Sashok_Accent 11.09.2025 12:28 пишет: у мене так дурів Рівер Міні
лікування: розрядити чимось, що споживає близько до максимуму що може віддавати девайс зарядити, і так по кругу разів з 10-15
Мені допомогло
Спробую на наступному тижні. Тут ще рекомендували розрядити мінімальним навантаженням - те ж спробую.
Питання по максимальному навантаженню. Поки тільки лампочки розжарювання спадають на думку. Декілька по 100 вт. А чим ще можна навантажити ЗС з підручних засобів? Окрім лампочок ніяких ідей.
лікування: розрядити чимось, що споживає близько до максимуму що може віддавати девайс зарядити, і так по кругу разів з 10-15
Мені допомогло
Спробую на наступному тижні. Тут ще рекомендували розрядити мінімальним навантаженням - те ж спробую.
Питання по максимальному навантаженню. Поки тільки лампочки розжарювання спадають на думку. Декілька по 100 вт. А чим ще можна навантажити ЗС з підручних засобів? Окрім лампочок ніяких ідей.
А чому би не допомогти підручними потужними побутовими приладами? Чайник, мікрохвильовка, холодос й т.д. за списком...
tolik86 10.09.2025 09:06 пишет: Більш потужного споживача шукати не треба, лампочка годний варіант. Треба щоб станція, по перше, зробила цикл заряда/розряду для калібрування процентів. І по друге, щоб комірки відбалансувались. Оскільки цикл вона вже пройшла, то залиш станцію на зарядці (або кожен день став на зарядку на 2 години) на протязі тривалого часу, десь 2-5 днів повинно вистачити для балансування, потім цикл розряду/заряду можна повторити. Або вскривати станцію і примусово балансувати комірки.
зробив вже десь 5 циклів. тримає лампочку десь 2.5 години, віддає десь 115 вт*г (по потужності екофлоу 46 вт). Всі цикли майже однаково, без прогресу по віддачі. На старті станція оцінює час роботи десь 3:15, по факту працює 2:30. % при відключенні не ловлю, але потім при зарядці починає з 15%. Спробую залишити на зарядці подовше, хоча струм заряду одразу падає в 0 після 100%.
А у тебя там вручную не ограничен нижний порог разряда вообще?
tolik86 10.09.2025 09:06 пишет: Більш потужного споживача шукати не треба, лампочка годний варіант. Треба щоб станція, по перше, зробила цикл заряда/розряду для калібрування процентів. І по друге, щоб комірки відбалансувались. Оскільки цикл вона вже пройшла, то залиш станцію на зарядці (або кожен день став на зарядку на 2 години) на протязі тривалого часу, десь 2-5 днів повинно вистачити для балансування, потім цикл розряду/заряду можна повторити. Або вскривати станцію і примусово балансувати комірки.
зробив вже десь 5 циклів. тримає лампочку десь 2.5 години, віддає десь 115 вт*г (по потужності екофлоу 46 вт). Всі цикли майже однаково, без прогресу по віддачі. На старті станція оцінює час роботи десь 3:15, по факту працює 2:30. % при відключенні не ловлю, але потім при зарядці починає з 15%. Спробую залишити на зарядці подовше, хоча струм заряду одразу падає в 0 після 100%.
Нє, стоїть 0...100% на разряд. Обмежена потужність заряду до 300 Вт (макс було 360 вт)
Мені допомогло
А чому би не допомогти підручними потужними побутовими приладами? Чайник, мікрохвильовка, холодос й т.д. за списком...
Не кажучи про потужність для мого кейсу ці девайси не дуже в якості постійного навантаження. Що буде гріти мікрохвильовка години дві? Як змусити холодильник не вимикатись?
Нє, стоїть 0...100% на разряд. Обмежена потужність заряду до 300 Вт (макс було 360 вт)
Ну, если разряд прогнозируется нормально, а потом не дойдя до прогнозного значения отрубается, тогда есть подозрение, что какая-то из банок разрядилась или подохла и пошел разбаланс. Короче, оставь станцию включенную в сеть на несколько суток, уровень заряда - 100%, потом проведи тестовый разряд еще раз, если отдаст больше при той же нагрузке лампочкой, значит дело в балансировке и надо дать ей время уравнять заряд.
останні новини протримав пару дів на зарядці, потім знову давав цикли розряду. Підняв потужність розряду до двох лампочок по 100 вт. Станція писала 177 вт. Працювала десь 50 хв, це десь 140 вт*г. Робив три рази так Потім знову лампочка 60 вт (показувало 47) - 2,5 год, це десь 115 вт*г. Вимикалась в обох випадках десь на 15%. Ще треба спробувати розрядити маленьким навантаженням та припиняти експерименти. До речі, спочатку ловив момент відключення станції веб-камерою зі старого телефона. Потім знайшов старий апк для екофлоу, який ставиться на старий телефон, та вмикав запис екрану телефона. Так можна ловити момент вимикання станції та динаміку зниження потужності.
maksym 18.09.2025 23:40 пишет: останні новини протримав пару дів на зарядці, потім знову давав цикли розряду. Підняв потужність розряду до двох лампочок по 100 вт. Станція писала 177 вт. Працювала десь 50 хв, це десь 140 вт*г. Робив три рази так Потім знову лампочка 60 вт (показувало 47) - 2,5 год, це десь 115 вт*г. Вимикалась в обох випадках десь на 15%. Ще треба спробувати розрядити маленьким навантаженням та припиняти експерименти. До речі, спочатку ловив момент відключення станції веб-камерою зі старого телефона. Потім знайшов старий апк для екофлоу, який ставиться на старий телефон, та вмикав запис екрану телефона. Так можна ловити момент вимикання станції та динаміку зниження потужності.
Зачем поднимал мощность разряда? Вся суть была именно в чистоте эксперимента - разряд тем же самым потребителем именно после длительного нахождения на зарядке Но если она первый раз на большей нагрузке отдала больше, то мб таки разбаланс большой.
maksym 18.09.2025 23:40 пишет: останні новини протримав пару дів на зарядці, потім знову давав цикли розряду. Підняв потужність розряду до двох лампочок по 100 вт. Станція писала 177 вт. Працювала десь 50 хв, це десь 140 вт*г.
Не треба розряджати малим споживачем, таким чином остаточно вб'єш акб. Тобі треба розбаланс комірок побороти, цикли заряду/розряду також зайві. Віддай комусь хто розбере та відбалансує комірки примусово, бо двох днів виявилось недостатньо.
maksym 18.09.2025 23:40 пишет: останні новини протримав пару дів на зарядці, потім знову давав цикли розряду. Підняв потужність розряду до двох лампочок по 100 вт. Станція писала 177 вт. Працювала десь 50 хв, це десь 140 вт*г. Робив три рази так Потім знову лампочка 60 вт (показувало 47) - 2,5 год, це десь 115 вт*г. Вимикалась в обох випадках десь на 15%. Ще треба спробувати розрядити маленьким навантаженням та припиняти експерименти. До речі, спочатку ловив момент відключення станції веб-камерою зі старого телефона. Потім знайшов старий апк для екофлоу, який ставиться на старий телефон, та вмикав запис екрану телефона. Так можна ловити момент вимикання станції та динаміку зниження потужності.
Зачем поднимал мощность разряда? Вся суть была именно в чистоте эксперимента - разряд тем же самым потребителем именно после длительного нахождения на зарядке Но если она первый раз на большей нагрузке отдала больше, то мб таки разбаланс большой.
намагався зробити більше по мануалу. Там пишуть про 200 вт навантаження.
maksym 09.09.2025 19:24 пишет: Поки у сусідній гілці іде активне обговорення нових ЗС є необхідність обговорити проблеми зі старими ЗС. Мій кейс. Начитавшись інформацію про неминучість блекаутів вирішив перевірити свою станцію EcoFlow RIVER 2 (256 Вт·год). Вона пішла на зберігання після минулого сезону блекаутів приблизно рік тому. Перед цим була заряджена на 100%. І, як з'ясувалось, це не по рекомендаціям виробника щодо зберігання (читайте мануал) Після включення індикатор заряду показав 99%. А ось вимкнулась вона при 40%. Потужність була десь 40вт, віддала вона менше 100вт*г. Сьогодні вирішив ще зробити пару циклів заряд/розряд з лампочкою 60 вт На дисплеї ЗС потужність лампочки показує 46 (спочатку 43, потім стало 46) З таким навантаженням видає десь 110 вт*г, що геть не альо. Я так розумію, нова станція може видати десь 200 вт*г (20% на втрати). А 110 - це десь 55 % від паспортної ємності. Це вже все? Станцію на смітник? Чи можна якось поганяти її та трохи відновити акумулятори? Ще цікава потужність 46 вт для лампочки 60 вт. Хтось прибрехав, а як перевірити - хз.
Неправильно вы понимаете. Всё она у вас нормально отдаёт. Потребление инвертора в вашей станции 31Втч. Плюс электроника батареи ещё 2-3Втч потребляет. Нагрузили вы её лампочкой 43Вт, выдала 110Втч. Проработала почти 3 часа примерно. Инвертор сожрал 80-85Втч. Вот уже набежало 190-195Втч. Остальная недостача, как вариант разбаланс ячеек.
У меня станция ёмкостью в 1.3кВтч, при нагрузке 40Вт сама пишет время работы 20 часов. Оно примерно так и есть. Т.е. 500Вт уходит на работу самой станции, и 800 на нагрузку.
Это откуда инфа такая? У ВЧ инверторов КПД порядка 90-95% (у экофло ближе ко второму значению), т.е. под нагрузкой он на себя практически ничего не потребляет, 5-10% максимум, при нагрузке 47 Вт это максимум 5Вт, а не 31Вт Они только в простое жрут, но там все равно далеко не такие цифры, у меня 3кВт инвертор потребляет 0,6А при 24В - это около 15Вт всего-то, а в ривере инвертор 300Вт - курам на смех.
Это откуда инфа такая? У ВЧ инверторов КПД порядка 90-95% (у экофло ближе ко второму значению), т.е. под нагрузкой он на себя практически ничего не потребляет, 5-10% максимум, при нагрузке 47 Вт это максимум 5Вт, а не 31Вт Они только в простое жрут, но там все равно далеко не такие цифры, у меня 3кВт инвертор потребляет 0,6А при 24В - это около 15Вт всего-то, а в ривере инвертор 300Вт - курам на смех.
в середньому споживання інвертора в простої - 1.5% конвертація DC-AC - 12%
плюс, майже у всіх побутових станцій доступно біля 93% акума
Включите инвертор на полностью заряженной станции без потребителей, и замерьте время когда отключится по разряду. Будете крайне удивлены. Чистая синусоида - это вам не трапеция, и не прямоугольники.
Включите инвертор на полностью заряженной станции без потребителей, и замерьте время когда отключится по разряду. Будете крайне удивлены. Чистая синусоида - это вам не трапеция, и не прямоугольники.
Не буду удивлен, потому что отдает она практически то, что там заявлено а не половину емкости. Ривер2 макс. Все эти исследования я проводил 2-3 года назад и имею арсенал и зарядных станций, и инверторов, как НЧ, так и ВЧ. 30Вт при нагрузке в 50Вт может жрать только НЧ (трансформаторный) инвертор, ВЧ в среднем, как написано выше - около 5-10% от нагрузки потребляет зависимо от качества исполнения.
Не буду удивлен, потому что отдает она практически то, что там заявлено а не половину емкости. Ривер2 макс. Все эти исследования я проводил 2-3 года назад и имею арсенал и зарядных станций, и инверторов, как НЧ, так и ВЧ. 30Вт при нагрузке в 50Вт может жрать только НЧ (трансформаторный) инвертор, ВЧ в среднем, как написано выше - около 5-10% от нагрузки потребляет зависимо от качества исполнения.
Спорить не буду, сам не тестил. Читал на reddit.com
Моя Anker PowerHouse 757 официальный ответ производителя The AC port of 757 PowerHouse itself has a self-consumption of 30W, and the conversion rate of the inverter is about 80%.
Я бы не сказал, что Anker прям подвальное производство. Больше склоняюсь к тому, что производителеь указывает реальные цифры, а не маркетинговые.
Моя Anker PowerHouse 757 официальный ответ производителя The AC port of 757 PowerHouse itself has a self-consumption of 30W, and the conversion rate of the inverter is about 80%.
Я бы не сказал, что Anker прям подвальное производство. Больше склоняюсь к тому, что производителеь указывает реальные цифры, а не маркетинговые.
У твоего анкера мощность инвертора 1500Вт, а не 300Вт, как у ривера. Селф-консампшин - это потребление работающего инвертора в режиме простоя без нагрузки, 30 Вт (батарея там вроде 51В) - это ~0,6А, нормально для такого инвертора. Не самое лучшее, значение но норм. КПД у нее 80% (он разный при разных значениях нагрузки, обычно, чем меньше нагрузка, тем хуже КПД), т.е. под полезной нагрузкой в 50Вт с батареи потреблять инвертор будет 62,5Вт, а не 50Вт + 30Вт и еще умножить на КПД. Селф-консампшн и конвершн - это разные процессы, и они не "суммируются".