krabik 09.09.2025 13:20 пишет: вы просто какой-то еретик (ей богу)... ведь на автоюа форуме сложилось четкое понятие: арктическая зимняя шина, лучше, если еще и шипованная в три слоя - это, чтобы на все случаи жизни - наше ВСЕ!!!!!! а случаи разные бывают... вдруг ледяной дождь будет несколько месяцев идти над всеми дорогами Украины!!! а вы - на еврозиме!!!! не готовы к такому повороту событий!!!
Ти у всіх посланнях весь час якійсь максимальні числа пишеш. ТО в Києві взагалі не має снігу і льоду вже кілька зим, то ті, хто рекомендує реальну зимову гуму, чекають сніг і льод кілька місяців. Достатньо одного дня в голольод, якщо шиповка спасе - вона себе окупить одразу. Хоча по вартості шипи не дорожче тієї ж єврозими. Я в аварію колись попав саме на єврозимі. І ти не повіриш, тоді саме не було снігу взагалі. Було +1 і моросив легкий дощ. І дороги були просто мокрі. Але на вітряному пригорку вітером надуло. Сплошний гололід був. Хоча по виду просто мокрий асфальт. І я не зміг відтормозитись і приїхав в дупцю Х5. Мені цікаво навіщо взику ота керованість на асфальті від єврозими? ТИ носишся на автобанах? Чи плетешся в місті разом з потоком? І просто треба порівнятии різницю у гальмівному шляху між єврозимою і нормальною зимою на мокрому асфальті і лбоді і прикатаному снігу. І порівняти відстані. І буде видно що безпечніше. Я якось чуть не вїхав в в пробці. Де було дир дир. Просто на певному проміжку під колесами був льод. І я на дир дир єлє зупинився.
Я в аварію колись попав саме на єврозимі. І ти не повіриш, тоді саме не було снігу взагалі. Було +1 і моросив легкий дощ. І дороги були просто мокрі. Але на вітряному пригорку вітером надуло. Сплошний гололід був. Хоча по виду просто мокрий асфальт. І я не зміг відтормозитись і приїхав в дупцю Х5.
Ну це схоже на навчання, досвід приходить з роками. Якщо температура 3 градуси тепла і нижче то в любому місці можна чекати лід, особливо якщо перед тим була довгий час низька температура, то звісно на землі замерзатиме все що падатиме. Ну і буває навпаки, наприклад було тепло весь час, тут різко температура знизилась, ніби льоду ніде нема, але наприклад на мості може зявитись бо промерзає з двох сторін.
Jugashvili 29.09.2025 10:20 пишет:
Мені цікаво навіщо взику ота керованість на асфальті від єврозими? ТИ носишся на автобанах? Чи плетешся в місті разом з потоком?
Єврозима це як баланс, припустимо всього на зимовій резині треба відїздити 150 днів, із них оті шипи можуть знадобитись тільки 2-10 днів в рік, весь інший час єврозима буде витягувати, тому людям простіше 10 днів в рік бути обережнішими, зато інші 140 днів не слухати клацання отих шипів по асфальту.