autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

як правильно їздити на електричці (на трассі) (2/13)

CHESTER ****
47 лет, Киев
С нами с 19.02.2004

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: NID]
      15 сентября 2025 в 18:37 Гілками

NID 15.09.2025 17:32 пишет:

Нащо така їзда?
У мене зараз бака солярки вистача на кілометрів 900 і я можу вшпарити їх по трасі з парою зупинок на попісяти .
А дрочитись кожні 200 км зарядками по півгодини?

Плюс для реально економії треба ще і постійно "тошнити" у правій смузі.

Я не проти електрички у місті, і мабуть до неї таки прийду, але по трасі імхо це якесь дрочіво і садомазо.

110%))
я прийшов до 2 авто на струмі.
вистачило на тиждеь)
дружина забрала)
я краще на бензі)
але по місту так-струм має силу))

Змінено Веталь (18:38 15/09/2025)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! **
33 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: XS1]
      15 сентября 2025 в 20:42 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

XS1 15.09.2025 16:47 пишет:

Я вчора понад 600км з-за керма не вставав, то з огляду на самопочуття спини/дупи після цього більше не хочеться повторювати. Хоч ДВЗ-автівка і мала свій запас ходу далі, але людський все ж краще відновлювати частіше. Тому заправку електрички на потужній станції не вбачаю страшною процедурою, головне, щоб черг не було, і електричка мала хорошу криву зарядки.

Ще бажано ціну кВт людську) бо інакше нафіга таке щастя. Проїжджаю 1300 за день, потім день приходжу до тями, вік дається взнаки. Макан на баку 1.2 ткм робить, друга - до 1.4)

Ще бажано ціну кВт людську) бо інакше нафіга таке щастя. Проїжджаю 1300 за день, потім день приходжу до тями, вік дається взнаки

Змінено Gonchik74 (20:43 15/09/2025)

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: Gonchik74]
      15 сентября 2025 в 21:45 Гілками

Gonchik74 15.09.2025 20:42 пишет:

Я вчора понад 600км з-за керма не вставав, то з огляду на самопочуття спини/дупи після цього більше не хочеться повторювати. Хоч ДВЗ-автівка і мала свій запас ходу далі, але людський все ж краще відновлювати частіше. Тому заправку електрички на потужній станції не вбачаю страшною процедурою, головне, щоб черг не було, і електричка мала хорошу криву зарядки.

Ще бажано ціну кВт людську) бо інакше нафіга таке щастя. Проїжджаю 1300 за день, потім день приходжу до тями, вік дається взнаки. Макан на баку 1.2 ткм робить, друга - до 1.4)

Та все залежить від доріг. Одна справа - по нормальній багатосмуговій дорозі намотувати км, інша - витрачати нерви на тривалих ділянках наших доріг формату 1+1 смуги, завантажених колонами фур. На "ресурс" водія в конкретний день це впливає суттєво. Я якось не вмію їздити на дальняки в тому темпі, щоб витрата дозволяла понад 1ткм на баку показати, навіть на дизелі, та і вважаю, що треба їхати в своє задоволення, тому підтримаю чат ЖБТ в його порадах автору теми, що нехай тримає хоча б вказані 133 км/год, бо на трасах власників електричок мало навіть з такими невисокими швидкостями.

Супер писатель! **
33 года за рулем, Бровары
С нами с 23.06.2009

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: XS1]
      15 сентября 2025 в 21:55 Гілками

XS1 15.09.2025 21:45 пишет:

Та все залежить від доріг. Одна справа - по нормальній багатосмуговій дорозі намотувати км, інша - витрачати нерви на тривалих ділянках наших доріг формату 1+1 смуги, завантажених колонами фур. На "ресурс" водія в конкретний день це впливає суттєво. Я якось не вмію їздити на дальняки в тому темпі, щоб витрата дозволяла понад 1ткм на баку показати, навіть на дизелі, та і вважаю, що треба їхати в своє задоволення, тому підтримаю чат ЖБТ в його порадах автору теми, що нехай тримає хоча б вказані 133 км/год, бо на трасах власників електричок мало навіть з такими невисокими швидкостями.

Так а там і вміти не дуже треба. 130 +10% це максимум на тих трасах, якими я їжджу. Погодні умови плюс ремонти вічні. Так воно і виходить. Десь тягнешся, десь 140, середня 100. Це в уяві тих хто вдома сидить німецький автобан і всі валять під 200. Реально - мало хто. Зараз знаки обмеження, що змінюються, подекуди фури в лівому. Автодім наче ж не фура, може обганяти по лівому пасу навіть там, де заборонений обгін вантажівкам, а їде той автодім 100 км/год. Одним словом, щоб проїхати тисячу на баку, то рсобливо і обмежувати себе не треба)

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: Gonchik74]
      15 сентября 2025 в 22:12 Гілками

Gonchik74 15.09.2025 21:55 пишет:

XS1 15.09.2025 21:45 пишет:

В ответ на:

...

Так а там і вміти не дуже треба. 130 +10% це максимум на тих трасах, якими я їжджу. Погодні умови плюс ремонти вічні. Так воно і виходить. Десь тягнешся, десь 140, середня 100. Це в уяві тих хто вдома сидить німецький автобан і всі валять під 200. Реально - мало хто. Зараз знаки обмеження, що змінюються, подекуди фури в лівому. Автодім наче ж не фура, може обганяти по лівому пасу навіть там, де заборонений обгін вантажівкам, а їде той автодім 100 км/год. Одним словом, щоб проїхати тисячу на баку, то рсобливо і обмежувати себе не треба)

Ну автодім у лівому на 100 км/год не так бісить, як фура на 86, що випереджає своїх товаришів, які їдуть 85, і це на короткому відрізку, коли та ліва смуга з'явилася (привіт дорогам на стратегічний західний напрям десь так після Рівного). Знімок з А4, на жаль, не має відповідностей на українських теренах, тож тут той же рейндж падає насамперед через зростання витрати у рваному режимі (ну і можливості закласти зовсім не +10% до лімітів ). Але для електричок (тема ж про них!) це навіть краще, можна економити на <90 км/год, коли всі плетуться за колоною фур десяток км.

30 лет за рулем, Ровно
С нами с 09.08.2002

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: AL®]
      15 сентября 2025 в 23:52 Гілками

AL® 15.09.2025 16:06 пишет:

Хтось робив такі підрахунки? Який варіант найшвидший? Ціну зараз не враховуємо.

Вангую найшвидший варіант - чіплятися до швидкої фури і їхати у аерокишені 86 км/год, довго, нудно і печально. Періодично знаходячи іншу швидку фуру

V.I.P *
27 лет за рулем, хутор Отрадный
С нами с 28.03.2007

16 сентября 2025 в 00:16 Гілками

AL® 15.09.2025 16:26 пишет:

Я просто кажу, що абсолютно норм їхати 3.5години без перерви, якщо що.

3-4 часа без остановки - это вполне приемлемая норма, мы так тоже постоянно семьей ездим.
Когда малой был еще совсем мелким, я вообще мог всю ночь с одной короткой остановкой на Крым ехать, пока он спит. Большую остановку, обычно на полчаса, делали уже в районе АЗС Shell при выезде на трассу "Запорожье-Симферополь" (если я правильно помню, шо это за трасса была), тогда малого завтраком кормили и ехали дальше.

Достоевский **
44 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 07.01.2008

16 сентября 2025 в 09:42 Гілками

AL® 15.09.2025 16:06 пишет:

Хтось робив такі підрахунки? Який варіант найшвидший? Ціну зараз не враховуємо.

ключове, це прив'язка до зарядних станцій.
від них ти і будуєш швидкість щоб їхати в диапазоні 10-70% заряду (оптимальне співвідношення до швидкості заряду).

приверженец ***
35 лет за рулем, Киев
С нами с 17.06.2003

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: -Виталя-]
      16 сентября 2025 в 10:13 Гілками

100%

Беремо умовну поїздку з Києва в Закарпаття по М06:
у мене батарея 87 квт/г що дозволяє їхати з комфортними 130 до Рівного.
В Рівному - заряджаюся до 70% зі швидкістю приблизно 130 квт/год (авто приймає до 160), далі так само комфортно (особливо зважаючи що далі вже буде нижчий темп через особливість траси від Ріного до Львова) доїджаю до Стрия, де вже можу долити в батарею і до 80%. Більше зарядок на маршрути не потрібно, дві зарядні сесії разом займуть дещо більше години.

Поїздка ж в умовні "єбеня" де зарядок обмаль, ще й не найпотужніші ускладнює планування. Я б дивився на найбільш швидкі станції в умовних межах досяжності із залишком 10-15% і розраховував, з якою швидкістю я до них дістанусь в один перегон.

важничающий писатель **
Киев
С нами с 12.11.2009

16 сентября 2025 в 10:41 Гілками

Вот казалось бы простейший на самом деле вопрос) "як правильно їздити на електричці (на трассі)" но уже и за нефть и за суточные пробеги отметились все итд .

В любом случи правильно ездить не нарушая ПДД что на электричке, что на ДВС а вот расход кВт будет зависеть от того с какой скоростью ехать и как ускоряться, для дальних поездок с подзарядками в дороге машина должна иметь возможность быстрой зарядки, зарядок дающих 100-160кВт в час в Украине полно и если машина способно это принять то ни каких трудностей и долгих ожиданий не будет, а вот когда едут далеко на Американке с однофазным медленным портом и отключённым быстрым то таки долгие простои на зарядке гарантированы потому как такая машина будет заливать максимум 7кВт в час.

П.С. Вообще без проблем езжу на электричке по Украине но моя машина принимает 160кВт в час и больше 20 минут я в дороге не заряжаюсь, поесть а она ужа зарядилась, опять таки происходит это крайне редко 500+ км. она у меня на одном заряде проезжает и этого мне практически всегда хватает.

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

16 сентября 2025 в 10:46 Гілками

Визнаю, був неправий

Цьому топіку місце саме в розділі "Вибір авто"

Важко більш переконливо довести про переваги електричок над двз, коли потрібно на дальняк

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: Z@B]
      16 сентября 2025 в 12:36 Гілками

Читаєш подібні дискусії та в черговий раз усвідомлюєш - яке ж "сумне" життя з ДВЗ-шними авто.

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: seksinika]
      16 сентября 2025 в 13:52 Гілками

seksinika 16.09.2025 10:41 пишет:

зарядок дающих 100-160кВт в час в Украине полно

Эти зарядки рассчитаны на подключение исключительно одного потребителя, или нескольких? Если нескольких, то они в состоянии отдавать сразу всем обсуждаемые 100-160кВт?

P.S.

ездить не нарушая ПДД что на электричке,

Так на электричке по-другому и нет смысла ездить.

Змінено boyko_s (13:59 16/09/2025)

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: skov]
      16 сентября 2025 в 13:56 Гілками

skov 16.09.2025 12:36 пишет:

Читаєш подібні дискусії та в черговий раз усвідомлюєш - яке ж "сумне" життя з ДВЗ-шними авто.

Не говори, нет в нашей жизни места подвигу.

старый писатель **
Киев
С нами с 18.04.2008

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: boyko_s]
      16 сентября 2025 в 14:01 Гілками

boyko_s 16.09.2025 13:56 пишет:

Гірко!

30 лет за рулем, Ровно
С нами с 09.08.2002

16 сентября 2025 в 14:35 Гілками

За останні півтора роки, навіть трохи менше, проїхав десь 30 ткм електричкою, процентів 97% пробігу по трасі. Іноді по 1000+ км на день. Не відчуваю взагалі жодного подвигу, сало як сало. Десь гірше, десь краще. Напевне що поміняю на іншу електричку, коли прийде її час.

Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Re: як правильно їздити на електричці (на трассі) [Re: nope]
      16 сентября 2025 в 14:59 Гілками

nope 16.09.2025 14:35 пишет:

За останні півтора роки, навіть трохи менше, проїхав десь 30 ткм електричкою, процентів 97% пробігу по трасі. Іноді по 1000+ км на день. Не відчуваю взагалі жодного подвигу, сало як сало. Десь гірше, десь краще. Напевне що поміняю на іншу електричку, коли прийде її час.

Доречі здавалось би що 30К км електричкою за рік проїхати це багато, але по-факту на них і більше їздять.
Той Bolt EUV що взяв в неділю має пробіг уже 75К, це при тому що машина випуск 2023 рік 3 місяць, і ще за цей час вона встигла попасти в ДТП, продатись на аукціоні, приплисти до нас, пройти ремонт.
Але і то це не рекорд, пропонували мені Bolt EUV, який випуску 11 місяць 2022 року, після ДТП продався в США у 10 місяці 24 року, якщо відкинути час на продаж машини і на те щоб продалась на аукціоні то нехай за 1 рік і 9 місяців пробіг 132 К км, тобто в рік 70 тис км орієнтовно, і це не якийсь там електромобіль що бере 100+ кВт від швидкої зарядки, максимум 55 кВт, і в Європі теж наїжджають багато, так що скільки б не було скептиків, але якось люди їздять, мучаться на цих електричках і по трасі.
Ось ссилка
Тиць із аукціону США Болт

V.I.P *
С нами с 28.03.2007

16 сентября 2025 в 15:08 Гілками

Ну, начнем с того, что ты ездишь, как я понял, не по Украине, у нас тут все таки немножечко сложнее.

А дальше все упирается в то, что кто-то готов мириться со спецификой владения авто этого типа, а кто-то нет.

Для меня, к примеру, вопрос правильного выбора скорости для авто упирается исключительно в борьбу с собственной жабой за готовность платить больше за бОльший расход. Но это, обычно, определяется авто (Гольф ест таки меньше), расстоянием, и настроением. Например, до Одессы я бы, наверно, ехал медленнее, чем до Карпат, потому что, при крейсере 150, можно спокойно не останавливаться на заправку по пути, а вот при более дальней поездке все равно заедешь за бензином, смысл его экономить? Опять же за Львовом начнутся 2х-полоски, не разгонишься, да и окружная львовская хорошо время съест, так что, пока есть возможность, надо "лупить на все бабки".

Змінено boyko_s (15:09 16/09/2025)

важничающий писатель **
Киев
С нами с 12.11.2009

16 сентября 2025 в 15:26 Гілками

boyko_s 16.09.2025 13:52 пишет:

зарядок дающих 100-160кВт в час в Украине полно

Эти зарядки рассчитаны на подключение исключительно одного потребителя, или нескольких? Если нескольких, то они в состоянии отдавать сразу всем обсуждаемые 100-160кВт?

P.S.

ездить не нарушая ПДД что на электричке,

Так на электричке по-другому и нет смысла ездить.

Разные бывают и на разное количество потребителей, я себе одну с кафешкой облюбовала под Вииницей "Електро Кемпинг" так там 4 зарядки и каждая на 3х потребителей рассчитана, 2-3 на любой заряжаются параллельно, ниже 60кВт в час ни разу не видела что бы падал заряд, за почти 11 лет в очереди 2 раза стояла и оба в Карпатах и оба второй машиной.

Вам оно конечно виднее на счет в чем смысл есть а в чем нету), но после того как вы извергли что ошибка АБС у вас вероятно от того вылезла что вы покрышку в том же размере новую поставили, а на старом колесе грузик 100 грамм висел то смысл вдумываться в ваши посты вообще ни какого нету , ну если по существу то моя электричка с вашим Гольфом на шнурке поедет веселее чем ваш Гольф самостоятельно таки факт), по этому у каждого свой смысл и имея свои розетки что в доме, что в квартире лично меня электричка устраивает гораздо больше чем любой ДВС).

V.I.P ***
31 год за рулем, Киев
С нами с 13.07.2005

16 сентября 2025 в 15:27 Гілками

це спосіб життя: ти напевне завжди стартуєш заплановано із зарядженою автівкою, по дорозі маєш справи в місцях де є зарядки, фінішуєш біля зарядного - можеш дозволити викатувати до нуля. не у всіх так в житті співпадає.

по фактичним спостереженням: більшість електричок по трасам в кілька смуг їдуть на круїзі біля 100кмч. рухаюсь на двз зазвичай "безкоштовний максимум", що помітно швидше - тому почав звертати увагу на цей момент.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 36 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 4532

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія