Втаю, шановні колеги! Прошу допомоги у колективу, а особливо у власників авто з АКПП 4ZF16. Маю Еванду з АКПП. На щитку приладів горить жовтий напис HOLD. На натискання кнопки HOLD реакція відсутня. Чи може це бути пов'язано з несправністю АКПП, чи банальна проблема в кнопці, або провіднику від неї до коробки? Зі всього прочитаного зрозумів, що в разі несправності HOLD має мигати, а в мене горить постійно. Дякую!
Продовження, чи доповнення по темі... Підключив ELM-ку та за допомогою двох різних застосунків на смартфоні зчитав помилки. По коробці помилок не виявлено. Є тільки по лямбда-зонду. Після стирання помилок HOLD продовжує горіти. У мене немає впевненості - чи то є несправність АКПП, чи треба шукати пошкодження в кнопці та проводці.... А ще помітив для мене дивну річ: короткочасні корекції в нулях, а довготривала корекція близько 40% і значення її постійно змінюється під час роботи двигуна. Поснення цьому явищу я не маю. Чи можлива якась залежність між вказаним фактом та включеним індикатором HOLD? І звідки береться довготривала корекція, якщо короткочасна нульова - теж для мене не зрозуміло. Можливо хтось має досвід в таких справах, то підкажіть будьласка.
APro 03.08.2025 15:48 пишет: короткочасні корекції в нулях, а довготривала корекція близько 40%
Я, звісно, не моторист, але не впевнений, що двигун взагалі може працювати, якщо ДК 40%. Разом з сигналом HOLD - це може свідчити швидше про несправність електропроводки (тобто, не виключено, що обидва ці сигнали - помилкові).
Обычно ХОЛД - связано с электро ручником. Когда машина с АКПП, на светофоре, автоматом зажимает колодки и можно не держать ногу на педали тормоза в Драйве. Стоит только нажать на газ, эл.ручник снимается.
APro 03.08.2025 15:48 пишет: Продовження, чи доповнення по темі... Підключив ELM-ку та за допомогою двох різних застосунків на смартфоні зчитав помилки. По коробці помилок не виявлено. Є тільки по лямбда-зонду. Після стирання помилок HOLD продовжує горіти. У мене немає впевненості - чи то є несправність АКПП, чи треба шукати пошкодження в кнопці та проводці.... А ще помітив для мене дивну річ: короткочасні корекції в нулях, а довготривала корекція близько 40% і значення її постійно змінюється під час роботи двигуна. Поснення цьому явищу я не маю. Чи можлива якась залежність між вказаним фактом та включеним індикатором HOLD? І звідки береться довготривала корекція, якщо короткочасна нульова - теж для мене не зрозуміло. Можливо хтось має досвід в таких справах, то підкажіть будьласка.
Краткосрочная всегда привязана к долгосрочке. с ХОЛДом это никак не связано. Авто с ГБО? Если нет, то проблема или с давлением в рампе топливной или форсунки забиты. Но перед этим надо глянуть график работы лямбды.
Sillent 04.08.2025 22:28 пишет: Обычно ХОЛД - связано с электро ручником. Когда машина с АКПП, на светофоре, автоматом зажимает колодки и можно не держать ногу на педали тормоза в Драйве. Стоит только нажать на газ, эл.ручник снимается.
ні, режим холд в сучасних авто - це не електроручнік, це тримання тиску рідини в контурі гальмування. Який скидується при торганні газу.
axon 05.08.2025 10:58 пишет: ... ні, режим холд в сучасних авто - це не електроручнік, це тримання тиску рідини в контурі гальмування. Який скидується при торганні газу.
Я пишу, то что знаю. В моей машине, автоХолд - это именно ручник на светофоре. А давлением в контуре торможения она у меня может держать машину не более 2 сек. при трогании с места в горку или с горы, в зависимости от включенной передачи "Драйв" или "Реверс". И Эпику к современным авто сложно относить. Она не умеет держать давление в контуре. Возможно в Эпике и эл. ручника нет. Тогда этот ХОЛД к зимнему режиму коробки относится.
Також холд може горіти, коли включений зимовий режим коробки передач. Трогання з 2 передачі та розтягнуте включення передач. Зроблено для запобігання пробуксуванню. Можлива наявність проблем із коробкою передач.
Вітаю! HOLD переможений. Розібрав декоративну накладку консолі, роз'єднав штекерне з'єднання кнопки HOLD. І машина поїхала зовсім по іншому. З'явилася динаміка при розгоні і відчуття справного авта... Далі буду досліджувати режим роботи лямда-сенсорів...
Розібратися з подібною проблемою задача з зірочкою. Порекомендуйте СТО де б змогли вирішити? Будуть щось там припускати, брати гроші за діагностику, може навіть міняти щось... Якщо машина поїхала, то хай собі їде, проблема або посилиться і її діагностують, або ще сто років проїздить. Якби ще нова, сучасна, на гарантії, а так... Скільки років цим евандам?
nickka 11.08.2025 09:47 пишет: Розібратися з подібною проблемою задача з зірочкою. Порекомендуйте СТО де б змогли вирішити? Будуть щось там припускати, брати гроші за діагностику, може навіть міняти щось... Якщо машина поїхала, то хай собі їде, проблема або посилиться і її діагностують, або ще сто років проїздить. Якби ще нова, сучасна, на гарантії, а так... Скільки років цим евандам?
Ну так як на мене просто кнопка холд була замкнута. На старих авто це не дивина. Читаючи стартове повідомлення я гадав що кнопку перевірили першою
APro 10.08.2025 22:48 пишет: Вітаю! HOLD переможений. Розібрав декоративну накладку консолі, роз'єднав штекерне з'єднання кнопки HOLD. І машина поїхала зовсім по іншому. З'явилася динаміка при розгоні і відчуття справного авта... Далі буду досліджувати режим роботи лямда-сенсорів...