А про машину, а не смартфон відгук буде? Ну тобто як сидиться, як їдеться/повертається? Бо це треба вміти - про нову машину зразу починати з негативу)))
поки не зрозумів ще, 70км тільки проїхав. Перше враження, насправді, що їздові показники - _приблизно_ такі ж, як і мій сітрік. Шумка, мягкість та навіть плавність ходу десь такі ж. Я вже писав, здається, в цьому треді маленьке порівняння з сітріком, плюси та мінуси. Оглядовість однозначно краще в сітріку, навіть попри те, що є люк з сенсорним (зараза) управлінням. Зупинка тут плавніше, але тільки тому, що у сітріка по-дурному зроблений старт-стоп, при дуже маленькій швидкості він сам вирішує до кінця зупинитись (клюнути носом) і вимкнути мотор, але крім цього поведінка дуже схожа. в DCC налаштуваннях є різниця, на самому мякому таки більше розкачується на ямках. Виворіт руля - писали, що оскільки задній привід то Enyaq має бути дуже маневреним в поворотах, однак по враженням приблизно такий же радіус повороту як і в сітріка. Треба буде погуглити ради цікавості. АПД: нагуглив. Цікаво. Радіус розвороту 9.3м проти 10.8м у сітріка! Це багато. Цікаво-цікаво.
Насправді, думаю, що сітрік вже на тому пристойному рівні, після якого навіть преміум машини будуть мати приблизно такі ж хар-ки. Звісно, якісь там супер наворочені шняги які є в люксових авто, накшталт поворотних задніх колес або пневмопідвіски однозначно покажуть різницю, але якщо порівнювати саме enyaq та c4 spacetourer поки що я не побачив великої різниці. Діти кажуть, що трохи краще, але я ще сзаду не сидів, там має бути більш велика різниця, оскільки задня підвіска різна. Ну і ще додам, що в мене ще перший заряд, який я хочу плавно використати, а вже потім спробую розкрити машину більш динамічно, і тоді різниця взагалі між ДВЗ та електричкою має ще більше проявитись. Поки рано щось саме про це сказати. Перше, що зразу проявляється - це якраз саме непорозуміння з софтом та підходом, хоча це також може означати, що критичних зауважень до їздових характеристик і не має. За виключенням того моменту, коли в мене двері на ходу відкрились ))
А про машину, а не смартфон відгук буде? Ну тобто як сидиться, як їдеться/повертається? Бо це треба вміти - про нову машину зразу починати з негативу)))
так це ж не машина, а побутовий прилад от і відгуки, як про побутовий прилад
Ну десь так і є. Колись не розумів чому тепле лампове, навіть якщо нікуди не їде дає задоволення, а електричка ні. То розумні люди досить гарно все розжували:
так можна докотитися і до кінних повозок і знайти там багато переваг :-) Кінний віз перевершує автомобіль екологічністю (немає вихлопних газів), нижчою вартістю утримання, відсутністю транспортних податків і високою прохідністю, особливо в сільській місцевості або бездоріжжям. Крім того, кінь може жити 20-25 років, що значно перевищує середній термін експлуатації автомобіля. Основні переваги кінного візка перед автомобілем: Екологічність: Коні не забруднюють атмосферу шкідливими речовинами. Економічність: Зміст коня зазвичай обходиться дешевше, ніж покупка палива, страховка та ремонт автомобіля. Прохідність: Віз, особливо на санях, здатний пересуватися там, де автомобіль застрягне. Автономність: Кінь не вимагає заправок, бензину або електрики, йому потрібне лише харчування (сіно, овес). Довговічність: Термін служби гужового транспорту та живої сили набагато більший, ніж у сучасного автомобіля, розрахованого на ~5 років експлуатації.
Якраз погода сприяє випробувати нову машину "як рулиться"
...
Ну десь так і є. Колись не розумів чому тепле лампове, навіть якщо нікуди не їде дає задоволення, а електричка ні. То розумні люди досить гарно все розжували:
так можна докотитися і до кінних повозок і знайти там багато переваг :-) Кінний віз перевершує автомобіль екологічністю (немає вихлопних газів), нижчою вартістю утримання, відсутністю транспортних податків і високою прохідністю, особливо в сільській місцевості або бездоріжжям. Крім того, кінь може жити 20-25 років, що значно перевищує середній термін експлуатації автомобіля. Основні переваги кінного візка перед автомобілем: Екологічність: Коні не забруднюють атмосферу шкідливими речовинами. Економічність: Зміст коня зазвичай обходиться дешевше, ніж покупка палива, страховка та ремонт автомобіля. Прохідність: Віз, особливо на санях, здатний пересуватися там, де автомобіль застрягне. Автономність: Кінь не вимагає заправок, бензину або електрики, йому потрібне лише харчування (сіно, овес). Довговічність: Термін служби гужового транспорту та живої сили набагато більший, ніж у сучасного автомобіля, розрахованого на ~5 років експлуатації.
а шо, стыдно поставить современное авто в профиль?
так можна докотитися і до кінних повозок і знайти там багато переваг :-)
Є бажання - докочуйся, ніхто не заперечує. Просто та ж Octavia 2,0 RS є станом на 2026 рік в салонах (динаміка мабуть спіівставна з Elroq). Можна замовити навіть 1,5 MT... До чого тут кінні повозки не кожен зрозуміє...
Якраз погода сприяє випробувати нову машину "як рулиться"
ТС наскільки розумію не в Києві з його скандинавським кліматом)), а десь західніше...
так можна докотитися і до кінних повозок і знайти там багато переваг :-)
Є бажання - докочуйся, ніхто не заперечує. Просто та ж Octavia 2,0 RS є станом на 2026 рік в салонах (динаміка мабуть спіівставна з Elroq). Можна замовити навіть 1,5 MT... До чого тут кінні повозки не кожен зрозуміє...
про те ще твій пост про мінуси електричок натягнутий за вуха і видно що написаний черговим хейтером електричок. :-) можу поспорити, що ти сам ніколи не іздив на нормальній електричці за кермом і черговий хейтер. і про ностальгію теж багато є нюансів...
Ностальгія — це емоційна туга за минулим, що часто супроводжується його ідеалізацією, перетворюючи спогади на "кращі часи". Це захисний механізм психіки, що виникає через незадоволеність теперішнім, стрес або пошук емоційної стабільності. Ідеалізація спотворює реальність, замінюючи складні деталі приємними образами, що може призвести до розчарування.
про те ще твій пост про мінуси електричок натягнутий за вуха і видно що написаний черговим хейтером електричок. :-)
Притягуєш за вуха зараз ти якраз. 1 - Це не мій пост, а компіляція ШІ. 2 - Я не хейтер електричок. Я руками і ногами за. Якби була можливість то давно вже би використовував як другу машину. Для міста кращого ще не придумали... Але мені взагалі не цікаво спробувати умовно Tesla 3 чи Ionic. А умовний Renault Clio чи задньопривідний BMW 1.0 TSI з задоволеннями би затестив...
а шо, стыдно поставить современное авто в профиль?
До речі, а хто має апрувнути машинку в профілі? Ще з того тижня додав в профіль машинку, а вона досі на "перевірці"...
ТС наскільки розумію не в Києві з його скандинавським кліматом)), а десь західніше...
Так, я забугром. Машинка прийшла на літніх шинах, я спочатку переживав, але вдень зараз 10-15 градусів тепла, і в цьому регіоні взагалі вимагають зимові шини тільки якщо на трасу потрібно виїжджати, а так можна круглий рік на літніх.
Щодо шин також прикольно було, по договору завод міг дати або bridgestone, або hankook або Giti, на моє очевидне здивування, що де Giti в порівнянні з Bridgestone, продавець сказав ну так, але Giti також вважаются преміумом )) Мені машинка прийшла на бріджах.
Ще додам. Чому поки що відгук як про смартфон. Тому що основні фішки в цій новій машині, в порівнянні з сітріком - якраз в цих фішках. Машина вміє повторювати парковку, десь метрів 15 чи пару хв (не знаю як воно працює насправді) останніх вона вміє запамятувати і повторювати. При чому повторює навіть безглузді дії (спецом перевірив) як-то тупо взад-вперед на півметра-метр без причини. У мене не було матричного світла, адаптивного круїза з підтримкою в смузі, считування знаків і т.д., тож для мене це також плюс мати це в машині (хоча це все мабуть вже йде по замовчуванням в машинах від 2025р). Підсвітка в машині (амбієнт) також дає естетичне задоволення, як не крути. Звук, до речі, забув, тут однозначно кращий за мій сітріковський. І справа мабуть не тільки в ватах, а в чистоті. У мене цей CANTON 360, тож оскільки я люблю слухати музику - це також насолода. Як я і писав на початку треда, коли тестував елрок - потребність в цьому центральному моніторі після закінчення налаштувань - насправді невелика. Якби він міг ховатись, я б мабуть його і не вмикав вже. Навігацію малює HUD, як і витрату та швидкість, музику переключати можна на рулі, тобто екран насправді навіть тільки заважає. Великий екран, а толку мало.
тобто екран насправді навіть тільки заважає. Великий екран, а толку мало.
Так виглядає, що DCC і профіль дійсно неможливо зберегти. По замовчуванні старт з середніми параметрами. Але ніби можна зробити швидкий доступ через shortcut?
тобто екран насправді навіть тільки заважає. Великий екран, а толку мало.
Так виглядає, що DCC і профіль дійсно неможливо зберегти. По замовчуванні старт з середніми параметрами. Але ніби можна зробити швидкий доступ через shortcut?
мабуть можна. однозначно можна вивести шорткат вибору профіля, але ця опція є і на фізичній кнопці, там де цілий ряд цих фізичних кнопок. А ось відключення попередження швидкості я вже виніс. Хоча, знову ж таки, не дуже зручно. Я не проти, щоб воно маякувало, але тільки на екрані (без звуку) і при досягненні порогу в 10км/г, а не зразу. А це вже не так швидко кожен раз змінювати.
ще скажу - оця їхня Laura з симбіозом з chatGPT це просто мрак. Воно ще й кожен раз каже according to "чат Жііі-пііі-Тіііі" і потім вже що воно знайшло. Працює тільки на чешській та на Англійській. Хоча на чешській якось криво, деколи англ все одно спрацювує ))
HUD - дуже погано видно (навіть при максимальній яскравості) в затемнених окулярах. Коли сонце шпарить, я звик одягати темні окуляри, щоб не примружуватись. Тут, через те що лобовуха значно менша, не така драматична ситуація, але все оно хочеться одягнути окуляри, але тоді майже не видно HUD. HUD, до речі, трохи регулюється по висоті. Я сиджу в самому низькому положенні крісла і виставив на максимум по висоті HUD.
Ще про софт трохи можу написати. Є опція налаштування розкладу попереднього підігріву салону. Є два слоти, де я можу ввести розклад, наприклад будні дні в 13:10, а інший слот в будні дні на 07:00 ранку щоб машина мене чекала вже з температурою +20. Але не можна ні додати третій слот, ні навіть виставити індивідуальну температуру на кожен слот. Тобто часові слоти - їх два, але температура - тільки одна загальна. Не зручно ж блін.
Як той казав, два міра - два Шапіро. Я б оці всі мінуси електричок записав у безпосередні причини, чому вони краще ДВЗшок. Воно все робе мовчки, швидко і синтетично-прогнозовано. Не кряхтить, не смердить, не має харизми живої машини і не потребує спеціально налаштованого звязку між водієм і самим собою
Як той казав, два міра - два Шапіро. Я б оці всі мінуси електричок записав у безпосередні причини, чому вони краще ДВЗшок.
Вже другий дописувач якось явно спотворено сприймає це порівняння. Якщо вчитатись - то там жодного мінуса якраз нема, а навпаки - чому ці плюси не дають такого вираженого ефекту як на класиці... Ну але тут згоден - не кожен настільки глибоко заморочується. Тут треба бути трохи все-таки "петролхедом"...
Як той казав, два міра - два Шапіро. Я б оці всі мінуси електричок записав у безпосередні причини, чому вони краще ДВЗшок.
Вже другий дописувач якось явно спотворено сприймає це порівняння. Якщо вчитатись - то там жодного мінуса якраз нема, а навпаки - чому ці плюси не дають такого вираженого ефекту як на класиці... Ну але тут згоден - не кожен настільки глибоко заморочується. Тут треба бути трохи все-таки "петролхедом"...
Це ми повертаємося до чергової ітерації електричного срачу з сусіднього топіку, що топікстартеру геть певно не цікаво. Стосовно налаштувань ДСС, читав ту саму історію на купрах. Напевне, це не глюк, а фіча, що пов'язана з якимись неочевидними для нормальної людини зауваженнями з безпеки.
Як там в шкоди В айді3 біля салонного зеркала заднього огляду є вихід тайп-с. Туди всі підключають. Я не користуюсь регіком.
повинен бути тайп -с біля дзеркала для таких задач у шкода. нічого не потрібно підключати додатково
немає в старих версіях мабуть були розєми, а в нових вже немає. все облазив, обмацав, продивився.. не знайшов.
Як там в шкоди В айді3 біля салонного зеркала заднього огляду є вихід тайп-с. Туди всі підключають. Я не користуюсь регіком.
повинен бути тайп -с біля дзеркала для таких задач у шкода. нічого не потрібно підключати додатково
немає в старих версіях мабуть були розєми, а в нових вже немає. все облазив, обмацав, продивився.. не знайшов.
Думаю це могла бути незамовлена опція. Коли собі свого часу конфігурував Кодіака, то така опція була.
поки не зрозумів ще, 70км тільки проїхав. Перше враження, насправді, що їздові показники - _приблизно_ такі ж, як і мій сітрік. Шумка, мягкість та навіть плавність ходу десь такі ж. Я вже писав, здається, в цьому треді маленьке порівняння з сітріком, плюси та мінуси. Оглядовість однозначно краще в сітріку, навіть попри те, що є люк з сенсорним (зараза) управлінням. Зупинка тут плавніше, але тільки тому, що у сітріка по-дурному зроблений старт-стоп, при дуже маленькій швидкості він сам вирішує до кінця зупинитись (клюнути носом) і вимкнути мотор, але крім цього поведінка дуже схожа. в DCC налаштуваннях є різниця, на самому мякому таки більше розкачується на ямках. Виворіт руля - писали, що оскільки задній привід то Enyaq має бути дуже маневреним в поворотах, однак по враженням приблизно такий же радіус повороту як і в сітріка. Треба буде погуглити ради цікавості. АПД: нагуглив. Цікаво. Радіус розвороту 9.3м проти 10.8м у сітріка! Це багато. Цікаво-цікаво.
Насправді, думаю, що сітрік вже на тому пристойному рівні, після якого навіть преміум машини будуть мати приблизно такі ж хар-ки. Звісно, якісь там супер наворочені шняги які є в люксових авто, накшталт поворотних задніх колес або пневмопідвіски однозначно покажуть різницю, але якщо порівнювати саме enyaq та c4 spacetourer поки що я не побачив великої різниці. Діти кажуть, що трохи краще, але я ще сзаду не сидів, там має бути більш велика різниця, оскільки задня підвіска різна. Ну і ще додам, що в мене ще перший заряд, який я хочу плавно використати, а вже потім спробую розкрити машину більш динамічно, і тоді різниця взагалі між ДВЗ та електричкою має ще більше проявитись. Поки рано щось саме про це сказати. Перше, що зразу проявляється - це якраз саме непорозуміння з софтом та підходом, хоча це також може означати, що критичних зауважень до їздових характеристик і не має. За виключенням того моменту, коли в мене двері на ходу відкрились ))
Добрий день. Навіть ще на першій тисячі км вже є декілька проблем. по-перше, цей кондей. Він, навіть дує, от тільки вимкнуть повністю його зараз не можу. Не знаю, це глюк, чи така логіка, але навіть якщо я вимикаю в OFF або вручну виставляю швидкість на нуль, і він автоматично тоді на OFF переходить, все одно з вентиляційних каналів дує. Якщо стою на парковці, відкрив люк, насолоджуюсь весняним вітерцем, а з вентиляційних каналів дує повітря, вимкнути не можу До речі, черговий софтовий глюк спіймав, в мене в шторці швидкого вибору були інші іконки, в тому числі відключення попередження про перевищення швидкості, в якийсь момент воно взяло і перетасувало іконки, ту взагалі прибрало, дві інші, при чому однакові (обдув) додало: Якщо що, то поставити в шторку дві однакові іконки не можливо вручну. Але система сама це змогла ) І ще, при спробі натиснути - воно на півсекунди переходить в зелений колір, а потім вимикається.
Ще проблема з доводчиком крісла, так і не можу побороти. По приїзду і відкритті дверей - сідушка відїзжає, ок, це є в налаштуваннях, а ось коли назад сідаю в машину - то починає двигати сідушку, а потім передумує і стопорить. Приходиться дотискати кнопочку "1" профілю кожен раз, щоб сидіння таки доїхало до мого положення.
Ще один раз спіймав щось типу assistance impaired повідомлення, типу щось з датчиками чи з ассистентом контролю, не встиг прочитати, бо на ходу було і більше я не бачив цього повідомлення. Підозрюю, це могло бути через сонце, якраз вранці було дуже низько і прямо в лоб, то може не могло дорогу розпізнати..
Що ще.. ну сам софт убогий. Плеєр з дуже базовими можливостями, не всі відео програє, немає вибору ауді дорожки чи субтитрів. Позицію ні відео, ні музики не зберігає, хоча флешку не виймаю, але кожен раз треба з нуля шукати "медіа" - "моя медіа" - "флешка" - "папку" і там вибирати трек. Додати до favorite папку на флешці не можна, щоб якось швидше. При перемиканні з розділу Media наприклад на charging - вимикає мою медіа і включає АндроідАвто музику. Бісить.
З зарядкою. Є шкода-додаток, де можна вмикати та вимикати зарядку дистанційно, але якщо напруга вдома просіла і машина перейшла в червону лампочку біля баку, то дистанційно перепідключити хрін, треба топати до машини і висмикувати та вставляти провід ще раз..
Багато чого. Так зразу і не згадаю.
При перемиканні з розділу Media наприклад на charging - вимикає мою медіа і включає АндроідАвто музику. Бісить.
з ось з цим - це здається сам АА так оновився (десь пів року тому мабуть), теж бісить неймовірно, раніше сам не перемикався (принаймні у мене 100% бо я багато з флешки слухав) а зараз якщо підключиш телефон вмикає музику через АА, добре що у мене на кермі є кнопка швидкого перемикання джерела
Це не баг, це ВАГофіча машина завжди стартує в Нормалі.
А вот и нет Так было на Тарраке, а вот на Артеоне к моему величайшему удивлению и удовольствию - режим не меняется после выключения зажигания
Це не баг, це ВАГофіча машина завжди стартує в Нормалі.
А вот и нет Так было на Тарраке, а вот на Артеоне к моему величайшему удивлению и удовольствию - режим не меняется после выключения зажигания
в тебе ця вся електроніка на покоління старше за мою а в топікстартера ще новіша пофісали твоє заоволення