Не, це для снігової цілини по бампер Тільки подвір'я розриє
В ответ на: трава і земля. невелиикий підьом, см 20 на 9 метрах подвір'я
Це не перешкода для будь якої гуми. Я-б не парився навіть - без різких рухів тихенько внатяг. В мене на дачі виїзд десь під метр перепаду на 6-7 метрів підйому. Один раз трохи буксанув за 20 років коли був дуже первантажений. Так відкотився і трохи катнув на першій, одразу другу - внакат викотився.
Ціпками можна і підкрилки потрощити. Я вожу ось такого плану хомути Вони багатофункціональні Поряд з запаскою в ніщі валяються. Правда на глухі сітроєнівскі та тавріческі диски не підходять.
Одразу даю хінт як не царапати литі диски - хомут застібати ребистою поверхнею назовні, а гладкою до диску.
слизька трава особливо на чорноземі і якщо немає де розігнатися дуже хрінова штука. У мене крутий підйом та з поворотом, поки не забетонував доріжки то мучився. Розігнався, трохи не розрахував і вже понесло не туди. Траки точно не завадять. Мінімум 4 шт два траки під одне колесо дають можливість старту, а потім вже другу і внатяг. А краще зробити доріжки для заїзду-виїзду. дві доріжки між ними трава хай собі росте. А взагалі треба розуміти де цей підйом. Якщо на своїй землі чи перед воротами, то зробити доріжки, якщо десь по дорозі то набрати швидкість перед ним, а якщо треба стартувати з цього підйому, то щось підмощувати доведеться. На мокрій траві може навіть гірше ніж на льоду.
купити нормальний (продуктивний) компресор і в тяжких умовах стравлювати колеса (тільки на стравлених все робити плавно: розгін, гальмування, керування), виїхавши накачати колеса до необхідного тиску (як швидко буде залежати від компресора який оберете) і їхати далі. мені на передньопривідному седані допомогло по снігу (частіше вкатаний або мокрий) заїзжати у двір з крутим поворотом перед підйомом (майже 2м підйом на 10м довжини заїзду, ще трохи з діагональною нерівністю) з 2,6 стравлював до 1,2 і заїзжав (на 2,6 шліфував).
народ, яке травитися, які трапи? 20см на 9ти метрах??? Ну не приколюйтеся. Хай ТС просто наприклад до мене підскочить та я навчу як це долати. Це просто треба показати як це робити. Якщо коробка механіка то їхати одразу на другій після дощу. Якщо автомат ввімкнути зимовий режим коробки.
Так, на дачі після дощу в мене дружина теж не виїхала... Поки я матом не пояснив куди вона газує. Мені це обговорення вже треш нагадує.
Якщо на трасовій гумі, то допоможе хіба піском колії посипати, я ще іноді меблевий картон полоски двометрові підкладаю. А коли земля розмокла, в березні, листопаді, ніякі підручні засоби не допоможуть. Правда, в мене підйом десь метр на 25 метрів.
kkk_GAZ240 07.08.2025 21:06 пишет: народ, яке травитися, які трапи? 20см на 9ти метрах??? Ну не приколюйтеся. Хай ТС просто наприклад до мене підскочить та я навчу як це долати. Це просто треба показати як це робити. Якщо коробка механіка то їхати одразу на другій після дощу. Якщо автомат ввімкнути зимовий режим коробки.
Так, на дачі після дощу в мене дружина теж не виїхала... Поки я матом не пояснив куди вона газує. Мені це обговорення вже треш нагадує.
думаю не підскочє, бо їхати до тебе 500 км бо він в Чернівцях
kkk_GAZ240 07.08.2025 21:06 пишет: народ, яке травитися, які трапи? 20см на 9ти метрах??? Ну не приколюйтеся. Хай ТС просто наприклад до мене підскочить та я навчу як це долати. Це просто треба показати як це робити. Якщо коробка механіка то їхати одразу на другій після дощу. Якщо автомат ввімкнути зимовий режим коробки.
думаю не підскочє, бо їхати до тебе 500 км бо він в Чернівцях
Drug2 10.08.2025 11:04 пишет: Якщо я вірно зрозумів, 6шт по 22см за 1100грн? І ті 66см щось вирішать на дев'яти метрах? Цікаво буде почитати відгук.
Ну може стартонути хібащо. Я траками користувався, але вони в мене були для більш єкстремальних умов ( коли грунт дійсно не тримає авто). Та з досвіду навіть 1.2м довжини замало. Ми возили в експедиції по 1.5 метра а хто міг роздобути то 1.7метра. В кого були гроші - імпортні пластикові. А хто побюджетніші - полоси з яких польові аеродроми зьирають. В деяких регіонах з них місцеві паркани робили - такі собі листи металу в круглих отворах. Ото дійсно виручали - навіть невелику канаву можна переїхати по них.
Якщо знайду то викладу фото з офроадфесту. Я там на серійній сузуке на Шосейній резині ( данлоп спортмакс) проїхав в обидва боки калюжу атракціону "кабанчик". Народ там влітав, багнюка вище даху... Ну то для приколу все, потім витягали шишигою, навіть одну ниву порвали навпіл ( реально мотора з переднім мостом та капотом відірвали Я тихенько по краю на холостих, на понижайці... навіть підкрилки не замарав
Це я до чого - до того що додаткові приспособи потрібні в екстремальних умовах. До 15ти відсотків автомобіль повинен спарвлятися самостійно.
Звісно вибір шин дуже сильно впливає на проходимість по мокрій траві або піску. Найгірша на мою думку (з багаторічного досвіду) для трави це малюнок типу хайпавера - продольні кільцеві дорожки. Проте цей малюнок досить непогано веде себе на піску та багнюці. Він не "закопується". Інший популярний малюнок з непоганим водовідведенням "йолка" В неї можна сказати навпаки - на траві гарно їде, а тільки чуть смикнув педалькою на піску - все іди копай. Саме тому свого часу я вибрав для своїх недоприводів тайгер/корморан оллсизон. там є і продольна частина і йолка. Зараз всі авто повноприводні тому мій вибір всесезонка (вона-ж "єврозима" - це хто як називає) або на Сузуке третій рік стоїть цівільна ( не офроадна) резина класу АТ. Ще на 2-3-4 роки вистачить
А щодо цих мінітраків - хай ТС потім розповість досвід. Особисто я не раз брав їх в магазині в руки - ну на піску вибратись коли вже закопуєшся може бути, але моя думка особисто вони займають забагато місця та й не відповідають ціні