Самий реальний варіант зарядити свою станцію (а не кататись впрошуючи когось) це серед знайомих своїх дізнатись в кого є світло, от поїхати в гості на пару годин, зарядився і додому. Зрештою це якась там зарядна станція, в яку з побутової розетки навіть по денному тарифу візьме якихось 10 гривень чи скільки.
особливо реально, якщо станція 30 кг з 20+ поверху
ото ж бо)...цей "найреальніший варіант", виник у моїх фантазіях самим першим... але став на паузу саме через думки про те, як буду тягти 30-кг з 8-го й назад поверху
туму... проживаючи на 22-му поверсі, я навіть й не задумувався про таке і відразу робив стаціонарне
HDC1 14.10.2025 01:38 пишет: Вище звучала ідея їхати на станцію зарядну для електромобілів: фіг там що получиться, там кілька пістолетів під різні розєми і все, і ніхто не захоче возитись із зарядкою станції, воно ж все на самообслуговуванні.
Можна купити перехідник. Хотів колись собі такий для моноколеса, але забив. Але це ж скільки плювків в карму буде від власників електричок, які чекатимуть поки хтось зі своєю мінімальною потужністю ту станцію зарядить. Простіше мабуть в будь-якій кафешці на вулиці, де є світло, попроситись за якусь копієчку
XS1 14.10.2025 21:31 пишет: Так якщо не підходить варіант носити станцію вниз, то далі інвестуй в розширення ємності. Може, навіть, з продажем станції і заміною на щось інше.
Носити вниз - ще більш-менш підходить, а от наверх вже мабуть не занесу, хоча треба спробувати))
XS1 14.10.2025 21:31 пишет: Так якщо не підходить варіант носити станцію вниз, то далі інвестуй в розширення ємності. Може, навіть, з продажем станції і заміною на щось інше.
Носити вниз - ще більш-менш підходить, а от наверх вже мабуть не занесу, хоча треба спробувати))
якщо відділити акум від інвертора, то трохи легше. 12 в ліфо на 200 Аг важить близько 20 кг, на 100 Аг 10 кг і заряджаються від автомобіля напряму.
+1. За вартість станції можна зібрати значно потужнішу і ємнішу систему із інвертора та акумів. Суть станції - як раз мобільність
Так я вполне серьезно еще на первой странице рекомендовал, у меня правда электросамокат только, с ним такое провернуть проблематичнее.
Та ну. Це вже дибілізм таким займатися. 20 ват і крутити корбу. Вже краще тоді поставити сонячну панель наприклад на 400-500 ват на балконі. Я думаю вона навіть в похмуру погоду вдень видасть ват 20. І крутити нічого не треба. За цілий день щось таки в акум чи станцію наловить.
Так я вполне серьезно еще на первой странице рекомендовал, у меня правда электросамокат только, с ним такое провернуть проблематичнее.
Та ну. Це вже дибілізм таким займатися. 20 ват і крутити корбу. Вже краще тоді поставити сонячну панель наприклад на 400-500 ват на балконі. Я думаю вона навіть в похмуру погоду вдень видасть ват 20. І крутити нічого не треба. За цілий день щось таки в акум чи станцію наловить.
на минулому тижні в деякі дні сонячне поле 4,9квт направлене на південь видало за день менше 1 квт. але зимою дні будуть ще коротші і якщо буде сніг сильний дощ генерації буде ще менше .
Зарядна станція для тривалих відключень електроенергіЇ не підходіть. Треба інвертор + АКБ на 5,6,10,15 квт та більше ( то вже у кожного своі потреби). Мені вистачає 6 квт на добу. Думав ставити 15 квт, але поки такоі необхідності нема, передумав. Якщо з'явиться , поставлю.
на минулому тижні в деякі дні сонячне поле 4,9квт направлене на південь видало за день менше 1 квт. але зимою дні будуть ще коротші і якщо буде сніг сильний дощ генерації буде ще менше .
Навіть якщо взяти що з батареї 450 -500 ват буде в день на балконі видавати 40-50 ват то залити станцію за цілий день вистачить щоб включити опалення два рази на добу по годині часу і помитися від газового котла. Якщо суто для виживання то вистачить. Блекаут якщо буде тижні а не дні то не поможе ніфіга. Замерзне все нафіг централізовано. І каналізація і труби бо теплотрас не буде. Звичайно мова за багатоповерхові будинки. Якщо буде справжня дупа то простіше зібрати монатки і до родичів в село або на дачу.