Ось це один з вагомих пунктів, який кожного разу при розрахунках обнуляв мої "коливання" на предмет, чи не спробувати електричку навіть при відсутності власної розетки. В теплу частину року це якось ще не напружувало б. Але підігрів щоразу півтонної батарейки на морозі при кожній поїздці до таких робочих температур, і все це за рахунок зменшення енергії всередині батарейки, яку треба поповнювати з публічної зарядки (взимку не найприємніший процес), взагалі демотивує. Але коли люди, котрим вибирають в темі електричку, можуть її щодня знімати з зарядки, то не хвилювався б на предмет можливості проїхати 200 км на чомусь типу ІД4/Юнікса.
Приїхав, ніч авто постояло на вулиці, без «дози», вранку грітись і їхати назад. Воно легко і приємно теоретизувати на форумі. І не дуже, коли ти їдеш в мороз і постійно на ту цифру зарядки дивишся.
Paulskit 04.10.2025 23:04 пишет: Приїхав, ніч авто постояло на вулиці, без «дози», вранку грітись і їхати назад. Воно легко і приємно теоретизувати на форумі. І не дуже, коли ти їдеш в мороз і постійно на ту цифру зарядки дивишся.
Це ти мені відповідав? Ну так уважно подивися, що я на предмет "без дози" говорив.
Якось з місяць тому прокатнувся по салонах електричок подивитись що пропонують в розрізі +/-25. Так от, якщо тільки нове то це тільки китай, европа буде щось сильно убоге. Всі ті китайці гарні на картинках, в реальності треба посидіти, потрогати, покататись. Мені сподобався BYD Sea Lion 07 і якщо відкинути всі питання про ПЗ, наявність запчастин,ремонтопригодність і т.д. а просто брати зараз і їздити то да. Але якщо паритись тим всим і параноїти то тоді мабуть дійсно краще дивитись б/у Теслу, по ним у нас немає проблем з обслугою і ПЗ хоч то буде европа хоч америка.
П.С. доречі той же ID.Unyx який дуже симпотний на картинках вживу виявився доволі маленьким з убогим і тісним салоном, а я саме їхав на нього дивитись а воно ніяке якщо цінник 30+ то там уже цікавіше, Xiaomi SU7 сподобалась.
Paulskit 04.10.2025 23:04 пишет: Приїхав, ніч авто постояло на вулиці, без «дози», вранку грітись і їхати назад. Воно легко і приємно теоретизувати на форумі. І не дуже, коли ти їдеш в мороз і постійно на ту цифру зарядки дивишся.
Отак зараз їсть "товстий" єтрон 15/85 - траса/Київ. Клімат 22, траса 130-140, місто - суцільні затори, ну ви всі знаєте останній тиждень.
Paulskit 09.10.2025 12:47 пишет: Нормальна витрата, ІМХО. Не така, про яку люблять писати форумні теоретики, але та, що ти будеш бачити в реальному житті.
Отак зараз їсть "товстий" єтрон 15/85 - траса/Київ. Клімат 22, траса 130-140, місто - суцільні затори, ну ви всі знаєте останній тиждень.
е-Трон відомий своєю ненажерливістю, це факт. Багато хто від нього і відмовляється, саме тому що при батарейці на 70+ квт реальний пробіг біля 200 км.
Реальний пробіг на 95 батці при 110 буде 300+ за такої погоди як зараз. Літом розхід десь 22-24 в середньому без жодної економії. На ютубі повно тестів, не хочу в сотий раз про це повторятись, чи ось є чувак, веде табличку з тестами рейнджів рейндж тести
Paulskit 09.10.2025 12:47 пишет: Нормальна витрата, ІМХО. Не така, про яку люблять писати форумні теоретики, але та, що ти будеш бачити в реальному житті.
хм. тобто тут на відео (141 секунда) чувак прибріхує?
Якщо вірити, то витрата в змішаному 17.8кВт на 100км?
І взагалі, по його тестам, типу Шкода в топі по дальності пробігу:
Що скажете, реально?
Витрата в 17 це анріал в умовах Києва та передмістя. Почитайте скільки у людей мегаекономні зікри жеруть, у всіх літом десь 22+. Треба зрозуміти, що електричне авто споживає дуже по різному в залежності від стилю їзди, набагато більша залежність ніж в двс, насправді, ще дуже залежть від рельєфу, короче - економити і трахати собі мізки, то в багатьох електроводів чогось цей режим вмикається, особливо на трасі. Я просто їжджу і не парюсь як мені треба. На дальняк полюбе двс зручніший, тому маємо дизель ще для цього
Даже вполне нормальная для Е-Трона, да и АйДи4 собственно тоже, вот по этому у меня Е-Трона и нету) а с АйДи там еще ситуация усугубляется + к своей прожорливости Е-Трон еще и подхвата не имеет такого как имеет Ска.
е-Трон відомий своєю ненажерливістю, це факт. Багато хто від нього і відмовляється, саме тому що при батарейці на 70+ квт реальний пробіг біля 200 км.
Реальний пробіг на 95 батці при 110 буде 300+ за такої погоди як зараз. Літом розхід десь 22-24 в середньому без жодної економії. На ютубі повно тестів, не хочу в сотий раз про це повторятись, чи ось є чувак, веде табличку з тестами рейнджів рейндж тести
И что 300 в + это хорошо для 95кВт батарейки), у меня 100кВт батарейка с которой машина проезжает 500 в +км.