autoua
Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка

Дивна ідея прийшла - домофон в ip

V.I.P **
51 год (23 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

Дивна ідея прийшла - домофон в ip
      23 сентября 2025 в 14:51 Гілками

Стоїть на під'їзді домофон з трубкою у квартирі. Цифрал чи візит ліньки спускатись дивитись. Так ось вискочив з хати на 2 хвилини а ключ від домофона лишився дома (знов відламалось це ... пластикове вухо, треба знову замовляти) та прийшла ідея - а чому досі не зробив щоб виклик домофона на квартиру приходив на телефон та з телефону відкривати? Якби був відеодомофон окремий то не проблема а ост у цьому варіанті є рішення?
Теоретично вирішується купівлею відеодомофона та модуля типу https://rozetka.com.ua/ua/420288930/p420288930/ але якщо бажання саме відеодомофон встановлювати нема?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Дивна ідея прийшла - домофон в ip [Re: Djohny]
      23 сентября 2025 в 16:00 Гілками

Djohny 23.09.2025 14:51 пишет:

Стоїть на під'їзді домофон з трубкою у квартирі. Цифрал чи візит ліньки спускатись дивитись. Так ось вискочив з хати на 2 хвилини а ключ від домофона лишився дома (знов відламалось це ... пластикове вухо, треба знову замовляти) та прийшла ідея - а чому досі не зробив щоб виклик домофона на квартиру приходив на телефон та з телефону відкривати? Якби був відеодомофон окремий то не проблема а ост у цьому варіанті є рішення?
Теоретично вирішується купівлею відеодомофона та модуля типу https://rozetka.com.ua/ua/420288930/p420288930/ але якщо бажання саме відеодомофон встановлювати нема?

У мене на вході в будинок також візит, а вдома відеодомофон стоїть вже років 6-7. І саме так і працює: хтось набирає номер маєї квартири внизу на тому візиті, а я отримую відеодзвінок на свій смартфон і можу відкрити двері (а можу це зробити і з домашнього домофона). Нічого нового, крім власне не дуже дешевого домофона. Але ж усе це працює саме через домофон, який по вайфаю коннектиться з роутером, а далі вже через сервер виробника домофона йде відеовикли через нашу мобільну телефонну мережу на мій смартфон. Якщо я вийшов без магнітного ключа то можу набрати свій номер квартири і сам себе запустити в підїзд зі смартфона.
Ти ж хочеш щоб через якийсь блочок сигнал йшов на смартфон. Не уявляю як цей сигнал потрапить у мережу мобільного оператора.

Змінено harald67 (16:06 23/09/2025)

V.I.P **
С нами с 22.05.2007

Re: Дивна ідея прийшла - домофон в ip [Re: harald67]
      23 сентября 2025 в 16:21 Гілками

Саме така система як в тебе тільки без відеодомофона треба тобто відеодомофон але без екрана та визивної панелі але з підключенням у інтернет та застосунком у телефоні. Ну не бачу сенсу відеодомофон ставити
Камери й так є у реєстратор, відкривати двері у тамбур віддалено поки не в планах.
Якщо інших варіантів не буде то прийдеться у бік домофона таки дивитись.

Змінено Djohny (16:31 23/09/2025)

патриарх **
Киев
С нами с 24.03.2013

23 сентября 2025 в 16:33 Гілками

Перехідник, це костиль для з'єднання систем.
Але для відкрити самому собі потрібен відео домофон з вайфай.
Це зручно, насправді

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

23 сентября 2025 в 16:39 Гілками

Djohny 23.09.2025 16:21 пишет:

Саме така система як в тебе тільки без відеодомофона треба тобто відеодомофон але без екрана та визивної панелі але з підключенням у інтернет та застосунком у телефоні. Ну не бачу сенсу відеодомофон ставити
Камери й так є у реєстратор, відкривати двері у тамбур віддалено поки не в планах.
Якщо інших варіантів не буде то прийдеться у бік домофона таки дивитись.

Зараз ціни на домофони з такими функціями істотно знизилися. Ось перший, що потрапив у поле зору (може є кращі і дешевші - тему станом на сьогодні не вивчав). домофон

V.I.P **
С нами с 22.05.2007

Re: Дивна ідея прийшла - домофон в ip [Re: SerjioMr]
      23 сентября 2025 в 16:49 Гілками

SerjioMr 23.09.2025 16:33 пишет:

Це зручно, насправді

Ну вот в первом уровне гугления нашлось https://triniti-sb.com.ua/product/modul-xr-30ip-slinex
Но не совсем то что я хочу.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

23 сентября 2025 в 16:57 Гілками

Djohny 23.09.2025 16:49 пишет:

Це зручно, насправді

Ну вот в первом уровне гугления нашлось https://triniti-sb.com.ua/product/modul-xr-30ip-slinex

З опису я не зрозумів, чи здатен цей девайс функціонувати самостійно, без внутрішньої панелі домофона. Якщо так, то може і вийде щось. А якщо потрібна ще й якась панель, навіть простенька, то той що я запропонував буде дешевше, і не треба нічого колхозити.

V.I.P **
С нами с 22.05.2007

23 сентября 2025 в 17:29 Гілками

harald67 23.09.2025 16:57 пишет:

В ответ на:

...

Це зручно, насправді

З опису я не зрозумів, чи здатен цей девайс функціонувати самостійно, без внутрішньої панелі домофона. Якщо так, то може і вийде щось. А якщо потрібна ще й якась панель, навіть простенька, то той що я запропонував буде дешевше, і не треба нічого колхозити.

Нужна, но аналоговая. Это конвертер аналогового домофона в цифру.

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

23 сентября 2025 в 17:36 Гілками

Djohny 23.09.2025 17:29 пишет:

В ответ на:

...

Тоді мабуть простіше придбати отой що я навів або якийсь інший домофон вже з вайфаєм та можливістю коннектитися з смартфоном (там ще є перегляд записаних детектором руху відороликів, завдяки цьому 5 років тому в моєму будинку поліцейські впійймали двох грузин-квартирників. ).

V.I.P **
С нами с 22.05.2007

23 сентября 2025 в 18:04 Гілками

harald67 23.09.2025 17:36 пишет:

В ответ на:

...

Тоді мабуть простіше придбати отой що я навів або якийсь інший домофон вже з вайфаєм та можливістю коннектитися з смартфоном (там ще є перегляд записаних детектором руху відороликів, завдяки цьому 5 років тому в моєму будинку поліцейські впійймали двох грузин-квартирників. ).

Почитав про ту що я знайшов.
Ще однією приємною особливістю є те, що ви зможете обійтися взагалі без відеодомофона як окремого пристрою. Можливо під'єднати XR-30IP безпосередньо до панелі виклику й отримувати виклики на телефон прямо з неї. Якщо панель виклику обладнана камерою, то ви зможете бачити зображення того, хто телефонує, в режимі реального часу на екрані свого смартфона, а також зберегти окремі знімки або цілий відеозапис на телефон.

Встановлення:
Для приймання виклику на телефон або планшет вам знадобиться встановити програму Slinex, доступну для iOS і Android. Потім вам потрібно ввести налаштування XR-30IP у встановлену програму, точніше вибрати один із трьох способів, пропонованих нами. Елементарний - після запуску програми, знайти режим зчитування QR коду і просканувати QR код, який надрукований на задній кришці IP конвертера від Slinex. Наступний - за допомогою розділу інтерфейсу "знайти пристрої" в тому ж застосунку, знайти XR-30IP, і, останній спосіб - ввести всі налаштування вручну.

Сумісність пристрою з додатковими компонентами
XR-30IP сумісний з будь-якими 4-х дротовими пристроями незалежно від виробників. Slinex XR-30IP - універсальний пристрій, який ідеально підійде тим людям, які бажають залишити старий домофон, не міняючи його на новий, але з функціями ІР домофона.
Лишилось до повного бінго одна деталь - камера біля домофона АНD а не аналогова.

Змінено Djohny (18:22 23/09/2025)

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

23 сентября 2025 в 20:29 Гілками

Djohny 23.09.2025 18:04 пишет:

harald67 23.09.2025 17:36 пишет:

В ответ на:

...

Почитав про ту що я знайшов.
Ще однією приємною особливістю є те, що ви зможете обійтися взагалі без відеодомофона як окремого пристрою. Можливо під'єднати XR-30IP безпосередньо до панелі виклику й отримувати виклики на телефон прямо з неї. Якщо панель виклику обладнана камерою, то ви зможете бачити зображення того, хто телефонує, в режимі реального часу на екрані свого смартфона, а також зберегти окремі знімки або цілий відеозапис на телефон.

Встановлення:
Для приймання виклику на телефон або планшет вам знадобиться встановити програму Slinex, доступну для iOS і Android. Потім вам потрібно ввести налаштування XR-30IP у встановлену програму, точніше вибрати один із трьох способів, пропонованих нами. Елементарний - після запуску програми, знайти режим зчитування QR коду і просканувати QR код, який надрукований на задній кришці IP конвертера від Slinex. Наступний - за допомогою розділу інтерфейсу "знайти пристрої" в тому ж застосунку, знайти XR-30IP, і, останній спосіб - ввести всі налаштування вручну.

Сумісність пристрою з додатковими компонентами
XR-30IP сумісний з будь-якими 4-х дротовими пристроями незалежно від виробників. Slinex XR-30IP - універсальний пристрій, який ідеально підійде тим людям, які бажають залишити старий домофон, не міняючи його на новий, але з функціями ІР домофона.
Лишилось до повного бінго одна деталь - камера біля домофона АНD а не аналогова.

А навіщо такі складнощі? Якщо в підїзді стоіть цифрал/візіт а вдома панель виклику з трубкою чи вбудованим динаміком/мікрофоном то мені здається більш простим рішенням буде ту панель викинути, купити отой що я пропонував домофон за 5,7 тис та плату зєднання з домофоном у парадному за 300 грн. Ніж купити цей дивний девайс за 4,1 тис. і займатися поєднанням двох девайсів. Економія, як на мене, не варта головняка.

V.I.P **
С нами с 22.05.2007

23 сентября 2025 в 21:10 Гілками

просто https://shop.wf.ua/domofony/aksessuary-dlya-domofonov/wi-fi-adapter-slinex-xr-30ip - 2-2500 я еще могу потратить на пардон куйню а вот 5+ тут уже надо подумать а так ли оно мне надо

опытный писатель ***
Киев
С нами с 24.10.2003

26 сентября 2025 в 13:14 Гілками

Чом би просто не купити копійчану wifi релюшку(можна "модернізувати" wifi розетку, вивести з неї "сухий контакт"), підключити її вдома паралельно до кнопки відкриття замка і натискати її "у смартфоні"?

Змінено Vladimir_Y (13:21 26/09/2025)

V.I.P **
С нами с 22.05.2007

Re: Дивна ідея прийшла - домофон в ip [Re: Vladimir_Y]
      26 сентября 2025 в 15:11 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Vladimir_Y 26.09.2025 13:14 пишет:

Чом би просто не купити копійчану wifi релюшку(можна "модернізувати" wifi розетку, вивести з неї "сухий контакт"), підключити її вдома паралельно до кнопки відкриття замка і натискати її "у смартфоні"?

навіть модернізувати не треба,є таких декілька, а от звук куди? Якби треба було відчиняти всім підряд то простіше, як деколи трапляється, просто заблокувати кнопку відкриття.
Ідея з домофоном мені сподобалась, от тільки придется скласти парю бюджетів "на херню" до купи, бо треба окрім адаптера до домофона ще докупити спліттер до TVI камери быля дверей та дотягнути до домофона, а спліттер тех не 5 копійок.

навіть модернізувати не треба,є таких декілька,  а от звук куди. Якби треба було відчиняти всім підряд то простіше, як деколи трапляється, просто заблокувати кнопку відкриття

Змінено Djohny (15:13 26/09/2025)

опытный писатель ***
Киев
С нами с 24.10.2003

27 сентября 2025 в 14:48 Гілками

Djohny 26.09.2025 15:11 пишет:

а от звук куди?

Який звук? У першому повідомленні написано
"... Стоїть на під'їзді домофон з трубкою у квартирі. Цифрал чи візит ліньки спускатись дивитись. Так ось вискочив з хати на 2 хвилини а ключ від домофона лишився дома (знов відламалось це ... пластикове вухо, треба знову замовляти) та прийшла ідея - а чому досі не зробив щоб виклик домофона на квартиру приходив на телефон та з телефону відкривати? ..."
Це і вирішує wifi релюшка

Відео і звук (якщо доступ до таких є) можна підключити до домашнього DVR/NVR(доречи на деяких наче і "сухий контакт" є) і мати до них доступ зі смартфона.

V.I.P **
С нами с 22.05.2007

Re: Дивна ідея прийшла - домофон в ip [Re: Vladimir_Y]
      27 сентября 2025 в 15:39 Гілками

Vladimir_Y 27.09.2025 14:48 пишет:

Djohny 26.09.2025 15:11 пишет:

а от звук куди?

Який звук? У першому повідомленні написано
"... Стоїть на під'їзді домофон з трубкою у квартирі. Цифрал чи візит ліньки спускатись дивитись. Так ось вискочив з хати на 2 хвилини а ключ від домофона лишився дома (знов відламалось це ... пластикове вухо, треба знову замовляти) та прийшла ідея - а чому досі не зробив щоб виклик домофона на квартиру приходив на телефон та з телефону відкривати? ..."
Це і вирішує wifi релюшка

Відео і звук (якщо доступ до таких є) можна підключити до домашнього DVR/NVR(доречи на деяких наче і "сухий контакт" є) і мати до них доступ зі смартфона.

Так тут апетит під час їжі приходить
Двр без реле
В варіанті з релюхою є мінус - треба буде ще один девайс який буде саме про факт виклику сигналізувати.
Замовив Tantos Marylin HD wifi б.в
Адаптер до vizit теж зараз замовлю. Лишилось вирішити чим розділити сигнал від TVI/AHD камери (шукав саме з підтримкою таких камер що у slinex тільки у дорогих моделей) щоб на реєстраторів лишилась та на домофон пустити. Ще мабуть замісь камери на тамбурних дверях куплю згодом визивну панель. Поки вкладаюсь у 3000 з невеликим + не сильно вийшовши за бюджет "на фігню"

V.I.P **
С нами с 22.05.2007

2 октября 2025 в 21:04 Гілками

на випадок щоб чиєсь як моє "кроїлово" не привело до попадалова.
Коротше у https://www.olx.ua/uk/list/user/1q5p1/купляю домофон. По фото-відео все працює. Приїзжає - дійсно, МАЙЖЕ. Підключив до домофона, все ок. Підключив TVI камеру - супер, працює. Вижожу на вулицю та... *УЙ. З лівою нарізкою. Почав розбиратись та дізнаюсь що Tantos як до речі і Slinex!! (який ПОКИ ЩО НЕ ЗАБЛОКОВАНИЙ) це кацапи.
Повертати - продаван у відмову бо "в мене все працює, розбирайтесь з провайдером" тобто на....й
Коротше кажучі - wireguard на роутері на ip домофона та клієнт WARP на аплікуху його-ж зробив таки все працюючим. Найдешевший, з не факт що надовго працюючого зара BCOM, 7800, таки за 5000 можна було й пошукати рішення як на мене? (якщо взагалі заморочуватись)

Змінено Djohny (21:57 02/10/2025)

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

2 октября 2025 в 21:18 Гілками

Лех, ну по профілю видно що то просто барахольщик. Торгує аби чим.
Такі - продали і нічого не знаю.

Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка
Додаткова інформація
0 користувачів і 10 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, Yorc, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 752

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія