Які бренди мають +- нормальну резину в дешевому сегменті? Цікавить в розмірі 205 60 16. Сусідня тема вибирають між самими дорогими, а цікавить так щоб без цінників Гудьєр і Мішеліна. Є варіанти китайців про які відгуків поганих не знайшов, Sailun наприклад. Є трохи дорожче таке як Nexen. Ще є китай такий як Тріангл, Максіс, і ще є турки і всяке таке що є дочірними підприємствами крупних виробників - Лауфен, Матадор, турецький Стармакс. Що +- можна вибрати?
HDC1 09.10.2025 15:25 пишет: Які бренди мають +- нормальну резину в дешевому сегменті? Цікавить в розмірі 205 60 16. Сусідня тема вибирають між самими дорогими, а цікавить так щоб без цінників Гудьєр і Мішеліна. Є варіанти китайців про які відгуків поганих не знайшов, Sailun наприклад. Є трохи дорожче таке як Nexen. Ще є китай такий як Тріангл, Максіс, і ще є турки і всяке таке що є дочірними підприємствами крупних виробників - Лауфен, Матадор, турецький Стармакс. Що +- можна вибрати?
если не нравится цена европейских брендов 3-4 эшелона, типа: Барум, Сава, Дебица, Тигар, Корморан, Примеори, Матадор Ориум, Таурус, то можно обратиться к корейским брендам, типа бренда второго эшелона Ханкук и брендов 3-4 эшелона: Роадстоун\Нексен или бросовая Кумхо... Не нравится это все - Турция рядом и не спит...Ласса, Стармакс и тд. Из Китая мне хвалили только: Триангл и Куперовский Ченхан...может еще что есть более-менее... Тут еще важно понимать, что существуют удачные и неудачные модели (причем это не особо зависит от бренда - хоть Мишелин, хоть Континентал)
HDC1 09.10.2025 15:25 пишет: Які бренди мають +- нормальну резину в дешевому сегменті? Цікавить в розмірі 205 60 16. Сусідня тема вибирають між самими дорогими, а цікавить так щоб без цінників Гудьєр і Мішеліна. Є варіанти китайців про які відгуків поганих не знайшов, Sailun наприклад. Є трохи дорожче таке як Nexen. Ще є китай такий як Тріангл, Максіс, і ще є турки і всяке таке що є дочірними підприємствами крупних виробників - Лауфен, Матадор, турецький Стармакс. Що +- можна вибрати?
тігар,сава,фулда,клебер ханкук
Згідний що це хороша резина і мабуть і варто серед цього вибирати, але це 3000+ за колесо. Хотів зекономити і взяти щось в районі Sailun Ice Blazer Arctic, 2350+- за колесо. На 8 колесах навіть 5К грн можна зекономити.
тігар,сава,фулда,клебер ханкук
Згідний що це хороша резина і мабуть і варто серед цього вибирати, але це 3000+ за колесо. Хотів зекономити і взяти щось в районі Sailun Ice Blazer Arctic, 2350+- за колесо. На 8 колесах навіть 5К грн можна зекономити.
не на тому економите( китай на зиму я б не розглядав. дружині поставив тігар я)
Ну як продавець шин стидно було б своїй жінці ставити китайську А мені не стидно. Щось намагався знайти погані відгуки про китайців типу тріангл, сайлун, і не знайшов, і не зрозуміло чому, чи то тому що це нормальна резина, чи тому що люди не розчаровані бо знали зразу що купляли гівно дешеве
Ну як продавець шин стидно було б своїй жінці ставити китайську А мені не стидно. Щось намагався знайти погані відгуки про китайців типу тріангл, сайлун, і не знайшов, і не зрозуміло чому, чи то тому що це нормальна резина, чи тому що люди не розчаровані бо знали зразу що купляли гівно дешеве
тому що 90% користувачів китаю-це люди яки раніше іздили на вітчизняних шинах. тому нема паганих відгуків. але достатньо погуглити гальмівний шлях цих шин)
Sailun - дуже технологічна компанія, по обсягу продажів вони в ТОП-20 у світі. Так шо я думаю що можна брати. Про Triangle чув позитивні відгуки від знайомих, як від зимової так і від літньої.
Доречі, раджу, більше уваги звертати на тип шини, на мою думку арктична для Києва не потрібна. Я ось послухав та взяв арктику, та кожного разу коли температура вище ніж +5 жалкую про свій вибір, резина пливе та зривається юзом навіть при швидкості 60-70 км/г.
Zipher_kiev 09.10.2025 23:17 пишет: Sailun - дуже технологічна компанія, по обсягу продажів вони в ТОП-20 у світі. Так шо я думаю що можна брати. Про Triangle чув позитивні відгуки від знайомих, як від зимової так і від літньої.
Доречі, раджу, більше уваги звертати на тип шини, на мою думку арктична для Києва не потрібна. Я ось послухав та взяв арктику, та кожного разу коли температура вище ніж +5 жалкую про свій вибір, резина пливе та зривається юзом навіть при швидкості 60-70 км/г.
Так, арктичної не потрібно. В наших реаліях найважливіше це на голольоді та на мокрому асфальті. І Сайлун якраз має таку доступну за ціною модель. Поки ще курю чи є щось трохи дорожче чи варто платити більше.
Сайлун и Триангл делают неплохие шины...не слушайте никого и покупайте - думаю в примерно 70%+ случаев - вы будете довольны выбранными шинами... Тигар - как по мне - бюджетное европейское .... - как и все бюджетное и не только европейское...
Виталик...вот честно...европейские тесты делаются европейскими журналистами обычно на зимнем полигоне Нокиан на замершем озере, где температура воздуха при этом минус 15 градусов и ниже - вплоть до минус 30 градусов...у нас не Чукотка и не Якутск...средняя температура в Украине зимой плюсовая!!! или колеблется от +5 до минус 5 градусов... Еще одно наблюдение: европейские журналисты очень неохотно отдают предпочтение или первые три места в тестах неевропейским производителям шин...это как в теста журнала "За рулем" почти всегда побеждали шины, сделанные в рашке (или Нокиан или Мишка)... на все тесты надо смотреть философски и с очень большой долей сарказма...
Виталик...вот честно...европейские тесты делаются европейскими журналистами обычно на зимнем полигоне Нокиан на замершем озере
Мабуть, замерзле озеро асфальтоване, тому що в звітах зокрема присутні дані по гальмівному шляху на сухому та вологому асфальті.
А ще окремий висновок про порівняння "арктичної" гуми з "єврозимою" - в умовах Німеччини (які не дуже відрізняються від українських), "єврозима" найкраща. Ймовірно, ця глибока думка з'явилася саме на полігоні Нокіан де сніг, крига та мороз -15.
Виталик...вот честно...европейские тесты делаются европейскими журналистами обычно на зимнем полигоне Нокиан на замершем озере
Мабуть, замерзле озеро асфальтоване, тому що в звітах зокрема присутні дані по гальмівному шляху на сухому та вологому асфальті.
А ще окремий висновок про порівняння "арктичної" гуми з "єврозимою" - в умовах Німеччини (які не дуже відрізняються від українських), "єврозима" найкраща. Ймовірно, ця глибока думка з'явилася саме на полігоні Нокіан де сніг, крига та мороз -15.
Zipher_kiev 09.10.2025 23:17 пишет: Sailun - дуже технологічна компанія, по обсягу продажів вони в ТОП-20 у світі. Так шо я думаю що можна брати.
+1 Sailun - дуже крутий китайський виробник. Він ідеально балансується, прекрасна якість шин, симпатичні рисунки протектора, русурс шин непоганий. В нього тільки один недолік - завищена ціна. Там по ціні вже можна брати корейські бренди.
Zipher_kiev 09.10.2025 23:17 пишет: Sailun - дуже технологічна компанія, по обсягу продажів вони в ТОП-20 у світі. Так шо я думаю що можна брати.
+1 Sailun - дуже крутий китайський виробник. Він ідеально балансується, прекрасна якість шин, симпатичні рисунки протектора, русурс шин непоганий. В нього тільки один недолік - завищена ціна. Там по ціні вже можна брати корейські бренди.
Не знаю як в інших розмірах, але в розмірі 205 60 16 то Сайлун получиться в районі 2350 грн за колесо, а корейські бренди в районі 2800-3000 самі дешеві.