alexkit 23.09.2025 17:11 пишет: Добрий, а хто як приручив чат джпт саме як помічник в роботі, а не як порадник?)
Я пробував і малий шкільні завдання робить (9 клас). Загалом десь в інеті зустрів дуже точний вислів: чим глибше ти знаєш тему, тим менш професійними і правильнимим є відповіді chatgpt саме по цій тематиці. На питання тестів з української літератури чатжпт ніс відверту маячню.
alexkit 23.09.2025 17:11 пишет: Добрий, а хто як приручив чат джпт саме як помічник в роботі, а не як порадник?)
Дивлячись що ти від нього хочеш. Як пошуковик з можливістю структурувати результати, оформляти, робити витяжки, саммарі - то нормально працює. Якщо хочеш генерації ідей, розмов, вирішення задач чи чогось вузьспеціалізованого то фігово працює.
У нас на роботі інтегрований Копілот. Так дуже зручно його підключати на колли в Тімісі. Потім просто кажеш зроби мені саммарі по коллу, і він висилає саммарі про що розмовляли, про що домовились і який наступний порядок дій.
У зв'язку з тим що я не програміст, а вирішувати різні проблеми треба дуже часто, то використовую його для програмування дуже часто. Але не чатжпт, а джеміні. Щось перший мене підставляв неодноразово. А к Майкрософт вижион студіо коде якось копілот причепився - ти починаєш писати, а він за тебе продовжує. Або натискаєш ентер, він тобі кусок наступного кода пропонує - як він вгадує, хз...
використовую, коли треба щось зробити по роботі формальне-бюрократичне-шоб було-без душі
часто використовую для редакції англомовного тексту з потрібною тональністю)) - пишу коротко свою думку як вмію) і далі даю завдання - more formal, more soft, more strong)))
недавно писали з колегою скаргу омбудсмену в головний офіс на харрасмент керівництва - то взагалі так написало англійською мовою, я ледве не заплакала
коли треба написати короткий зміст 2годинного мітингу ні про що - за затвердженим протоколом - мені нудно то переслухувати, перечитувати розшифровку та оформлювати текст, що можна прочитати нормально.
Эйчари використовують якусь відео-приблуду для одного з етапів рекрутмента. Я нещодавно проходила для переходу на кращий контракт - здається ШІ мене не відфільтрував, не сподобалась я йому, таке може бути ))) не знаю - щось підозріло всі мовчать, що будуть робити далі, не знаю, бо я вже роблю ту роботу))) але якщо ні - то хай її робить ШІ
nickka 23.09.2025 18:54 пишет: Бо все це вже хтось стопіццот разів писав.
+1, певний толк з ШІ - є, бо дозволяє не вигадувати велосипеди кожному для себе, а рухатися далі.
Мені теж ШІ іноді допомагає в роботі. Не знаю, для чого він мені був би потрібен не для роботи? Ютубчик - він же а мене не подивиться, і їсти не приготує.
Але, в цілому - шкоди від нього, ймовірно, може бути більше (ніж користі), бо дуже вже багато людей він може і буде заміняти собою, чим далі - тим більше. Наприклад, толку з того, що він зможе швидко придумати якісь ліки "від усьго" - бо що ці всі вилікувані люди будуть робити, на якій иоботі, за що жити?
Як показує досвід автоматизації облікових процесів або систем управління після впровадження інформаційних систем кількість персоналу не зменшується, а збільшується. Те саме буде з чатом жпт. Перевіряти і виправляти те що він понаписує будуть люди і їх треба буде все більше.
Я мови прокачую Поросив щоб спілкування було українською в академічно - літературному стилі , та щоб підравляла сурджик та підсказувала більше синонимів . А розмовляємо на будь які теми , англійською пісні та фільми по фразам розбираємо , прозношення і т.д. Реально дуже допогає
opexkiev 24.09.2025 13:23 пишет: В програмуванні пару разів брехав - вигадував умовно команди, яких не існує, просто вигадав "схожий" сінтаксис.
Якщо використовується не масова, а якась пропрієтарна мова, то дуже багато видумує. Принаймні, в безплатних моделях толку немає. В платних, кажуть, справа сильно краще, але не пробував.
opexkiev 24.09.2025 13:23 пишет: В програмуванні пару разів брехав - вигадував умовно команди, яких не існує, просто вигадав "схожий" сінтаксис.
Якщо використовується не масова, а якась пропрієтарна мова, то дуже багато видумує. Принаймні, в безплатних моделях толку немає. В платних, кажуть, справа сильно краще, але не пробував.
в платних +- те саме, принаймні в гітхаб копайлот, де ти можеш не тільки жпт, а ще й клод вибирати. Вирішив закодити маленьку аппку в новому модному фреймворці, якого модель не знала, то галюцінацій дуже багато було, навіть якщо всі доки в контекст додавати. З горем пополам я її дописав, але все ж вирішив законвертити в мені відомий стабільний фреймворк. З цим завданням жпт впорався десь на 4-ку, тобто досить швидко і з мінімумом глюків.
про налоги - врет безбожно. выдумывает. совершенно все неправильно. можно юзать только когда нужно что называется "высосать из пальца" красивые и якобы обоснованные письма. вот это да, можно.
а еще прикол. как то ввела документ в USD, задала курс и попросила пересчитать цифры. ошибся на 1.5 тис грн хорошо что додумалась пересчитать вручную еще долго ему доказывала, он меня уверял что все верно в итоге сказал, что я просто неправильно округляла
В ответ на: еще долго ему доказывала, он меня уверял что все верно в итоге сказал, что я просто неправильно округляла
О да , он это умеет классно делать Меня как то спросил ,- А , ты что меня перепроверяешь ? Потом признался , что все невозможно знать и он предполагает
колись попросив знайти судову практику. вигадав купу неіснуючих рішень. шкідлива штука. мене лякає те що міністерства серйозно його використовують для роботи (
«Мінцифри є органом цифрової експертизи: усі зміни до законодавства проходять через відповідний директорат. Ми маємо готувати аналітику для різних міністерств. Якщо раніше перевірка нормативно-правового акта займала 3–10 днів, то тепер аналіз готуємо максимум за 72 години.
Ми запустили це рішення п’ять місяців тому: юристи самі створюють промпти.
Загалом технічна продуктова команда на всі напрями налічує 15 людей. ШІ поступово стає ключовим фокусом і для інших міністерств, тож частина нашої команди, можливо, допомагатиме й там. https://sud.ua/uk/news/publication/34177...modeli-i-diyaai