Я взагалі нульовий в цій доповненій реальності. Це типу щось що треба для ігр по 3 д окулярах?
Ні, це про інше.
Основні цілі використання AR в Android 1. Розширення візуального сприйняття Доповнена реальність дозволяє додавати віртуальні об'єкти (3D-моделі, текстури, анімації) до зображення з камери. Це надає користувачам можливість бачити «надбудови» поверх реального світу.
2. Покращення взаємодії з користувачем AR підвищує рівень залученості через імерсивний інтерфейс — користувач взаємодіє з віртуальними елементами природним способом (жести, погляд, рух пристрою).
3. Навігація та орієнтація в просторі AR може накладати вказівки прямо на зображення з камери (наприклад, у Google Maps Live View), допомагаючи орієнтуватися у просторі з точним напрямом руху.
Приклади застосування AR у мобільних додатках 1. Інструменти дизайну та планування IKEA Place дозволяє «розмістити» меблі у вашій кімнаті, використовуючи AR.
Дизайнери інтер’єру можуть показувати клієнтам попередній перегляд розташування меблів, декору тощо. 2. Ігри Pokemon GO — один із найвідоміших прикладів AR-гри.
AR-ігри дозволяють взаємодіяти з персонажами в реальному середовищі.
3. Електронна комерція Примірка одягу, окулярів або косметики у віртуальному режимі (наприклад, L’Oréal або Warby Parker).
Візуалізація продукту перед покупкою.
4. Освіта та навчання Додатки можуть виводити 3D-анатомію, фізичні моделі, історичні сцени тощо.
Пояснення складних тем через візуальні симуляції.
5. Технічне обслуговування AR-інструкції прямо поверх реального обладнання (наприклад, інструкції по ремонту авто).
Допомога працівникам у польових умовах (maintenance AR overlays).
даже edge 40 за 9к вполне годный агрегат, с хорошим экраном, 12 гб озу. да проц слабый, но если не играться, то пох, социалки тянет, аккум 5к, что еще надо для счастья на розетке
Посередній проц і ніякий софт від Леново здоровенним ОЗУ не врятувати. Підліток спробує на тому гратись і прокляне. Єдиний плюс - нормальне заводське збирання від Леново.
Какой софт? На 40-м эдже 14-ведро чистое, там все отличие только в фирменных жестах из коробки, а Мото УИ запустили с 15-м и то там отличия от чистого опять же незначительные.
andrey_spec 28.07.2025 12:06 пишет: Правильно написано - поко - цо той же сяомі, тільки уклон не в камеру, а в процесор, тобто будь-який поко про розрахований на ігри в першу чергу. Є точка зору, що поко частіше ламаються із-за перегріву, ніж звичайні сяомі, ну то ж і результат роботи потужного процесора. В мене в поко x3 про десь через 3-4 роки з'явилася пляма на екрані, десь перегрівся під подушкою, до цього деякі датчики подекуди відвалювалися. Так це - через 3-4 роки, до цього в мене смартфони більше року ніколи не жили із-за поломок або заміни на швидшу модель.
Росо дійсно спочатку дуже гарно працював, але згодом почав все більше нагріватися. Врешті, з'явилися такі проблеми як недозвон до мене, відвалювання мобільного інтернету, а згодом і ві-фі. Ще погано що немає датчику наближення - вухом натискав все що тільки могло натиснутися під час розмови.
даже edge 40 за 9к вполне годный агрегат, с хорошим экраном, 12 гб озу. да проц слабый, но если не играться, то пох, социалки тянет, аккум 5к, что еще надо для счастья на розетке
Посередній проц і ніякий софт від Леново здоровенним ОЗУ не врятувати. Підліток спробує на тому гратись і прокляне. Єдиний плюс - нормальне заводське збирання від Леново.
Ґоцул 28.07.2025 11:28 пишет: Передивився багато. З того що найбільш сподобалось мені це самсунг А36, ксяомі редмі ноте 14 про 5G . Ксяомі Поко Х6 про 5G і Поко Х7 про . Подивився пару тестів цих телефонів. Що вразило неприємно по самсунг що там є незрозумілі трабли з ШІМ і для дітей багато експертів взагалі не рекомендують їх брати. Бо додатково навантаження зору. А з зором і так проблеми. В ксяомі ,принаймні не самих дешевих по тестах таких проблем немає. Якщо брати з погляду продуктивності і купі сучасних штучок. То виходить поко X7 про. Але ніколи з поко не мав діла. Що порадите той хто в темі? В пріоритеті максимально можливий комфорт для очей і можливість щось пограти.
а що хоче сам підліток? Може краще сходити в великий магазин і вживу подивитися що сподобається а потім вже замовити десь
Ґоцул 28.07.2025 11:28 пишет: Передивився багато. З того що найбільш сподобалось мені це самсунг А36, ксяомі редмі ноте 14 про 5G . Ксяомі Поко Х6 про 5G і Поко Х7 про . Подивився пару тестів цих телефонів. Що вразило неприємно по самсунг що там є незрозумілі трабли з ШІМ і для дітей багато експертів взагалі не рекомендують їх брати. Бо додатково навантаження зору. А з зором і так проблеми. В ксяомі ,принаймні не самих дешевих по тестах таких проблем немає. Якщо брати з погляду продуктивності і купі сучасних штучок. То виходить поко X7 про. Але ніколи з поко не мав діла. Що порадите той хто в темі? В пріоритеті максимально можливий комфорт для очей і можливість щось пограти.
а що хоче сам підліток? Може краще сходити в великий магазин і вживу подивитися що сподобається а потім вже замовити десь
Те що каже підліток і так ясно,гратися він хоче на смартфоні) І його більше нічого не цікавить))
andrey_spec 28.07.2025 12:06 пишет: Правильно написано - поко - цо той же сяомі, тільки уклон не в камеру, а в процесор, тобто будь-який поко про розрахований на ігри в першу чергу. Є точка зору, що поко частіше ламаються із-за перегріву, ніж звичайні сяомі, ну то ж і результат роботи потужного процесора. В мене в поко x3 про десь через 3-4 роки з'явилася пляма на екрані, десь перегрівся під подушкою, до цього деякі датчики подекуди відвалювалися. Так це - через 3-4 роки, до цього в мене смартфони більше року ніколи не жили із-за поломок або заміни на швидшу модель.
Росо дійсно спочатку дуже гарно працював, але згодом почав все більше нагріватися. Врешті, з'явилися такі проблеми як недозвон до мене, відвалювання мобільного інтернету, а згодом і ві-фі. Ще погано що немає датчику наближення - вухом натискав все що тільки могло натиснутися під час розмови.
Тож, нещодавно психанув і взяв самсунг S24 fe
Та ясно що самсунг краще,стабільніше. Але те що влазить в бюджет це максимум А36 і то з натяжкою а в ідеалі А26.І мене там напрягає ШІМ,в дітей і так з очима проблема у більшості зараз.І всі вони скручують яскравість і грають,не раз і не два на цьому ловив свого. А там при скрученні яскравості на тестах взагалі треш в А серії.
Якраз гратися він і збирається на ньому)
Для игр купи ему б/у СтимДек
Это телефон за 9к, а у тебя бюджет 15 Моторола эдж 50 на снапе 7с ген2, для игр хватит. У меня конечно эдж 50 ультра на 8 снапе, но я в больнице пока валялся, задротил во Фростпанк, так там что проц, что ГПУ еле зaружены были. Фото другим телефоном, т.к. оверлей не скринится штатным способом.
Подивився тести 50 го,досить непогано,не ігровий але не гірше самсунг А36.А з ШІМ справи краще.А ціна значно цікавіше,питання з автономністю звісно є. Питання чи більш він якісніший за Ксяомі? Якщо так то в ньому є сенс. Якщо ні то впринципі і не дуже є. Motorola Edge 60 Fusion напевне краще 50-ї і батарея чуть більше
Основне питання,по якості заліза і ПО моторола дорівнює самсунгу чи ні?
Якраз гратися він і збирається на ньому)
Для игр купи ему б/у СтимДек
Это телефон за 9к, а у тебя бюджет 15 Моторола эдж 50 на снапе 7с ген2, для игр хватит. У меня конечно эдж 50 ультра на 8 снапе, но я в больнице пока валялся, задротил во Фростпанк, так там что проц, что ГПУ еле зaружены были. Фото другим телефоном, т.к. оверлей не скринится штатным способом.
Ну напевно вже є сенс розглядати не 50-й а 60-й? Новіший,тим більше бюджет дозволяє. І доречі він є 8\256 іале в 50-ки 12\512 . Є сенс в тих 12 оперативки? Я так розумію головне проц?
Подивився тести 50 го,досить непогано,не ігровий але не гірше самсунг А36.А з ШІМ справи краще.А ціна значно цікавіше,питання з автономністю звісно є. Питання чи більш він якісніший за Ксяомі? Якщо так то в ньому є сенс. Якщо ні то впринципі і не дуже є. Motorola Edge 60 Fusion напевне краще 50-ї і батарея чуть більше
Автономность и игры - это взаимоисключающие параграфы Но у Моторолы что ты смотришь, там зарядка 68Вт, она за 10 минут зальет наверное 2/3 заряда. Моя максимум может 125Вт, так с ограничением скорости заряда с 20 до 80% заряжается за 18 мин
На счет сравнения, у меня в юзе параллельно самсунг фолд и моторола, я хз как ответить на этот вопрос - оба телефона норм. Моторола мне нравится больше, потому что фирменные жесты и на ней практически чистое ведро и больше настроек, а у самса УИ все-таки свой на любителя. Я постоянно беру в руки то один, то другой и какого-то дискомфорта не испытываю. Единственное, что у сунга придумали верхнюю шторку раздельную, типа если справа пальцем тянешь - открываются настройки, если слева - оповещения или наоборот, либюо можно вернуть как было, в мото я такого не нашел.
Автономность и игры - это взаимоисключающие параграфы Но у Моторолы что ты смотришь, там зарядка 68Вт, она за 10 минут зальет наверное 2/3 заряда. Моя максимум может 125Вт, так с ограничением скорости заряда с 20 до 80% заряжается за 18 мин
На счет сравнения, у меня в юзе параллельно самсунг фолд и моторола, я хз как ответить на этот вопрос - оба телефона норм. Моторола мне нравится больше, потому что фирменные жесты и на ней практически чистое ведро и больше настроек, а у самса УИ все-таки свой на любителя. Я постоянно беру в руки то один, то другой и какого-то дискомфорта не испытываю. Единственное, что у сунга придумали верхнюю шторку раздельную, типа если справа пальцем тянешь - открываются настройки, если слева - оповещения или наоборот, либюо можно вернуть как было, в мото я такого не нашел.
Окей,дякую за підказку з моторолою. Якось я її зовсім упустив з поля зору. Вже майже вибрав POCO X7 Pro 8/256GB а тепер в роздумах.Я так розумію мото буде трішки скоріш за все надійнішим апаратом. Ну і різниця в ціні є. POCO X7 Pro 8/256GB на стілус глобалка найдешевше що найшов це 12 999 грн Motorola Edge 60 Fusion 5G 8/256GB 13999 грн. Ну на ноунейм сайтах є дешевше але стрьомно. Вибір звузився до цих двох
Ну напевно вже є сенс розглядати не 50-й а 60-й? Новіший,тим більше бюджет дозволяє. І доречі він є 8\256 іале в 50-ки 12\512 . Є сенс в тих 12 оперативки? Я так розумію головне проц?
Без понятия, я в игры на телефоне не играю, только вынужденно, потому нужна ли там лишняя оператива для них я хз.
Останній мій пост в цій темі, вибачте, більш нічого доказувати не буду. Моторолу й Поко x7 про можна порівнювати, якщо тільки моторола буде рази в 2 дешевше, оскільки: а) чистий андроід на моторолі буде гірший і простіший ніж китайські оболонки з усіма рюшками. Наприклад, без китайского клонування програм я жити не можу. Але комусь може то й не потрібно. б) проц на Поко в іграх в 3+ рази швидший за проц в моторолі. Яке тут на..... порівняння. По якості збірки, те, що хвилює ТС, буде десь близько.
andrey_spec 30.07.2025 10:26 пишет: Останній мій пост в цій темі, вибачте, більш нічого доказувати не буду. Моторолу й Поко x7 про можна порівнювати, якщо тільки моторола буде рази в 2 дешевше, оскільки: а) чистий андроід на моторолі буде гірший і простіший ніж китайські оболонки з усіма рюшками. Наприклад, без китайского клонування програм я жити не можу. Але комусь може то й не потрібно. б) проц на Поко в іграх в 3+ рази швидший за проц в моторолі. Яке тут на..... порівняння. По якості збірки, те, що хвилює ТС, буде десь близько.
8999 Xiaomi Poco M7 Pro 5G 8/256GB CPU - Mediatek Dimensity 7025 Ultra, 8 Gb, 256 Gb GPU IMG BXM-8-256 Wi-Fi 4 (802.11n), Wi-Fi 5 (802.11ac)
Те що каже підліток і так ясно,гратися він хоче на смартфоні) І його більше нічого не цікавить))
може для гратися купити планшет? Там хоч екран побільше а телефон що б дзвонити
andrey_spec 30.07.2025 10:26 пишет: Останній мій пост в цій темі, вибачте, більш нічого доказувати не буду. Моторолу й Поко x7 про можна порівнювати, якщо тільки моторола буде рази в 2 дешевше, оскільки: а) чистий андроід на моторолі буде гірший і простіший ніж китайські оболонки з усіма рюшками. Наприклад, без китайского клонування програм я жити не можу. Але комусь може то й не потрібно. б) проц на Поко в іграх в 3+ рази швидший за проц в моторолі. Яке тут на..... порівняння. По якості збірки, те, що хвилює ТС, буде десь близько.
Мені те саме сказав продавець в магазині коли я запитав що вибрати між цими двома. Тим більше Поко на штуку дешевше. Тому таки зупинятися буду на ньому.Мене єдине що хвилює в Поко це перегрів,але подивився пару тестів,все в межах норми. Моторола я б сказав скоріше конкурент сяомі 14 про а не Поко.
Так, может, надо писать нормально, что ты имеешь в виду, т.е. что ты просто любитель китайских свистоперделок, а не "ніякий софт від Леново"? Да, на бумаге быстрее, ну, расскажете потом как он там будет быстрее в играх, когда после 5 минут перегреется и начнет тротлить, проходили уже Так то пусть берут что хотят, я просто поделился опытом эксплуацтации.