autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

XC90 T8vs GLE 300d (2/5)

СуперСтар **
60 лет (46 лет за рулем), Киев
С нами с 20.01.2004

Re: XC90 T8vs GLE 300d [Re: skov]
      7 октября 2025 в 11:01 Гілками

skov 03.10.2025 23:08 пишет:

Не фанат 2л двигунів на авто подібного розміру, але між ціми двома обрав би GLE. При всій повазі до Вольво, до німецької «трійки» трішки не дотягує.

бред...достаточно качество материалов отделки салона/багажника сравнить...Вольво даст фору всей немецкой "тройке"...

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
энтузиаст ***
44 года,
С нами с 01.02.2011

Re: XC90 T8vs GLE 300d [Re: Скаут]
      7 октября 2025 в 11:06 Гілками

Я вчора проїхав 1900 км на дизельному Ауді q8, якого купили місяць назад за 90$, не знаю, чи ще є такі в продажі, проте рекомендую, може це і не х5, але значно краще за туарег і вольво. В керуванні здається десь на 500 кг легшим за туарега, при цьому дуже комфортний авто, єдина проблема - тупа кнопка аварійки

СуперСтар *
22 года за рулем, гарне деокуповане село недалеко від Києва
С нами с 05.12.2012

Re: XC90 T8vs GLE 300d [Re: skov]
      7 октября 2025 в 12:51 Гілками

skov 06.10.2025 13:23 пишет:

Скаут 06.10.2025 12:21 пишет:

бмв не розглядає з якихось своїх особистих упереджень, типу жорстка і тд.

Особисті упередження та вподобання - то святе

Менше з тим, якщо основні побоювання саме про жорсткість, то вони абсолютно недоречні. X5 (G05) на пневмі - м'який як плюшевий ведмідь. На пружинах з адаптивними амортами буде трохи жорсткіший, та все одно комфортний. Головне - не зловживати розміром дисків.

В ответ на:

туареги є робочі в компанії, каже за рік біля млн грн потратили на ремонт одного з після закінчення гарантії (авто 22 року), тому з цих причин його не розглядає.

Кум очікує, що Вольво та преміальні німці будуть дешевші в обслуговуванні, ніж Туарег?

вірогідність завжди 50/50
на одному робочому туарезі за 3 роки робили тільки планове ТО, а на інший пілся закінчення гарантії потратили додатково 1 млн грн.
а щодо вольво, то в мене попередній був В5 дизельний і в нього зараз B5 дизельний, і за всі роки експлуатації крім планового ТО нічого не робили. Розумієте логіку?)
Статистика зовсім не репрезантативна, але результат створює негативне враження про модель, що ламається 50/50, а не 0/100, навіть при вимірюванні 2 одиниць кожного бренду. Бо одна поламана машина твоя важить більше для особистого враження, ніж 1000 таких самих "десь в інтернеті".
я, наприклад, субару більше ніколи не купив би, бо полетіла коробка на другому році експлуатації на моєму авто , хоча це був одиничний випадок із тисяч безпроблемних в Україні (так мені розказували). тут ключове слово "моєму", всі решта тисячі надійних японських субару вже не мають після цього значення.

V.I.P ***
      7 октября 2025 в 13:00 Гілками

Скаут 07.10.2025 12:51 пишет:

на одному робочому туарезі за 3 роки робили тільки планове ТО, а на інший пілся закінчення гарантії потратили додатково 1 млн грн.

Це, доречі, цікаво. У VW куланц прекрасно працює, якраз після закінчення гарантії. Що саме там було, не знаєш?

СуперСтар *
С нами с 05.12.2012

Re: XC90 T8vs GLE 300d [Re: ффф2]
      7 октября 2025 в 13:01 Гілками

ффф2 06.10.2025 16:17 пишет:

Скаут 06.10.2025 12:24 пишет:

skov 04.10.2025 23:29 пишет:

В ответ на:

...

Конкретно в тому екземплярі X5 для мене відсутність пневми стала б deal breaker. З іншого боку, не кожен GLE іде з airmatic.

Яки пріоритети у "умовного кума" пана Скаута невідомо. До речі, якщо попередній 5-річний Вольво подобався, то 2л двигун може й не вважатиметься недоліком.

та він не умовний, а реальний, просто він не просив мене тут писати за нього, це я з власної ініціативи хочу підназбирати аргументів для дискусії.
та 2 л що у вольво, що в мерса.
їде вольво звісно веселіше, але в нього і паливо корпоративне і панелі на даху будинку, тому тип палива тут не визначальний фактор.

какие тут могут быть аргументы, тем более для незнакомого человека?

Лучший выбор в классе это BMW X5 LCI (рест). Гибрид, дизель, бензин, все отличные и настоящие V6.

Между Вольво и Мерседес модели что на выбор:

Вольво брать если: 60% + город, есть где заряжать, нет особенных претензий к имиджу
Минусы: чел уже ездит на Вольво, эффекта новой машины не будет вообще, не едет больше чем 180 км/ч

Мерседес: если 60% + трасса, будет классный расход и едет как паровоз, много плюшек по комплектации, другой имидж и конечно ощущение новизны, ездит за 200 и больше
Минусы: стоит дороже, двиг не самый хороший, сервис будет так же дороже

И главное самому пойти и пощупать, потрогать, поездить и понюхать. Вот и все аргументы.

тут получається, що якби добавати в голосувалку X5, то за вольво з мерсом взагалі б ніхто не голосував
про швидкість, то взагалі не розумію, де в Україні хоча б до 180 можна дотягнутися, а основне питання: навіщо? ІМХО, якщо це не трек, то ціна ймовірного ризику значно перевищує ціну зекономленого часу, а тим паче, якщо в тебе авто за такі гроші, то ти вже все встиг, куди поспішати?

V.I.P ***
      7 октября 2025 в 13:02 Гілками

я, наприклад, субару більше ніколи не купив би, бо полетіла коробка на другому році експлуатації на моєму авто , хоча це був одиничний випадок із тисяч безпроблемних в Україні (так мені розказували). тут ключове слово "моєму", всі решта тисячі надійних японських субару вже не мають після цього значення.

++, те ж саме. Після того, як намучались з їх опозитниками, навіть дивитись не хочеться. Звісно, кругом пишуть, що ті болячки вже пофіксили, але бажання знову перевіряти немає.

СуперСтар *
С нами с 05.12.2012

Re: XC90 T8vs GLE 300d [Re: alexmetro]
      7 октября 2025 в 13:09 Гілками

alexmetro 07.10.2025 11:06 пишет:

Я вчора проїхав 1900 км на дизельному Ауді q8, якого купили місяць назад за 90$, не знаю, чи ще є такі в продажі, проте рекомендую, може це і не х5, але значно краще за туарег і вольво. В керуванні здається десь на 500 кг легшим за туарега, при цьому дуже комфортний авто, єдина проблема - тупа кнопка аварійки

беззаперечно класне авто, але чим воно значно краще за туарег і вольво не розумію.

СуперСтар *
С нами с 05.12.2012

Re: XC90 T8vs GLE 300d [Re: Paulskit]
      7 октября 2025 в 13:11 Гілками

Paulskit 07.10.2025 13:00 пишет:

Це, доречі, цікаво. У VW куланц прекрасно працює, якраз після закінчення гарантії. Що саме там було, не знаєш?

із найдорожчого - поломка пневми, щодо куланцу - запитаю при нагоді.

V.I.P ***
      7 октября 2025 в 13:23 Гілками

Пневма куланцом повинна покриватись, дивна історія

старый писатель **
Львов
С нами с 05.03.2006

7 октября 2025 в 14:16 Гілками

Зараз маю в користуванні такий мерс на 2л дизелі, правда ще без майлдгібриду, на 245 коней, новий вже іде з гібридом на 270кс, і думаю його достатньо для всіх випадків життя, розгон там щось біля 7с до сотні. Я би навіть не порівнював з Вольвою, не відчувається тей бренд преміально, після покупки китайцями, і я думаю за пять років сильно просяде в ціні.
Тут справедливо мерса порівнювати з БМВ Х5 або Ауді Q7, якщо ціна/комплектація однакові, то я би розглядав БМВ, потім Мерса і на останньому місці Ауді, бо вона мені по дизайну не дуже. В БМВ всеж таки старий добрий В58 дизель, правда вже на гібриді, єдиний недолік - вона сама меньша по салону, якщо треба 5 людей возити дорослих, краще брати мерса/ауді.
На вторинному ринку найдорожче коштує БМВ, потім Мерседес, Ауді якось останнім часом найдешевша, вже в ціну Туарегів продається.

AM
Супер писатель! ***
Львів
С нами с 15.03.2013

Re: XC90 T8vs GLE 300d [Re: plach]
      7 октября 2025 в 14:33 Гілками

plach 07.10.2025 14:16 пишет:

Зараз маю в користуванні такий мерс на 2л дизелі, правда ще без майлдгібриду, на 245 коней, новий вже іде з гібридом на 270кс, і думаю його достатньо для всіх випадків життя, розгон там щось біля 7с до сотні. Я би навіть не порівнював з Вольвою, не відчувається тей бренд преміально, після покупки китайцями, і я думаю за пять років сильно просяде в ціні.
Тут справедливо мерса порівнювати з БМВ Х5 або Ауді Q7, якщо ціна/комплектація однакові, то я би розглядав БМВ, потім Мерса і на останньому місці Ауді, бо вона мені по дизайну не дуже. В БМВ всеж таки старий добрий В58 дизель, правда вже на гібриді, єдиний недолік - вона сама меньша по салону, якщо треба 5 людей возити дорослих, краще брати мерса/ауді.
На вторинному ринку найдорожче коштує БМВ, потім Мерседес, Ауді якось останнім часом найдешевша, вже в ціну Туарегів продається.

Та бо тій Ауді вже 10 років. 2 рестайли, останній взагалі суто екстерєр. А беручи до уваги останні НОВІ Ауді - вгалі страшно шо там буде в новому поколінні і по якій ціні...

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: XC90 T8vs GLE 300d [Re: Makovsky]
      7 октября 2025 в 14:35 Гілками

Makovsky 07.10.2025 07:40 пишет:

skov 06.10.2025 14:08 пишет:

Щоб пересісти з 5-річної автівки на нову

для чого? ізжу на 5 річній Volvo -вона мозок не любить...

Для того, що яка б не була надійна автівка, час робить свою справу. Це не означає що все розвалюється прямо на очах. Ні, звісно. Просто витрати на обслуговування поступово збільшуються, ймовірність виникнення технічних проблем теж.

IesuiT **
37 лет (19 лет за рулем), Одесса
С нами с 14.10.2011

Re: XC90 T8vs GLE 300d [Re: AM]
      7 октября 2025 в 14:36 Гілками

AM 07.10.2025 14:33 пишет:

Та бо тій Ауді вже 10 років. 2 рестайли, останній взагалі суто екстерєр. А беручи до уваги останні НОВІ Ауді - вгалі страшно шо там буде в новому поколінні і по якій ціні...

то ли дело вольво и МБ прям свежие модели

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: XC90 T8vs GLE 300d [Re: krabik]
      7 октября 2025 в 14:38 Гілками

krabik 07.10.2025 11:01 пишет:

бред...достаточно качество материалов отделки салона/багажника сравнить...Вольво даст фору всей немецкой "тройке"...

За якістю матеріалів Вольво просто на рівні німців. Ні про яку фору не йдеться. От тільки автівку зазвичай купують не для того, щоб милуватися багажником.

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

7 октября 2025 в 14:54 Гілками

а щодо вольво, то в мене попередній був В5 дизельний і в нього зараз B5 дизельний, і за всі роки експлуатації крім планового ТО нічого не робили. Розумієте логіку?

Розумію, звісно. Логіка дитини, яка не знайома з поняттям ймовірності.

Я не в курсі, що саме було з тим Туарегом (цікаво насправді). Але впевнений, будь яке авто здатно піднести неприємний "сюрприз". І вартість його усунення на преміальних моделях кратно більша. Мільйон треба множити на n чи навіть на m.

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

7 октября 2025 в 15:00 Гілками

Скаут 07.10.2025 13:01 пишет:

тут получається, що якби добавати в голосувалку X5, то за вольво з мерсом взагалі б ніхто не голосував

Не факт. Я згадав X5 через доступність варіантів з 3л двигунами. А так вибір між GLE / X5 - це особисті вподобання. Бо з технічної точки зору обидві моделі пропонують дуже схожий набір характеристик.

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

7 октября 2025 в 15:01 Гілками

Скаут 07.10.2025 13:09 пишет:

беззаперечно класне авто, але чим воно значно краще за туарег і вольво не розумію.

Краще за Туарег - матеріалами, за Вольво - комфортом.

AM
Супер писатель! ***
Львів
С нами с 15.03.2013

Re: XC90 T8vs GLE 300d [Re: Mookker]
      7 октября 2025 в 15:21 Гілками

Mookker 07.10.2025 14:36 пишет:

Ну Вольво каже шо то прям нова-нова модель Але однорідність зі старою очевидна.
А Мерс... виявляється з 2018 випускають поточний) Я думав він свіжіший. Ну так, ті ж археологи, тільки трохи молодші.

IesuiT **
37 лет (19 лет за рулем), Одесса
С нами с 14.10.2011

Re: XC90 T8vs GLE 300d [Re: AM]
      7 октября 2025 в 15:25 Гілками

AM 07.10.2025 15:21 пишет:

В ответ на:

...

А Мерс... виявляється з 2018 випускають поточний) Я думав він свіжіший. Ну так, ті ж археологи, тільки трохи молодші.

так отож, все кроме Х5 - старое в новой (не очень) обертке

AM
Супер писатель! ***
Львів
С нами с 15.03.2013

Re: XC90 T8vs GLE 300d [Re: Mookker]
      7 октября 2025 в 15:27 Гілками

Mookker 07.10.2025 15:25 пишет:

AM 07.10.2025 15:21 пишет:

В ответ на:

...

так отож, все кроме Х5 - старое в новой (не очень) обертке

Воно то теж до речі з 18 чи 19 року випускається . Таке собі "нове"

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
1 користувачів і 22 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1898

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія