autoua
Autoua.netФорумШини та диски

Вибір гуми на зиму, поки ціни не підняли (5/5)

СуперСтар **
Киев
С нами с 29.12.2003

Re: Вибір гуми на зиму, поки ціни не підняли [Re: krabik]
      29 сентября 2025 в 10:20 Гілками

krabik 09.09.2025 13:20 пишет:

вы просто какой-то еретик (ей богу)...
ведь на автоюа форуме сложилось четкое понятие: арктическая зимняя шина, лучше, если еще и шипованная в три слоя - это, чтобы на все случаи жизни - наше ВСЕ!!!!!! а случаи разные бывают...
вдруг ледяной дождь будет несколько месяцев идти над всеми дорогами Украины!!! а вы - на еврозиме!!!! не готовы к такому повороту событий!!!

Ти у всіх посланнях весь час якійсь максимальні числа пишеш. ТО в Києві взагалі не має снігу і льоду вже кілька зим, то ті, хто рекомендує реальну зимову гуму, чекають сніг і льод кілька місяців.
Достатньо одного дня в голольод, якщо шиповка спасе - вона себе окупить одразу. Хоча по вартості шипи не дорожче тієї ж єврозими.
Я в аварію колись попав саме на єврозимі. І ти не повіриш, тоді саме не було снігу взагалі. Було +1 і моросив легкий дощ. І дороги були просто мокрі. Але на вітряному пригорку вітером надуло. Сплошний гололід був. Хоча по виду просто мокрий асфальт. І я не зміг відтормозитись і приїхав в дупцю Х5.
Мені цікаво навіщо взику ота керованість на асфальті від єврозими? ТИ носишся на автобанах? Чи плетешся в місті разом з потоком? І просто треба порівнятии різницю у гальмівному шляху між єврозимою і нормальною зимою на мокрому асфальті і лбоді і прикатаному снігу. І порівняти відстані. І буде видно що безпечніше.
Я якось чуть не вїхав в в пробці. Де було дир дир. Просто на певному проміжку під колесами був льод. І я на дир дир єлє зупинився.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: Вибір гуми на зиму, поки ціни не підняли [Re: Jugashvili]
      30 сентября 2025 в 17:48 Гілками

Jugashvili 29.09.2025 10:20 пишет:

Я в аварію колись попав саме на єврозимі. І ти не повіриш, тоді саме не було снігу взагалі. Було +1 і моросив легкий дощ. І дороги були просто мокрі. Але на вітряному пригорку вітером надуло. Сплошний гололід був. Хоча по виду просто мокрий асфальт. І я не зміг відтормозитись і приїхав в дупцю Х5.

Ну це схоже на навчання, досвід приходить з роками. Якщо температура 3 градуси тепла і нижче то в любому місці можна чекати лід, особливо якщо перед тим була довгий час низька температура, то звісно на землі замерзатиме все що падатиме. Ну і буває навпаки, наприклад було тепло весь час, тут різко температура знизилась, ніби льоду ніде нема, але наприклад на мості може зявитись бо промерзає з двох сторін.

Jugashvili 29.09.2025 10:20 пишет:

Мені цікаво навіщо взику ота керованість на асфальті від єврозими? ТИ носишся на автобанах? Чи плетешся в місті разом з потоком?

Єврозима це як баланс, припустимо всього на зимовій резині треба відїздити 150 днів, із них оті шипи можуть знадобитись тільки 2-10 днів в рік, весь інший час єврозима буде витягувати, тому людям простіше 10 днів в рік бути обережнішими, зато інші 140 днів не слухати клацання отих шипів по асфальту.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Autoua.netФорумШини та диски
Додаткова інформація
0 користувачів і 10 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  LordAmid, AVB, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3033

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія