autoua
Autoua.netФорумКурилка

ціни на житло (10/53)

V.I.P **
27 лет за рулем, Киев
С нами с 23.05.2006

Re: ціни на житло [Re: Makovsky]
      12 октября 2025 в 11:19 Гілками

Із реалій життя за кордоном і "повернення" додому...
Якщо прибрати факт "війни" то з моїх 80% знайомих повернуться всі...
бо тут ім жилось краще...
і це я кажу про людей з грошима...деякі там і зараз не працюють ))) і мріють додому...
бо не всі хочуть і можуть жити по правилам...машину покрутити в своєму дворі чи на паркінгу ні ні, палатку на природі чи пикник влаштувати, рибу половити...та багато іншого ...я вже не кажу про стукачество )))

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
Region Hovedstaden, DK
С нами с 17.02.2005

Re: ціни на житло [Re: nickka]
      12 октября 2025 в 11:21 Гілками

nickka 12.10.2025 10:10 пишет:

Медсестра в Осло у вихідний не сідає в електричку/машину і не їде в сусіднє містечко/село, а здає 3 кімнати в своїй престижній 4 кімнатній квартирі в центрі стороннім людям.

Оце вона тупа: могла б продати таку квартиру, купити хату в Болгарії і на решту все життя ракію пити і ніц не робити. Хіба що вона... не тупа

NID
Достоевский **
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

Re: ціни на житло [Re: Makovsky]
      12 октября 2025 в 12:40 Гілками

Makovsky 12.10.2025 11:19 пишет:

і це я кажу про людей з грошима...деякі там і зараз не працюють ))) і мріють додому...
бо не всі хочуть і можуть жити по правилам...машину покрутити в своєму дворі чи на паркінгу ні ні, палатку на природі чи пикник влаштувати, рибу половити...та багато іншого ...я вже не кажу про стукачество )))

Такі собі аргументи кращого життя.
Да і все там можна, звісно дотримуючись деяких адекватних правил.
Ну звісно, якщо 4ий рік не працювати і мати гроші, то краще України країни бути не може. Але це якась дуже вузька виборка.

З.І. З іншого боку, якби я мав стілько бабла, що можна було б не працювати, то в віду я мав би нашу країну мрій.

Змінено NID (13:11 12/10/2025)

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: ціни на житло [Re: vvvolf]
      12 октября 2025 в 12:58 Гілками

vvvolf 12.10.2025 09:48 пишет:

Roksimama 11.10.2025 22:57 пишет:

Я більше скажу, мене досі дивують люди що поїхали до війни, прям спеціально «підкорювати Європу/Америку/Канаду». Так, це можливо, але добровільно без непереборних причин я б на таке не підписалася.

Абстрагуємось від війни. Тобто вже живучи в Європі ви не бачите тих переваг, які дає життя там???
Ну те що в голову приходить просто з ходу:
-відсутність черг на кордоні.
-питна вода в крані
-чисті дороги і вулиці
-відсутні шанси, що "обдовбаний прокурор" зіб'є тебе на тротуарі
-велоінфраструктура
-просто інфраструктура. Тобто якщо в якийсь вихідний день тобі немає чим зайнятись, то просто сідаєш в електричку/машину і їдеш в сусіднє містечко/село, де з великою долею ймовріності буде умовно "музей техніки" або якийсь цікавий замок ітд...

деякі переваги дійсно є, але частина досить міфічні, або "компенсуються" місцевими нюансами
В ответ на:

наприклад, на кордоні Австрії/Німеччини часто ловлять мігрантів і черги там досить великі бувають
В ответ на:

-питна вода в крані

її може й можна пити, але для свого здоров"я краще цього не робити, а вживати бутильовану чи осмос.
В ответ на:

-чисті дороги і вулиці

загалом так, чистіше, але це все має свою високу ціну
В ответ на:

там тебе зіб"є обдовбаний араб, яких більше ніж у нас прокурорів
В ответ на:

-просто інфраструктура. Тобто якщо в якийсь вихідний день тобі немає чим зайнятись, то просто сідаєш в електричку/машину і їдеш в сусіднє містечко/село, де з великою долею ймовріності буде умовно "музей техніки" або якийсь цікавий замок ітд...

імхо, в Україні цього не менше, можливо не таке воно все причесане. Але ці всі речі просто коштують грошей, якими є податки з пересічного. Я колись рахував, що для того приблизного рівня життя, що в Україні, я маю доплатити 40-50 т.євро на рік в якості податків/оренди/іпотеки.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

12 октября 2025 в 15:40 Гілками

В ответ на:

Абстрагуємось від війни. Тобто вже живучи в Європі ви не бачите тих переваг, які дає життя там???
Ну те що в голову приходить просто з ходу:
-питна вода в крані
-чисті дороги і вулиці
-велоінфраструктура

Ох уж эти сказки, ох уж эти сказочники...вроде не начало 2000х на дворе или конец 90х, когда еще кто то верил в сказочки о том, что " а вот так есть прекрасные края..."

По недвижимости: в Киеве едут из регионов, вот в данный момент у меня 2 близких родственников уже продали квартиры в других областях и будут покупать в Киеве. Да, они не самые богатые покупатели, но спрос создают.
Но даже автоуа не станет же утверждать, что в Харькове или Запорожье нет богатых ( не бедных) людей, которые готовы купить квартиры за сотни тыс дол?

И да, не все мечтают жить за границей, как это и трудно некоторым понять.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: ціни на житло [Re: NID]
      12 октября 2025 в 15:50 Гілками

NID 12.10.2025 12:40 пишет:

Makovsky 12.10.2025 11:19 пишет:

Такі собі аргументи кращого життя.
Да і все там можна, звісно дотримуючись деяких адекватних правил.
Ну звісно, якщо 4ий рік не працювати і мати гроші, то краще України країни бути не може. Але це якась дуже вузька виборка.

З.І. З іншого боку, якби я мав стілько бабла, що можна було б не працювати, то в віду я мав би нашу країну мрій. :GRIN:

Два мира два образа жизни, так и тут, два человека, два образа мышления. Многим, очень многим, дома, на родине ( да да, на ней самой) наамного лучше, чем где то там.
Даже если денег на жизнь 'там" более чем достаточно.

У меня из тех кто не вернется это одна , вышла замуж, живет в Париже, родила ребенка. Муж не бедный француз, думают куда бы свалить от мерзко-грязных и наглых арабов.

Но есть одно НО, это война конца которой не видно и чем больше она будет длиться, тем больше люди будут укореняться за границей.

Разве что дадут пинок под жад, как в США ю4ю-шникам, отменяя ( не продлевая) документы . Тогда поскиглят, те кто не любит родину, да и поедут домой.

Супер писатель! **
С нами с 07.01.2008

12 октября 2025 в 15:59 Гілками

NID 12.10.2025 12:40 пишет:

З.І. З іншого боку, якби я мав стілько бабла, що можна було б не працювати, то в віду я мав би нашу країну мрій.

Хе-хе Ти просто не розумієш,що джерело того бабла може бути саме в нашій країні мрій.Звісно,не у всіх.Але в кого є,той і може ТАМ 4 роки не працювати.А переїдуть вони туди і що? На фабрику підуть?

V.I.P **
52 года (35 лет за рулем), Moncton (New Brunswick) Canada
С нами с 04.01.2006

Re: ціни на житло [Re: Александер 1]
      12 октября 2025 в 16:08 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Александер 1 12.10.2025 09:22 пишет:

vladd 12.10.2025 00:09 пишет:

А то поки одні дурачки шипи різали та швелера зварювали, по полях бігали з мисливськими рушницями, колотили коктейлі, інші найрівніші громадяни та громадянки призовного віку "нєлохи" стояли у заторі в бік Польщі.

Хвилиииииночку...А хто це говорить-то? Ні,я з інтересом читав тему про переїзд та життя в Канаді.Але,пробачте,"або знімить хрестик,або натягніть труси"

Якщо ти читав уважно, то разів декілька я навіть розкаювався у тому, що спочатку (лютий 2022) повівся на "єдність", "пліч-о-пліч", "спільна боротьба до перемоги", оскільки справді вірив, що велика біда згуртує громадян та об'єднає сили у боротьбі зі спільним ворогом.

Але, вже у травні 2022 привели до тями та усвідомлення реалій як воно є насправді два моменти.

Перший і основний - у момент "єднання нації" правда стає "неначасі", а конституція "на паузі". Плюс на територію де були розташовані виробничі приміщення різних бізнесів (включно з моєю майстернею) прийшли "зеленобільшовицькі попрошайки" і почали тупо "ставити раком" (війна війною, але дайте грошей сьогодні, бо завтра віддасте все).

Другий чинник: то тут то там почали виринати наші співвітчизники, громадяни та громадянки призовного віку, описуючи свої поневіряння по фудбанкам умовної Норвегії та несмачні макарони без м'яса десь у Польщі.
І після усвідомлення, що тут "нємножко тєкст по-дибільному напісан" (Допкін-С), промайнула думка що я просто лох звичайний.
Однак, виховання та совість ще якийсь час тримали на плаву, тому приблизно три рази поспіль спробував було "знайти спосіб героїчно померти" (тепер це так називаю). Не вийшло. Ну то й ладно. Поступово прийшло протверезіння, усвідомлення втрати свободи і як наслідок зникла цікавість до життя.
До того ж, життя у "совку" не приваблювало ще у шкільні роки, бо пройшло між книжками та розповідями бабусі, зокрема про розкуркулення нашої заможної родини, колгоспи, смерть 9 членів родини у Голодомор. Тому вже наприкінці 80-х ще дитячий розум вбачав багато розбіжностей, відвертої брехні.
А коли "совок" завітав у доросле життя вдруге, то висновок "пора валіть" було зроблено миттєво. Але! Цей висновок було зроблено лише у червні 2022 року. Усвідомлено зроблено, не на емоціях.
Якби у лютому-березні "став на лижі" разом з іншими громадянами країни, то мабуть відчуття зради мене б пиляло чи якийсь час, чи до кінця життя.
А от після червня 2022 - докорів сумління немає, оскільки "зрадити совок" - не зрада. "Совок" ненавидів ще 40 років тому за поневіряння українців та розправу над моєю родиною. Тому все по-чесному: "нє нравіца расія - валі в Се-Ше-А". Так само і у цьому випадку.

На світлині, для порівняння з сучасністю:
громадянки призовного віку під час Другої світової війни працюють на оборонному виробництві. Британія (якщо не помиляюся).

Якщо ти читав уважно, то разів декілька я навіть розкаювався у тому, що спочатку (лютий 2022) повівся на "єдність", "пліч-о-пліч", "спільна боротьба до перемоги", оскільки справді вірив, що велика біда згуртує громадян та об

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

Re: ціни на житло [Re: nickka]
      12 октября 2025 в 16:40 Гілками

nickka 12.10.2025 10:10 пишет:

і все життя в кредитах десь до пенсії. Про купити квартиру за декілька років без кредиту годі й мріяти.

А толку? Ну надбав ти, а потім або "маски-шоу" прийшли забрали.
Або ракета руснява прилетіла.
І все, обнулився. Добре, якщо з руками/ногами лишився.

До того ж, у західному світі не всі пнуться аж всмерть, щоб мати нерухомість у власності. Факторів багато: і податки, і усілякі "квартплати", страховки, тощо. А основне - це капець як прив'язує до місця. Тут більше від людини залежить, від статків, від бажань побачити навколишній світ.
Людина може підрости у досвіді, знайти роботу скажімо не на 50 тисяч, а на 100.
Магазини, спортзали, автодилери - мережеві навколо всі однакові (ну майже, окрім деталей). Як наслідок переїхав туди де краще робоча пропозиція - життя яскравіше, цікавіше, заможніше.
А стіни - принципово однакові. Або хати з "гівна та палок" Північної Америки, або кам'яні будинки з окупасами десь в умовній Іспанії. Кому що більше до смаку, той те болото й обирає.

старый писатель *
Киев
С нами с 03.10.2012

Re: ціни на житло [Re: -Виталя-]
      12 октября 2025 в 17:34 Гілками

А одному мені видно, що йде неприкрита підготовка до війни між рашою і Європою? Чи це в мене параноя? В найближчий час імперія завдасть удар, якщо затягнути на років 5, то Європа підготуєтьсч і буде те ж саме, але набагато гірше для раші.

СуперСтар *
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: ціни на житло [Re: Yukon]
      12 октября 2025 в 18:07 Гілками

Yukon 12.10.2025 17:34 пишет:

А одному мені видно, що йде неприкрита підготовка до війни між рашою і Європою? Чи це в мене параноя? В найближчий час імперія завдасть удар, якщо затягнути на років 5, то Європа підготуєтьсч і буде те ж саме, але набагато гірше для раші.

А як виглядає мотивація?
Ну тобто не зовсім успішно виходить воювати з Україною, тому треба відкрити другий фронт з більшим і краще озброєним суперником?
Якось не вяжеться.

Змінено vvvolf (18:07 12/10/2025)

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: ціни на житло [Re: Yukon]
      12 октября 2025 в 18:10 Гілками

То нам бы так хотелось.что б от нас от..лись и пусть бы поляки показали как героически будут сражаться.

Но не думаю, что так будет.

Максимум будут делать Европе нервы, то дронами, то истребителем пролетевшим, то еще чем...

NID
Достоевский **
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

Re: ціни на житло [Re: Абрвалг]
      12 октября 2025 в 18:23 Гілками

Абрвалг 12.10.2025 15:50 пишет:

Два мира два образа жизни, так и тут, два человека, два образа мышления. Многим, очень многим, дома, на родине ( да да, на ней самой) наамного лучше, чем где то там.
Даже если денег на жизнь 'там" более чем достаточно.

Не погоджусь, з того, що я бачу, більшість сумує за "тим життям", здебільшого за матеріальними складовими - своїми квартирами, дачами, своїм становищем у суспільстві (робота, зарплата, зв'язки і тп.). Але того життя, у більшості, вже не буде, і вони це розуміють...
Як би їм в європах/канадах/штатах ті самі квартири і посади - взагалі б про батківщину б не загадували. ))

Я не можу сказати, що з моєї "бульбашки" повернеться 80%, скоріш навпаки.
Хто хотів повернутись, вже повернувся, і здебліьшого повертались через проблему з інтеграцією дітей, доречі.

NID
Достоевский **
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

12 октября 2025 в 18:27 Гілками

vvvolf 12.10.2025 18:07 пишет:

А як виглядає мотивація?
Ну тобто не зовсім успішно виходить воювати з Україною, тому треба відкрити другий фронт з більшим і краще озброєним суперником?
Якось не вяжеться.

Хотів тільки написати, до тисячі кілометрів фронту активних бойових дій додати ще другий фронт?
Пєдєрація наносіт отвєтний удар на упрєждєніє. ))

Змінено NID (18:27 12/10/2025)

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

12 октября 2025 в 18:33 Гілками

На самом деле это же хорошо, что те кому "в ЕСе и грязный араб братишка, а дома для кого сплошные прокуроры на дорогах" уедут.
Не будут нудеть, будут строить свое заграничное счастье и только на форумах учить жить:)).

Реально если для кого то осуществиться мечта свалить, то это же хорошо и для него и для Украины ибо там ему лучше ( даже если не так то не скажет) , да и Украина переживет, один хер всем недовольны были.

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

12 октября 2025 в 18:35 Гілками

vvvolf 12.10.2025 18:07 пишет:

Якось не вяжеться.

хутін не мислить такими категоріями, він виріс з гопніками і розуміє виключно мову сили. Де дали в ніс, там і заканчіваюца граніци сосії. Де узькому солдату одірвали ніжки, там і несосія. Все інше - то "наше, честно добитоє в войнє с міровим імпєріалізмом.

Окрім того переконаний, що у 90 відсотків тутешніх читачів уявлення про територіальний, національний склад підарашки базується виключно на найближчій до Європи частині. Насправді це не так. Звична нашому пересічному сосія, нехай і з гнилими "срубамі", закінчується за 3.000 кілометрів на Схід. Все що за Новосибірськ і далі - то вотчина Китая. Там русью пахнєт хіба що у вигляді прапорів, номерних знаків на авто, рекламою, грошовими знаками. А насєлєніє навколо - переважно "нерускоє", з подекуди навіть чисельною перевагою китаєподібних низькорослих чіловєков.
І це було станом на 2003 рік, коли я там був декілька разів на шляху до Монголії та назад.
Іркутськ, Бурятія і далі - там китайські поселення, виробництва у товарній кількості вже тоді були. А рускій мужик і баби - ті міцно обіймалися з горілкою, яка ллється рікою.

Успєшний успєх для руской тьолочкі - вийти заміж за якогось китайського бізнесмена з Бурятії чи Іркутська, народити купу дітей у бути увєрєнной в завтрашнєм днє.
Народити від ваньки - це приректи себе на злидні і подекуди у прямому сенсі голодну смерть.

Змінено vladd (19:04 12/10/2025)

ssb
Достоевский **
36 лет (18 лет за рулем), Киев
С нами с 25.01.2008

12 октября 2025 в 18:44 Гілками

Абрвалг 12.10.2025 15:40 пишет:

По недвижимости: в Киеве едут из регионов, вот в данный момент у меня 2 близких родственников уже продали квартиры в других областях и будут покупать в Киеве. Да, они не самые богатые покупатели, но спрос создают.
Но даже автоуа не станет же утверждать, что в Харькове или Запорожье нет богатых ( не бедных) людей, которые готовы купить квартиры за сотни тыс дол?

Але чому в Київ, а не в Ужгород чи Чернівці? Тут звісно не як у Харкові чи Запоріжжі, але теж не дуже комфортно

NID
Достоевский **
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

12 октября 2025 в 18:53 Гілками

Абрвалг 12.10.2025 18:33 пишет:

На самом деле это же хорошо, что те кому "в ЕСе и грязный араб братишка, а дома для кого сплошные прокуроры на дорогах" уедут.
Не будут нудеть, будут строить свое заграничное счастье и только на форумах учить жить:)).

Реально если для кого то осуществиться мечта свалить, то это же хорошо и для него и для Украины ибо там ему лучше ( даже если не так то не скажет) , да и Украина переживет, один хер всем недовольны были.

Та ладно тобі, плохіші поїдуть, а залишаться виключно одні щирі українські патріоти, які будуть розбудовувати чесну, правову і соціально-орієнтовану країну мрій?

Один знайомий, успішний емігрант у Канаду, ще років 15 тому казав, а звалив він ще у 90х після того, як йому на трої дали по балді і він ледве очухався під ранок з пустими карманами (йому таким чином прришло прозрєніє ), емігранти це корисний ресурс, це люди зі здоровою долею авантюризма.
А таких цінують, вони здатні виробляти той самий ВВП.
Тому і існували всі ці програми по іміграції, поки звісно воно трохи не збочилось в якісь соціальні ібеня для незрозуміло кого.

Змінено NID (18:56 12/10/2025)

Супер писатель! **
С нами с 07.01.2008

Re: ціни на житло [Re: vladd]
      12 октября 2025 в 19:08 Гілками

vladd 12.10.2025 16:08 пишет:

Якби у лютому-березні "став на лижі" разом з іншими громадянами країни, то мабуть відчуття зради мене б пиляло чи якийсь час, чи до кінця життя.
А от після червня 2022 - докорів сумління немає, оскільки "зрадити совок" - не зрада.

Ну і з чого ти такий ображений на інших,що поїхали? Ти для себе з'ясував,що треба їхати через декілька місяців,а вони мабуть ще в 2019,наприклад.І в лютому-березні 22-го вже сталася "остання крапля".

Супер писатель! **
С нами с 07.01.2008

12 октября 2025 в 19:16 Гілками

Абрвалг 12.10.2025 18:33 пишет:

Конечно,хорошо.А сюда завезем таджиков,из Бангладеш пацанов.И скоро они оставшихся научат жить.С ними же гораздо лучше будет,чем с ноющими нашими.Опять же-новые лица,правда?

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
2 користувачів і 35 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 24088

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія