В качестве замены ноуту на винде типа Dell XPS или Asus Zen или Lenovo Yoga. То есть основное - диагональ до 15, долгая батарейка, работа в MS Office, веб, иногда чуть графики, иногда чуть гейминга (что-то древнее).
ТруКиевлянин 02.10.2025 22:59 пишет: В качестве замены ноуту на винде типа Dell XPS или Asus Zen или Lenovo Yoga. То есть основное - диагональ до 15, долгая батарейка, работа в MS Office, веб, иногда чуть графики, иногда чуть гейминга (что-то древнее).
ТруКиевлянин 02.10.2025 22:59 пишет: В качестве замены ноуту на винде типа Dell XPS или Asus Zen или Lenovo Yoga. То есть основное - диагональ до 15, долгая батарейка, работа в MS Office, веб, иногда чуть графики, иногда чуть гейминга (что-то древнее).
який в біса геймінг на макбуках?
смотря во что. в принципе, не хуже чем на других ноутах
нічого не зрозуміло з опису. заміна віндовому ноуту - це купити макбук і поставити вінду? це працювало на інтелових ноутах, на арм такого поки нема а якщо переходити на іншу операційну систему - так шо тут розповідати, тут або заходить, або ні
Ага, GTA3, HL2, Doom и еще куча "очень свежих" 25-30+ летних игр в списке CP2077 - C апскейлами с 720р еле 40 фпс с бесконечными стартерами - некст левел плей (с)
Mac не для игр. ну т.е. если очень хочется, то можно, но скорее нет, чем да. Мак (у меня они уже лет 15 и на работе и дома ноут) для работы. Эта та штука, которая всегда работает, полежит неделю и не разрядится и для работы можно найти практически все (часто хороший софт за деньги).
Для офисных задач сейчас с головой хватает Air на M4. Ну, и наличие еще какой-то техники apple добавляет удобств. Например copy/paste между телефоном и компом очень удобно
Да что рассказывать - автономноcть отличная, для офиса ок, остальные вводные - не понятны. Что такое "чуть графики?" Раз в полгода ФШ запустить? Отлично. Гейминг - что именно и насколько древнее? По сути - можешь брать, явных противопоказаний с твоим использованием нет, будет интересный экспиренс.
GreenMile 04.10.2025 15:11 пишет: Ага, GTA3, HL2, Doom и еще куча "очень свежих" 25-30+ летних игр в списке CP2077 - C апскейлами с 720р еле 40 фпс с бесконечными стартерами - некст левел плей (с)
я не розумію про що ти. персонально - в мене приставка для ігр. якщо стосовно мак на М - то в мене є епл тв, там я запускав якісь ігри, вони грались, не гальмували. впевнений, що на ноуті продуктивність краще...
GreenMile 04.10.2025 15:11 пишет: Ага, GTA3, HL2, Doom и еще куча "очень свежих" 25-30+ летних игр в списке CP2077 - C апскейлами с 720р еле 40 фпс с бесконечными стартерами - некст левел плей (с)
я не розумію про що ти. персонально - в мене приставка для ігр. якщо стосовно мак на М - то в мене є епл тв, там я запускав якісь ігри, вони грались, не гальмували. впевнений, що на ноуті продуктивність краще...
Я к тому, что если на макоси что-то технически запускается - это не значит, что оно играбельно. Это я про наполнение того списка. Но тут больше вопросов к ТС что он имеет в виду под играми на ноуте.
З того, в шо я граю, більше половини на Маку доступна, сам здивувавсь. Ігри, які більше вимогливі до процесору, типу факторіо йдуть швидше ніж на моєму ігровому лаптопі 3-4 річної давнини. Ну і все це реально працює, якшо шо, не просто доступне теоретично. Ну і ясно, що всі ці розмови про те як неймовірно важко переключатись - це якісь пенсіонерські чи дуже спеціалізовані проблеми. Обидві операційки прекрасно працюють, найпопулярніший софт (який взагалі 80% - браузер) працює однаково. Навчитися використовувати інші шорткати на клавіатурі - доступно будь-якій людині без серйозних травм голови
якось сумнівно. Пробував counter-strike на parallels ставити, m2 pro - неграбельно.
поставив crossover , s в цілому 50+, навіть при 2к, але воно тупо неграбельно, як тільки реально починається двіжуха у грі - фпс наче не просідає менше ніж 20, але все одно якось воно не альо. не можу навіть сказати в чому саме трабла, але ні прицілитись, ні нормально навіть побігати вже не вдається. Потестив різні режими, варіанти, навіть при слабкій графікі така ж ситуація. Зніс.