останнім часом приходиться приймати їжу в не обладнаних місцях. проблемкою став ніж, - ковбаску, сир, хліб порізати. Щоб складався і жив у городському рюкзаку... Начитався, надивився, - обрав Opinel №8 з нержавійки (радять всякі там Ютуби для моїх цілей). але, подивився, ціна, умовно кажучи, плаває від 500 грн до 800 - якась таємниця може є... чи може взяти ржавійку, чи інший ніж... не можу особисто вирішити. Прошу допомогти, оскільки ніколи раніше не стикався
Для таких цілей - такий складний Victorinox - це найкраще що може бути. Переваги: - можна мити повністю - форма лезо крім нарізки ковбаси/хліба дозволяє зручно намазувати масло
voge 05.08.2025 20:25 пишет: останнім часом приходиться приймати їжу в не обладнаних місцях. проблемкою став ніж, - ковбаску, сир, хліб порізати. Щоб складався і жив у городському рюкзаку... Начитався, надивився, - обрав Opinel №8 з нержавійки (радять всякі там Ютуби для моїх цілей). але, подивився, ціна, умовно кажучи, плаває від 500 грн до 800 - якась таємниця може є... чи може взяти ржавійку, чи інший ніж... не можу особисто вирішити. Прошу допомогти, оскільки ніколи раніше не стикався
Бери той ,який вдало ляже в руку і буде зручним ДЛЯ ТЕБЕ. Особистий ніж це особисте - тільки те що тобі зручно. В мене їх декілька. Вікторинокс на замовлення бундесвера ( досить універсальний і років 10 служить вже) - подарований побратимами "мисливський" ручної роботи від відомого майстра, якісна китайска поробка на тему "ніж нквс", невелике мачете та багато ще ріщних. Лежать у снарязі, машині, карманах... За приблизно 20+ років використання ножів у походах, кемпінгах, бойових умовах - жодного одного не виокремив
Опінель гарний вибір. Мабуть, краще співвідношення якості різу і ціни. Єдине, я б радив обрати нержавіючу в розмірі 10, 8-ка замала. Також раджу руків'я просочити льняною олією.
Масними пальцями вийняти лезо Опiнельки - ще той квест. Бiльше того. Дерев'яна ручка збирає всю органiку а потiм смердить.
Для мене ковбасний нiж - це металева ручка, що добре промивається. Лезо - американьский танто. Передня частина використовується для вiдкриття консерв, задня - дуже гостра.
Daugava 06.08.2025 15:19 пишет: Opinel №2 дешевше. З 8-ої хвилини міні огляд на нього.
та він ну дуже маленький, в мене ще кітаець з 7 км вже багато років лежить в сумці то досі ще працює і ріже не точив ні разу правда використовую не часто