opexkiev 06.10.2025 13:33 пишет: Цікаво нащо ці всі шури-мури з розширення ХШ якщо майже посередині є "пляшкове горло" - міст через залізницю, який вже і так розширили як змогли, відібравши 1 колію трамвая, а все одно на ньому майже завжди тягнучка?
opexkiev 06.10.2025 13:33 пишет: Цікаво нащо ці всі шури-мури з розширення ХШ якщо майже посередині є "пляшкове горло" - міст через залізницю, який вже і так розширили як змогли, відібравши 1 колію трамвая, а все одно на ньому майже завжди тягнучка?
Його планують реконструювати з розширенням.
там реконструировать нечего он 1947 года и ресурс его исчерпан
Реконструкція - це перебудова (істотна) із зміною параметрів. Збільшення смуг, зокрема.
тогда имеет смысл начинать прям ща. и само хш сделают быстрее, сразу 2 стороны. чтобы не растягивать на 1.5 года. бо шоссе станет просто непроездным
я думаю, що оце розширення не має перспективи. якщо не перед мостом будуть стояти, то далі стануть. все розширити не вийде. просто будемо стояти ширше.
DimonDSV 14.10.2025 09:02 пишет: я думаю, що оце розширення не має перспективи. якщо не перед мостом будуть стояти, то далі стануть. все розширити не вийде. просто будемо стояти ширше.
розширити перехрестя (і зони очікування до нього) має сенс. Умовно на зелений ідуть 2 ряди чи 4. У другому випадку на зелений проїде х2 машин.
RiderUA 13.10.2025 15:11 пишет: Його планують реконструювати з розширенням.
реконструкція це не ремонт, під час реконструкції його розбирають і збирають заново. Ре-конструкція, якщо перекласти - перебудова.
Что Вы говорите А ничего, что я мосты проектирую с 1998 года? И не только проектирую, но и обследованиями, капремонтами и реконструкциями мостов занимаюсь. Никто при реконструкции не "разбирает/собирает заново" искусственное сооружение. У реконструкции другая цель (ДБН В.2.3-22:2009 Мости та труби. Основні вимоги проектування):
В ответ на: Метою реконструкції моста є підвищення його довговічності, зміна параметрів пропускної здатності і вантажопідйомності або зміна призначення споруди. При реконструкції можлива заміна окремих елементів моста та його статичної схеми.
В отличие от реконструкции, целью капремонта не является повышение грузоподъёмности, уширение или изменение назначения сооружения.
Просто для данного сооружения реконструкция особого смысла не имеет - слишком он древний, срок службы заканчивается даже по современным нормам, не говоря уже о нормах, по которым он строился. Путепроводу 78 лет, а срок службы сталежелезобетонного моста (по современным нормам и при условии соответствующего содержания) - 100 лет.
Реконструкція - це перебудова (істотна) із зміною параметрів. Збільшення смуг, зокрема.
Там планируют вернуть 2 колеи трамвая и уширить автопроезд:
В ответ на: За результатами останніх обстежень споруда вичерпала свій експлуатаційний ресурс та потребує реконструкції. Завдяки розширенню проїжджої частини для автівок і влаштуванню двох колій для трамваїв шляхопровід стане безпечнішим та комфортнішим.