Напевно це мрія всіх в дитинстві...ось і зараз зіткнувся з цією ситуацією, але вже не я прошу собаку а моя дитина ))) в родині є кішка...тому є питання... з приводу вибору породу питань якби не має... 1. чи нормально в одному приміщенні приживаються кіт дорослий і маленьку цуценя? 2. зараз дитина на ейфорії каже що вигул буде за нею ))) як швидко здулись ваші?
я розумію ризики та наслідки...що в таку погоду як буде то й самому іноді не має бажання виходити... так, умовно є кищенбкові собаки що вдома на піленку ходять...але мова не про таку...
Где то яитал прикол, в частном доме, пока собака болела и её забрали в дом, кот обосновался в её будке, когда выздоровела- то он её в будку не пустил))
Кіт і собака в домі - це умовно «верхній і нижній» рівень помешкання в хаосі. А особливо коли вони влаштовують гонки або з*ясовують стосунки. Спочатку кіт ок до цуценяти, трохи виховує. Потім собака виростає і ролі трохи змінюються. Але питання дружби цілком можливо. Так, діти здуваються швидко. Особливо коли собака велика, її важко втримати на повідку, недостатньо вихована, або ж треба збирати говна в пакетик. Ще я б зауважила момент догляду під час відпустки. Чи є людина яка забере до себе? Це ж не котик, якому їсти принести та прибрати вчасно. А перетримка коштує досить суттєво.
Roksimama 12.10.2025 10:40 пишет: Кіт і собака в домі - це умовно «верхній і нижній» рівень помешкання в хаосі. А особливо коли вони влаштовують гонки або з*ясовують стосунки. Спочатку кіт ок до цуценяти, трохи виховує. Потім собака виростає і ролі трохи змінюються. Але питання дружби цілком можливо. Так, діти здуваються швидко. Особливо коли собака велика, її важко втримати на повідку, недостатньо вихована, або ж треба збирати говна в пакетик. Ще я б зауважила момент догляду під час відпустки. Чи є людина яка забере до себе? Це ж не котик, якому їсти принести та прибрати вчасно. А перетримка коштує досить суттєво.
в ЖК є гостишка...є гарний друг сусід ) але це не на довго точно... але це теж є нюансом собака може бути умовно розмір джек расел...але не він точно бо рознесе всю хату )))
У мене Йорк стандарт. Дитина здулась десь за рік. Гуляє з собакою дружина. Як з котом хз. Все від породи залежить. Мого Йорка коти не рахують за собаку. На вулиці навіть не тікають 😁
nickka 12.10.2025 12:02 пишет: якщо вже зберетеся на собаку, беріть лабрадора, це найсобачніша собака з усіх собак. І з котом уживеться, і на перетримку залишиться.
Дядя Нес 12.10.2025 15:48 пишет: У мене Йорк стандарт. Дитина здулась десь за рік. Гуляє з собакою дружина. Як з котом хз. Все від породи залежить. Мого Йорка коти не рахують за собаку. На вулиці навіть не тікають 😁
не розуміюсь в них...але брпти другого кота не дуже хочу... дивився більше на мальтіпу середнього чи сиба ину- щоб схоже було на собаку )))
kaktys 12.10.2025 19:31 пишет: Цверг пинчер Как аналог Тоже думаем Дети говорят будем гулять, но все время в телефонах Кот не против)
размер ок///но зная які добермани. думаю що хати він теж рознесе
+100500 У двох друзів такі - як на мене то жах. Навіть у квартирі на місці практично не сидить. Весь час бігає - кола наматує. Кота точно зі світу зживе своєю рухливістю.
у меня даже в доме нет собаки и кота. никогда не поддамся на подобные уговоры. кот это тоже головняк. наш сбежал, как начались обстрелы. когда мои уезжали, я менял воду рыбкам, искал сбежавших муравьев с фермы - вывез все вгород и сказал не привозить и заниматься самостоятельно. к тому же знаю, как кум ехал с собакой из канады в киев, с посещением ветеринарных клиник, отставанием с рейса и другими моментами. Спасибо, мне хватает соседского котлована Кузи, приходит в гости, получает пилюлю и до следующего визита))
НЕ РЕКОМЕНДУЮ заводить животных! в доме чисто, тихо, нет лишних обязанноестей, ты остаешься не привязаным к месту и так далее.