Paulskit 16.10.2025 13:39 пишет: Та в цілому, наявність запчастин, кількість дилерських центрів, тощо. Чи зможу я хоча б в умовному Львові чи Вінниці отримати гарантійний сервіс.
Навряд. Не чув, що б в нас їх хтось офіційно обслуговував. Та й офіційний сайт дає тільки 1 диллера на всю Україну, який і сервіс надає.
Ось це, напевно, найбільший шоустоппер. Кататись кожні 10к в Київ через пів країни на ТО - ну хз. Цікаво чи їх можна на Альфі обслуговувати і не втратити гарантію.
Paulskit 16.10.2025 13:45 пишет: Ось це, напевно, найбільший шоустоппер. Кататись кожні 10к в Київ через пів країни на ТО - ну хз. Цікаво чи їх можна на Альфі обслуговувати і не втратити гарантію.
Наскільки я розумію, там багато спільного по техніці з Альфою, але не впевнений наскільки саме воно схоже.
І щось підказує, оскільки Мазераті позиціонується як преміальний бренд, то навряд можна буде обслуговуватись на інших СТО. Як у того ж ВАГа: не вийде робити планові ТО на Атланті, наприклад, для Audi без втрати гарантії.
У ВАГа по різному. Якщо оф. сервіса в місті немає, часто можна замінити іншим сервісом по ВАГ. На прикладі Купри, офіційних сервісів вважай немає, але часто можна їздити на фолькс, сеат і т.д, список є на сайті.
Paulskit 16.10.2025 13:45 пишет: Ось це, напевно, найбільший шоустоппер. Кататись кожні 10к в Київ через пів країни на ТО - ну хз. Цікаво чи їх можна на Альфі обслуговувати і не втратити гарантію.
Наскільки я розумію, там багато спільного по техніці з Альфою, але не впевнений наскільки саме воно схоже.
І щось підказує, оскільки Мазераті позиціонується як преміальний бренд, то навряд можна буде обслуговуватись на інших СТО. Як у того ж ВАГа: не вийде робити планові ТО на Атланті, наприклад, для Audi без втрати гарантії.
Та Альфи теж 5 на всю країну, і то той що у Львові не ясно в якому статусі. Не так щоб дуже легко...
Paulskit 16.10.2025 14:14 пишет: У ВАГа по різному. Якщо оф. сервіса в місті немає, часто можна замінити іншим сервісом по ВАГ. На прикладі Купри, офіційних сервісів вважай немає, але часто можна їздити на фолькс, сеат і т.д, список є на сайті.
Я обслуговував Суперб на Атланті зі збереженням гарантії. Але Skoda, Seat чи Cupra не вважаються преміумом в ієрархії ВАГа. З Audi / Porsche такій підхід неможливий.
Думаю, що з Мазераті так само (вони зараз під "парасолькою" Stellantis).
Paulskit 16.10.2025 14:48 пишет: Та можливий, чому ні. Он в Мукачево є дилер Шкоди, Ауді також беруть. Повісити табличку не проблема.
Табличка, звісно, не проблема. Проблема - це збереження гарантії
Гаразд, може просто чогось не знаю. Кожного разу, коли цікавився моделями Audi, дилери в Києві стверджували, що обслуговуватись на СТО Фолькса не вийде. Тільки в них.
Murkt 15.10.2025 16:44 пишет: У хс60 кнопки на кермі - окремі кнопки, не сенсори
Гаразд, вважаємо, що кожна кнопка-гойдалка - це кілька окремих органів керування. Все одно та сама глянцева поверхня, яку ми так "любимо"
Глянцева поверхня - дійсно не найкраща річ в світі, я від неї теж не в захваті. Але глянцевість поверхні не створює таких проблем з ергономікою, як сенсорні "кнопки". Якби у хс60 були сенсорні кнопки на кермі, то я б його не купив
Paulskit 16.10.2025 14:48 пишет: Та можливий, чому ні. Он в Мукачево є дилер Шкоди, Ауді також беруть. Повісити табличку не проблема.
Табличка, звісно, не проблема. Проблема - це збереження гарантії
Гаразд, може просто чогось не знаю. Кожного разу, коли цікавився моделями Audi, дилери в Києві стверджували, що обслуговуватись на СТО Фолькса не вийде. Тільки в них.
Я б це вважав прикладом офіційного сервісу Audi, якій за сумісництвом є також офіційним сервісом Seat/Cupra Що цікаво, Skoda та VW в переліку брендів немає.
серед варіантів що розглядаються в першу чергу: XC90 T8 plug in десь в районі 90-95к $ GLE з базовим двигуном 300d, але з максимальним набором опцій. старт від 105к $ на авто в наявності
Чи дійсно мерседес є кращим в їздових характарестиках, комфорті?
Може умовному куму тойво, на легенду пересісти від 104кє?)