igg 09.10.2025 11:22 пишет: Вчора, на своїй ділянці(соснова посадка), за півгодини, гуляючи, три ведерця маслюків. Також на житомирській трасі(Березівка-Бузова) продавали чимало маслюків...
igg 09.10.2025 11:22 пишет: Вчора, на своїй ділянці(соснова посадка), за півгодини, гуляючи, три ведерця маслюків. Також на житомирській трасі(Березівка-Бузова) продавали чимало маслюків...
Був минулої суботи (~70 км по варшавській трасі) Готовий був маслюки грести відрами та вагонами, бо усі запаси просто закінчилися... знайшли їх дуже мало, на кожному углу не було.
Сапожник 10.10.2025 15:43 пишет: Був минулої суботи (~70 км по варшавській трасі) Готовий був маслюки грести відрами та вагонами, бо усі запаси просто закінчилися... знайшли їх дуже мало, на кожному углу не було.
Це кілометрів 5-8 не доїжаючи до р.Тетерів? Я думав що там не дуже по лісах чисто. Я там раніше часто направо в масив що на Іванків іде їздив.
nickka 12.10.2025 18:54 пишет: Сьогодні як вилізло сонечко вся дорога в машинах.
Поїхав у самі єбеня. Крехаїв-Євмінка... Фото не буде. ТРИ сука ТРИ [*****] ТРИ маслюки Я на ту тисячу що спалив на бензин на героїв Дніпра міг купити П'ЯТЬ кіло вже чищених маслюків (200 за кіло). І просто прогулятись по парку
Був сьогодні у тітки в селі, трошки далі Макарова по житомирській трасі. Вчора все вирізали в лісі голодін грибники. Йдешь..., і тільки обрізки та викинуті. В дубині білих парочку знайшли, бабок штук 5, поляків штук 5. Переїхали в сосни, маслята народ, мабуть, теж вчора гріб, аж перекопано все, наче стадо кабанів пахали землю. Нашкребли маслят та рижиків трошки, але все "не перший сорт"
nickka 12.10.2025 18:54 пишет: Сьогодні як вилізло сонечко вся дорога в машинах.
Поїхав у самі єбеня. Крехаїв-Євмінка... Фото не буде. ТРИ сука ТРИ [*****] ТРИ маслюки Я на ту тисячу що спалив на бензин на героїв Дніпра міг купити П'ЯТЬ кіло вже чищених маслюків (200 за кіло). І просто прогулятись по парку
Костя, лень искать не кацапское, но тут про тебя "Только с рыбалки. Продам двух карасиков (35гр. и 53гр.) по себестоимости. Затрачено: — бензин – 500 руб. anekdotov.net, ; — больничный, чтобы поехать на рыбалку — 1000руб; — 3 оборванных фидерных монтажа — 240 руб; — пробитое колесо, шиномонтаж — 200руб; — мойка машины после рыбалки — 300руб; — жене на женские нужды (шоб не гундела) — 3000руб. Итого: 5240 руб. (ну, за 5000 отдам, хоть и себе в убыток)…"
Костя, лень искать не кацапское, но тут про тебя "Только с рыбалки. Продам двух карасиков (35гр. и 53гр.) по себестоимости. Затрачено: — бензин – 500 руб. anekdotov.net, ; — больничный, чтобы поехать на рыбалку — 1000руб; — 3 оборванных фидерных монтажа — 240 руб; — пробитое колесо, шиномонтаж — 200руб; — мойка машины после рыбалки — 300руб; — жене на женские нужды (шоб не гундела) — 3000руб. Итого: 5240 руб. (ну, за 5000 отдам, хоть и себе в убыток)…"
Так даже удовольствия никакого. На обратном пути еще приспичило туи во двор купить... А теперь представь час с трои на оболонь с єтими двумя елками в Витаре
Дивно в Евмінці майже завжди маслята "косою косив" але вже як пару років не був там. Зараз освоюю нові грядки біля Богуслава, вчора тут ходив, трохи глив і все.
На вихідних був недалеко від Малина. Десяток білих(невеликих), три підберезовики, трошки маслят. Місцеві кажуть , що грийний сезон слабенький.Тепла немає, гриби погано ростуть.
Дядя Нес 13.10.2025 12:56 пишет: На вихідних був недалеко від Малина. Десяток білих(невеликих), три підберезовики, трошки маслят. Місцеві кажуть , що грийний сезон слабенький.Тепла немає, гриби погано ростуть.
еге ж, тепла немає ...минуло пару тижнів й про рекордно теплий вересень та ще й з хорошими дощами, вже забули
Так це парасолька, або курка. Різновід сірих мухоморів. НЕ ЯДОВИТ. Є несмачний підвид, але він не частий - якщо попадеться він просто несмачний буде. Небезпечний для людини тільки один від парасольки ,але вам він ніколи не попадеться - росте в Новій Зеландії От там їх не треба збирати.
В парасольках їдять шляпки. Обдати окропом на 3 хвилини, обваляти в клярі, сухариках або просто так пожарити. Дійсно схожі на курятину. Я їх ще маринував - теж непогано. Ніжку я не викидаю - їх можна висушити перемолоти і вийде непогана грибнна приправа до бульонів, соусів.