autoua
Autoua.netФорумКурилка

ціни на житло (50/68)

ssb
Достоевский **
36 лет (18 лет за рулем), Киев
С нами с 25.01.2008

Re: ціни на житло [Re: Drunkard]
      30 октября 2025 в 18:35 Гілками

Drunkard 30.10.2025 18:06 пишет:

втіхаря дуже уважно стежать, щоб в реальності воно мінімально ускладнювало, обмежувало і забороняло

Ну і от сюди як раз вписалось би видавати всім той цукр. допомоги нуль, право на роботу - на.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
NID
Достоевский **
1 год за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

Re: ціни на житло [Re: ssb]
      30 октября 2025 в 18:51 Гілками

ssb 30.10.2025 18:35 пишет:

Drunkard 30.10.2025 18:06 пишет:

втіхаря дуже уважно стежать, щоб в реальності воно мінімально ускладнювало, обмежувало і забороняло

Ну і от сюди як раз вписалось би видавати всім той цукр. допомоги нуль, право на роботу - на.

Це був би вже міграційний канібалізм.
Та і той ЦУКР же ще нікому не видавали, тільки в закон додали і терміни вже переносили раз чи два.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: ціни на житло [Re: vladd]
      31 октября 2025 в 09:47 Гілками

vladd 30.10.2025 14:41 пишет:

Ну поляки, німці чи будь-хто інший - теж люди, розуміють що лікувати зуби, виготовляти закордонні паспорти для українців задорого, відповідно громадяни та громадянки призовного віку їздять в умовну Одесу, Полтаву, щоб зробити зубки, ногтікі-педікюрчик, вколоти ботоксу,

Не так вже у Польщі задорого. Поставити зуб імплант - приблизно як в Києві коштує. Поміняти закороднний паспорт у місцевому відділенні ДП Документ - +350 злотих до ціни в України (це десь трохи менше 4 тис. грн.). Невже з'їздити в Україну туди і назад буде дешевше (звісно не в Луцьк або Львів).

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

Re: ціни на житло [Re: Drunkard]
      31 октября 2025 в 12:33 Гілками

Drunkard 30.10.2025 13:15 пишет:

Польща просто найбанальніший вибір. Географічно, мовно, соціально. Туди їдуть хто не знає куди і навіщо. Тому я б її в вибірку "хто за чим їде" - просто не включав би.

Так можна про будь-яку країну біля укр кордону сказати, що це найбанальніший вибір
Але ж в теорію соціала це не вписується.

V.I.P **
52 года (35 лет за рулем), Moncton (New Brunswick) Canada
С нами с 04.01.2006

Re: ціни на житло [Re: harald67]
      31 октября 2025 в 14:10 Гілками

harald67 31.10.2025 09:47 пишет:

Не так вже у Польщі задорого. Поставити зуб імплант - приблизно як в Києві коштує. Поміняти закороднний паспорт у місцевому відділенні ДП Документ - +350 злотих до ціни в України (це десь трохи менше 4 тис. грн.). Невже з'їздити в Україну туди і назад буде дешевше (звісно не в Луцьк або Львів).

Польща мабуть різна, хіба ні?

У жовтні 2022 робив якісь дрібниці (обслуговування), пломби, ще щось. У хорошій клініці, мабуть середнього цінового діапазону. То те що у Києві коштувало скажімо 100 USD у Варшаві було 200. Дантист - львівяночка, отримала потрібні документи і працювала стоматологом, тому мовного бар'єру між нами не було.

Але Польща - то не все. Я ж читаю, як "біженці" півроку/рік "біженствують" у якій-небудь Німеччині, а потім їдуть під ракети грати у рулетку (зубки/ногтікі/документи отримати). Німеччина, Норвегія по стоматології мабуть не те що Польща. Хіба ні?

Принаймні, у мене є колишній підлеглий (працював мотористом). З когорти свідків покращення після епохи зубожіння. Той одразу здриснув в бік Європи, опинився у Фінляндії. Як студент сесіями "біженствує" по півроку, потім їде у Полтаву провідати рідню, підлікуватися і знову до Фінляндії.
Пару разів спілкувалися телефоном з ним навіть "про жизнь".

Питаю, що робиш?
- Лежу під тєлєвізором, а шо робить? Я ж пенсіонер, а тут спокійно, гроші дають, житло дають, їсти є за шо, шахеди не прилітають, живем помаленьку.

Насправді мова не про стоматологів, а про те як всі ці громадяни які нібито втекли від війни, безбоязно під ті самі ракети повертаються.
Іншими словами, мова про хитроSRакість окремої категорії, яка завтра розраховує просити документи на постійне місце проживання у норвегіях-німеччинах-канадах, розраховуючи на "сліпоту" міграційних служб кожної з країн.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

31 октября 2025 в 14:54 Гілками

vladd 31.10.2025 14:10 пишет:

harald67 31.10.2025 09:47 пишет:

Польща мабуть різна, хіба ні?

У жовтні 2022 робив якісь дрібниці (обслуговування), пломби, ще щось. У хорошій клініці, мабуть середнього цінового діапазону. То те що у Києві коштувало скажімо 100 USD у Варшаві було 200. Дантист - львівяночка, отримала потрібні документи і працювала стоматологом, тому мовного бар'єру між нами не було.

Але Польща - то не все. Я ж читаю, як "біженці" півроку/рік "біженствують" у якій-небудь Німеччині, а потім їдуть під ракети грати у рулетку (зубки/ногтікі/документи отримати). Німеччина, Норвегія по стоматології мабуть не те що Польща. Хіба ні?

Принаймні, у мене є колишній підлеглий (працював мотористом). З когорти свідків покращення після епохи зубожіння. Той одразу здриснув в бік Європи, опинився у Фінляндії. Як студент сесіями "біженствує" по півроку, потім їде у Полтаву провідати рідню, підлікуватися і знову до Фінляндії.
Пару разів спілкувалися телефоном з ним навіть "про жизнь".

Питаю, що робиш?
- Лежу під тєлєвізором, а шо робить? Я ж пенсіонер, а тут спокійно, гроші дають, житло дають, їсти є за шо, шахеди не прилітають, живем помаленьку.

Насправді мова не про стоматологів, а про те як всі ці громадяни які нібито втекли від війни, безбоязно під ті самі ракети повертаються.
Іншими словами, мова про хитроSRакість окремої категорії, яка завтра розраховує просити документи на постійне місце проживання у норвегіях-німеччинах-канадах, розраховуючи на "сліпоту" міграційних служб кожної з країн.

Якийсь набор щтампів, кліше 30-и річної давнини та прихована ненависть до співвітчизників, які виїхали з України після лютого 2022 року.
Щодо цін - мабуть ти у 2022 році просто обрав не ту клініку і не у тому місці.
Про рівень стоматології у Польщі, Норвегії, Німеччині та, як це не дивно, у приватних клініках крупних українських міст - а хіба є різниця?
Щодо короткочасних виїздів наших біженців в Україну і повернення до країн тимчасового прихистку. А до чого тут сліпота міграційних служб. Такі виїзди чимось заборонені?

Змінено harald67 (15:04 31/10/2025)

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

31 октября 2025 в 16:02 Гілками

harald67 31.10.2025 14:54 пишет:

прихована ненависть до співвітчизників, які виїхали з України після лютого 2022 року.

Ха-ха-ха, дуже оригінально. До чого тут співвітчизники взагалі, коли мовиться про хитроSRаких?

Простий приклад: ти можеш собі уявити умовного афганця, чи скажімо сирійця, який полетів з Норвегії "полікувати зубки в Кабул"? І я зараз навіть не згадую про моральний аспект цього всього двіжа.

А тепер уяви імміграційного офіцера, у якого на столі лежить дві окремих справи, в яких громадянин Петренко та громадянин Сидоренко просять притулку у країні перебування, мотивуючи свою потребу тим, що у їхній країні йдуть бойові дії і життя будь-якої людини перебуває під загрозою 24/7.
Але є маленьке але: під час перевірки імміграційний офіцер отримує інформацію про те, що громадянин Петренко час від часу відвідує зону бойових дій, тобто на ці декілька днів/пару тижнів своїми діями громадянин Петренко заперечує своїм заявам перед імміграційними органами країни, яка надала прихисток. Іншими словами, громадянин Петренко бреше і не червоніє.
На противагу цьому, Сидоренко та йому подібні - забилися в куток, тремтять від страху і в зону бойових дій ні ногою.

Таке пояснення доступне до розуміння? Чи потрібен переклад з української на зрозумілу?
Маєш заперечення - обгрунтуй.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

31 октября 2025 в 16:21 Гілками

vladd 31.10.2025 16:02 пишет:

harald67 31.10.2025 14:54 пишет:

прихована ненависть до співвітчизників, які виїхали з України після лютого 2022 року.

Ха-ха-ха, дуже оригінально. До чого тут співвітчизники взагалі, коли мовиться про хитроSRаких?

Простий приклад: ти можеш собі уявити умовного афганця, чи скажімо сирійця, який полетів з Норвегії "полікувати зубки в Кабул"? І я зараз навіть не згадую про моральний аспект цього всього двіжа.

А тепер уяви імміграційного офіцера, у якого на столі лежить дві окремих справи, в яких громадянин Петренко та громадянин Сидоренко просять притулку у країні перебування, мотивуючи свою потребу тим, що у їхній країні йдуть бойові дії і життя будь-якої людини перебуває під загрозою 24/7.
Але є маленьке але: під час перевірки імміграційний офіцер отримує інформацію про те, що громадянин Петренко час від часу відвідує зону бойових дій, тобто на ці декілька днів/пару тижнів своїми діями громадянин Петренко заперечує своїм заявам перед імміграційними органами країни, яка надала прихисток. Іншими словами, громадянин Петренко бреше і не червоніє.
На противагу цьому, Сидоренко та йому подібні - забилися в куток, тремтять від страху і в зону бойових дій ні ногою.

Таке пояснення доступне до розуміння? Чи потрібен переклад з української на зрозумілу?
Маєш заперечення - обгрунтуй.

І що ? Десь у нормативних актах Єврокомісії або конкретних країн ЄС, якими регулюються умови надання тимчасового прихистку є норми, які забороняють таке робити? Якщо немає то на якій підставі ти звинувачуєш співвітчизників у хітрощах, а міграційних офіцерів у службовій недбалості. І ті і ті діють виключно у межах чинної нормативної бази.

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

31 октября 2025 в 16:49 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

harald67 31.10.2025 16:21 пишет:

то на якій підставі

У мене, як і у тебе, є очі щоб бачити очевидне. У мене є вуха, щоб чути зрозуміле.
Я художник - я так бачу. І маю на це повне право.

звинувачуєш

То в суд, не мої повноваження.
Розумію, що для когось й досі "правда неначасі", але називати речі своїми іменами - це природно. Маю право.

співвітчизників у хітрощах

Окремі співвітчизники - так, хитрозроблені хлопчики та дівчатка. Лише окремі.
Тому узагальнювати - погана ідея.

а міграційних офіцерів у службовій недбалості.

Аха-ха. Дуже смішно.

І ті і ті діють виключно у межах чинної нормативної бази.

Що там імміграційні офіцери надіють ще дуже ні ти, ні я не бачимо. Хіба що окремі історії окремих громадян. Думаю ми зможемо побачити це пізніше, коли наші співгромадяни отримають громадянство та паспорти країн перебування. Або не отримають. А це буде ще ой як не скоро.

Станом натепер бачу лише поодинокі випадки, коли держава не захотіла до себе пустити громадянина іншої країни "для прихистку" вдруге. А чому? То справа сто двадцять п'ята, бо "результат на табло". І це не Європа. Однак водночас немає ніяких гарантій, що одного разу такий "от ворот поворот" не траплятиметься у Європейському Союзі.

Так що, як ти не аргументуй, але сліпих - немає. Просто поки що може не дуже це афішують, однак бачити бачать "кто на ком стоял".

Що там імміграційні офіцери надіють ще дуже ні ти, ні я не бачимо. Хіба що окремі історії окремих громадян

Змінено vladd (16:50 31/10/2025)

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

31 октября 2025 в 17:03 Гілками

Тебе то, как втікачу который предан Канаде, уже омріяний PR дали?:))) все же три года это срок...

NID
Достоевский **
1 год за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

Re: ціни на житло [Re: Абрвалг]
      31 октября 2025 в 17:05 Гілками

Абрвалг 31.10.2025 17:03 пишет:

Тебе то, как втікачу который предан Канаде, уже омріяний PR дали?:))) все же три года это срок...

Канада продовжила візи біженцям ще на 3 роки.
Шах і мат завістніки.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: ціни на житло [Re: NID]
      31 октября 2025 в 17:12 Гілками

Бедолаги, еще три года будут снег, за 20-25 канадских в час, убирать. Весь:).
Хотя, может кто всегда мечтал, имеют право ибо каждый сам кузнец своего...

П.с. хотя водопад со стороны Канады прикольный, по весне обещал сыну показать, правда он не очень хочет . Ох уж эта мОлодежь.

Змінено Абрвалг (17:14 31/10/2025)

Достоевский *
59 лет (22 года за рулем), Киев
С нами с 18.12.2008

Re: ціни на житло [Re: Абрвалг]
      31 октября 2025 в 17:20 Гілками

В ответ на:

Шах і мат завістніки

А потім цей PR дадуть ?

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

Re: ціни на житло [Re: NID]
      31 октября 2025 в 17:22 Гілками

NID 31.10.2025 17:05 пишет:

Шах і мат завістніки.

Не так. Віза - то по бажанню. Тим хто хоче пограти в рулетку, політати в Польщу. Або на Кубу, щоб підтримати канадійськими доларами кубінських комуністів, які потім мирно їдуть собі вбивати українців десь на Донеччині. Досить розповсюджена історія, коли спочатку такі співгромадяни ходять ходу під жовто-синіми прапорами у Канаді, а на "новогодніє празніки" постять фотки з Куби. Чому б ні, адже "какая разніца, єслі ето дєшєвлє Домінікани"?

Раз мова торкнулася візи:
У мене сьогодні останній день дії трирічної візи. Більше брати, принаймні поки що, не планую.
Вона потрібна лише для того, щоб тебе на кордоні розглянув офіцер на предмет впустити чи не впустити в країну. Це лише його рішення, його повноваження.

Для легального перебування в країні надалі вистачає дозволу на роботу, який вже подовжувався один раз.
Разом з дозволом на роботу подовжуються особисті документи (ID, або посвідчення водія), включно з правом на отримання державної медичної страховки (як для громадян), включно з іншими документами.
Мої документи діють по квітень 2027 року.

Другий раз подовжити дозвіл на роботу можна для тих, хто подасть заяву до 31 березня 2026 року.
Тобто другий дозвіл на роботу матиме дію з березня 2026 до березня 2029 року. Пересуватися по країні віза не потрібна, закордонний паспорт не потрібен, імміграційні офіцери як у США тут облави не влаштовують, тиха, доброзичлива до кожного (хто не "вмикає бичку") країна. Живи, працюй, плати податки, насолоджуйся життям як забажаєш.

26 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: ціни на житло [Re: Gavik]
      31 октября 2025 в 17:24 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

То все фигня, та нищая Канада. Надо срочно валить в ЮАР, получать негро- африканский паспорт, а потом лететь как белый беженец в США.

То все фигня, та нищая Канада. Надо срочно валить в ЮАР, получать негро- африканский паспорт, а потом лететь как белый беженец в США

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

Re: ціни на житло [Re: Gavik]
      31 октября 2025 в 17:25 Гілками

Gavik 31.10.2025 17:20 пишет:

А потім цей PR дадуть ?

На "халяву", ймовірно що ні. Принаймні натепер саме так.
Треба дупу напружувати, мову вчити, інтегруватися.

Достоевский *
59 лет (22 года за рулем), Киев
С нами с 18.12.2008

31 октября 2025 в 17:37 Гілками

В ответ на:

Тобто другий дозвіл на роботу матиме дію з березня 2026 до березня 2029 року. Пересуватися по країні віза не потрібна, закордонний паспорт не потрібен, імміграційні офіцери як у США тут облави не влаштовують, тиха, доброзичлива до кожного (хто не "вмикає бичку") країна. Живи, працюй, плати податки, насолоджуйся життям як забажаєш.

Це ти так себе впевнюєш та заспокоюєш , а по ночам в подушку від такої насолоди виєш ?

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

31 октября 2025 в 18:04 Гілками

vladd 31.10.2025 16:49 пишет:

то на якій підставі

У мене, як і у тебе, є очі щоб бачити очевидне. У мене є вуха, щоб чути зрозуміле.
Я художник - я так бачу. І маю на це повне право.

звинувачуєш

То в суд, не мої повноваження.
Розумію, що для когось й досі "правда неначасі", але називати речі своїми іменами - це природно. Маю право.

В ответ на:

...

Окремі співвітчизники - так, хитрозроблені хлопчики та дівчатка. Лише окремі.
Тому узагальнювати - погана ідея.

а міграційних офіцерів у службовій недбалості.

Аха-ха. Дуже смішно.

І ті і ті діють виключно у межах чинної нормативної бази.

Що там імміграційні офіцери надіють ще дуже ні ти, ні я не бачимо. Хіба що окремі історії окремих громадян. Думаю ми зможемо побачити це пізніше, коли наші співгромадяни отримають громадянство та паспорти країн перебування. Або не отримають. А це буде ще ой як не скоро.

Станом натепер бачу лише поодинокі випадки, коли держава не захотіла до себе пустити громадянина іншої країни "для прихистку" вдруге. А чому? То справа сто двадцять п'ята, бо "результат на табло". І це не Європа. Однак водночас немає ніяких гарантій, що одного разу такий "от ворот поворот" не траплятиметься у Європейському Союзі.

Так що, як ти не аргументуй, але сліпих - немає. Просто поки що може не дуже це афішують, однак бачити бачать "кто на ком стоял".

Та не пхай ти всюди свою канаду. Мова йшла про ЄС. Там є певні норми які допускають як ти кажеш хитрощі. Якщо це не заборонено то кожен має право цим скористатися і не можна людину у цьому звинувачувати. Якщо когось після поїздки до Польщі не пустили назад до Канади то вважай людині пощастило, З Польщі переїде до Німеччини і матиме безкоштовне житло і 500 євро на місяць на кожного члена родини. У мене вже є принаймні 5 знайомих родин, які втекли до Канади і швидко звідти виїхали. Кажуть що клімат непридатний для проживання, ціни шалені, оренда також, соціалка гірше аніж у Німеччині і з роботою гірше.

V.I.P **
С нами с 04.01.2006

31 октября 2025 в 18:30 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

harald67 31.10.2025 18:04 пишет:

Кажуть що клімат непридатний для проживання, ціни шалені, оренда також, соціалка гірше аніж у Німеччині і з роботою гірше.

Так і ти кажи, ніхто ж не забороняє. Маєш право.

Твої знайомі прийняли правильне рішення, бо тут справді громадянам та громадянкам призовного віку (тобто обом дорослим дієздатним членам родини) потрібно працювати. Особливо на старті, хоча б 18 місяців протриматися, щоб потім держава почала потроху розкриватися та пригортати у свої обійми.
А загалом на цей процес років 5-7 потрібно, поки станеш "своїм". І я не про документи зараз кажу.

Клімат - справді, негодящий, особливо у серпні. Після робочого дня, немов у пеклі, доводилося щовечері ганяти в океані купатися, лише там спасіння було.

Так і ти кажи, ніхто ж не забороняє.   Маєш право

старожил **
Киев
С нами с 21.03.2009

31 октября 2025 в 21:49 Гілками

Я вже це опудало давно заблокував, щоб не читати ці нісенітниці, але в цитатах іноді проскакує і бачу, що нічого не змінилось. Як не було олії в голові, то вже й не буде, тим паче в тих роках, що він має.

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
0 користувачів і 13 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 33940

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія