Пошукай його як б/в ніж бундесвера. Те саме, а може ще й якісніше. Нема пінцета та зубочистки. Як на кожен день в карман - суперна штука. Я особисто ним радянську банку тушонки розрізав. Викруткою відкручував те що злизувало не самі бюджетні викрутки
Пошукай його як б/в ніж бундесвера. Те саме, а може ще й якісніше. Нема пінцета та зубочистки. Як на кожен день в карман - суперна штука. Я особисто ним радянську банку тушонки розрізав. Викруткою відкручував те що злизувало не самі бюджетні викрутки
так вони мабуть теж дорогі
Кілька роківв коштували копійки в порівнянні з новими офіціалами. Попитаю може є ще десь. Я свій меншому віддав - йому потрібніше. Собі лишив пару "старого" зразка, їх аитор іспанці виробляли.
дякую усім, хто відповів. Зупинився на Опінелі 8 нерж, та буду також пробувати №10. (у льнене масло на тиждень, потім сушка під протягом не на сонці і заточити кінчик леза). також дякую за участь kkk_GAZ240 за рекомендації, але при старті було вказано, -для ковбаси, а не для бою/хвастощів
voge 08.08.2025 22:11 пишет: дякую усім, хто відповів. Зупинився на Опінелі 8 нерж, та буду також пробувати №10. (у льнене масло на тиждень, потім сушка під протягом не на сонці і заточити кінчик леза). також дякую за участь kkk_GAZ240 за рекомендації, але при старті було вказано, -для ковбаси, а не для бою/хвастощів
voge 08.08.2025 22:11 пишет: дякую усім, хто відповів. Зупинився на Опінелі 8 нерж, та буду також пробувати №10. (у льнене масло на тиждень, потім сушка під протягом не на сонці і заточити кінчик леза).
8 нерж - для носіння, 10 карбон - у столі. Маслом рукоятки не мастив, лише карбон у кока колі потримав, щоб лезо трохи захистити від іржі.
voge 08.08.2025 22:11 пишет: дякую усім, хто відповів. Зупинився на Опінелі 8 нерж, та буду також пробувати №10. (у льнене масло на тиждень, потім сушка під протягом не на сонці і заточити кінчик леза). також дякую за участь kkk_GAZ240 за рекомендації, але при старті було вказано, -для ковбаси, а не для бою/хвастощів
Бундесові в мене реально для ковбаси, консерви відкрити, гриби позбирати. А інші то для кемпінгу, в машині 2-3 лежать...
Хоча і вмію користуватися в бою - жодного бойового ножа не маю. Бо як кажуть в анекдоті навіть - для того щоб застосувати навички рукопашного або ножового бою... треба пролюбити автомат, пістолет, гранати та опинитися у бетонному кубі з таким самим довбнем. В нас навіть на чергуванні якось розгорнувся спір з товаришем ножовиком. Я розрядив пистолет і ми моделювали у примішенні ( досить великому) варіанти нападу з ножем. Звісно він взяв теж тренувальні В нас не було цілі щось довести. Просто моделювали ситуації. На наступному чергуванні я вчив хлопцім тим прийомам використання пістолета які вони побачили За все моделювання тільки в одному випадку майстер ( а він реально віртуюзно володіє) ножа мене переміг. Коли я вдав що задрімав і підпустив його на приблизно метр-півтора до себе. Мені просто не вистачило часу дістати пістолет.
От мій повсякденний. Я ім і помідори крошу коли сік чавимо, і ковбаску в кабінеті на тиху від мами ріжу собі та дружині. Банку консервну ріже як папір. Рукоять не ковзає, лезо надміцне. Це мені сослуживці подарувалина дембель в 17му. Від якогось дуже відомого майстра.
От мій повсякденний. Я ім і помідори крошу коли сік чавимо, і ковбаску в кабінеті на тиху від мами ріжу собі та дружині. Банку консервну ріже як папір. Рукоять не ковзає, лезо надміцне.
Так похвастатись режиком і я можу ) Років 5 тому на райберті придбав гривень за 500 у одного майстра гарнюсінький ніж, але яблукі різати все ж зручніше опінелькою.
Опінель 10ка - гарний вибір. Але усі забувають важливий момент - він з коробки не ріже, його треба загострювати. Тож якщо ТС не в ножовій темі, то це може бути проблемою. Можливо таки є сенс узяти щось китайське чи україно-китайське, що буде з коробки класно різати? Проте я не бачу ніде щоби був озвучений бюджет.
бюджет оголошено на старті обговорення. 500-800 грн. уже придбаний опінель 8 (плаває зараз у маслі), чекаю на 10ку. Так, з коробки попробував, - нада гратися з переточуванням градусів під 20 (не користувався, просто показалось). сам не ножеман маю у господарстві отаке, буду дивитись
voge 11.08.2025 20:38 пишет: уже придбаний опінель 8
Складається норм?
вийняв із судочка з маслом, вимазюкався, попробував на складання, - вроді норм, - не особо легко і не особо важко складається. Лезо заходить в паз без перекосів (я б сказав, -чітко по серединкі паза в ручці). здивувався, який він легесенький
voge 11.08.2025 20:38 пишет: сам не ножеман маю у господарстві
Ого! Точилка є! А кажеш, не ножеман! )))
Бюджет - правильний, ніж - це інструмент. Не треба боятися його загубити або зламати. У мене в різних місцях (гараж, дім, авто, робота) ось таки дешеві, але більш-менш якісні ножики є: