Сапожник 21.09.2025 00:00 пишет: Повнопроточні, то або щось старе, або рукоблудство від власників, що вирізали байпас.
Те, що я бачив у будинках кінця совка - початок 2000х - повнопроточка. У будинках з вертикальною розводкою. Троєха, ПОХ, Райдужний. У старих типу хруща - схеми сушарок більш екзотичні. І майже завжди непрацюючи.
Сапожник 21.09.2025 00:00 пишет: Повнопроточні, то або щось старе, або рукоблудство від власників, що вирізали байпас.
Те, що я бачив у будинках кінця совка - початок 2000х - повнопроточка. У будинках з вертикальною розводкою. Троєха, ПОХ, Райдужний. У старих типу хруща - схеми сушарок більш екзотичні. І майже завжди непрацюючи.
Початок 2000 х це ажніяк не "доба совка". Совок здох у 1991. У багатьох старих хрущах, сталінках, брєжнєвках зараз рушникосушарки працюють - це там де мешканці скинулися і відновили циркуляційні насоси. А там де від опалення працюють практично усюди, але лише у опалювальний період.
Початок 2000 х це ажніяк не "доба совка". Совок здох у 1991. У багатьох старих хрущах, сталінках, брєжнєвках зараз рушникосушарки працюють - це там де мешканці скинулися і відновили циркуляційні насоси. А там де від опалення працюють практично усюди, але лише у опалювальний період.
Есть такое дело. Мы ставили отдельный насос в доме для циркуляции. Ибо в бойлерной вместо 4х насосов работает 1-2, и циркуляции хватает на первые пару домов. Теперь полотенчики в основном горячие.
Hammer 19.09.2025 22:34 пишет: е минуточку на гор воду є лічильник. єтож другой счот, не опалення
в серпні - любого року. 22, 23, 24, 25, кожного року на ту кв були якісь цифри, а на іншу - ніт.
Якщо тебе це трохи заспокоїть, нам у Шевченківському районі теж таке нараховують. Влітку 200-400 гривень стабільно виставляють у рахунках. Якщо що, на тепло у нас теж лічильник і звичайно ж влітку він "стоїть".
Hammer 19.09.2025 22:34 пишет: е минуточку на гор воду є лічильник. єтож другой счот, не опалення в серпні - любого року. 22, 23, 24, 25, кожного року на ту кв були якісь цифри, а на іншу - ніт.
Якщо тебе це трохи заспокоїть, нам у Шевченківському районі теж таке нараховують. Влітку 200-400 гривень стабільно виставляють у рахунках. Якщо що, на тепло у нас теж лічильник і звичайно ж влітку він "стоїть".
В Шевченківському в сталінці і хрущовці немає таких нарахувань. Але й лічильників тепла немає.
У мене зовсім недавно теж були питання до Київтеплоенерго, і я не могла додзвонитися. Тому я пішла в найближчий ЦКП. Там не треба стояти в черзі до бухгалтера. Система побудована так, що на ресепшн говориш свою адресу, тітонька дивиться в комп і каже, що тобі треба зробити, щоб вирішити це. Єдине - потрібен власник квартири, іншим людям відмовляються давати інформацію. Словом, у мене вийшло вирішити питання тільки ногами. Дистанційно - ні.
Aniachka 21.09.2025 13:29 пишет: А у Святошинському районі у звичайній "чешці" такого нарахування немає, до речі.
Таке нарахування є, коли є дісбаланс між теплом, який є в тарифі на ГВП, та показами будинкового лічильника тепла. Але такого небалансу може і не бути: сушарки не працюють, циркуляції ГВ немає гаряча вода низької якості мешканці справно передають покази лічильників ГВ в будинку багато квартир без лічильникив ГВ (нараховують по нормам) немає будинкового лічильника тепла ще щось
Есть такое дело. Мы ставили отдельный насос в доме для циркуляции. Ибо в бойлерной вместо 4х насосов работает 1-2, и циркуляции хватает на первые пару домов. Теперь полотенчики в основном горячие.
Насосы в доме все родные, сушки от ГВ работают, но на лето его принципиально отключают якобы из-за испытаний, ремонта ибо не выгодно. Святошинский кстати.
такс, здається один злочин розкрито. справа полотенчиків. я завжди казав що автоуа це перша і найкраща нейромережа держава у смартфоні, доречі, сьогодні теж морозиться, так що доведеться ногами. бо там ще є один прикол: кожен міс даю однакові покази лічильника горводи, бо там нихто не живе, а вони кожого разу додають по парі кубів. І кожного разу ця кількість різна.
Джин 19.09.2025 23:14 пишет: У меня давно такое. Позняки. Тож в районе 400 грн. Типа за подогрев воды в системе. ЧТоб всегда горячая была и пототенцесушители грели.
Оце так платіжка! А скільки ж на місяць виходить за гарячу воду? У мене також в одній квартирі почали приходити рахунки за повітря (тобто за функціонування системи подачі тепла і гарячої води) але ж там суми типу 20-40 грн. на місяць. Правда і рушникосушарки від опалення, тобто півроку холодні.
Так само, Святошинський р-н КПВОК "КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО": 1. Плата за абонентське обслуговування з постачання гарячої води (ПАО ГВ) Нараховано за серпень 23.65 2. Плата за абонентське обслуговування з постачання теплової енергії (ПАО ТЕ) Нараховано за серпень 23.83 3. Постачання теплової енергії - ТЕ(ЦО), із врах. обсягів витр. на функціонування системи гар.води (ФСГ) Нараховано за серпень 12.90
Tarasoff 20.09.2025 07:53 пишет: "Чистий прибуток КП «Київтеплоенерго» за 2024 рік склав 4,7 млрд грн, що зробило його одним з найприбутковіших комунальних підприємств України. Дохід підприємства також значно зріс, досягнувши понад 34,3 млрд грн, тоді як у 2022 році воно ще було збитковим"
До войны счёт за подогрев был 800 грн, потом вроде поставили счётчик 540, те 800 не пересчитывали. У меня знакомая на позняках смогли поставить дублирующие счётчики на стояки отпопления- обманывают больше чем в 4 раза.уезжать нада отсюда((