Всім привіт, підскажіть будьласка є пк з Системна плата Machinist E5-MR9S Тип ЦП 12-Core Intel Xeon E5-2670 v3, 3100 MHz (31 x 100)
в ігри не граю використовується для прошивки плат і роботи в гугл таблицях 2 день як гандж появився пилюку видув термопасту поміняв в аіді на стрес тесті СPU - температура більше 64 не росте ( середня 35) але варто в гугл таблиці зайти - комп в ребут в аіді стрес FPU - моментально в ребут
Sanya2502 19.08.2025 10:54 пишет: і як вирішив проблему ? саме цікаво що хоче робе хоч пів дня і все ок а варто зайти в гугл таблиці - і тютю зараз сижу з цього пк на форумі - все ок
блок живлення ? проц ? материнка ?
Все що завгодно. Найпростіше спочатку перевірити пам'ять.
Яка версія ОС ? Якщо LTSC, то там є така поведінка, коли закінчується термін - комп або ребутится або просто взагалі виключається кожної чи години чи дві години.
Smap 19.08.2025 12:19 пишет: Яка версія ОС ? Якщо LTSC, то там є така поведінка, коли закінчується термін - комп або ребутится або просто взагалі виключається кожної чи години чи дві години.
Це поведінка серверного 180-денного evaluation. Раз на годину шатдаун, якщо вичерпався термін. Але ТС чітко вказав проблему - ребут після Google Table.
Я б почав з дослідження Events, там цілком може бути написана причина. Нижче роздуми ШІ.
Стабільний **reboot Windows** саме після входу в **Google Таблиці** може бути пов’язаний із кількома причинами — від драйверів до апаратних проблем. Я розкладу це по групах:
---
### 1. Графіка та драйвери
* Google Таблиці активно використовують апаратне прискорення (WebGL, Canvas). * Якщо у вас старий або пошкоджений драйвер відеокарти (особливо Intel HD / NVIDIA / AMD), це може викликати **kernel panic** і перезапуск. * У журналі **Windows Event Viewer** можна знайти записи типу `Display driver stopped responding and has recovered` або **Kernel-Power 41**.
👉 Що зробити:
* Оновіть драйвер відеокарти з офіційного сайту (не тільки через Windows Update). * Вимкніть апаратне прискорення у Chrome/Edge: `Налаштування → Система → Використовувати апаратне прискорення, коли доступне` → вимкнути.
---
### 2. Оперативна пам’ять і системні драйвери
* Робота з великими таблицями у браузері може навантажувати **RAM**. * Якщо є дефектна пам’ять або драйвери чіпсета застарілі, може відбуватися **BSOD + reboot**.
👉 Що зробити:
* Прогнати **Windows Memory Diagnostic** або **MemTest86**. * Перевірити оновлення драйверів чіпсета та BIOS.
---
### 3. Конфлікти розширень браузера
* Деякі розширення (особливо ті, що взаємодіють із DOM, наприклад блокувальники реклами чи плагіни для Google Docs) можуть спричиняти краш. * У поєднанні з драйверами відео це може виглядати як повний reboot.
👉 Що зробити:
* Запустити браузер у **режимі інкогніто без розширень**. * Спробувати інший браузер (Edge, Firefox).
---
### 4. Апаратні проблеми
* Якщо ребут відбувається **дуже стабільно** після входу у Google Таблиці, це може вказувати на дефект **живлення/CPU** — бо саме цей сценарій створює пікове навантаження. * Поганий блок живлення, перегрів процесора або роздутий конденсатор на материнській платі можуть давати такі симптоми.
👉 Що зробити:
* Подивитися температури CPU/GPU (HWMonitor, AIDA64). * Перевірити напруги БЖ.
---
### 5. Шкідливе ПЗ / драйвери низького рівня
* Rootkit чи антивірус із проблемним драйвером може спричиняти **reboot** при обробці складних скриптів у браузері. * Особливо, якщо встановлений "оптимізатор" чи "чистильник".
👉 Що зробити:
* Перевірити систему антивірусом/Defender + Malwarebytes. * Подивитися у **BlueScreenView** чи є dump-файли BSOD.
---
✅ **Що перевірити в першу чергу**:
1. Подивитися **Event Viewer → System → Kernel-Power / BugCheck**. 2. Оновити драйвери відео та вимкнути апаратне прискорення у браузері. 3. Спробувати інший браузер без розширень.
Продайте хтось блок живлення на 400 - 450 ват будьласка 0979926227 вайбер я на звязку Зайшла партія плат а шити не можу (( На лох очкую іти Бажано відправка київ (щоб побистріше нп доїхало) Бюджет 500 - 600 грн Куплятиму за свої тому новий не потяну
Рапортую поставив інший блок Все працює Старий вскрив для цікавості Поряд 2 великі кондьори 1 розмяк і надувся
По маркуванню HEC - я так розумію виробник 560 uf 200 wv Стало цікаво як на вході де 220 200 вольт і чо 200wv а не 200v Інженери з паяльніками є хай би Поміняли - для пк було б правда Страшнувато ставить але для чогось Б пригодився
Стало цікаво як на вході де 220 200 вольт і чо 200wv а не 200v Інженери з паяльніками є хай би Поміняли - для пк було б правда Страшнувато ставить але для чогось Б пригодився
Тому там їх і 2шт. 400v загальна. Бо після вирівнювання напруга +- 310v
Sanya2502 22.08.2025 20:28 пишет: Рапортую поставив інший блок Все працює
Страшнувато ставить але для чогось Б пригодився
Цікаво як можна пояснити падіння ПК саме в гугл таблицях. Ні звісно у мене теж був випадок коли граєшь в одну, другу, третю гру - норм. А заходиш в RDR2 через 5 хв. і комп в ребут. Виявилось на блоці живлення вентилятор не крутився "заржавів". Тут все зрозуміло, специфічна гра з високими вимогами.
Sanya2502 22.08.2025 20:28 пишет: Рапортую поставив інший блок Все працює Старий вскрив для цікавості Поряд 2 великі кондьори 1 розмяк і надувся
По маркуванню HEC - я так розумію виробник 560 uf 200 wv Стало цікаво як на вході де 220 200 вольт і чо 200wv а не 200v Інженери з паяльніками є хай би Поміняли - для пк було б правда Страшнувато ставить але для чогось Б пригодився
Це вхідні фільтри. 560 мікрофарад 200 вольт. Я-б поставив на 400вольт АЛЕ... Чи є сенс? 195грн/штука
Sanya2502 22.08.2025 20:28 пишет: Рапортую поставив інший блок Все працює
Страшнувато ставить але для чогось Б пригодився
Цікаво як можна пояснити падіння ПК саме в гугл таблицях. Ні звісно у мене теж був випадок коли граєшь в одну, другу, третю гру - норм. А заходиш в RDR2 через 5 хв. і комп в ребут. Виявилось на блоці живлення вентилятор не крутився "заржавів". Тут все зрозуміло, специфічна гра з високими вимогами.
Думаю, неякісна напруга дає нестійку роботу всього, що далі. Таблиці намагаються зайняти пам'ять, а вона дає збій. Або мать чи відео. Вивалюєть десь на слабкому місті.
Це вхідні фільтри. 560 мікрофарад 200 вольт. Я-б поставив на 400вольт АЛЕ... Чи є сенс?
На 400 Вольт ставити немає ніякого сенсу, тим більше, що навряд вони туди влізуть (бо будуть або вищі, або за товщі). На заміну підуть 470-560-680 мкФ на ті ж 200 В, майже будь-якого типу, який підійде за розміром та відстанню між ніжками (General use, 85 C чи 105 C). Конденсатори за 200 грн/шт немає сенсу ставити теж, бо навряд хто ще 20 років підряд щоденно буде цим БЖ користуватися. 2 електроліти по 200 грн, тобто 400 грн - це ж вартість відносно справного подібного БЖ з ОЛХ.
Володь, по 195 то самі дешеві - Хітановский дешман. Щось пристойне 300+ Подорожчали відчутно. Так заздалегідь накупити на АЛі то буде дешевше. Але я виходив з принципу купити тут і зараз в наявності.
А щодо порівняння вартості - так, зараз навіть багато чого що ремонтувати, що додати 20-40% иа купити нове. І це у будь якій сфері
В ответ на: що додати 20-40% иа купити нове. І це у будь якій сфері
Цікаво , чому ти так думаєш ?
Досвід Згоден - щодо всіх сфер перегнув. Але вже багато чого я не ремонтую і вдома і по роботі.
Навіть деякі дрібниці в обслуговуванні дешевше купити ніж зробити. Десь тиждень тому комерси мої пишуть: "Можеш приїхати в офіс зробити клієнту два кабеля по 15 метрів". Розниця в продажу 144грн. Тобто три бакса, приїхати зробити собівартість становить 4-5 баксів. Де сенс робити той кабель?
kkk_GAZ240 24.08.2025 11:48 пишет: Володь, по 195 то самі дешеві - Хітановский дешман.
Ось тут дешеві. Конденсатори на 450 Вольт (або іноді на 400 В) - це для БЖ з APFC. В даному випадку (два послідовні електроліти) - APFC немає, як і сенсу ставити великі 400 Вольтові електроліти. Вказаний вами - має діаметр 30 мм, з ймовірністю 80-90% - і не влізе на місце 200 Вольтових.