autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

В пошуках найкращої електрички

СуперСтар **
25 лет за рулем, Киев
С нами с 24.05.2007

В пошуках найкращої електрички
      1 октября 2025 в 09:20 Гілками

Камради, "мопед не мій".
Короткі вводні: літні батьки хочуть купити родині сина авто. Хочуть виключно електричку (будь які інші альтернативи не обговорюються), оскільки це сучасно, екологічно і взагалі в тренді. Бачили у сусіда якогось китайця - враження як від космічного корабля.
Родина мешкає в будинку, можливість встановлення зарядки є. Що очікується від авто:
- комфортне розміщення 2 дорослих та 2 підліткив;
- оскільки це єдине авто - наявність хоч якогось багажника;
- можливість проїхати на одному заряді в будь яку погоду при використанні будь яких систем комфорту не менш ніж 200 км. (100 км відстань між ними та батьками). Жодних виключень (зарядитись у батьків / на швидкій зарядці/ тощо).
- бажано, але не критично європейське авто із максимальною підтримкою всіх онлайн плюшек, бо це одна з причин вибору саме електрички.
- дуже сильно бажано не "зроблений для себе штатівський франкенштейн";
- бюджет 25кує. і це максимальний максимум;
- оскільки, скоріш за все це буде бв, дуже дуже бажано, щоб авто не потребував найближчі 2-3 роки вкладень.

Я не дуже впевнений, що саме моє слово буде останнє, проте сподіваюсь, що до мене прислухаються. всі мої знання по електрокарах обмежуються тим, що Вольво ЕХ30 повне гімно (катав тиждень для тесту). Буду вдячний спільноті за можливість хоча б звузити коло потенційних претендентів на купівлю.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: В пошуках найкращої електрички [Re: WalkmandT]
      1 октября 2025 в 09:39 Гілками

з такими вимогами до запасу ходу та багажнику в бюджеті 25к мабуть альтернативи Теслі немає...

Змінено Z@B (09:40 01/10/2025)

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

1 октября 2025 в 09:39 Гілками

WalkmandT 01.10.2025 09:20 пишет:

Камради, "мопед не мій".
Короткі вводні: літні батьки хочуть купити родині сина авто. Хочуть виключно електричку (будь які інші альтернативи не обговорюються), оскільки це сучасно, екологічно і взагалі в тренді. Бачили у сусіда якогось китайця - враження як від космічного корабля.
Родина мешкає в будинку, можливість встановлення зарядки є. Що очікується від авто:
- комфортне розміщення 2 дорослих та 2 підліткив;
- оскільки це єдине авто - наявність хоч якогось багажника;
- можливість проїхати на одному заряді в будь яку погоду при використанні будь яких систем комфорту не менш ніж 200 км. (100 км відстань між ними та батьками). Жодних виключень (зарядитись у батьків / на швидкій зарядці/ тощо).
- бажано, але не критично європейське авто із максимальною підтримкою всіх онлайн плюшек, бо це одна з причин вибору саме електрички.
- дуже сильно бажано не "зроблений для себе штатівський франкенштейн";
- бюджет 25кує. і це максимальний максимум;
- оскільки, скоріш за все це буде бв, дуже дуже бажано, щоб авто не потребував найближчі 2-3 роки вкладень.

Я не дуже впевнений, що саме моє слово буде останнє, проте сподіваюсь, що до мене прислухаються. всі мої знання по електрокарах обмежуються тим, що Вольво ЕХ30 повне гімно (катав тиждень для тесту). Буду вдячний спільноті за можливість хоча б звузити коло потенційних претендентів на купівлю.

якщо європейське і нове, то vw unyx pro з китаю під замовлення, можливо встигнуть до кінця року під пільговий податок. Якщо бв, то щось з Європи, типу еніака, варіантів більше, але кожен треба окремо розглядати, бо комплектації з Європи різні бувають.

Змінено keen (09:41 01/10/2025)

Супер писатель! ***
27 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2008

Re: В пошуках найкращої електрички [Re: keen]
      1 октября 2025 в 09:57 Гілками

По грошам і вимогам Юнікс получається, але треба ну дуже поспішати.

СуперСтар ****
Киев->DE
С нами с 29.05.2008

Re: В пошуках найкращої електрички [Re: andrey_spec]
      1 октября 2025 в 10:15 Гілками
СуперСтар **
25 лет за рулем, Киев
С нами с 24.05.2007

Re: В пошуках найкращої електрички [Re: andrey_spec]
      1 октября 2025 в 10:40 Гілками

Я по Unyx думал изначально (мне нравится и визуально и внутри), хотя я предпочел бы ID.4 европейский. Просто не уверен, что вся вот это китайщина нормально будет функционировать. Ездить куда то и за какое то безумное бабло перепрошивать машину потому что вышла новая прошивка в которой убрали кучу глюков человек не будет.

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

1 октября 2025 в 10:56 Гілками

бажано, але не критично європейське авто із максимальною підтримкою всіх онлайн плюшек, бо це одна з причин вибору саме електрички.

якщо цей пункт важливий то з китаю не підходять. хіба що офіціні типа MG.
MG4 EV LUX + від 995 585 грн Спеціальна ціна для а/м 2023 м.р.

Джерело: https://mgmotor.com.ua/model/mg-4?gad_so...LEALw_wcB#specs
© mgmotor.com.ua

s Залишаються варіанти з Европи, США і у вказаному бюджеті тільки бу.

Змінено alexa11 (11:02 01/10/2025)

Достоевский *
48 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 31.07.2010

1 октября 2025 в 10:57 Гілками

WalkmandT 01.10.2025 10:40 пишет:

Я по Unyx думал изначально (мне нравится и визуально и внутри), хотя я предпочел бы ID.4 европейский. Просто не уверен, что вся вот это китайщина нормально будет функционировать. Ездить куда то и за какое то безумное бабло перепрошивать машину потому что вышла новая прошивка в которой убрали кучу глюков человек не будет.

я за Кіа або МГ - і те і те представлене офіційно, в ремонті не дороге, принаймні собі саме так би брав (але у мене вимоги трохи інші в плані розмірів, я для себе щось електричне більше Б класу взагалі на розглядаю)
у кума старий HR-V зі штатів і вони вчотирьох (2+2) більш-менш розміщуються + багаж на дачу/з дачі - це як раз розмір Ніро чи МГ

Змінено Disnake (10:58 01/10/2025)

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: В пошуках найкращої електрички [Re: Disnake]
      1 октября 2025 в 11:04 Гілками

Disnake 01.10.2025 10:57 пишет:

я за Кіа або МГ - і те і те представлене офіційно, в ремонті не дороге, принаймні собі саме так би брав (але у мене вимоги трохи інші в плані розмірів, я для себе щось електричне більше Б класу взагалі на розглядаю)
у кума старий HR-V зі штатів і вони вчотирьох (2+2) більш-менш розміщуються + багаж на дачу/з дачі - це як раз розмір Ніро чи МГ

деякі електрички при габаритах Б класу мають місця в салоні як в С класі. за рахунок більш зручної компоновки на відміну від ДВс.

Змінено alexa11 (11:04 01/10/2025)

СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: В пошуках найкращої електрички [Re: alexa11]
      1 октября 2025 в 11:12 Гілками

alexa11 01.10.2025 11:04 пишет:

деякі електрички при габаритах Б класу мають місця в салоні як в С класі. за рахунок більш зручної компоновки на відміну від ДВс.

салон у МГ досить місткий, а багажник на рівні звичайного Гольфа. Ніро в цьому плані має бути трохи кращий

СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

1 октября 2025 в 11:14 Гілками

В ответ на:

Так. В ID.3 місця в салоні суттєво більше ніж в ХС60. +/- як шкода октавія, тільки багажни менше.

СуперСтар ****
Киев->DE
С нами с 29.05.2008

1 октября 2025 в 11:15 Гілками

напевно усі які розроблялися як електро. Катав на міев А клас - більший за Б. Зараз теж ніби Б, але просторіше за С. При цьому обидві вузькі та високі, для 100+кг не зручно напевно.

Достоевский **
20 лет за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: В пошуках найкращої електрички [Re: keen]
      1 октября 2025 в 11:28 Гілками

keen 01.10.2025 11:12 пишет:

В ответ на:

...

салон у МГ досить місткий, а багажник на рівні звичайного Гольфа. Ніро в цьому плані має бути трохи кращий

от тільки мг можна узяти новий хз гарантією. а ніро тільки бу. і мг спроектований на електричній платформі. ніро на універсальній з усіма мінусами універсальної платформи.
але. тут ще невідомо що сподобається покупцю.

энтузиаст **
Херсон
С нами с 01.08.2012

2 октября 2025 в 15:53 Гілками

Варіантів, мабуть, не дуже і багато. Як на мене: Skoda Enyaq iV, VW ID.4, Kia e-Niro/Hyundai Kona 64. Подивитись їх вживу і вирішити. Хоча я не впевнений, що будуть гарні варіанти, бо ціни на електрички вже так нормально поповзли вгору - і на нові, і на б/в

Змінено TopS6 (15:53 02/10/2025)

СуперСтар **
25 лет за рулем, Киев
С нами с 24.05.2007

Re: В пошуках найкращої електрички [Re: TopS6]
      3 октября 2025 в 11:05 Гілками

TopS6 02.10.2025 15:53 пишет:

Варіантів, мабуть, не дуже і багато. Як на мене: Skoda Enyaq iV, VW ID.4, Kia e-Niro/Hyundai Kona 64. Подивитись їх вживу і вирішити. Хоча я не впевнений, що будуть гарні варіанти, бо ціни на електрички вже так нормально поповзли вгору - і на нові, і на б/в

Из предварительного, что нравится субъективно мне: ID.4, Ioniq 5, e-Tron, Polestar 2.

Не понятно, правда, что там в них с батареями (качеством), стоимостью обслуживания ну и вообще.

V.I.P ***
      3 октября 2025 в 11:08 Гілками

ID.4, але з ось цим взимку буде доволі складно:
В ответ на:

- можливість проїхати на одному заряді в будь яку погоду при використанні будь яких систем комфорту не менш ніж 200 км.

СуперСтар **
25 лет за рулем, Киев
С нами с 24.05.2007

Re: В пошуках найкращої електрички [Re: Paulskit]
      3 октября 2025 в 11:31 Гілками

Paulskit 03.10.2025 11:08 пишет:

ID.4, але з ось цим взимку буде доволі складно:
В ответ на:

- можливість проїхати на одному заряді в будь яку погоду при використанні будь яких систем комфорту не менш ніж 200 км.

Там же батарея 70+ неужели он жрет 30+ квт/ч зимой?

V.I.P ***
      3 октября 2025 в 11:38 Гілками

При відʼємних температурах - легко. Тим більше, якщо по трасі їхати.

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

Re: В пошуках найкращої електрички [Re: Paulskit]
      3 октября 2025 в 11:42 Гілками

Paulskit 03.10.2025 11:38 пишет:

При швидкості умовні 90-110 км/год буде взимку брати більше 30кВт/100км? Серйозно?
Чомусь думав про максимум 25-27кВт/100км айдішкою задньопривідною...

V.I.P ***
Re: В пошуках найкращої електрички [Re: Igorchyk]
      3 октября 2025 в 11:52 Гілками

Igorchyk 03.10.2025 11:42 пишет:

Paulskit 03.10.2025 11:38 пишет:

При швидкості умовні 90-110 км/год буде взимку брати більше 30кВт/100км? Серйозно?
Чомусь думав про максимум 25-27кВт/100км айдішкою задньопривідною...

90 по трасі це треба себе дуже не любити і дуже сильно любити ту електричку 110-130, як і на звичайному авто.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
4 користувачів і 47 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1436

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія