По сравнению с Парижем ( да, там есть р-ны где не сильно грязно и арабов поменьше, но особо много понауехав наших там нет. Ибо дорого), Барселоной, Варшавой, как и остальными городами Польши, Римом и еще не одним городом ЕСа , Чикаго, Нью йорк , LA и прочими гадюшниками сша. Но США, все же сельская страна и в городах живут любители, остальные в скучных, но пригородах.
Так сталося, що я бачив всі столиці Європи - крім Валетти. Із них всіх Київ прекрасніший за Софію, Тірану та столиці мікро-уламків Югославії, типу Сараєво із Подгоріцею - а от із Белградом вже все не так просто. І це не тільки про статки населення чи радше диспропорцію статків столичного та сільського населення - "прекрасність" в моєму розумінні є інтеграційна величина, що складається із багатьох чинників. Цю величину намагаються визначити всілякі рейтинги, і я не бачив жодного рейтингу якості життя, де б Київ (до 2022) наближався до топу - а от рейтингів заторів, забрудненості повітря, зношеності інфраструктури тощо я бачив достатньо.
Я не бачив усіх столиць Європи, але більше половини точно бачив. Якщо казати не про архітектурні принади малюсінького центру столиць (а в деяких і цього немає) а саме за комфорт життя і самопочуття, то однозначно гірші за Київ крім перелічених тобою ще й Варшава, Рига, Братислава,
harald67 19.10.2025 13:06 пишет: однозначно гірші за Київ крім перелічених тобою ще й Варшава, Рига, Братислава,
О, дійсно, Братислава вилетіла з голови - це точно місто не з кращих. Щодо Варшави та Риги - стан міської інфраструктури - мереж, житлового та дорожного фонду, громадського транспорту, безбар'єрного середовища і т.д і т.п. не просто кращий за Київ - це просто з іншої епохи (соціалку не можу оцінювати, бо я там довго не жив і відповідно не користався). Так, це зроблено не за їх кошти, але це зроблено відносно нещодавно і на сучасному технологічному ріві - тоді як Київ "доношує" те, що дісталося від совка.
harald67 19.10.2025 13:06 пишет: однозначно гірші за Київ крім перелічених тобою ще й Варшава, Рига, Братислава,
О, дійсно, Братислава вилетіла з голови - це точно місто не з кращих. Щодо Варшави та Риги - стан міської інфраструктури - мереж, житлового та дорожного фонду, громадського транспорту, безбар'єрного середовища і т.д і т.п. не просто кращий за Київ - це просто з іншої епохи (соціалку не можу оцінювати, бо я там довго не жив і відповідно не користався). Так, це зроблено не за їх кошти, але це зроблено відносно нещодавно і на сучасному технологічному ріві - тоді як Київ "доношує" те, що дісталося від совка.
Київ мені полюбився, став своїм містом, прекрасним містом, рідним (після маленької Полтави). Однак Варшава (та й Польща загалом) стали уособленням того, якою могла бути Україна, якби насєлєніє обрало шлях руху країни подібний до поляків, а не продалося за гречку та дешевий російський газ. Пам'ятаю, що поляки під Диканькою працювали і барижили джинсами та косметикою ще у 1986 році. А у період 1990/1991 вони були можливо ще більшими злидарями, ніж українці (з Полтави до Польщі у ці роки навіть напилки з господарчих магазинів повивозили на перепродаж). Дві країни, які обрали власний шлях = два різних результати у підсумку. Ну а те, як значна частина "вдячних" українців подякувала "не таким" полякам після 2022 року, лише довершує картину. Ну от такі ми є: мудрі, свідомі та вдячні.
P.S. Це виключно моя власна думка, власне бачення і пересічний читач не повинен з нею обов'язково погоджуватися, оскільки почуття прекрасного та піраміда цінностей у кожного з нас може відрізнятися, часом досить радикально.
В ответ на: При бажанні є все, крім "тихо, спокійно". Давай фото/відео твого раю, зацінимо. В ідеалі - вид зі свого вікна.
Я не кажу, що прям рай, бо вибрали те що вибрали і з часом звикли + власники дуже порядні люди (а тут бувають абсолютно різні історії, тому це теж має цінність)
В ответ на: При бажанні є все, крім "тихо, спокійно". Давай фото/відео твого раю, зацінимо. В ідеалі - вид зі свого вікна.
Я не кажу, що прям рай, бо вибрали те що вибрали і з часом звикли + власники дуже порядні люди (а тут бувають абсолютно різні історії, тому це теж має цінність)
Фото ... гуляв сьогодні, повертався і згадав
Дякую. Літо. У нас нескінченні дощі. Бабине літо не настало )
А так ... переважно це гадюшник різному ступеню гідотності
назови пару гадюшников, будь ласка! а то бываю много где и везде есть свой шарм, даже на рогачевке, ой, Борщаговке!
Видит бог, я долго терпел этот пиздёж. Чтож, проверим маторезку. ... Неаполю далеко до той помойки, которой является столица Украины. Началось со времен постройки Глобуса на Майдане и каждый день становится все хуже.
камрад, ты наверно ещо не знаешь шо щас на любом более менее ровном месте ибашат 100500 металлических столбиков, чтоб машинам стало ещо тяжелее, а собачому гавну и мусору - навпаки. я удивляюсь, почему их, эти столбики, ещо не херачат прямо на стены домов, это же 1 - шалений профит, 2 - можно на них антидроновые сетки якись натянуть шоли.
Я не бачив усіх столиць Європи, але більше половини точно бачив. Якщо казати не про архітектурні принади малюсінького центру столиць (а в деяких і цього немає) а саме за комфорт життя і самопочуття, то однозначно гірші за Київ крім перелічених тобою ще й Варшава, Рига, Братислава,
мої діти з онуками зараз дуже задоволені Братиславою. тільки оренда, як на мене, негуманна, але це ж загальноєвропейська болячка. Але вони нормально заробляють, то щож.
juiT 19.10.2025 17:51 пишет: А то показуєте місто на 20 тис населення.
Це умовна Троєщина в бік Пухівки. Проводити прямі паралелі - дурна робота, душа навпіл розірветься і не зклеїться.
juiT 19.10.2025 17:51 пишет: Ви краще аналог Київа покажіть, де буде 5 поверхів, парки і сквери.
Покажу щось схоже на Харків (Галіфакс) у системі вимірювання Нового світу. Зазвичай воно все розтягнуте на відстані. Якщо в умовному Києві будують вгору, то тут розмазують по площі немов рідке тісто на пательні, коли роблять налисники. Ще є місця, коли "курники" тулять ледь не стіна в стіну один до одного, економлячи землю (якої ну просто завалісь). Але то як на мене якесь збочення.
juiT 19.10.2025 17:51 пишет: Ви краще аналог Київа покажіть, де буде 5 поверхів, парки і сквери.
Умовні "Позняки", або "Житомирська".
З парками у таких районах: треба бути обережнішим, бо окрім качок, гусей, білок та єнотів (такий собі набридливий котик) можна зустріти і лисичку-сестричку або дядю Мішу. Добре, якщо тільки в штанях буде м'яко і тепло.
стільки желчи від колишних жителів Києва, аж дивно:(((( таке відчуття, що вони б більше зраділи, якщо б тут ставало все гірше і гірше, щоб виправдати свій від'їзд. в Києві багато проблем, найбільша, окрім русні - це хаотична застройка:((
але незважаючи на всі проблеми - це доволі комфортне місце для проживання, навіть порівнюючи з іншими європейськими столицями від 1 млн населення хоча б... дивує порівняння сільської канадської місцевості або невеличких міст і селищ з містом з населенням до 5 млн..... але це говорить об адекватності порівнюючих:)))
p.s. поживіть в спальних районах того ж Мадрида, Лондона, Парижа, Берлина, Варшави а потім порівнюйте:))))
p.s.2 розумію що кожен кулик своє болото хвалить, але просто обісрати і виправдати свою міграцію - це таке собі....