мож кто знает плиз, ато меня походу все подогретые линии в мире договорились игнорить. приходят за отопление какие-то нарахування за теплые месяцы; за холодные их ессно невозможно отследить. но если в 22-23-24 годах это было по 20-50 гривен, а за раньше просто уже нет иннфы, то в этом году они херачат по 300-400 гривен. шо это вобще за прикол, хто знае? это на троещине. а за другую кв, в другом раёне, таких счетов нет
держава шото пока не в смартфоне, а як сказала одна мудра людина, в гандоне. формочки с сайта цкс ушли похоже в унитаз, дозвониться туда дальше робота невозможно, такшо одна надежда на вас, дорогие читатели
Це відносно нова плата за витрати тепла на функціонування системи гар.води Типу ти на дачі (чи в баден-бадені), гарячою водою не користуєшся, а якесь тепло споживаєш через рушникосушарку. + ще втрати тепла в трубах всяких. А ще там може бути тепло гарячої води, з якої не передали показань лічильників. Вони рахують його як втрати та розкидають на всіх. Сам платіж занонний та введений відносно давно. Десь у 22му, коли нарід масово виїхав, а "рушникосушарки" працювали по-повній
maksym 19.09.2025 21:53 пишет: Це відносно нова плата за витрати тепла на функціонування системи гар.води Типу ти на дачі (чи в баден-бадені), гарячою водою не користуєшся, а якесь тепло споживаєш через рушникосушарку. + ще втрати тепла в трубах всяких. А ще там може бути тепло гарячої води, з якої не передали показань лічильників. Вони рахують його як втрати та розкидають на всіх. Сам платіж занонний та введений відносно давно. Десь у 22му, коли нарід масово виїхав, а "рушникосушарки" працювали по-повній
nickka 19.09.2025 22:07 пишет: Цкс досить оперативно відповідає через месенджери, туди ж можна заяви надсилати. @CKS_SHEV оце шевченківський. Напевно в інших районах теж є.
ухаха месенджер каже звертайтесь в тцкс, ну блин я шо в іншой україні живу
maksym 19.09.2025 21:53 пишет: Це відносно нова плата за витрати тепла на функціонування системи гар.води Типу ти на дачі (чи в баден-бадені), гарячою водою не користуєшся, а якесь тепло споживаєш через рушникосушарку. + ще втрати тепла в трубах всяких. А ще там може бути тепло гарячої води, з якої не передали показань лічильників. Вони рахують його як втрати та розкидають на всіх. Сам платіж занонний та введений відносно давно. Десь у 22му, коли нарід масово виїхав, а "рушникосушарки" працювали по-повній
шо і в серпні працювали ?
якого року в серпні? Хоча в мене завжди працює сушарка. Коли гаряча вода є. На профілактику вимикають не більше пару тижнів.
Джин 19.09.2025 23:14 пишет: У меня давно такое. Позняки. Тож в районе 400 грн. Типа за подогрев воды в системе. ЧТоб всегда горячая была и пототенцесушители грели.
Оце так платіжка! А скільки ж на місяць виходить за гарячу воду? У мене також в одній квартирі почали приходити рахунки за повітря (тобто за функціонування системи подачі тепла і гарячої води) але ж там суми типу 20-40 грн. на місяць. Правда і рушникосушарки від опалення, тобто півроку холодні.
"Чистий прибуток КП «Київтеплоенерго» за 2024 рік склав 4,7 млрд грн, що зробило його одним з найприбутковіших комунальних підприємств України. Дохід підприємства також значно зріс, досягнувши понад 34,3 млрд грн, тоді як у 2022 році воно ще було збитковим"
В ответ на: Плата за функціонування підігріву – це оплата теплової енергії, яку будинок споживає для роботи внутрішньої системи гарячого водопостачання (ГВП) та для підтримки гарячими рушникосушарок. Вона нараховується всім власникам квартир у будинках цілий рік, включаючи міжопалювальний період, незалежно від того, чи користуються вони індивідуальним бойлером.
Постачальник надає воду до "точки обміну" - наприклад ІТП чи бойлерної, які вже є в зоні відповідальності будинку/ЖК/УК. Він вимірює відбір тепла цим пунктом і виставляє його в рахунки. Куди це тепло спожив будинок він не знає і його не цікавить. Для того щоб у вас в будинку була постійна гаряча вода та працювали рукосушарки внутрішня система закольцована і вода в ній постійно підігрівається, тобто споживання є цілий рік. Великі рахунки - це зазвичай: 1) диряві труби 2) відсутня теплоізоляція 3) сусіди не подають показники 4) хтось краде (споживає без лічильника або зробив теплу підлогу "від полотенцесушарки"
Основна проблема, совковому менталітету важко довести, що якщо він на дачі (у баден бадені) і гарячу воду не вмикав, це не означає, що послугу постійного підігріву води він не отримував.
nickka 19.09.2025 22:07 пишет: Цкс досить оперативно відповідає через месенджери, туди ж можна заяви надсилати. @CKS_SHEV оце шевченківський. Напевно в інших районах теж є.
ухаха месенджер каже звертайтесь в тцкс, ну блин я шо в іншой україні живу
може бути, я через оцей месенджер оформив повернення коштів за воду, точніше не повернення, а зарахування в переплату. Відсканував заяву, акти, документи. Крім того в цксах є електронна черга (раніше була, я вже давно не звертався), якщо питання принципове, то можна записатися і сходити. Також зміну власника онлайн всю прокрутив. Окрім тих де прямі договори, там теж онлайн але через нафтогаз і дтек.
Tarasoff 20.09.2025 07:53 пишет: "Чистий прибуток КП «Київтеплоенерго» за 2024 рік склав 4,7 млрд грн, що зробило його одним з найприбутковіших комунальних підприємств України. Дохід підприємства також значно зріс, досягнувши понад 34,3 млрд грн, тоді як у 2022 році воно ще було збитковим"
иметь такую прибыль, да и вообще прибыль, при долгах населения за коммуналку в сотни млрд грн - это возможно только в стране чудес ну или тарифы завышены раз в 5.
иметь такую прибыль, да и вообще прибыль, при долгах населения за коммуналку в сотни млрд грн - это возможно только в стране чудес ну или тарифы завышены раз в 5.
вони ж там здається борги за минулим підприємством повісили? Чи це я з чимось сплутав?
Джин 19.09.2025 23:14 пишет: У меня давно такое. Позняки. Тож в районе 400 грн. Типа за подогрев воды в системе. ЧТоб всегда горячая была и пототенцесушители грели.
Оце так платіжка! А скільки ж на місяць виходить за гарячу воду? У мене також в одній квартирі почали приходити рахунки за повітря (тобто за функціонування системи подачі тепла і гарячої води) але ж там суми типу 20-40 грн. на місяць. Правда і рушникосушарки від опалення, тобто півроку холодні.
У меня бойлер стоит , который греет воду по ночам когда киловат дешевле. Кран в ванной по горячей воде вообще перекрыт. А на кухне горячую практически не включаю, посуду посудомойка моет, опять же на холодной. Поэтому вот эти 400 я сразу и вижу.Я думаю что если даже я перекрою полотенцесушитель - на платежке это никак не отразится.
У меня бойлер стоит , который греет воду по ночам когда киловат дешевле. Кран в ванной по горячей воде вообще перекрыт. А на кухне горячую практически не включаю, посуду посудомойка моет, опять же на холодной. Поэтому вот эти 400 я сразу и вижу.Я думаю что если даже я перекрою полотенцесушитель - на платежке это никак не отразится.
а є така можливість? Бо вони часто повнопроточні і перекрив його=перекрив стояк гарячої. А взагалі для тих, хто не бажає приймати участь у загальнобудинкових витратах є єдиний вихід - приватний будинок.