Я вже навіть не дивують . Бо коли ти щось говориш , то таке враження що ти мариш . Іншими словами , порфесійне прибирання ( взагалі що це таке ) зробить авто стерильним без жодної крихти . Під оббивку даха професіонали теж залізуть , чи може взагалі все розберуть ?
Gavik 19.09.2025 14:08 пишет: Я вже навіть не дивують . Бо коли ти щось говориш , то таке враження що ти мариш . Іншими словами , порфесійне прибирання ( взагалі що це таке ) зробить авто стерильним без жодної крихти . Під оббивку даха професіонали теж залізуть , чи може взагалі все розберуть ?
Я теж не знаю що таке порфесійне прибирання. А хімчистка салону спеціальною хімією та обладнанням трохи інше ніж протерти салон ганчіркою та пошаркати пилососом.
ШІ каже: Щоб прибрати павутиння з машини, спочатку ретельно очистьте салон від павуків та їхніх павутин за допомогою пилососа або вологої ганчірки, а потім нанесіть на поверхні спрей з оцтом та водою або розпиліть ефірні олії (м'яти, цитрусових), які відлякують павуків
Треба спрорбувати, бо така проблема має місце і в моїй автівці))
PLASTILIN 19.09.2025 15:18 пишет: ШІ каже: Щоб прибрати павутиння з машини, спочатку ретельно очистьте салон від павуків та їхніх павутин за допомогою пилососа або вологої ганчірки, а потім нанесіть на поверхні спрей з оцтом та водою або розпиліть ефірні олії (м'яти, цитрусових), які відлякують павуків
Треба спрорбувати, бо така проблема має місце і в моїй автівці))
Я теж боровся, поки не віддав машину на хімчистку. Правда дупі було волого ще пару днів. Проте проблема пропала. Ще-б торпеду відновити, бо шкіра за 20 років вже натяглась настільки шо у впадинах відстає від корпус. Сказали що треба було частіше вологе очищення робити. Тому як радять два рази на рік ( хоча-б раз) робити детейлінг ( як хімчистку зараз модно називають) - мабуть щось знають.
Ага ) Сорі . Мелок інсектицидний від тарганів і мурах . Мені чомусь гербіцидний запало . Ще , є такий засіб - Чистий дім . Гель від тарганів , та мурах . Я їм мурах в машині вивів ( стояла на мурашнику ) + цей мелок . Дуже ефективниі засоби
kkk_GAZ240 19.09.2025 13:20 пишет: Павуки живуть тільки там де є їжа для них. Раз живуть значить в салоні є бруд або пліснява на якій заводиться мошка яку їдять павуки.
В мене теж почали було з'являтися невеликі павутинки по кутках, коли авто стало більше стояти, ніж їздити. Якщо паузи більше тижня-двох - то починається. Якщо їздити щодня, або хоч раз в три-чотири дні - то ніт. Бруд в салоні, як мінімум, на ковриках на полу - завжди якийсь є (ніхто ж їх щодня не пилососить), тому, схоже, питання не в бруді - а саме в тому, чи їздить авто, чи ніт.
kkk_GAZ240 19.09.2025 13:20 пишет: Павуки живуть тільки там де є їжа для них. Раз живуть значить в салоні є бруд або пліснява на якій заводиться мошка яку їдять павуки.
В мене теж почали було з'являтися невеликі павутинки по кутках, коли авто стало більше стояти, ніж їздити. Якщо паузи більше тижня-двох - то починається. Якщо їздити щодня, або хоч раз в три-чотири дні - то ніт. Бруд в салоні, як мінімум, на ковриках на полу - завжди якийсь є (ніхто ж їх щодня не пилососить), тому, схоже, питання не в бруді - а саме в тому, чи їздить авто, чи ніт.
Саме в бруді. І не в тому що ти бачиш. В мене машина і тиждень бува стоїть і пісок з ніг я теж кожного дня не прибираю. Але павуків нема. АЛЕ я в цьому році машиною на дачу не їздив і продукти мішками не возив. Раз на 4-5 місяців роблю детейлінг, а раз в місяць мию сам (коли є півдня вільного)
Я наіть не знаю що сказати . Бо мелкі не пройшли верифікацію від ШІ автоюа - kkk_GAZ2401 , бо в нього з'явилася алергія По темі , і по моїм спостереженням , локація павука це або накладки стійок , або під оббивкою даха , або в накладці дзеркала . Ще , на мою думку залежить від того де стоїть авто . В мене , це майже завжди під деревами , ще зимою павутина теж з'влялася
Почекайте зими. Якщо морози гарні будуть, то повинні повимерзати. В мене теж павутинка за водійським кріслом зявилася. Поржали з малим (7 років), назвали павука Толіком, і домовилися, що він робить корисну справу, відловлює комах, які потрапляють в авто.
Може кинути мушку в павутинку і, як зявиться павук, прибрати його
R.Karp 20.09.2025 09:39 пишет: Почекайте зими. Якщо морози гарні будуть, то повинні повимерзати. В мене теж павутинка за водійським кріслом зявилася. Поржали з малим (7 років), назвали павука Толіком, і домовилися, що він робить корисну справу, відловлює комах, які потрапляють в авто.
Може кинути мушку в павутинку і, як зявиться павук, прибрати його
Чому всі їх Толіком звуть? В мене коли позашляховик довго стояв дома - в запасці ( зовні) оселився. Навіть коли їздив я кудись він ховався за спицею, а потім знов вилазив. Теж Толіком звали.
перевірити фільтр салону. якось ж вони заходять в авто. можу запропонувати процедуру по усуненню запаху в салоні. має прибрати не тільки запахи, а й павуків. не плутати з озоном, який і довго і небезпечно для авто та людей. крім безпечності, головний козир - 20 хвилин на седан. і авто готово для експлуатації.