серед варіантів що розглядаються в першу чергу: XC90 T8 plug in десь в районі 90-95к $ GLE з базовим двигуном 300d, але з максимальним набором опцій. старт від 105к $ на авто в наявності
Чи дійсно мерседес є кращим в їздових характарестиках, комфорті?
Дивився тести XC90 їде чудово, а якщо є нічна розетка - ідеал.
Хз чи потрібно куму запас під педаллю на трасі, чи потрібна йому тиша та запах при виїзді з гаражу, чи він ок якщо авто смердить допоки не прогріється?!
Ніколи не їздив на сучасному дизелі МБ, проте сучасні дизелі ВАГ трохи тупуваті допоки не розкрутиш....
Між цими 2, я за Вольво. Гібрид однозначно буде приємніше в ходу, ніж 2 літровий дизель. Глобально, його звісно буде достатньо, але за 100к все ж хочеться чогось більше ніж "достатньо". Різниця в комфорті і плавності між 2 і 3 літрами на авто такого розміру і ваги дуже відчутна. А що, інших альтернатив немає, на 3 літрах хоча б? У тієї ж Ауді щось точно повинно бути.
А що, інших альтернатив немає, на 3 літрах хоча б? У тієї ж Ауді щось точно повинно бути.
Мерс практично не возить GLE з 3л двигунами (там ціна - космос, навіть для преміуму). А в Ауді останнім часом взагалі на складах порожньо чи майже порожньо.
В цьому сегменті з 3л двигунами та доступністю прямо "тут і зараз" із альтернатив, мабуть, тільки X5. Якщо трішечки поступитися преміальністю, тоді можна Туарег згадати (на складі просто купа автівок).
Paulskit 04.10.2025 23:18 пишет: Не впевнений на рахунок саме цього Х5, але так, в цьому класі, 3 літра є 3 літра.
Конкретно в тому екземплярі X5 для мене відсутність пневми стала б deal breaker. З іншого боку, не кожен GLE іде з airmatic.
Яки пріоритети у "умовного кума" пана Скаута невідомо. До речі, якщо попередній 5-річний Вольво подобався, то 2л двигун може й не вважатиметься недоліком.
А що, інших альтернатив немає, на 3 літрах хоча б? У тієї ж Ауді щось точно повинно бути.
Мерс практично не возить GLE з 3л двигунами (там ціна - космос, навіть для преміуму). А в Ауді останнім часом взагалі на складах порожньо чи майже порожньо.
В цьому сегменті з 3л двигунами та доступністю прямо "тут і зараз" із альтернатив, мабуть, тільки X5. Якщо трішечки поступитися преміальністю, тоді можна Туарег згадати (на складі просто купа автівок).
бмв не розглядає з якихось своїх особистих упереджень, типу жорстка і тд. туареги є робочі в компанії, каже за рік біля млн грн потратили на ремонт одного з після закінчення гарантії (авто 22 року), тому з цих причин його не розглядає.
Paulskit 04.10.2025 23:18 пишет: Не впевнений на рахунок саме цього Х5, але так, в цьому класі, 3 літра є 3 літра.
Конкретно в тому екземплярі X5 для мене відсутність пневми стала б deal breaker. З іншого боку, не кожен GLE іде з airmatic.
Яки пріоритети у "умовного кума" пана Скаута невідомо. До речі, якщо попередній 5-річний Вольво подобався, то 2л двигун може й не вважатиметься недоліком.
та він не умовний, а реальний, просто він не просив мене тут писати за нього, це я з власної ініціативи хочу підназбирати аргументів для дискусії. та 2 л що у вольво, що в мерса. їде вольво звісно веселіше, але в нього і паливо корпоративне і панелі на даху будинку, тому тип палива тут не визначальний фактор.
бмв не розглядає з якихось своїх особистих упереджень, типу жорстка і тд.
Особисті упередження та вподобання - то святе
Менше з тим, якщо основні побоювання саме про жорсткість, то вони абсолютно недоречні. X5 (G05) на пневмі - м'який як плюшевий ведмідь. На пружинах з адаптивними амортами буде трохи жорсткіший, та все одно комфортний. Головне - не зловживати розміром дисків.
В ответ на: туареги є робочі в компанії, каже за рік біля млн грн потратили на ремонт одного з після закінчення гарантії (авто 22 року), тому з цих причин його не розглядає.
Кум очікує, що Вольво та преміальні німці будуть дешевші в обслуговуванні, ніж Туарег?
серед варіантів що розглядаються в першу чергу: XC90 T8 plug in десь в районі 90-95к $ GLE з базовим двигуном 300d, але з максимальним набором опцій. старт від 105к $ на авто в наявності
Чи дійсно мерседес є кращим в їздових характарестиках, комфорті?
який сенс пересідати з практично тієї самої автівки? емоцію не отримає - а це головне ))) проголосував за Мерс але для себе б вибрав 3.0Д Х5
та він не умовний, а реальний, просто він не просив мене тут писати за нього, це я з власної ініціативи хочу підназбирати аргументів для дискусії. та 2 л що у вольво, що в мерса. їде вольво звісно веселіше, але в нього і паливо корпоративне і панелі на даху будинку, тому тип палива тут не визначальний фактор.
какие тут могут быть аргументы, тем более для незнакомого человека?
Лучший выбор в классе это BMW X5 LCI (рест). Гибрид, дизель, бензин, все отличные и настоящие V6.
Между Вольво и Мерседес модели что на выбор:
Вольво брать если: 60% + город, есть где заряжать, нет особенных претензий к имиджу Минусы: чел уже ездит на Вольво, эффекта новой машины не будет вообще, не едет больше чем 180 км/ч
Мерседес: если 60% + трасса, будет классный расход и едет как паровоз, много плюшек по комплектации, другой имидж и конечно ощущение новизны, ездит за 200 и больше Минусы: стоит дороже, двиг не самый хороший, сервис будет так же дороже
И главное самому пойти и пощупать, потрогать, поездить и понюхать. Вот и все аргументы.