CRX 11.10.2025 10:22 пишет: Повернеться досить значна кількість людей. У багатьох знайомих, хто там опинилась, впали "рожеві окуляри" віднонсно прекрасного європейського життя.
Окуляри-то - впали, але яка база для порівняння? Яка вона, післявоєнна Україна, дай їй небеса взагалі існувати? Наразі, можливий широкий вибір варіантів, від бурного розвитку з демократією, антикорупцією, вступом в ЄС/НАТО і мільярдами інвестицій на відновлення, до розбомбленої безлюдної замінованої країни без інфраструктури, зате з бєспрєдельною корупцією, через яку - ніяких інвестицій, максімум - гумдопомога ножкамі буша. В першому випадку - повернуться всі, хто зможе повернутись, звісно. В другому - повернуться лише ті, хто не зможе залишитись. Люди, які не зуміли за 5 років обустроіться в європі, користуючись майже повною відсутністю бюрократичних обмежень, які вони? Плюс додатково виїдуть всі, хто зможе. Що з цього буде в реальності - наразі вообще ніхто не знає, і знать не може. Падіння окулярів - процесс двосторонній, простітє. Як спали, то без рожевих окулярів доводиться дивитись і на Європу, і на Україну.
Ніхто не сперечається з тим, що багато чого буде залежати від того, як саме закінчиться війна. Але ти вже зовсім маніпулюєш, беручи крайні точки. І ЄС з демократією і антикорупцією нам ніхто не запропонує, але й розбомбленою безлюдною територією ми не будемо, якщо зараз не стали під ракетними обстрілами і блекаутами. Буде щось посередині. Незалежно від того, як хто влаштувався і асимілізувався за ці роки в інших країнах, повернуться ті, хто не хоче жити за межами України
Абрвалг 14.10.2025 10:03 пишет: теперь по теме: кто нить сдает квартиры , не большие, около 30 метров, в Вишневом, на борщаговках всяких, Ирпенях....спрос на них есть?
Попит залежить від ціни. На твоїх локаціях треба ставити трохи нижче ринку, і заберуть з першого перегляду. А якщо поставити вище ціни, то будеш чекати довго, бо місцевість не фонтан.
якщо не їздити кожен день в Київ на роботу, то місцевість значно приємніше ціни на оренду відповідають вартості житла (квадратів і ремонту), квартири за 50-55к з гарним ремонтом (38-42 кв.м) здаються в межах 14-16
Абрвалг 14.10.2025 10:03 пишет: теперь по теме: кто нить сдает квартиры , не большие, около 30 метров, в Вишневом, на борщаговках всяких, Ирпенях....спрос на них есть?
У колеги в Ірпені квартира порожня пару років. Каже, взагалі здати неможливо. Не знаю конкретне місцезнаходження, може десь на "болотах" ). Планують самі в Ірпінь переїхати, а київську здавати.
Juliet Capulet 14.10.2025 18:56 пишет: Буде щось посередині.
Й водночас підарашка та їхній колективний хутін в особі кожного сколєнвставатєля будуть так собі споглядати, як неправильні рускіє у вишиванках існують поруч, читають кобзарика замість томіка пушкіна. Ну десь так будуть, як і прєдставітєлі свободной хулєстіни дивляться на євреїв, яких не повинно існувати, ага.
Лише одна аналогія на думку спадає, найбільш влучна:
Абрвалг 14.10.2025 10:03 пишет: После 50 хорошо бы иметь возможность уже работать меньше, а не начинать строить канадскую или американскую, или европейскую мечту.
Згоден на 100 відсотків, Юра, на 100 відсотків! І навіть 7 років тому руки не піднімалися зруйнувати всі здобутки попередніх поколінь, щоб відкотитися ще на 5-7 (може й 10) років назад у власному розвитку, статках і підлягти під умовного хорошого пана в якійсь далекій Манітобі, працюючи на фермі від зарплати до кредита.
Але...є нюанси.
паникеров за борт, т.е. в Канаду . Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами. Ну может не победа, но все же верим , что все наладится, ХЗ правда когда. И сейчас ищем 2 квартиры родственникам, в Киеве.
zyoma 15.10.2025 09:20 пишет: А какой запрос? Я на печерске продаю:)
на печерске и я б им впарил, да у них денег нет ).
ищут что то на оболони, 1 или 2 ком, не убитое. вторые ищут что о совсем не дорогое, около 30 тыс дол что б стоило, просто для аренды, у них есть где жить, просто не знают куда 30ку деть.
твой думаю тыщ 60-65, мож до 70. это я не подсматривая в ОЛХ пишу
це якийсь 2008 рік повернувся? Коли кредити роздавали направо і наліво і 2 кімнатний хрущ в районі Депутатської коштував 90 тис? У воюючій країні де ракета може лишити тільки спомини від нерухомості? Однааааче...
твой думаю тыщ 60-65, мож до 70. это я не подсматривая в ОЛХ пишу
це якийсь 2008 рік повернувся? Коли кредити роздавали направо і наліво і 2 кімнатний хрущ в районі Депутатської коштував 90 тис? У воюючій країні де ракета може лишити тільки спомини від нерухомості? Однааааче...
кто не верит в ЗСУ и в ПВО, тому в Канаду, за 25 канадских дол в час снег собирать:)
nickka 15.10.2025 11:01 пишет: це якийсь 2008 рік повернувся? Коли кредити роздавали направо і наліво і 2 кімнатний хрущ в районі Депутатської коштував 90 тис? У воюючій країні де ракета може лишити тільки спомини від нерухомості? Однааааче...
кто не верит в ЗСУ и в ПВО, тому в Канаду, за 25 канадских дол в час снег собирать:)
Це якщо потенційний кандидат на собірання готовий це робити. А якщо людина прагне бути вільною від роботи, то можна скористатись барижним безвізом і чіліть собі десь у Німеччині.