Смотря что хочешь сверлить. Если металл, то есть один нюанс, под такое сверло надо очень мощный низкооборотистый перфоратор. Именно перфоратор, т.к. для этого сверла на больших диаметрах надо низкие обороты и большой момент, дрель не справляется. Сверлил таким мойку из нержи (у меня кобальтовое сверло, если чо), там вроде всего под 22мм отверстие и то перфоратор еле осилил, а сетевая дрель 600Вт склеилась где-то на 14-16 мм Так же сверлил сталюку 2мм, так на 32мм тоже тяжко ему очень было. Такие диаметры в металле лучше корончатым сверлом сверлить.
Странно. У меня парочку таких свёрл - сверлю иногда метал толщиной 2мм, 22м диаметром. Справляется обычный шуроповёрт, приобретённый в далёком 2008г, если не ошибаюсь. Типа такого: Protool DRC 18-4 TEC LI
Смотря что хочешь сверлить. Если металл, то есть один нюанс, под такое сверло надо очень мощный низкооборотистый перфоратор. Именно перфоратор, т.к. для этого сверла на больших диаметрах надо низкие обороты и большой момент, дрель не справляется. Сверлил таким мойку из нержи (у меня кобальтовое сверло, если чо), там вроде всего под 22мм отверстие и то перфоратор еле осилил, а сетевая дрель 600Вт склеилась где-то на 14-16 мм Так же сверлил сталюку 2мм, так на 32мм тоже тяжко ему очень было. Такие диаметры в металле лучше корончатым сверлом сверлить.
Странно. У меня парочку таких свёрл - сверлю иногда метал толщиной 2мм, 22м диаметром. Справляется обычный шуроповёрт, приобретённый в далёком 2008г, если не ошибаюсь. Типа такого: Protool DRC 18-4 TEC LI
може якісь супер свердла, я такий діаметр тільки конічним брав, також мийка і нерж.
Кажуть отакі гарні і свердлять добре Я щойно знайшов це на AliExpress: грн.1,273.58 | Ступінчасте свердло EZARC для металу 1 шт., 4-12 мм M35 зі спіральною канавкою Unibit, шестигранний хвостовик 1/4 дюйма, зносостійке покриття AlTiN https://a.aliexpress.com/_Ey6IYvC
egorka 28.09.2025 15:17 пишет: Кажуть отакі гарні і свердлять добре Я щойно знайшов це на AliExpress: грн.1,273.58 | Ступінчасте свердло EZARC для металу 1 шт., 4-12 мм M35 зі спіральною канавкою Unibit, шестигранний хвостовик 1/4 дюйма, зносостійке покриття AlTiN https://a.aliexpress.com/_Ey6IYvC
egorka 28.09.2025 15:17 пишет: Кажуть отакі гарні і свердлять добре Я щойно знайшов це на AliExpress: грн.1,273.58 | Ступінчасте свердло EZARC для металу 1 шт., 4-12 мм M35 зі спіральною канавкою Unibit, шестигранний хвостовик 1/4 дюйма, зносостійке покриття AlTiN https://a.aliexpress.com/_Ey6IYvC
подякував замовив 417 грн вийшло
чекаємо на відгук а оце чим відрізняється від того що Ви замовили Я щойно знайшов це на AliExpress: US $10.38 | 1 WAN YUE 4 спіральні кобальтові високошвидкісні сталі M35 Ступінчасте свердло 1/8"-1/2" 1 шт. Зносостійкий інструмент із ударним покриттям https://a.aliexpress.com/_EJxVTMi
egorka 26.09.2025 14:29 пишет: а імпакт це ж бриблизно теж саме що і гайковерт то гайковертом якщо поставити перехідник то теж свердлити можна таким конусним свердлом?
egorka 29.09.2025 20:45 пишет: а оце чим відрізняється від того що Ви замовили Я щойно знайшов це на AliExpress: US $10.38 | 1 WAN YUE 4 спіральні кобальтові високошвидкісні сталі M35 Ступінчасте свердло 1/8"-1/2" 1 шт.
Крім іншого, ваше - під дюймовий стандарт вимірювання.
egorka 29.09.2025 20:45 пишет: а оце чим відрізняється від того що Ви замовили Я щойно знайшов це на AliExpress: US $10.38 | 1 WAN YUE 4 спіральні кобальтові високошвидкісні сталі M35 Ступінчасте свердло 1/8"-1/2" 1 шт.
Крім іншого, ваше - під дюймовий стандарт вимірювання.
Відтоді,як китай з'явився.А здуру можна і ... зламати.
Все правильно, гайкові ключі не дарма різної довжини - щоби ні ключ не пошкодити, ні різьбу, прикладаючи надмірне зусилля. А якщо подовжувати ключ трубою (або іншим ключем), то легко його зігнути чи взагалі зламати.
Storag 10.10.2025 08:33 пишет: Все правильно, гайкові ключі не дарма різної довжини - щоби ні ключ не пошкодити, ні різьбу, прикладаючи надмірне зусилля. А якщо подовжувати ключ трубою (або іншим ключем), то легко його зігнути чи взагалі зламати.
жодного рожкового не зламав (не радянські, середини нульових щось із азії), не рідко з другим ключем не тільки відкручую, але і підтягую. але загалом думка слушна. ще на з'єднаннях не рідко замість одного великого резьбового з'єднання, що вимагало б великий момент і великий інструмент, кілька малих які можна без надзусиль затягнути.
для свердління отворів 20мм в нержавійці взяв коронку з наплавленими різцями. от тепер думаю - може додати ступінчате також (нормальної якості, кілька китайських є - в районі 10-12мм у більшості затупилися/облизалися). свердлити треба буде отвори в трубах, тож напружує момент нерівномірного заходу інструменту і ймовірності закусування..