harald67 08.10.2025 14:55 пишет: Я їздив на пілот альпін 5 в сніг на передньопривідному авто. До мене у двір не заїхало. Бо це не зимова гума. На службовій кемрі 70.
естественно - на Michelin X-Ice Snow вы спокойно (как пример) заехали во двор... а на шипованной Goodyear UltraGrip Arctic 2 или Michelin X-Ice North XIN4 вы бы вообще на гору Джомолунгма взобрались без проблем... А может вы просто не умеете ездить на переднем приводе???!!! и боитесь нам здесь признаться в этом???
harald67 08.10.2025 14:55 пишет: Я їздив на пілот альпін 5 в сніг на передньопривідному авто. До мене у двір не заїхало. Бо це не зимова гума. На службовій кемрі 70.
естественно - на Michelin X-Ice Snow вы спокойно (как пример) заехали во двор... а на шипованной Goodyear UltraGrip Arctic 2 или Michelin X-Ice North XIN4 вы бы вообще на гору Джомолунгма взобрались без проблем... А может вы просто не умеете ездить на переднем приводе???!!! и боитесь нам здесь признаться в этом???
Мені не треба "вміти їздити на передньому приводі" у вашому розумінні цього терміну. Мене віз професійний водій службового авто. Він мабуть також не вміє заїжджати на незимовій гумі на засніжену гірку. Бо ця гума - єврозима, не призначена для використання в умовах, коли на дорозі присутні сніг, а тим більше крига. Це для країн типу Греції, Іспанії, Італії і щоб навіть там не заїжджати у гірські райони. Для Україні і Києва зокрема ця гума практично не придатна для щоденної їзди взимку.
harald67 08.10.2025 16:20 пишет: Бо ця гума - єврозима, не призначена для використання в умовах, коли на дорозі присутні сніг, а тим більше крига... ... Для Україні і Києва зокрема ця гума практично не придатна для щоденної їзди взимку.
В Україні останні 2 роки сніг на дорогах не присутній. Польща - це подібний до нашого клімат. Вимогами закону не передбачене використання сезонної резини...
harald67 08.10.2025 16:20 пишет: Бо ця гума - єврозима, не призначена для використання в умовах, коли на дорозі присутні сніг, а тим більше крига... ... Для Україні і Києва зокрема ця гума практично не придатна для щоденної їзди взимку.
В Україні останні 2 роки сніг на дорогах не присутній. Польща - це подібний до нашого клімат. Вимогами закону не передбачене використання сезонної резини...
Попередньої зими сніг у Києві був. Мій колега навіть впав на ожеледиці десь у січні і зламав ногу на рівному місці. У Польщі минулої зими сніг також був, навіть у найтеплішому малопольському воєводстві. На фото Тарнув, Стрелецький парк, 15 січня 2025 року.
Мені не треба "вміти їздити на передньому приводі" у вашому розумінні цього терміну. Мене віз професійний водій службового авто. Він мабуть також не вміє заїжджати на незимовій гумі на засніжену гірку. Бо ця гума - єврозима, не призначена для використання в умовах, коли на дорозі присутні сніг, а тим більше крига. Це для країн типу Греції, Іспанії, Італії і щоб навіть там не заїжджати у гірські райони. Для Україні і Києва зокрема ця гума практично не придатна для щоденної їзди взимку.
мне тяжело с вами спорить...судя по всему - у вас сложилось свое устойчивое мнение по поводу зимних шин...это ваше право.. у вас так же свое видение погоды зимой в Украине последние 10 лет - вы видите снег даже там, где его нет ("Видишь суслика?... Нет. ...И я не вижу. А он есть!" (фильм ДМБ))
krabik 08.10.2025 16:41 пишет: какой прекрасный зимний пейзаж!!! а позвольте узнать: "Это точно Украина??? А какой год???"
А Ви читати вмієте? Там же написано над світлиною: "На фото Тарнув, Стрелецький парк, 15 січня 2025 року". Можу ще додати: саркофаг генерала Йозефа Бема (він же - Амурат паша)
где вы такое в Киеве находите???!!! у нас на Сырце как только ночью снег выпадает - к утру уже весь потает...очень редко когда день или два лежит...а на асфальте - так вообще не лежит...мокрый асфальт и все... ПС а кот - пухнастый арктический...
krabik 08.10.2025 17:20 пишет: где вы такое в Киеве находите???!!! у нас на Сырце как только ночью снег выпадает - к утру уже весь потает...очень редко когда день или два лежит...а на асфальте - так вообще не лежит...мокрый асфальт и все... ПС а кот - пухнастый арктический...
Кіт - арктичний (навіть зараз шукає в квартирі найхолодніші місця, лежить на кахелі на спині лапами догори), сніг - справжній, Київ також справжній - Верхній Печерськ, пора доби - судячи із тіні від кота - після 15:00. Сніг таки був і лежав, у т.ч. і на дорогах, але якщо топити за недозимову гуму то це можна і не помічати.
Значить не заїхало б і на будь-якій іншій не шипованій гумі. Скоріше за всього просто skill issue, це типова ситуація на гірці у малодосвідчених водіїв на передньому приводі. Морда розвантажена, зачепу немає.
krabik 08.10.2025 17:20 пишет: где вы такое в Киеве находите???!!! у нас на Сырце как только ночью снег выпадает - к утру уже весь потает...очень редко когда день или два лежит...а на асфальте - так вообще не лежит...мокрый асфальт и все... ПС а кот - пухнастый арктический...
Кіт - арктичний (навіть зараз шукає в квартирі найхолодніші місця, лежить на кахелі на спині лапами догори), сніг - справжній, Київ також справжній - Верхній Печерськ, пора доби - судячи із тіні від кота - після 15:00. Сніг таки був і лежав, у т.ч. і на дорогах, але якщо топити за недозимову гуму то це можна і не помічати.
Їздив в лютому цього року, перевал - снігу не було, але волого і мінус, навкруги в селах сніг був; Словаччина снігу яг гівна, а в гірських містечках його кожен ранок гейзерами не встигали вигрібати, так само думаю в Польщі з іншої сторони гори від словаків. Рівненська обл де я живу - сніг був. Не так багато, як в сніжні роки, але був, особливо коли зїжаєш з основних дорог. Для мене єврозима, це не виїжджати з міст з великим трафіком де він сам тане і де його активно чистять.
тобто пілот альпін 5 по снігу гребе норм? не дивлячись на доволі дрібні ламелі протектору? він мені теж візуально більше подобається ніж брідж та нокіан
Терміново треба писати технологам Michelin і їх керівникам, щоб звільнили тих не освідчених технологів. "Професійний" водій не зміг заїхати в горку. Професія водія службового авто не дає статусу "професіонал". Як каже моя дружина "да мені все одно скільки ви років цим займаєтесь, якщо робите це через одне місце".
тобто пілот альпін 5 по снігу гребе норм? не дивлячись на доволі дрібні ламелі протектору? він мені теж візуально більше подобається ніж брідж та нокіан
У мене з ним жодних проблем не було. По засніженій трасі зачеп шикарний, виїхати-заїхати кудись також жодних проблем. Авто без кліренсу, але повнопривідне, якщо це важливо.