іноді бачу як труть щітками: ще знущання над лаком. навіть сніг щіткою не можна. пошкоджує лак. можете на сусідському авто перевірити))
іноді бачу черги на тунельну контактну мийку із щітками...причому в черзі дорогезні нові тачки...не бояться ж мабуть вони після тих щіток і є основними клієнтами модних детейлінг-центрів))
Половині власників начхати, на 3-4 роки вистачить ЛКП, інші в черзі - наймані водили, їм пох де мити машину, аби була чиста.
Половині власників начхати, на 3-4 роки вистачить ЛКП, інші в черзі - наймані водили, їм пох де мити машину, аби була чиста.
Колись з другом їздили дивитись 2-х річне авто. Була зима, трохи снігу і власник вийшов до нас з віником в руках, і при нас обмів те авто від снігу. Стан ЛФП був вже в стані мертвого, при цьому авто мало пробігу щось в районі 30 ткм і як я казав йому було 2 роки. Також регулярно спостерігаю сусідів в дворі які після дощу перетирають своє брудне мокре авто ганчіркою. Тобто більшості реально плювати, аби їхало.
В ответ на: Також регулярно спостерігаю сусідів в дворі які після дощу перетирають своє брудне мокре авто ганчіркою. Тобто більшості реально плювати, аби їхало.
Я вже х.з. як тоді бути коли птахи трохи сернули , та що тоді роблять з цим гімном ті кому не плювати . Відразу на детейліг чи є якийсь безконтактний засіб . А взагалі , то таке враження що це якийсь культ на колесах який треба покрити усякими восками та целафанами по принципу айфона , та мати купу засобів в багажнику щоб недай боже якусь риску не зробити .
Колись з другом їздили дивитись 2-х річне авто. Була зима, трохи снігу і власник вийшов до нас з віником в руках, і при нас обмів те авто від снігу. Стан ЛФП був вже в стані мертвого, при цьому авто мало пробігу щось в районі 30 ткм і як я казав йому було 2 роки...
у цій зворушливій історії, дуже не вистачає назви марки та моделі того 2-річного авто 30 тик пробігу ... покаюся, я майже з усіх своїх автівок змахував сніг, не віником, але щіткою...та на жодній, хоч успішно їх продавав із значно більшим віком та пробігом, навіть близько не було "мертвого стану", більше того, до ЛКП не було жодних зауважень, тобто було воно, як нове. Не полінуюся перерахувати ті авта: Венто, Октава Тур, Октава А5, Рено Флюенс, Гольф-7...
Колись з другом їздили дивитись 2-х річне авто. Була зима, трохи снігу і власник вийшов до нас з віником в руках, і при нас обмів те авто від снігу. Стан ЛФП був вже в стані мертвого, при цьому авто мало пробігу щось в районі 30 ткм і як я казав йому було 2 роки...
у цій зворушливій історії, дуже не вистачає назви марки та моделі того 2-річного авто 30 тик пробігу ... покаюся, я майже з усіх своїх автівок змахував сніг, не віником, але щіткою...та на жодній, хоч успішно їх продавав із значно більшим віком та пробігом, навіть близько не було "мертвого стану", більше того, до ЛКП не було жодних зауважень, тобто було воно, як нове. Не полінуюся перерахувати ті авта: Венто, Октава Тур, Октава А5, Рено Флюенс, Гольф-7...
Була це Лачетті. Що з нею робили, що довели до такого стану майже нове авто я не знаю. В сім'ї є Лачетті 12 року, блистить як у кота яйкі.
В ответ на: Взяв вологу серветку і прибрав ту какуню, це не важко і багато часу не забере. Догляд за авто включає і догляд за ЛФП, якщо шо.
Справа в тому , що в мене стоянка саме під деревами і благо що вона є і її зробили . Я в пятницю приїхав , в понеділок на роботу . Після вихідних може бути в тому гімні . І що ? Про зиму , коли всі змітають сніг щітками , а коли обмерзне то та крига з пів см з'їзжає з даха та капота + ще на порогах льодяна багнюка Трохи іронічно це , але завжди посміхає як кожну пятницю бачу чергу на мийку самообслуговуння , де всі як черви в банці біля своїх авто копошаться , та труть їх , пилососять і т.д. , причому я ну дуже сумніваюся що в них вдома ідеал чистоти , та все стерильно
В ответ на: Взяв вологу серветку і прибрав ту какуню, це не важко і багато часу не забере. Догляд за авто включає і догляд за ЛФП, якщо шо.
Справа в тому , що в мене стоянка саме під деревами і благо що вона є і її зробили . Я в пятницю приїхав , в понеділок на роботу . Після вихідних може бути в тому гімні . І що ? Про зиму , коли всі змітають сніг щітками , а коли обмерзне то та крига з пів см з'їзжає з даха та капота + ще на порогах льодяна багнюка Трохи іронічно це , але завжди посміхає як кожну пятницю бачу чергу на мийку самообслуговуння , де всі як черви в банці біля своїх авто копошаться , та труть їх , пилососять і т.д. , причому я ну дуже сумніваюся що в них вдома ідеал чистоти , та все стерильно
Машина не мита вже 3 тижні і митися поки не буде бо дощ. Так, брудна, бо ще й по трасі в дощ їздив. Але при цьому в салоні практично ідеально чисто. Для мене не проблема витрусити раз в пару днів килимки. Дома теж зажди чисто, не можу сказати, що стерильно бо це не операційна, але чисто. Не можу зрозуміти, тебе харить, коли люди доглядають за своїми авто?
В ответ на: Не можу зрозуміти, тебе харить, коли люди доглядають за своїми авто?
Та , звичайно що ні На мою особисту думку , гарними речами треба просто користуватись , а не навпаки труситись над ними . Я от курю в машині , для багатьох це капець якийсь . Головне , щоб було комфортно та приємно . До речі якось бачив на сто , салон вилизиннай до ідеала , а під капотом корч в мазуті та все засране Якось так .
В ответ на: Не можу зрозуміти, тебе харить, коли люди доглядають за своїми авто?
Та , звичайно що ні На мою особисту думку , гарними речами треба просто користуватись , а не навпаки труситись над ними . Я от курю в машині , для багатьох це капець якийсь . Головне , щоб було комфортно та приємно . До речі якось бачив на сто , салон вилизиннай до ідеала , а під капотом корч в мазуті та все засране Якось так .
якщо за гарною річчю не доглядати, то вона дуже швидко перестає нею бути і користуватися нею може стати неприємно Я більше бачу випадків, що коли авто засране, то воно і технічно недоглянуте. Звісно у кожного є своя ступінь цього, але мені навіть приємно раз на 1-2 місяці зробити в теплу погоду повне прибирання, помити, і т.п. А так швидку мийку роблю частіше
а давайте повернемось до теми питання Мене не стільки детейлінг цікавить, скільки акуратна поліровка кузова. НЕ така, що за квартал видно, що автівку напідар....ли як в останнє, а акуратна, що не кидається в очі, але яка прибере (чи не прибере) на кузові наслідки щоденного використання автівки...
Gavik 05.10.2025 07:47 пишет: Я от курю в машині , для багатьох це капець якийсь . Головне , щоб було комфортно та приємно .
Цікаво, попіл у попільничку ж, струшуєте та недопалки туди ж ретельно складаєте?...щось давно мені не попадалися автівки з попільничками, якщо у вас таке є, то це прям ексклюзив
Й так, я відношуся до тих багатьох, для кого палити у авто це не капець, а просто жах ...хоч сам, у минулому (починав ще у шкільні роки ) завзятий курильщик, куріння у салоні особистого авта/таксі/маршрутки...є для мене огидним, а викидання бичків через вікно - бидляцтво
Gavik 05.10.2025 07:47 пишет: Я от курю в машині , для багатьох це капець якийсь . Головне , щоб було комфортно та приємно .
Цікаво, попіл у попільничку ж, струшуєте та недопалки туди ж ретельно складаєте?...щось давно мені не попадалися автівки з попільничками, якщо у вас таке є, то це прям ексклюзив
Й так, я відношуся до тих багатьох, для кого палити у авто це не капець, а просто жах ...хоч сам, у минулому (починав ще у шкільні роки ) завзятий курильщик, куріння у салоні особистого авта/таксі/маршрутки...є для мене огидним, а викидання бичків через вікно - бидляцтво
Раніше і сам курив, і в машині було пофіг на це. Зараз попільничка для монет І їздили з хлопцями - вони тех в машині ні-ні. Стали по каву, покурили, поїхали далі. Навіть це оговорювали це, бо в машині дитина їздить
В ответ на: Цікаво, попіл у попільничку ж, струшуєте та недопалки туди ж ретельно складаєте?...щось давно мені не попадалися автівки з попільничками, якщо у вас таке є, то це прям ексклюзив
Розумію про що ви , і ні я не із тих Для недопалків в мене є спеціальна емкість ( в вікно не викидую ) . І так , попільничка в мене є , ще й з підсвіткою
коли курив, дуже то любив в машині. навіть попіл не викидав у вікно. їдеш по трасі і палиш ту цигарку. потім народився син і перестав курити в авто. тим паче що купив "новий" авто. а потім взагалі перестав.
у мене біля роботи була мийка. за 200 грн комплекс. так я там мив машину раз на тиждень. потім закрилась і мив авто час від часу. а зараз розібрався в тонкощах, і мию коли маю настрій. бо воно не так багато часу займає, а результат подобається. мотоцикл також. я більше скажу - у мене дружина полюбила то дійство. чиста медитація.
PS. для боротьби із запахами є гарний прилад (не плутати з озонатором). видаляє навіть куриво. дорого)) PPS. у форді був таймер. коли я побачив скільки часу я проводжу в авто, зрозумів що треба уважніше дбати про чистоту.