Мій крайній кейс: 25 год. 25 хв без електроенергії
Вимкнуто вчора, о 3й ночі...сьогодні о 5:25 увімкнули, думав, що наш будинок був останнім без світла та виявляється, що ні...читаю, що й досі нема світла у деяких мікрорайонах. У той же час, зовсім поруч, у сусідніх мікрорайонах(навіть сусідніх вулицях) світло взагалі не вимикалося... В мене це "рекордна"(відколи придбав Станцію, півтора роки тому) тривалість, але є відчуття, що цей рекорд антирекорд може бути подоланий, у будь який час
Цієї ночі знову погано спалося, бо не давала спокою думка, що робити, коли світла немає вже добу/дві/три...зарядна станція безнадійно вичерпала свою ємність, а заживитися таки якось треба...Вже подумки прокручував варианти, до кого з найближчих родичів/друзів/знайомих буду тягти свою станцію, щоби ії зарядити...нічого кращого на думку не спадало.
Дайте, будь ласка, ідей/практичних (з свого досвіду) порад, де можна зарядити станцію, у подібних обставинах?
Колись, тут вже такі сценарії вже трохи перетирали, але то було теоретично(типу на АЗС/магазині напроситися від генератора зарядитися)...а як воно на практиці?
Навряд чи будуть дозволяти заклади від своїх генераторів заряджати чужі станції. Таких бажаючих тьма буде. Тому тут, скоріш, простіше придбати свій генератор (чи у складчину з сусідами) і заряджати у відповідних умовах, де не помішаєш іншим.
igg 11.10.2025 13:33 пишет: Мій крайній кейс: 25 год. 25 хв без електроенергії
Вимкнуто вчора, о 3й ночі...сьогодні о 5:25 увімкнули, думав, що наш будинок був останнім без світла та виявляється, що ні...читаю, що й досі нема світла у деяких мікрорайонах. У той же час, зовсім поруч, у сусідніх мікрорайонах(навіть сусідніх вулицях) світло взагалі не вимикалося... В мене це "рекордна"(відколи придбав Станцію, півтора роки тому) тривалість, але є відчуття, що цей рекорд антирекорд може бути подоланий, у будь який час
Цієї ночі знову погано спалося, бо не давала спокою думка, що робити, коли світла немає вже добу/дві/три...зарядна станція безнадійно вичерпала свою ємність, а заживитися таки якось треба...Вже подумки прокручував варианти, до кого з найближчих родичів/друзів/знайомих буду тягти свою станцію, щоби ії зарядити...нічого кращого на думку не спадало.
Дайте, будь ласка, ідей/практичних (з свого досвіду) порад, де можна зарядити станцію, у подібних обставинах?
Колись, тут вже такі сценарії вже трохи перетирали, але то було теоретично(типу на АЗС/магазині напроситися від генератора зарядитися)...а як воно на практиці?
чисто припущення: там же на пункти незламності купу грошей виділяли зі старлінками та генераторами, може дізнатися стан та можливості найближчих?
чисто припущення: там же на пункти незламності купу грошей виділяли зі старлінками та генераторами, може дізнатися стан та можливості найближчих?
Теж згадав про них, залишилося їх розшукати, якщо вони ще існуючи...
Найдешевший 2-кіловатний генератор купити з сусідом. То за 1,5 години 2 кіловат ні станції зі швидкою зарядкою мав би зарядити. Ще є чарджери, які заливають напряму від автомобільного генератора десь біля 500 Вт Але не знаю чи на холостих обертах це вийде.
vvvolf 11.10.2025 17:10 пишет: Найдешевший 2-кіловатний генератор купити з сусідом. То за 1,5 години 2 кіловат ні станції зі швидкою зарядкою мав би зарядити. Ще є чарджери, які заливають напряму від автомобільного генератора десь біля 500 Вт Але не знаю чи на холостих обертах це вийде.
Ну, генератор...це ж для приватного будинку вариант та мабуть у більшості приватних домогосподарств він вже реалізований, думаю й без сусіда, в мене на дачі вже з 22-го року ненайдешевший генератор на чергуванні.У багатоповерхівці - анріал
Ну, генератор...це ж для приватного будинку вариант та мабуть у більшості приватних домогосподарств він вже реалізований, думаю й без сусіда, в мене на дачі вже з 22-го року ненайдешевший генератор на чергуванні.У багатоповерхівці - анріал
Щодо зарядки від авто, також маю сумніви...
Якщо буде відключення на більше ніж 10-20 годин то дуже навіть ріал. Зрозуміло, що не на балконі, але десь внизу якийсь майданчик для цього можна вигадати. Заярядка від автомобільного генератора - це не припущення, а один з офіційних методів зарядки для Bluetti/Ecoflow.
vvvolf 11.10.2025 17:10 пишет: Найдешевший 2-кіловатний генератор купити з сусідом. То за 1,5 години 2 кіловат ні станції зі швидкою зарядкою мав би зарядити. Ще є чарджери, які заливають напряму від автомобільного генератора десь біля 500 Вт Але не знаю чи на холостих обертах це вийде.
Щодо зарядки від авто, також маю сумніви...
Хонда и10/и20 не чутно в 2-х метрах. Можна і на балконі А ще є сонце
А чим поганий варіант "у когось з друзів вдома"? Сам же бачиш що після вчорашнього обстрілу у когось світло взагалі не вимкали, у когось три години не було, ... а у когось 33 години. Сформувати такий пул друзів, які живуть у різних районах та й гостювати у тих, у кого цього разу раніше світло увімкнуть.
У нас інвертор, і одразу робили вихід і автомат під генератор. За досвідом минулих років, до сусідських генераторів мінімум питань, якщо від них пропонують підзарядити ся і чайник вскип'ятити.
Зарядні станції, якби, зовсім не для тривалих блекаутів.
В мене самозбірний АКБ, 24 Вольти, 315 Ампер-годин - це 7 кіловат-годин. З таким можна економно пережити кілька діб.
В сонячні дні можу жити без мережі нескінченно Навіть в похмурий ( але без дощу, тоді зовсім темно) день маю 300-500Вт з поля. приблизно 6кВт батарея. Якщо без чайника, микрохвильовки, кавоварки то на тиждень без питань витягне. Якщо хочаб 4/8 то ніяких обмежень вдома не застосовується.
Зарядні станції це не зовсім для блекаутів. Це більше для виїздів на природу, але може виручити завжди.
keen 11.10.2025 14:35 пишет: також можна зарядити від авто, майже в усіх є 12в вхід, але треба дивитись на потужність.
беруть по входу 12В 10А зазвичай. можна стаціонарно, але це ж з запущеним двигуном, то варто придумати собі подорож. 2квт/г станцію підіймав з нуля до 5% (щоб підхопив внутрішній зарядний пристрій) десь біля 20 хвилин (сподівався швидше, але вийшло трохи довше). там хт60 роз'єм зазвичай
у мене гена 2кВт на хх живить через 2кВт інвертор насосну станцію 550Вт без питань, завдяки акуму цей насос стартує (без гени на акумі не стартує - сильно просідає вхід), під час роботи провода з комплекту плавляться (замінив на 6квмм, прикручую напряму до акума авто клемою під гайки). тож гена зазвичай на хх може віддавати значно більше 500Вт. а от зарядна станція більше 10А по тому входу зазвичай не бере.
Maksimus 12.10.2025 00:11 пишет: тож гена зазвичай на хх може віддавати значно більше 500Вт. а от зарядна станція більше 10А по тому входу зазвичай не бере.
Зарядка він генератора передбачає вхід для сонця на зарядній станції. Там бере 500-1000 Вт залежно від станції...