Маячня якась. Продав по держпрограмі. Просто спочатку договір, в якому написана умова зарахування коштів, а після зарахування друга зустріч у нотаріуса з оформленням права власності.
Ну вітаю, ви взяли на себе валютні ризики:) А можна було так не робити.
должны мне как то были мешок гривны, когда доллар был почти 43....пока отдали, подешевел. повезло. мог и подорожать
У доньки "недобудова" у "Петровський квартал", грошей назад не обіцяють, "добавьте ще, і добудуємо". Ій воно вже як пʼяте колесо. Я б таке не брав
А ваші рієлтори можуть знайти покупашку у котрого вже є вся сума у валюті, яку він вам віддасть, а потім буде чекати поки йому її повернуть після отримання гривень по держпрограмі? Ну я б теж не проти такого варіанту був би.
так якщо так складно знайти такого покупашку - чого ж ціни кінськи? на житло котре старше 10 років.
Маячня якась. Продав по держпрограмі. Просто спочатку договір, в якому написана умова зарахування коштів, а після зарахування друга зустріч у нотаріуса з оформленням права власності.
Тут вже треба зважувати, які ризики більші - від коливання курсу валют, чи коливання попиту на житло. Наприклад у мене двоє друзів продавали свої квартири (ще навесні), десь у висотній новобудові у глибокій - район Святошин ще й не близько від метро. То з потенційних покупців, які були готові купувати таке житло (а таких взагалі небагато було) усі пропонували лише за подібними схемами. Після цього друг купував будинок під Києвом у коттеджному містечку (неелітному). То також кредит брав через є-оселю. Продавець також погодився, бо покупців, ладних платити готівкою ще й валютою за стандартне житло практично немає.
щось не те пишеш - там он пані вище пише що бабла завались ще і зп (пофіг що номінальні) ростуть.
Тут вже треба зважувати, які ризики більші - від коливання курсу валют, чи коливання попиту на житло. Наприклад у мене двоє друзів продавали свої квартири (ще навесні), десь у висотній новобудові у глибокій - район Святошин ще й не близько від метро. То з потенційних покупців, які були готові купувати таке житло (а таких взагалі небагато було) усі пропонували лише за подібними схемами. Після цього друг купував будинок під Києвом у коттеджному містечку (неелітному). То також кредит брав через є-оселю. Продавець також погодився, бо покупців, ладних платити готівкою ще й валютою за стандартне житло практично немає.
щось не те пишеш - там он пані вище пише що бабла завались ще і зп (пофіг що номінальні) ростуть.
надурити, мабуть, хочеш чесних продаванів.
Звісно не те пишу. Оці сертифікати, є-оселі тощо утворюють щтучний попит на придбання житла, дозволяючи придбати його тим, у кого в звичайних умовах коштів на це не було. А зростання попиту за стабільної чи навіть зменшеної пропозиції і призводить до зростання цін. Хоча з іншого боку ціни на продаж та оренду житла завжди рухалися в одному напрямку. А зараз і оренда житла зростає істотно, хоча сертифікати до цього не мають відношення.
А ваші рієлтори можуть знайти покупашку у котрого вже є вся сума у валюті, яку він вам віддасть, а потім буде чекати поки йому її повернуть після отримання гривень по держпрограмі? Ну я б теж не проти такого варіанту був би.
так якщо так складно знайти такого покупашку - чого ж ціни кінськи? на житло котре старше 10 років.
10 років то тільки - є-оселя, мабуть. Я продав квартиру 2013 року по держпрограмі. Держпрограми, це не тільки є-оселя, у мене купили якісь кримські переселенці, що то за програма у них була я х.з., якщо цікаво, можу подивитись, у договорі щось було написано.
І що ти називаєш кінськими цінами? Те що ціни трохи менше ніж до 22го року? Так вибач, вже і долор зовсім не той, що був, і ціни у сусідніх країнах, з того часу, подвоїлись і потроїлись. Але загалом, для країни у війні ціни ще нічого...
Пару місяців тому пройшов цикл куплі-продажу В принципі, не виправдались всі стращилки автоюа: -ціна виставлена по верху ринка. Скинули небагато, менще ніж планували -задаток дали через два тижні -з нашого боку рієлторів не було, з того боку були обидва рази (продаж та покупка) -все за кеш -телефон в об'яві на продаж дали свій основний. Це помилка, але катастрофи не було. Атака рієлторів була помірною та адекватною
Думаю, трохи недооцінили квартиру на продаж. Вона була чиста до докам. Без прописаних, боргів, арештів тощо. Схоже, таке цінується
Все порішали за день, гривння прилетіла за 15 хвилин. От як потім тою гривнею скористатись, враховуючи поточні обмеження, то трохи інша історія. Але все рішаємо.
онлайн обмін 50кгрн в місяць покласти на депозит на 3місяці - до 200кгрн. оплата товару в валюті (любий онлайн, в тому числі пейпал) - ще 100кгрн.
І це ліміт на 1 банк. Відкриваємо ще 3 онлайн рахунки в інших банках і отримуємо 1лям в місяць легко вивести.