autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? (3/3)

member
25 лет за рулем, Киев
С нами с 21.09.2011

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: Zipher_kiev]
      31 июля 2025 в 19:04 Гілками

Zipher_kiev 31.07.2025 10:59 пишет:

Я брав Haier tibio через те що він має режим Тихий, який дійсно працює.
Він трохи дорожче купера, але як на мене працює адекватніше.

+1 за Хаєр Кнопка тихого режиму роботи Quiet на пульті і про шум можна забути.
Експлуатуємо Haier Revive 25 (маркування 9, інвертор), кімната 16м2. Нарікань нема

Змінено Maximanri (19:05 31/07/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! ****
48 лет (30 лет за рулем), Киев
С нами с 16.08.2005

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: igg]
      31 июля 2025 в 20:43 Гілками

igg 31.07.2025 11:22 пишет:

Сапожник 31.07.2025 05:59 пишет:

Чим закінчилось? Чи вже на наступний сезон?

Поки не закінчилося)...дуже замислився у доцільності, бо кімнатка невеличка й виникла купа питань/проблем за результатами спілкування з потенційним установником. Такі як, куди саме (місця обмаль) втулити внутрішній блок, далеко вести трасу по стінам й т.і....

стосовно доцільності. Сьогодні другий раз за літо ввімкнув. Ввімкнув бо в кімнаті жарко, а вікна на вулиці не можна відкрити бо там пожежі і дим.

Пс. Цікава функція, але незрозуміло як працює - "around you" - тобто виставляєш температуру на пульті і кладеш його в те місце, де ти хочеш бачити цю температуру. І кондьор маслає так, щоб саме в цій точці її підтримувати. Чому не зрозуміло як працює, бо я не побачив, щоб він передавав дані про поточну температуру через ІЧ-канал, але може не дочекався... Ну й навряд в пульті є якийсь додатковий RF-канал

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: Сапожник]
      31 июля 2025 в 23:16 Гілками

Сапожник 31.07.2025 20:43 пишет:

Пс. Цікава функція, але незрозуміло як працює - "around you" - тобто виставляєш температуру на пульті і кладеш його в те місце, де ти хочеш бачити цю температуру. І кондьор маслає так, щоб саме в цій точці її підтримувати. Чому не зрозуміло як працює, бо я не побачив, щоб він передавав дані про поточну температуру через ІЧ-канал, але може не дочекався... Ну й навряд в пульті є якийсь додатковий RF-канал

У купера ця функція називається I feel, є відповідна кнопка на пульті. Типу використовується датчик температури в пульті. Погрався, різниці не відчув )

V.I.P **
44 года,
С нами с 08.06.2015

2 августа 2025 в 13:03 Гілками

Сапожник 31.07.2025 19:02 пишет:

а чим інверторний блок не такий по начинці, як неінветорний?
В обох двигуни вентиляторів, які, як на мене, й є основним джерелом вібрації, в обох приблизно однакові компресора, тільки в неінверторному є моменти старт/стоп, тобто додаткові окремі вібрації.

Неінверторний завжди буде молотити з повними обертами - це гарантує постійний максимально високий шум та можливі вібрації, і прискорює знос його підшипників, що з часом ще збільшить цей шум.
А інверторний, більшість часу - ледве обертається (умовно, на 20%), що забезпечує цю ж більшість часу - відповідно нижчий шум та вібрації.

Змінено VovkZ (13:03 02/08/2025)

Супер писатель! ****
С нами с 16.08.2005

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: VovkZ]
      3 августа 2025 в 01:10 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

VovkZ 02.08.2025 13:03 пишет:

Сапожник 31.07.2025 19:02 пишет:

а чим інверторний блок не такий по начинці, як неінветорний?
В обох двигуни вентиляторів, які, як на мене, й є основним джерелом вібрації, в обох приблизно однакові компресора, тільки в неінверторному є моменти старт/стоп, тобто додаткові окремі вібрації.

Неінверторний завжди буде молотити з повними обертами - це гарантує постійний максимально високий шум та можливі вібрації, і прискорює знос його підшипників, що з часом ще збільшить цей шум.
А інверторний, більшість часу - ледве обертається (умовно, на 20%), що забезпечує цю ж більшість часу - відповідно нижчий шум та вібрації.

Неінветорний, тому й називається,on-off, що він нагоняє якусь температуру і потім вимикається до потепління. За рахунок гистерезису, це не зовсім комфортно.
Інверторний вміє знижувати оберти, але швидкостей там не так і багато. Про кондйори невпевнений, але наприклад, холодильники (може не усі) точно повністю вимикаються навіть не для розморозити, просто коли заморозили до потрібної температури.
Ось графік мого холодильника. Піки, це коли він входить в розморозку, нулі - коли відпочиває, після 16 я приїхав з шопінга в завантажив купу теплих продуктів і тик поки він не вимикається

Неінветорний, тому й називається,on-off, що він нагоняє якусь температуру і потім вимикається до потепління. За рахунок гистерезису, це не зовсім комфортно

member
25 лет за рулем, Киев
С нами с 21.09.2011

4 августа 2025 в 11:29 Гілками

Ось графік мого холодильника. Піки, це коли він входить в розморозку, нулі - коли відпочиває, після 16 я приїхав з шопінга в завантажив купу теплих продуктів і тик поки він не вимикається

Класний графік , а в чому він отриманий?
Що саме за модель пристрою збирає ці дані і в якому застосунку обробляється?

Супер писатель! ***
17 лет за рулем, Вышгород
С нами с 06.02.2012

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: Maximanri]
      4 августа 2025 в 17:46 Гілками

Я не автор того повідомлення, але дуже схоже на ThingsBoard

Супер писатель! ****
С нами с 16.08.2005

Re: Настінний конд-нер(спліт) для кімнати 15 кв м_який? [Re: Maximanri]
      4 августа 2025 в 18:23 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Maximanri 04.08.2025 11:29 пишет:

Класний графік , а в чому він отриманий?
Що саме за модель пристрою збирає ці дані і в якому застосунку обробляється?

Дешева китайська розетка Tuya з енергомонторінгом підключена до homeassistant. Скоріш за все розетка може й сама такі графіки малювати. Мені по роботі колись треба було дослідити, я ввімкнув і так й не витягнув її )))

А так приблизно працює on/off морозилка. Стартовий струм (пік), далі штатна робота компресора, потім пауза ... і все по колу

Дешева китайська розетка Tuya з енергомонторінгом підключена до homeassistant. Скоріш за все розетка може й сама такі графіки малювати

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
0 користувачів і 39 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2096

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія