же білесенький як при покупці.

V.I.P **
44 года,
С нами с 08.06.2015

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: nickka]
      16 июля 2025 в 00:17 Гілками

+1, лишня потужність - досить нерозумна. В нас інверторна 7-ка на 18 кв.м (точнше - 3.5х5 м), і двері в кімнату - не закриваються ніколи. То на повний напор повітря ще ніколи не було потреби вмикати. Він, поки починає холодити - дмухає трохи дужче, а потім - ще й зменшує напор. І це все на середньому рівні "вітру" (чи, точніше - 2 палички з 5 максимальних, завжди).
Марку - зараз пошукаю.
Щодо шуму - це дуже суб'єктивно, тому даати поради немає сенсу. Наприклад, я можу (міг би) вільно спати при нашому кондиціонері, а для дружини - заважає сам факт, що вона знає, що він увімкнений.
Сучасні інверторні кондиціонери від 20+ тис грн - достатньо тихі.

В нас CH-S07FTXF2-NG. Зовнішній блок - не чути зовсім (але вікно - 76 мм, нове гарне тихе, до-речі - від Юрія, що Абрвалг).

Змінено VovkZ (00:31 16/07/2025)

V.I.P **
44 года,
С нами с 08.06.2015

16 июля 2025 в 00:41 Гілками

Тут, на вашому скріншоті - сплутані в кучу два зовсім різні показники шуму. Там, де "24 дБ" - це шум внутрішнього блоку (в одному з тихих режимів, якому - знає лише виробник), а там, де цифра "56 дБ" - це, так само очевидо, що шум зовнішнього блоку, а не внутрішнього.

Безпосередньо важко точно порівнювати показники шуму (внутрішніх блоків) між собою в різних виробників, бо вони оцінюватимуть трохи різими методиками, кожен своєю, і також спектральний шум в кожного кондиціонеру трохи різний. Тобто, 24 дБ в одного - це чесні 27 дБ в іншого. Тобто, ці показники більше актуальні лише для порівняня приладів одного виробника між собою, а не різних виробників. Якщо грубо - в одній ціновій категорї (та кубатурі) - буде подібний рівень шуму в різних виробників.

Також, бувають версії внутрішніх блоків із трохи пониженим рівнем шуму, відносно "типового тихого". В моєму випадку, така модель коштувала щось біля +3-4 тис.грн (там тиохи інша конструкція турбіни). Але воно теж не безшумне, а просто трохи тихіше.

Змінено VovkZ (00:48 16/07/2025)

V.I.P **
44 года,
С нами с 08.06.2015

16 июля 2025 в 00:54 Гілками

Склопакети мають бути з атермальним покриттям.

Власне, практично у всіх, не залежно від напрямку вікон - мають бути атермальні склопакети, бо це, на рівному місці - краще, ніж просте скло, через яке сонце буде пекти. Не має сенсу брати не атермальні (чи не мультифункціональні) склопакети, взагалі (крім випадку, коли вам наплювати на ефективність, тепло та комфорт ваших вікон).

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
2 користувачів і 89 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 692

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія