nosatiy 16.10.2025 08:45 пишет: классный план, в Мадриде, что-то похожее на среднюю или чуть выше уровнем квартиру в киеве, стоит 3 млн евро. испанцы, дают такие кредиты?
мужик, осєтра урєж По три лями це нехілі 250+ пентхаузи чи апартаменти у самому центрі. В середньому досить нормальні ціни для рівня зарплати і попиту. із розвиненою інфраструктурою не обов'язково жити із видом на крємль дель Ретіро
якого ще осєтра, тут продав, там таку саму купив. рівень життя, як вдома.
аааа... Приорітети зрозумілі. Мати не ілюзорний шанс втратити це житло та/або життя взагалі. Або гарантію вижити. Як на мене - якась похибка у еволюційній піраміді. у 2019 я мав ці ж погляди стосовно комфорт vs безпека. Але нічого не завадило більшості обрати "усталі ат вайни". До чого призвело - маємо наочний приклад. Ну і 3 лями у Мадриді - це п.. ц яке нетипове і недешеве. туць Ідеаліста Там же і податок на нерухомість із страховкою відповідні. І то ви не дивились ціни у підГаж'ї, північному Ротердамі або р-н Олімпія чи нордканал у Амстердамі
Трохи по темі: вище пан Дранкард задає питання про те, як вивезти гроші з країни "за дорученням". З цим справді є якісь проблеми чи достатньо, власне, доручення, квитанцій з банку про зняття готівкі/обмін валют та митної декларації?
Національний банк України > Фінансові ринки > Валютні обмеження та курсова політика > Переміщення готівкової валюти за межі України Фізична особа – резидент, яка є власником рахунку, здійснює переміщення через митний кордон України (вивезення) тільки власних коштів в загальній сумі, що перевищує на день переміщення в еквіваленті 10000 євро; кошти з рахунків їх власників можуть бути зняті фізичною особою – представником на підставі належним чином оформленої довіреності, але така фізична особа – представник не може переміщувати ці кошти за межі України.
Трохи по темі: вище пан Дранкард задає питання про те, як вивезти гроші з країни "за дорученням". З цим справді є якісь проблеми чи достатньо, власне, доручення, квитанцій з банку про зняття готівкі/обмін валют та митної декларації?
Національний банк України > Фінансові ринки > Валютні обмеження та курсова політика > Переміщення готівкової валюти за межі України Фізична особа – резидент, яка є власником рахунку, здійснює переміщення через митний кордон України (вивезення) тільки власних коштів в загальній сумі, що перевищує на день переміщення в еквіваленті 10000 євро; кошти з рахунків їх власників можуть бути зняті фізичною особою – представником на підставі належним чином оформленої довіреності, але така фізична особа – представник не може переміщувати ці кошти за межі України.
Дякую, приємно що НБУ піклується про мене, подумаю трохи.
keen 16.10.2025 16:16 пишет: до речі, до житла у більшості країн ЄС додається податок на нерухомість та комуналка, що в рази більше, ніж тут.
А ще, як хтось тут писав, не можна шашлі посмажити депопало і в палатці переночувати. Нащо взагалі так жити?
при чому тут це? Багато хто цього взагалі не враховує, бо у нас такого немає. І ти можеш думати, що хату купиш і будеш в шоколаді, а потім буде новина, що до іпотечних платежів тобі ще пару тис. євро треба буде знайти, незалежно від того, як ти житлом користуєшся.
keen 16.10.2025 16:16 пишет: до речі, до житла у більшості країн ЄС додається податок на нерухомість та комуналка, що в рази більше, ніж тут.
А ще, як хтось тут писав, не можна шашлі посмажити депопало і в палатці переночувати. Нащо взагалі так жити?
при чому тут це? Багато хто цього взагалі не враховує, бо у нас такого немає. І ти можеш думати, що хату купиш і будеш в шоколаді, а потім буде новина, що до іпотечних платежів тобі ще пару тис. євро треба буде знайти, незалежно від того, як ти житлом користуєшся.
Повторюсь.
Чат ГПТ каже, що податок на квартиру у 100 кв.метрів у Києві у двічі більже ніж у Варшаві.
А по суті питання, потрібно просто головою думати, що робиш.
Повторюсь.
Чат ГПТ каже, що податок на квартиру у 100 кв.метрів у Києві у двічі більже ніж у Варшаві.
я не знаю нічого про Варшаву, там не жив. В Нідерландах ти будеш платити від 300 євро податку в самій дупі країни (нормальна хата потягне біля 1000+) + 100-300 євро податку на воду (це не використання). А ще тобі на старті податок на купівлю влуплять і добре якщо 2.5 а не 10 Зараз може ситуація змінилася, але мабуть що тільки вгору.
NID 16.10.2025 17:39 пишет: А як ви хотіли жити у найдорожчих країнах ЄС? Нема грошей на податок і воду - не їдь у голандію, а сиди у країні мрій. Все ж просто.
я по факту і не схотів, хоча ПР досі валідний просто трохи спрощений погляд на ситуацію з іпотекою в країнах ЄС може завести у неприємну ситуацію, тому намагаюсь відомі мені нюанси підсвітити для тих, хто планує.
Повторюсь.
податок на квартиру у 100 кв.метрів у Києві 88 євро на рік
Повторюсь.
податок на квартиру у 100 кв.метрів у Києві 88 євро на рік
Я знаю, яйого плачУ. )) ГПТ каже, що у Варшаві: 100 PLN чи 25 євро. Чи то ще не європа?
Щодо переночувати в наметі то де як. У Норвегії можна намети ставити навіть на приватних територіях, з деякими обмеженнями, але от уявіть у нас: на вашу землю припхалися якісь туристи, розгорнули намет, відкритий вогонь може і ні, але там продаються одноразові мангали, та і плитку газову ніхто не відміняв.
мужик, осєтра урєж По три лями це нехілі 250+ пентхаузи чи апартаменти у самому центрі. В середньому досить нормальні ціни для рівня зарплати і попиту. із розвиненою інфраструктурою не обов'язково жити із видом на крємль дель Ретіро
якого ще осєтра, тут продав, там таку саму купив. рівень життя, як вдома.
аааа... Приорітети зрозумілі. Мати не ілюзорний шанс втратити це житло та/або життя взагалі. Або гарантію вижити. Як на мене - якась похибка у еволюційній піраміді. у 2019 я мав ці ж погляди стосовно комфорт vs безпека. Але нічого не завадило більшості обрати "усталі ат вайни". До чого призвело - маємо наочний приклад. Ну і 3 лями у Мадриді - це п.. ц яке нетипове і недешеве. туць Ідеаліста Там же і податок на нерухомість із страховкою відповідні. І то ви не дивились ціни у підГаж'ї, північному Ротердамі або р-н Олімпія чи нордканал у Амстердамі
знайомий не в мадриді, а десь в курортному містечку купив не так давно квартирку 2к (чи по нашому євро-3к ) за 160. так вона наразі вже 250к коштує...один недолік - живе в Україні (там він та родичі тільки у відпустку), тому доводиться платити конторі "антиокупас" коли квартира порожня
Кожна країна- свої забаганки В Нідерландах - податок не зовсім на воду- це "міністерство" з управління водою Та кількість, і головне -якість робот по управлінню водою- коштує трохи більше ніж дохуху. Коли наші управлінці починають нити про погані гідрологічні умови- хоцца їх фейсом у монітор у гуглмапс, чи огорожу на вході у метро Амстердам централ (десь метрів 25 під землею) на гроттеканалі (14+м глибина). Там відстань метрів 5-7. І нічого не тече. І будь-де також. І дощ не заливає. і там таких місць нескінченна кількість. В Іспанії ціни наводив вище, можна обрати іншу територію. Від барси 50 км (година авто чи потягом) нова будівля - ціни самі подивіться. Одне можу сказати- нерухомість останні декілька років поперла скаженими темпами, аборигени не у захваті