По сравнению с Парижем ( да, там есть р-ны где не сильно грязно и арабов поменьше, но особо много понауехав наших там нет. Ибо дорого), Барселоной, Варшавой, как и остальными городами Польши, Римом и еще не одним городом ЕСа , Чикаго, Нью йорк , LA и прочими гадюшниками сша. Но США, все же сельская страна и в городах живут любители, остальные в скучных, но пригородах.
Так сталося, що я бачив всі столиці Європи - крім Валетти. Із них всіх Київ прекрасніший за Софію, Тірану та столиці мікро-уламків Югославії, типу Сараєво із Подгоріцею - а от із Белградом вже все не так просто. І це не тільки про статки населення чи радше диспропорцію статків столичного та сільського населення - "прекрасність" в моєму розумінні є інтеграційна величина, що складається із багатьох чинників. Цю величину намагаються визначити всілякі рейтинги, і я не бачив жодного рейтингу якості життя, де б Київ (до 2022) наближався до топу - а от рейтингів заторів, забрудненості повітря, зношеності інфраструктури тощо я бачив достатньо.
Я не бачив усіх столиць Європи, але більше половини точно бачив. Якщо казати не про архітектурні принади малюсінького центру столиць (а в деяких і цього немає) а саме за комфорт життя і самопочуття, то однозначно гірші за Київ крім перелічених тобою ще й Варшава, Рига, Братислава,
теж не було потреби їздить хз куди, но місто Варшава найбільше схоже на Україну
такие типы вымерли уже или ходят до сих пор?
однозначно гірші за Київ крім перелічених тобою ще й Варшава, Рига, Братислава,
О, дійсно, Братислава вилетіла з голови - це точно місто не з кращих. Щодо Варшави та Риги - стан міської інфраструктури - мереж, житлового та дорожного фонду, громадського транспорту, безбар'єрного середовища і т.д і т.п. не просто кращий за Київ - це просто з іншої епохи (соціалку не можу оцінювати, бо я там довго не жив і відповідно не користався). Так, це зроблено не за їх кошти, але це зроблено відносно нещодавно і на сучасному технологічному ріві - тоді як Київ "доношує" те, що дісталося від совка.
однозначно гірші за Київ крім перелічених тобою ще й Варшава, Рига, Братислава,
О, дійсно, Братислава вилетіла з голови - це точно місто не з кращих. Щодо Варшави та Риги - стан міської інфраструктури - мереж, житлового та дорожного фонду, громадського транспорту, безбар'єрного середовища і т.д і т.п. не просто кращий за Київ - це просто з іншої епохи (соціалку не можу оцінювати, бо я там довго не жив і відповідно не користався). Так, це зроблено не за їх кошти, але це зроблено відносно нещодавно і на сучасному технологічному ріві - тоді як Київ "доношує" те, що дісталося від совка.
Київ мені полюбився, став своїм містом, прекрасним містом, рідним (після маленької Полтави). Однак Варшава (та й Польща загалом) стали уособленням того, якою могла бути Україна, якби насєлєніє обрало шлях руху країни подібний до поляків, а не продалося за гречку та дешевий російський газ. Пам'ятаю, що поляки під Диканькою працювали і барижили джинсами та косметикою ще у 1986 році. А у період 1990/1991 вони були можливо ще більшими злидарями, ніж українці (з Полтави до Польщі у ці роки навіть напилки з господарчих магазинів повивозили на перепродаж). Дві країни, які обрали власний шлях = два різних результати у підсумку. Ну а те, як значна частина "вдячних" українців подякувала "не таким" полякам після 2022 року, лише довершує картину. Ну от такі ми є: мудрі, свідомі та вдячні.
P.S. Це виключно моя власна думка, власне бачення і пересічний читач не повинен з нею обов'язково погоджуватися, оскільки почуття прекрасного та піраміда цінностей у кожного з нас може відрізнятися, часом досить радикально.
При бажанні є все, крім "тихо, спокійно". Давай фото/відео твого раю, зацінимо. В ідеалі - вид зі свого вікна.
Я не кажу, що прям рай, бо вибрали те що вибрали і з часом звикли + власники дуже порядні люди (а тут бувають абсолютно різні історії, тому це теж має цінність)
Фото ... гуляв сьогодні, повертався і згадав
При бажанні є все, крім "тихо, спокійно". Давай фото/відео твого раю, зацінимо. В ідеалі - вид зі свого вікна.
Я не кажу, що прям рай, бо вибрали те що вибрали і з часом звикли + власники дуже порядні люди (а тут бувають абсолютно різні історії, тому це теж має цінність)
Фото ... гуляв сьогодні, повертався і згадав
Дякую. Літо. У нас нескінченні дощі. Бабине літо не настало )
Тут теж бувають, я б сказав навіти сильніші ніж в Україні. Але сьогодні все чудово, навіть думав поплавати
Але у нас такого майже не будують. Вихлоп не той
Ну так зато бетон, цегла - то зроблено "на віка", сто років простоїть. Не з "лайна та палок".
Так це ж Софіївська Борщагівка. Ви краще аналог Київа покажіть, де буде 5 поверхів, парки і сквери. А то показуєте місто на 20 тис населення.
А так ... переважно це гадюшник різному ступеню гідотності
назови пару гадюшников, будь ласка! а то бываю много где и везде есть свой шарм, даже на рогачевке, ой, Борщаговке!
Видит бог, я долго терпел этот пиздёж. Чтож, проверим маторезку. ... Неаполю далеко до той помойки, которой является столица Украины. Началось со времен постройки Глобуса на Майдане и каждый день становится все хуже.
камрад, ты наверно ещо не знаешь шо щас на любом более менее ровном месте ибашат 100500 металлических столбиков, чтоб машинам стало ещо тяжелее, а собачому гавну и мусору - навпаки. я удивляюсь, почему их, эти столбики, ещо не херачат прямо на стены домов, это же 1 - шалений профит, 2 - можно на них антидроновые сетки якись натянуть шоли.
Я не бачив усіх столиць Європи, але більше половини точно бачив. Якщо казати не про архітектурні принади малюсінького центру столиць (а в деяких і цього немає) а саме за комфорт життя і самопочуття, то однозначно гірші за Київ крім перелічених тобою ще й Варшава, Рига, Братислава,
мої діти з онуками зараз дуже задоволені Братиславою. тільки оренда, як на мене, негуманна, але це ж загальноєвропейська болячка. Але вони нормально заробляють, то щож.
Тут теж бувають, я б сказав навіти сильніші ніж в Україні. Але сьогодні все чудово, навіть думав поплавати
де це?
А то показуєте місто на 20 тис населення.
Це умовна Троєщина в бік Пухівки. Проводити прямі паралелі - дурна робота, душа навпіл розірветься і не зклеїться.
Ви краще аналог Київа покажіть, де буде 5 поверхів, парки і сквери.
Покажу щось схоже на Харків (Галіфакс) у системі вимірювання Нового світу. Зазвичай воно все розтягнуте на відстані. Якщо в умовному Києві будують вгору, то тут розмазують по площі немов рідке тісто на пательні, коли роблять налисники. Ще є місця, коли "курники" тулять ледь не стіна в стіну один до одного, економлячи землю (якої ну просто завалісь). Але то як на мене якесь збочення.
"Міст Патона" (попереду - лівий берег).
Чорногорія, район Херцога
Ви краще аналог Київа покажіть, де буде 5 поверхів, парки і сквери.
Умовні "Позняки", або "Житомирська".
З парками у таких районах: треба бути обережнішим, бо окрім качок, гусей, білок та єнотів (такий собі набридливий котик) можна зустріти і лисичку-сестричку або дядю Мішу. Добре, якщо тільки в штанях буде м'яко і тепло.
стільки желчи від колишних жителів Києва, аж дивно:(((( таке відчуття, що вони б більше зраділи, якщо б тут ставало все гірше і гірше, щоб виправдати свій від'їзд. в Києві багато проблем, найбільша, окрім русні - це хаотична застройка:((
але незважаючи на всі проблеми - це доволі комфортне місце для проживання, навіть порівнюючи з іншими європейськими столицями від 1 млн населення хоча б... дивує порівняння сільської канадської місцевості або невеличких міст і селищ з містом з населенням до 5 млн..... але це говорить об адекватності порівнюючих:)))
p.s. поживіть в спальних районах того ж Мадрида, Лондона, Парижа, Берлина, Варшави а потім порівнюйте:))))
p.s.2 розумію що кожен кулик своє болото хвалить, але просто обісрати і виправдати свою міграцію - це таке собі....