мужик, осєтра урєж По три лями це нехілі 250+ пентхаузи чи апартаменти у самому центрі. В середньому досить нормальні ціни для рівня зарплати і попиту. із розвиненою інфраструктурою не обов'язково жити із видом на крємль дель Ретіро
якого ще осєтра, тут продав, там таку саму купив. рівень життя, як вдома.
аааа... Приорітети зрозумілі. Мати не ілюзорний шанс втратити це житло та/або життя взагалі. Або гарантію вижити. Як на мене - якась похибка у еволюційній піраміді. у 2019 я мав ці ж погляди стосовно комфорт vs безпека. Але нічого не завадило більшості обрати "усталі ат вайни". До чого призвело - маємо наочний приклад. Ну і 3 лями у Мадриді - це п.. ц яке нетипове і недешеве. туць Ідеаліста Там же і податок на нерухомість із страховкою відповідні. І то ви не дивились ціни у підГаж'ї, північному Ротердамі або р-н Олімпія чи нордканал у Амстердамі
за час війни, я бачив один будинок в Алтеї і одну квартиру в Мадриді, які варті того, щоб їх купити і ще дві, які купив один мій близький знайомий, який вже має ренту з заможніх пенсіонерів з Ротердаму та Амстердаму вся інша нерухомість жахлива в своїй масі, нажаль...так, планка висока, що тут поробиш, а щодо безпекі, то у кожного свій вибір, як то кажуть, хто не ризикує, той не п'є шампанського!
в моєму будинку нещодавно купили квартиру на останньому поверсі. не під програми фінансування, а за живі бакси причому людям квартира не потрібна. зробили ремонт, напакували технікою. і стоїть пуста (самі живуть в кілометрі в приватному великому будинку). Чому купили квартиру? бо останній поверх дешево продавали. Тобто є люди, що готові ризикувати. Тікі нашо вони зараз ремонт зробили ...не можу зрозуміти
В ответ на: овдп тільки в грн, тобто одразу курс в ризиках,
Чи можна придбати ОВДП в іноземній валюті? На сьогодні законодавством передбачена можливість здійснення розміщення ОВДП, номінованих в доларах США та євро. Інформація щодо умов запланованих випусків ОВДП, включаючи валюту випуску публікується на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів.
Національним банком України (постанова Правління №18 від 24.02.2022р «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану» визначено особливості придбання ОВДП, номінованих в іноземній валюті:
- придбати ОВДП, номіновані в іноземній валюті можна виключно у валюті їх номінальної вартості;
- виплата доходів у вигляді відсотків (купону) та погашення здійснюється у валюті їх номінальної вартості.
В ответ на: овдп тільки в грн, тобто одразу курс в ризиках,
Чи можна придбати ОВДП в іноземній валюті? На сьогодні законодавством передбачена можливість здійснення розміщення ОВДП, номінованих в доларах США та євро. Інформація щодо умов запланованих випусків ОВДП, включаючи валюту випуску публікується на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів.
Національним банком України (постанова Правління №18 від 24.02.2022р «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану» визначено особливості придбання ОВДП, номінованих в іноземній валюті:
- придбати ОВДП, номіновані в іноземній валюті можна виключно у валюті їх номінальної вартості;
- виплата доходів у вигляді відсотків (купону) та погашення здійснюється у валюті їх номінальної вартості.
Паркинг, похоже, еще и дешевеет со временем. И амортизация есть, как вижу.
Очевидно, что какие-то дешевеют. Мой один подорожал в 2 раза с момента покупки в долл, а в грн окупаемость в лоб составляет при нынешней рыночной цене аренды чистыми 48 месяцев Главная проблема с ним в том, что я не могу его сдать, там моя машина стоит. Второй сдается по низу рынка лишь бы хоть как-то сдать. Как и с квартирами, при покупке нужно понимать, где и что.
Підземні паркинги, завдяки розумній забудові віталіком Києва, здається така собі інвестиція.. особливо в районах понижче - на лівому березі, Оболоні чи Подолі. Та й не понижче - оушен плаза підтвердить..
Смотря какие паркинги. Нормальные только дорожают. Вообще плюсую за покупку паркингов и сдачу их в аренду. Выгодно!
У нас до війни паркомісце коштувало $30К, місячна оренда була - $100. Вигідність просто захмарна. Зараз оренда дорожча лише по причині, що недешеві машини хочуть ховати від можливого ураження.
В ответ на: там відсоток ще менший ніж по твоїм розрахунками з паркінгом, тому варіант так собі.
Рано чи пізно (скоріше рано) держава знайде спосіб накинути свої 20% на доходи з оренди. Як воно зараз в порівнянні - я не певен,але далі питань буде більше, здається.
Смотря какие паркинги. Нормальные только дорожают. Вообще плюсую за покупку паркингов и сдачу их в аренду. Выгодно!
У нас до війни паркомісце коштувало $30К, місячна оренда була - $100. Вигідність просто захмарна. Зараз оренда дорожча лише по причині, що недешеві машини хочуть ховати від можливого ураження.
+1
у нас возле дома цена паркинга примерно 25 -30 ( 30 это с розеткой для экономных, шо б электрички заряжали). аренда 100 дол, а с розеткой пытались за 7 тыс грн сдать, желающих не было. ХЗ может уже и сдали
В ответ на: там відсоток ще менший ніж по твоїм розрахунками з паркінгом, тому варіант так собі.
Рано чи пізно (скоріше рано) держава знайде спосіб накинути свої 20% на доходи з оренди. Як воно зараз в порівнянні - я не певен,але далі питань буде більше, здається.
Тю, як із податком "на гугл", просто кінцевий орендар заплатить на 25% більше
И вот в Одессе,В Аркадии, нормальные паркинги? Дорожают?
думаю, що дорожчають. Влітку був в Одесі, знімав хату у сучасному ЖК (не Аркадія, а 16-й Фонтан), так паркуватися просто немає де, від слова взагалі. Підземний паркінг проданий, навіть там, де ще будинок ще у процесі будівництва, вартість - 200 грн доба. В Аркадії схожа ситуація була у 23-му, не думаю, що там щось змінилося.
+1
у нас возле дома цена паркинга примерно 25 -30 ( 30 это с розеткой для экономных, шо б электрички заряжали). аренда 100 дол, а с розеткой пытались за 7 тыс грн сдать, желающих не было. ХЗ может уже и сдали
Далеко не гуру бізнеспланів, але якось коли вартість нерухомості дорівнює вартості її оренди на 25 років - то таке здається...
Z@B 17.10.2025 15:30 пишет: Далеко не гуру бізнеспланів, але якось коли вартість нерухомості дорівнює вартості її оренди на 25 років - то таке здається...
Цілком норма того ж самого європейського ринку нерухомості.
В ответ на: Смотря какие паркинги. Нормальные только дорожают. Вообще плюсую за покупку паркингов и сдачу их в аренду. Выгодно!
Так а в чем выгода? Если можно, в цифрах?
И вот в Одессе,В Аркадии, нормальные паркинги? Дорожают?
не знаю в чём выгода вкусной качественной еды, хорошего сервиса, дорогого отеля, енергетической независимости и загородного домовладения, но на галимых Теремках -2, купив два паркинга, считаю не прогадал. капает монета регулярно. На верхнем и нижнем Печерске сдаю дешевле, парадокс!
Juliet Capulet 15.10.2025 15:54 пишет: Перспективи дітей закордоном безсумнівно вищі.
Це - інтегральний показник. Включаючий в себе всі інші за і проти.
одни наши знакомые, типа прокурорские, видят своему ребеночку тоже прокурорское будущее. Перспективи закордоном що в них, що в дитини, судячи з загального базару й розумового розвитку - ну максимум різнороб. Так они и не рвуцца уезжать, отнюдь.