Цікавить реальний успішний (або не дуже) досвід/відгуки тих, хто це робить більш меньш регулярно (саме для свого авто, а не передпродажний), з якісним результатом та не дуже дорого(хоч розумію, що дешево це не буде )...
Перш за все, треба обробити/почистити світлі сидіння. А також по кузову - пару подряпин/притертостей та трохи дрібних бітумних плям прибрати...
igg 30.09.2025 12:49 пишет: Цікавить реальний успішний (або не дуже) досвід/відгуки тих, хто це робить більш меньш регулярно (саме для свого авто, а не передпродажний), з якісним результатом та не дуже дорого(хоч розумію, що дешево це не буде )...
Перш за все, треба обробити/почистити світлі сидіння. А також по кузову - пару подряпин/притертостей та трохи дрібних бітумних плям прибрати...
Територіально, бажано правий берег.
Завчасно дякую, за корисні поради.
так у Тебе під боком є, я там робив хімчистку всього салона і стелі мені сподобалось і не дорого, чи Ти туди ще не дійшов
igg 30.09.2025 12:49 пишет: Цікавить реальний успішний (або не дуже) досвід/відгуки тих, хто це робить більш меньш регулярно (саме для свого авто, а не передпродажний), з якісним результатом та не дуже дорого(хоч розумію, що дешево це не буде )...
Територіально, бажано правий берег.
Завчасно дякую, за корисні поради.
так у Тебе під боком є, я там робив хімчистку всього салона і стелі мені сподобалось і не дорого, чи Ти туди ще не дійшов
Раніше, під тим боком, я теж бував, саме на х/ч салона, зараз інші часи...не все так просто. Тому й шукаю альтернативні варианти.
igg 30.09.2025 12:49 пишет: обробити/почистити світлі сидіння. та трохи дрібних бітумних плям прибрати.
таке можна легко (відносно) і самому зробити, особливо якщо є гараж чи дача. є чудові засоби. заїжджай до мене в магазин - пораджу/покажу. собі/клієнтам постійно роблю. там крім бітуму, ще і металеві частинки треба змивати. а на таку чисту машину вже і захисний силан чи віск не гріх нанести))
kkk_GAZ240 02.10.2025 09:03 пишет: На весну приєднаюсь до питання В зиму робити не хочу, бо машини у дворі стоять - зима все з'їсть
я чомусь думав, що має сенс якраз на зиму робити, щоб воском усі мікро тріщинки забити, тоді і бруд менше пристає і лфп краще зберігається
Правду кажеш, але взимку то часто з таким підходом тре робити. А я по весні освіжаю просто трохи, якщо не забуваю Це як хто хоче так і робить. мені до вподоби робити так
igg 30.09.2025 12:49 пишет: обробити/почистити світлі сидіння. та трохи дрібних бітумних плям прибрати.
таке можна легко (відносно) і самому зробити, особливо якщо є гараж чи дача. є чудові засоби. заїжджай до мене в магазин - пораджу/покажу. собі/клієнтам постійно роблю. там крім бітуму, ще і металеві частинки треба змивати. а на таку чисту машину вже і захисний силан чи віск не гріх нанести))
В ответ на: пару подряпин/притертостей
це вже, скоріш, до малярів.
дякую, за запрошення ...але дуже далеко, для мене, ваш магазин...таки прийдеться самому робити... необхідну хімію та аксесуари (Кох) закупив ще 2 роки тому, але руки не доходять, хоч маю й гараж та дачу...але ж, там (особливо на дачі) завжди знаходяться більш важливі справи
от й магазин Кох, що майже поруч, запрошує до себе, кажуть усе розкажем/покажем...мабуть, до них й поїду, щоби дали трохи натхнення)
DimonDSV 01.10.2025 18:10 пишет: крім бітуму, ще і металеві частинки треба змивати. а на таку чисту машину вже і захисний силан чи віск не гріх нанести))
нарекламуйте-порадте хімію плз, яка реально змиває бітум та оте чорне ге, яке з проводів тролейбусів капає... ну і яким воском-сілантом кузов на зиму покрити краще?
нарекламуйте-порадте хімію плз, яка реально змиває бітум та оте чорне ге, яке з проводів тролейбусів капає... ну і яким воском-сілантом кузов на зиму покрити краще?
таких засобів багато. чим дорожчий, тим кращий. сміло можу рекомендувати OD MAGNUM ORANGE DEGREASER; Orange Power або Teerwasche від koch-chemie; GYEON Q²M TAR. беріть брендів які не викликають підозри. це все повинно змити і бітум, і масло, і всяких мух прилипших. з останнім не варто затягувати.
з восками така сама справа. все впирається в основу. чим більше натуральної сировини, тим дорожче. але сам я люблю наносити або силани типу Wet Gloss / CN MAGNUM CERAMIC NEON, або просто мию шампунями з гідрофобним ефектом. перевага - легко наноситься, має накопичувальний ефект. мінус - не на довго хватає.
так щоб на всю зиму - то твердий віск на основі кардуби. кераміку не дуже люблю. там і авто треба дуже гарно підготувати, і тримається лише рік. але виглядає ефектно. якщо доглядати))
фірм багато. багато якісного. головне не купуйте "каністру за 100 грн". вся якісна хімія - нейтральна, щоб не пошкодити матеріали. є і агресивна, але то вже для профі, які знають що роблять. в дешевих аналогах можуть використовувати агресивні розчини, для сильного ефекту, але вони можуть пошкодити чутливі частини авто. дуже схоже з косметикою. треба знайти те, що тобі підходить.
ну і уважно читайте інструкцію. там чітко вказано як розбавляти (якщо концентрат), і як наносити.
у мен в магазині є пару тестерів. показую як воно діє.
Не зовсім зрозумів по використанню. Зазвичай антибітум наносять на брудний кузов, чекають декілька хвилин і потім змивають. Тут написано:
В ответ на: Засіб наноситься на суху забруднену ділянку та залишається на 1-3 хвилини для реакції. Також можна додатково оборобити губкою після чого ретельно змити водою під високим тиском. Для видалення забруднень з ЛФП засіб наноситься на 1-2 хвилини, після чого поверхня протирається без натиску губкою або мікрофіброю та змивається водою.
Тобто виходить наносити потрібно на сухий чистий кузов і потім знову мийка, чи я щось не зрозумів?
спочатку активна піна. змиваємо. наносимо засоби для видалення бітуму/металу/органіки. змиваємо. основна/ручна мийка (шампунь, відра, мочалка/рукавичка). і фінал - все змиваємо та сушимо авто.
ото неподобство (приїхав/обробив піною/змив) не рекомендую. ви так тільки частину бруду змиєте. машину треба мити контактно (губка або мікрофібра).
іноді бачу як труть щітками: ще знущання над лаком. навіть сніг щіткою не можна. пошкоджує лак. можете на сусідському авто перевірити))
PS. є таке забруднення, що його хімія не бере. на мийках використовують спеціальну глину для механічного усунення.
іноді бачу як труть щітками: ще знущання над лаком. навіть сніг щіткою не можна. пошкоджує лак. можете на сусідському авто перевірити))
іноді бачу черги на тунельну контактну мийку із щітками...причому в черзі дорогезні нові тачки...не бояться ж мабуть вони після тих щіток і є основними клієнтами модних детейлінг-центрів))
DimonDSV 03.10.2025 11:01 пишет: спочатку активна піна. змиваємо. наносимо засоби для видалення бітуму/металу/органіки. змиваємо. основна/ручна мийка (шампунь, відра, мочалка/рукавичка). і фінал - все змиваємо та сушимо авто.
ото неподобство (приїхав/обробив піною/змив) не рекомендую. ви так тільки частину бруду змиєте. машину треба мити контактно (губка або мікрофібра).
PS. є таке забруднення, що його хімія не бере. на мийках використовують спеціальну глину для механічного усунення.
Саме так і роблю. Та й варіант помити авто яке живе в Києві чисто піна і змити не реально, занадто багато кіптяви в повітрі і бруду на дорогах. Завжди дивуюсь на самомийках як люди отією щіткою, якої я тільки но колеса помив, шкребуть все авто. Для снігу купив спеціальну безворсову щітку Фіскарс, але снігу як такого вона ще не бачила.)