autoua
Autoua.netФорумШини та диски

Бюджетна резина - Китай - Корея - Туреччина?

Супер писатель! **
6 лет (13 лет за рулем), Киев
С нами с 01.07.2018

Бюджетна резина - Китай - Корея - Туреччина?
      9 октября 2025 в 15:25 Гілками

Які бренди мають +- нормальну резину в дешевому сегменті? Цікавить в розмірі 205 60 16.
Сусідня тема вибирають між самими дорогими, а цікавить так щоб без цінників Гудьєр і Мішеліна.
Є варіанти китайців про які відгуків поганих не знайшов, Sailun наприклад. Є трохи дорожче таке як Nexen.
Ще є китай такий як Тріангл, Максіс, і ще є турки і всяке таке що є дочірними підприємствами крупних виробників - Лауфен, Матадор, турецький Стармакс.
Що +- можна вибрати?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
CHESTER ****
47 лет, Киев
С нами с 19.02.2004

Re: Бюджетна резина - Китай - Корея - Туреччина? [Re: HDC1]
      9 октября 2025 в 16:17 Гілками

HDC1 09.10.2025 15:25 пишет:

Які бренди мають +- нормальну резину в дешевому сегменті? Цікавить в розмірі 205 60 16.
Сусідня тема вибирають між самими дорогими, а цікавить так щоб без цінників Гудьєр і Мішеліна.
Є варіанти китайців про які відгуків поганих не знайшов, Sailun наприклад. Є трохи дорожче таке як Nexen.
Ще є китай такий як Тріангл, Максіс, і ще є турки і всяке таке що є дочірними підприємствами крупних виробників - Лауфен, Матадор, турецький Стармакс.
Що +- можна вибрати?

тігар,сава,фулда,клебер
ханкук

Змінено Веталь (16:23 09/10/2025)

Достоевский *
29 лет за рулем, Киев
С нами с 09.10.2012

9 октября 2025 в 16:25 Гілками

Я как то тигар лето купил, 2 года ничего, потом очень шумная стала, бренд конечно лучше, но...

СуперСтар **
60 лет (46 лет за рулем), Киев
С нами с 20.01.2004

9 октября 2025 в 16:46 Гілками

если не нравится цена европейских брендов 3-4 эшелона, типа: Барум, Сава, Дебица, Тигар, Корморан, Примеори, Матадор Ориум, Таурус, то можно обратиться к корейским брендам, типа бренда второго эшелона Ханкук и брендов 3-4 эшелона: Роадстоун\Нексен или бросовая Кумхо...
Не нравится это все - Турция рядом и не спит...Ласса, Стармакс и тд.
Из Китая мне хвалили только: Триангл и Куперовский Ченхан...может еще что есть более-менее...
Тут еще важно понимать, что существуют удачные и неудачные модели (причем это не особо зависит от бренда - хоть Мишелин, хоть Континентал)

Змінено krabik (16:49 09/10/2025)

Супер писатель! **
С нами с 01.07.2018

Re: Бюджетна резина - Китай - Корея - Туреччина? [Re: Веталь]
      9 октября 2025 в 16:59 Гілками

Веталь 09.10.2025 16:17 пишет:

Що +- можна вибрати?

тігар,сава,фулда,клебер
ханкук

Згідний що це хороша резина і мабуть і варто серед цього вибирати, але це 3000+ за колесо.
Хотів зекономити і взяти щось в районі Sailun Ice Blazer Arctic, 2350+- за колесо.
На 8 колесах навіть 5К грн можна зекономити.

CHESTER ****
47 лет, Киев
С нами с 19.02.2004

9 октября 2025 в 17:47 Гілками

HDC1 09.10.2025 16:59 пишет:

Веталь 09.10.2025 16:17 пишет:

Що +- можна вибрати?

тігар,сава,фулда,клебер
ханкук

Згідний що це хороша резина і мабуть і варто серед цього вибирати, але це 3000+ за колесо.
Хотів зекономити і взяти щось в районі Sailun Ice Blazer Arctic, 2350+- за колесо.
На 8 колесах навіть 5К грн можна зекономити.

не на тому економите(
китай на зиму я б не розглядав.
дружині поставив тігар я)

Супер писатель! **
С нами с 01.07.2018

9 октября 2025 в 18:46 Гілками

Веталь 09.10.2025 17:47 пишет:

не на тому економите(

Ну як продавець шин стидно було б своїй жінці ставити китайську
А мені не стидно. Щось намагався знайти погані відгуки про китайців типу тріангл, сайлун, і не знайшов, і не зрозуміло чому, чи то тому що це нормальна резина, чи тому що люди не розчаровані бо знали зразу що купляли гівно дешеве

CHESTER ****
47 лет, Киев
С нами с 19.02.2004

9 октября 2025 в 19:32 Гілками

HDC1 09.10.2025 18:46 пишет:

не на тому економите(

А мені не стидно. Щось намагався знайти погані відгуки про китайців типу тріангл, сайлун, і не знайшов, і не зрозуміло чому, чи то тому що це нормальна резина, чи тому що люди не розчаровані бо знали зразу що купляли гівно дешеве

https://nextcar.ua/ru/news/kakie-zimnie-shiny-luchshe-ne-pokupat-v-2025-godu-rezultaty-testa-adac-1/

CHESTER ****
47 лет, Киев
С нами с 19.02.2004

9 октября 2025 в 19:40 Гілками

HDC1 09.10.2025 18:46 пишет:

не на тому економите(

тому що 90% користувачів китаю-це люди яки раніше іздили на вітчизняних шинах.
тому нема паганих відгуків.
але достатньо погуглити гальмівний шлях цих шин)

Достоевский *
29 лет за рулем, Киев
С нами с 09.10.2012

9 октября 2025 в 20:51 Гілками

Ради интереса глянул тесты триангл сноулинк, нормальные показатели при ограниченном бюджете брал бы

СуперСтар *
52 года (34 года за рулем), Чернігів
С нами с 28.05.2008

9 октября 2025 в 21:06 Гілками

Словаччина. Gislaved.

важничающий писатель *
Киев
С нами с 21.10.2010

Re: Бюджетна резина - Китай - Корея - Туреччина? [Re: lopez]
      9 октября 2025 в 23:17 Гілками

Sailun - дуже технологічна компанія, по обсягу продажів вони в ТОП-20 у світі. Так шо я думаю що можна брати.
Про Triangle чув позитивні відгуки від знайомих, як від зимової так і від літньої.

Доречі, раджу, більше уваги звертати на тип шини, на мою думку арктична для Києва не потрібна.
Я ось послухав та взяв арктику, та кожного разу коли температура вище ніж +5 жалкую про свій вибір, резина пливе та зривається юзом навіть при швидкості 60-70 км/г.

Супер писатель! **
С нами с 01.07.2018

Re: Бюджетна резина - Китай - Корея - Туреччина? [Re: Zipher_kiev]
      10 октября 2025 в 01:28 Гілками

Zipher_kiev 09.10.2025 23:17 пишет:

Sailun - дуже технологічна компанія, по обсягу продажів вони в ТОП-20 у світі. Так шо я думаю що можна брати.
Про Triangle чув позитивні відгуки від знайомих, як від зимової так і від літньої.

Доречі, раджу, більше уваги звертати на тип шини, на мою думку арктична для Києва не потрібна.
Я ось послухав та взяв арктику, та кожного разу коли температура вище ніж +5 жалкую про свій вибір, резина пливе та зривається юзом навіть при швидкості 60-70 км/г.

Так, арктичної не потрібно. В наших реаліях найважливіше це на голольоді та на мокрому асфальті. І Сайлун якраз має таку доступну за ціною модель. Поки ще курю чи є щось трохи дорожче чи варто платити більше.

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

10 октября 2025 в 11:10 Гілками

Сайлун и Триангл делают неплохие шины...не слушайте никого и покупайте - думаю в примерно 70%+ случаев - вы будете довольны выбранными шинами...
Тигар - как по мне - бюджетное европейское .... - как и все бюджетное и не только европейское...

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

10 октября 2025 в 11:24 Гілками

Веталь 09.10.2025 19:32 пишет:

https://nextcar.ua/ru/news/kakie-zimnie-shiny-luchshe-ne-pokupat-v-2025-godu-rezultaty-testa-adac-1/

Виталик...вот честно...европейские тесты делаются европейскими журналистами обычно на зимнем полигоне Нокиан на замершем озере, где температура воздуха при этом минус 15 градусов и ниже - вплоть до минус 30 градусов...у нас не Чукотка и не Якутск...средняя температура в Украине зимой плюсовая!!! или колеблется от +5 до минус 5 градусов...
Еще одно наблюдение: европейские журналисты очень неохотно отдают предпочтение или первые три места в тестах неевропейским производителям шин...это как в теста журнала "За рулем" почти всегда побеждали шины, сделанные в рашке (или Нокиан или Мишка)...
на все тесты надо смотреть философски и с очень большой долей сарказма...

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: Бюджетна резина - Китай - Корея - Туреччина? [Re: krabik]
      10 октября 2025 в 13:49 Гілками

krabik 10.10.2025 11:24 пишет:

Виталик...вот честно...европейские тесты делаются европейскими журналистами обычно на зимнем полигоне Нокиан на замершем озере

Мабуть, замерзле озеро асфальтоване, тому що в звітах зокрема присутні дані по гальмівному шляху на сухому та вологому асфальті.

А ще окремий висновок про порівняння "арктичної" гуми з "єврозимою" - в умовах Німеччини (які не дуже відрізняються від українських), "єврозима" найкраща. Ймовірно, ця глибока думка з'явилася саме на полігоні Нокіан де сніг, крига та мороз -15.

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

Re: Бюджетна резина - Китай - Корея - Туреччина? [Re: skov]
      10 октября 2025 в 14:27 Гілками

skov 10.10.2025 13:49 пишет:

krabik 10.10.2025 11:24 пишет:

Виталик...вот честно...европейские тесты делаются европейскими журналистами обычно на зимнем полигоне Нокиан на замершем озере

Мабуть, замерзле озеро асфальтоване, тому що в звітах зокрема присутні дані по гальмівному шляху на сухому та вологому асфальті.

А ще окремий висновок про порівняння "арктичної" гуми з "єврозимою" - в умовах Німеччини (які не дуже відрізняються від українських), "єврозима" найкраща. Ймовірно, ця глибока думка з'явилася саме на полігоні Нокіан де сніг, крига та мороз -15.

а вот и главный эксперт появился...

СуперСтар **
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: Бюджетна резина - Китай - Корея - Туреччина? [Re: krabik]
      10 октября 2025 в 14:54 Гілками

krabik 10.10.2025 14:27 пишет:

а вот и главный эксперт появился...

Читання звітів ADAC не вимагає експертних знань. Для цього вистачає... вміння читати.

Якщо такого вміння немає, тоді доводиться вигадувати маячню про полігони та шалений мороз.

энтузиаст ***
43 года, Тернополь
С нами с 19.06.2008

Re: Бюджетна резина - Китай - Корея - Туреччина? [Re: Zipher_kiev]
      10 октября 2025 в 17:04 Гілками

+1
Sailun - дуже крутий китайський виробник. Він ідеально балансується, прекрасна якість шин, симпатичні рисунки протектора, русурс шин непоганий. В нього тільки один недолік - завищена ціна. Там по ціні вже можна брати корейські бренди.

Супер писатель! **
С нами с 01.07.2018

Re: Бюджетна резина - Китай - Корея - Туреччина? [Re: Dosa]
      10 октября 2025 в 18:55 Гілками

Dosa 10.10.2025 17:04 пишет:

+1
Sailun - дуже крутий китайський виробник. Він ідеально балансується, прекрасна якість шин, симпатичні рисунки протектора, русурс шин непоганий. В нього тільки один недолік - завищена ціна. Там по ціні вже можна брати корейські бренди.

Не знаю як в інших розмірах, але в розмірі 205 60 16 то Сайлун получиться в районі 2350 грн за колесо, а корейські бренди в районі 2800-3000 самі дешеві.

Autoua.netФорумШини та диски
Додаткова інформація
1 користувачів і 5 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  LordAmid, AVB, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 555

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія