Так справа не в тому, що там щось складніше/унікальніше викладають. Справа в тому, що тобі треба знати вдвічі краще/глибше той самий предмет, що і в КПІ, щоб отримати той самий результат, як в КПІ. Це я вже мовчу, що в КПІ ти за пару баксів, або, навіть, за красиві очі трійку намутиш.
от щодо глибше-краще ми як раз обговорювали досить детально, було цікаво згадати види рекурсій, списків, методи сортування і всяке таке, так от ніт, в цьому випадку здалось що викладали практично те саме на практично тому ж рівні. Їй навіть ютуб канал мого колишнього викладача дуже так допоміг підготуватись.
За красиві очі - ну тут так, я навіть не питав, мабуть там нема такого, але ж ми говоримо про освіту, а не "отримати корочку", тому я порівнюю з кимось хто і тут вчиться
Так справа не в тому, що там щось складніше/унікальніше викладають. Справа в тому, що тобі треба знати вдвічі краще/глибше той самий предмет, що і в КПІ, щоб отримати той самий результат, як в КПІ. Це я вже мовчу, що в КПІ ти за пару баксів, або, навіть, за красиві очі трійку намутиш.
от щодо глибше-краще ми як раз обговорювали досить детально, було цікаво згадати види рекурсій, списків, методи сортування і всяке таке, так от ніт, в цьому випадку здалось що викладали практично те саме на практично тому ж рівні. Їй навіть ютуб канал мого колишнього викладача дуже так допоміг підготуватись.
За красиві очі - ну тут так, я навіть не питав, мабуть там нема такого, але ж ми говоримо про освіту, а не "отримати корочку", тому я порівнюю з кимось хто і тут вчиться
Корочка в розрізі освіти набагато більше важить, аніж освіта як така - правда життя. Потім работодавець, побачивши корочку КПІ і будь якого німецького вузу зразу зробить висновок: з німецькою корочкою точно вивчився, з КПІшною - як пощастить. Тож питання кого брати не стоїть. Особливо це підтвердить мільйон українських біженців з корочками КПІ тут, в Німеччині. Але ж гаразд, виправляю свою тезу для камрада, що приглядається: "Німеччину нада брать хоча б тому, що освіта тут (будь-яка) буде безкоштовною. При цьому складність навчання на рівні КПІ" Та я і не приховую, що тут зємля обєтованна. Тому й витягував майже кліщами з камрада, куди він з парадіза зібрався. Аде ж мовчить, бо хто ж на рай жаліється?
Просто я тут вже 3,5 роки в тій бюрократії живу і сльози щастя всі три роки сушать шкіру на щоках.
Я маю на увазі не стільки процедури, а факт зарегульованості всього по самоє нємогу, і воно ж повноцінно enforced. Банально щоб квартиру знять, наприклад - треба ж купа бамажок шо ти не верблюд, причому ще і уловка22 - деякі з тих бумажок вимагають наявності прописки в німеччині.
от щодо глибше-краще ми як раз обговорювали досить детально, було цікаво згадати види рекурсій, списків, методи сортування і всяке таке, так от ніт, в цьому випадку здалось що викладали практично те саме на практично тому ж рівні.
Так тема ж цілком вичерпна, в КПІ цілком вичерпно викладають, я просто не бачу чого саме ще додати, і куди там ще углублятись?
Просто я тут вже 3,5 роки в тій бюрократії живу і сльози щастя всі три роки сушать шкіру на щоках.
Я маю на увазі не стільки процедури, а факт зарегульованості всього по самоє нємогу, і воно ж повноцінно enforced. Банально щоб квартиру знять, наприклад - треба ж купа бамажок шо ти не верблюд, причому ще і уловка22 - деякі з тих бумажок вимагають наявності прописки в німеччині.
А, зрозуміло. Ну я, як раз, в т.ч. від тої необхідності "рішать питання" і їхав. Так що для мене зарегульованість то теж до щастя відноситься. А так ворюгам-пріхлєбатєлям всяким ясно, шо тут не цікаво. Таких в розрахунок можна не брати. Вони б і не їхали, просто спочатку трохи перелякались, але вони і швиденько повернулись.
Більш цікаво чому нормальні люди повертаються. Я таку тільки одну даму з безлічі залишившихся знаю. Через кар'єру повернулась, бо тут з нуля таку не побудувати в її віці без знання мови. Ще другу даму згадав: 50+ років, ні чоловіка, ні дітей. в Україні своє гарне житло в Броварах і родичі. Тут не захотіла працювати, щоб оплачувати оренду, бо в Україні її оплачувати не треба, а для її скромних потреб часткової зайнятості в Україні вистачає (в Німеччині довелось би фул-тайм працювати). Вже два роки, як повернулась і каже, що шахеди все одно краще, ніж в Німеччині одна.
Знайти і зняти житло це дійсно мрак. Забув вже, бо нам одразу пощастило тоді і ми досі в одній квартирі і живемо. Треба везіння, так. Хоча *1,5 від стандартної ціни або преміум - і вже зовсім не важко.
от щодо глибше-краще ми як раз обговорювали досить детально, було цікаво згадати види рекурсій, списків, методи сортування і всяке таке, так от ніт, в цьому випадку здалось що викладали практично те саме на практично тому ж рівні.
Так тема ж цілком вичерпна, в КПІ цілком вичерпно викладають, я просто не бачу чого саме ще додати, і куди там ще углублятись?
В КПІ на трієчку ти можеш вивчити умовно 40% матеріалу і здати. В Німеччині треба 80% вивчити на те ж саме. Я ж писав вже.
А, зрозуміло. Ну я, як раз, в т.ч. від тої необхідності "рішать питання" і їхав.
Мова ж і не про рішать ажніяк, мова про зарегульованість. На банальну риболовлю без кількох бумажок не сходить. Діти як школу чомусь пропустять через якісь банальні соплі, то теж кілька бумажок неси. Самостоятєльну дитину міським маршрутним автобусом пару зупинок до школи не відправиш, і вдома одного не залишиш, бо по правілам - нє дорос, нє положено. Автівку українську в строк перереєструй, права українські в строк поміняй. І страшно уявлять що буде, якщо ні, а щось - точно да буде.
Мені якось більш подобається ідея, коли люди не сруть на вулиці тому, що так не прийнято, нєпрілічно і вообшє воняєт, тобто самі собі відповідальні. А не тому що держава подбала, і це заборонено пʼятьма законами, надцатью постановами і за цим цілодобово стежать два держоргани плюс весь німецький народ стукачів.
В мене на роботі 5 студентів. В них Dual Studium. Два дні в університеті і три дні працюють. Отримують якусь мінімальну зп, досвід і можливість залишитися. Крім того фірма оплачує навчання (блін, 850€ на місяць кожен). Якби я була молодша років на 30, я б обрала саме таку систему навчання. Німеччина якщо що.
привіт сусідам по ддр
Хоча *1,5 від стандартної ціни або преміум - і вже зовсім не важко.
Та хоч три ціни, допоки всіх до єдиної бамажок немає, ніхто тобі нічого не сдасть. От немає регулярності доходів - можна було б пробувать домовитись з лендлордом компенсувать це сплатою оренди на півроку-рік наперед, немає поручітелів - можна пробувать запропонувать лендлорду подвійну заставу, і інший простір для маневру, свобода укладать угоди і все таке. Але ж ні, нє положєно, значить - нє положєно, всьо, приїхали.
Так це ж прєлєстні міри! От диви:
На банальну риболовлю без кількох бумажок не сходить.
Це правда. Скіки рибаків через це поїхало назад?)) З іншого боку ти почитай українськи новини і екологічну катастрофу щодо риби. Держава навіть буде обіцяє платити утримувачам водойм за запускання малька втуди. Доречі той дозвіл отримується після онлайн-навчання. Там небагато бюрократії.
Діти як школу чомусь пропустять через якісь банальні соплі, то теж кілька бумажок неси.
Тіко якщо більше двох днів. Але ще якщо прямо перед чи одразу після довгих свят (Баварія). Чому до чи після свят всі масово хворіють соплями, думаю, зрозуміло.
Самостоятєльну дитину міським маршрутним автобусом пару зупинок до школи не відправиш, і вдома одного не залишиш, бо по правілам - нє дорос, нє положено.
Мій син і всі однокласники з першого класу самі пішки ходять (деяким під півгодини пиляти). З того року можна буде на вєлах (треба права дитині на вєл, так). В нас правда 7 тисяч село і трафік відповідний. Про транспорт не знаю, тут не треба, але як буваю в Нюрнбергу, то вбачаю таку міру дуже розумною. Це ж велике місто з відповідним рухом. Мене в Києві теж до третього класу відводили-забирали, як і решту однокласників. Залишати дитину саму з 12 років. То є гемор, особливо для українців, адже мало хто тут прям повними сім"ями з родичами. Ми самі інколи дитину сусідам віддаємо, коли по справах ніяк викрутитись не вдається. Ну ти ж розумієш, що це розумно. А то вмикаєш українське "мнє на 5 мінут".
Автівку українську в строк перереєструй
Уточнення: в строк рік з моменту прибуття (а першим біженцям і два роки часу було). Хоча для багатьох масштаб проблеми зрозумілий: як ти того бітка тут перереєструєш? Тут же техогляд не продають, красні фари тре мінять. В мене була тут українська автівка з газом незареєстрованим, то я навіть не намагався, зразу місцеву купив. Українська рік постояла і при першій нагоді спердоляла додому.
права українські в строк поміняй
До кінця війни не треба, але потім так, мало не здасться, згоден. Вже читав досвід і то не стільки складно, скільки витратно. Дуже сподіваюсь, якось автоматом потім міняти будуть, побачимо.
Мені якось більш подобається ідея, коли люди не сруть на вулиці тому, що так не прийнято, нєпрілічно і вообшє воняєт, тобто самі собі відповідальні. А не тому що держава подбала, і це заборонено пʼятьма законами, надцатью постановами і за цим цілодобово стежать два держоргани плюс весь німецький народ стукачів
Чекай, но ти ж не сереш на вулиці! То яка тобі різниця, як цього досягає держава по відношенню до тих, хто серить? Мені так навпаки: якщо батогом результат кращий, то я тільки за! І ти подивись на ті вулиці! Мої діти тут валяютьсяь на асфальті та у всяких ТЦ по пдлозі де завгодно, бо так роблять майже всі німецькі діти. Це частина культури виховання - німці чадам майже нічого не забороняють. Воно мені досі щимить серце кожен раз, але я терплю і дітям слова не кажу, бо той асфальт вилизаний! Білі речі часто залишаються чистими після таких возлєжаній. Но не завжди, так.
То що, це дійсно тягне тобі на вагомі причини для повернення? По-моєму ніт.
Та хоч три ціни, допоки всіх до єдиної бамажок немає, ніхто тобі нічого не сдасть. От немає регулярності доходів - можна було б пробувать домовитись з лендлордом компенсувать це сплатою оренди на півроку-рік наперед, немає поручітелів - можна пробувать запропонувать лендлорду подвійну заставу, і інший простір для маневру, свобода укладать угоди і все таке. Але ж ні, нє положєно, значить - нє положєно, всьо, приїхали.
Я знаю, про що кажу. Ти пишеш про кейси, коли ти знімаєш за звичайну ціну, просто хочеш передплатою/завдатком вирішити питання. Так не вийде, згоден. В Німеччині стоять пусті 2 млн. домів/квартир. Частина через те, що не рентабельно німцям займатись, але ще частина через те, що бояться орендарів, бо вони тут дуже захищені. Всякі біженці (не стіки українські) наробили тут нервів місцевим орендарям, тож їх можна зрозуміти - вони бояться і не хочуть ризикувати. Тому і просять всі ті папірчики.
Але я пишу про верхній сегмент оренди, де попит взагалі не високий. Там крізь пальці можуть подивитись (з відповідними завдатками, звичайно). Наприклад на ЕірБнБ можеш зняти взагалі без документів - питань не буде. Ще є кейси, коли нерадиві власники (немісцеві в основному, звичайно) за 100-200 євро зверху наліком щомісячно також охоче не будуть сильно придиратись до твоїх документів. Але в моїй Німеччині рожевих поні мені таке не траплялось.
Шо? Які бумажки, три останні зарплати, супроводжуючий лист, по листку-анкеті на кожного винаймача і довідка з кредитного бюро. Ніхто навіть на айді не подивився, чи то на паспорт з тризубом. Власники по закону доволі обмежені у своїх вимогах до орендарів , тому ніякої оплати за півроку наперед, ніяких подвійних застав. Ну так, є вимога або на оплату житла йшло не більше третини доходів орендарів, тож доводиться обирати житло під власну кишеню. Такий порядок.
В Німеччині стоять пусті 2 млн. домів/квартир. Частина через те, що не рентабельно німцям займатись, але ще частина через те, що бояться орендарів, бо вони тут дуже захищені.
В сочєтанії з явним сильним дефіцитом житла в оренду. Пречудовий результат рагуляцій, чо уж. "Неожиданний", ну дійсно, хто б мог подумать, шо як захищать права орендарів, то воно так буде?
Чекай, но ти ж не сереш на вулиці! То яка тобі різниця, як цього досягає держава по відношенню до тих, хто серить? Мені так навпаки: якщо батогом результат кращий, то я тільки за!
Просто некомфортно не серти на вулиці під постійним контролем. І час від часу прєдʼявлять справку, що я не сру на вулиці, хоча і дійсно не сру, і справку нетрудно отримать. І виникає купа питань, звідки в німеччині всі ті люди, які, тільки припини контролювать, одразу почнуть серти на вулицях, хто вони, де вони ховаються, як їх впізнать, і як серед них вообщє жить, щоб не бояться.
В Німеччині стоять пусті 2 млн. домів/квартир. Частина через те, що не рентабельно німцям займатись, але ще частина через те, що бояться орендарів, бо вони тут дуже захищені.
В сочєтанії з явним сильним дефіцитом житла в оренду. Пречудовий результат рагуляцій, чо уж. "Неожиданний", ну дійсно, хто б мог подумать, шо як захищать права орендарів, то воно так буде?
Робота ведеться Девіз місцевої влади щодо цієї роботи: власність зобов"язує. Так шо хочуть регулювать власників далі, в т.ч. на примусово здавать. Поки розмовами, а далі наприймають.
Хоча моя думка - проблема вирішиться сама собою, хоч і не так швидко. Саме щодо цих пустих хатів. Абісняю: всі ті власники - то бумєри. Нє ті, шо БМВи, а ті, шо бебі. Вони тут самі багаті і абсолютна більшість тієї стоячої нерухомості належить їм. Вони вже всі старі і дітей в них катма. Тож розповсюджений кейс - будинок на 300 квадратів де живе один дід, якому ще десяток будинків навколо належить. І хоч німецький догляд це щось неймовірне - сам бачу як сусідці 95-річній гарячу їжу щодня привозять, лікарі весь час ходють-топчуть і шаттл її туди-сюди на процедури катає (і це тільки тому, що вона не хоче в будинок літніх, а хоче бути в себе дома). Так от незважаючи на нескінчений догляд вони будуть мігрувати в кращий світ (хоч зауважу, що я вже писав, що краще Німеччини вже нікуди, але ж ). І от ті всі хати і дістануться державі, яка їх повіддає в управління тим, хто їх поздає. В багатьох з тих, хто вже в будинках літніх ті хати де юре вже позабирали. Трохи контексту: будинки літніх тут крутіше Хаятів по сервісу і розташовані в найтуристичніших і найкрасивіших місцях. Коли ти туристом бачиш якийсь замок на пагорбі серед чарівних гір і річок знай, на 95% то будинок літніх (ну ще музей іногда). Але Хаят то ж не є дешево. Перебування літнього на місяць може і 10К євро коштувати. Такі гроші є не у всіх. Тому держава забирає їх нерухомість в обмін на догляд до смерті. Тобто вже та нерухомість потихеньку переходить до більш спроможних рук. Маю сумніви, що вона в гарному стані, але ж хоть з чимось шось придумати можна. Доречі ті нечисельні бумери з дітьми теж часто попрощаються з всією тією нерухомістю. Бо податок на спадщину і чим більше спадщина, тим він вищий. Тож "старі гроші" держава теж потроху прибирає до лап.
Чекай, но ти ж не сереш на вулиці! То яка тобі різниця, як цього досягає держава по відношенню до тих, хто серить? Мені так навпаки: якщо батогом результат кращий, то я тільки за!
Просто некомфортно не серти на вулиці під постійним контролем. І час від часу прєдʼявлять справку, що я не сру на вулиці, хоча і дійсно не сру, і справку нетрудно отримать. І виникає купа питань, звідки в німеччині всі ті люди, які, тільки припини контролювать, одразу почнуть серти на вулицях, хто вони, де вони ховаються, як їх впізнать, і як серед них вообщє жить, щоб не бояться.
Мігранти, сер. Але: зніми хрестик або натягни спіднє. Бо "некомфортно" це дуже схоже на "мнє на пять мінут". Доречі є приклад цього здорового суспільства, дє серуть бабочками? Щось не пригадую на цьому глобусі.
В мене на роботі 5 студентів. В них Dual Studium. Два дні в університеті і три дні працюють. Отримують якусь мінімальну зп, досвід і можливість залишитися. Крім того фірма оплачує навчання (блін, 850€ на місяць кожен). Якби я була молодша років на 30, я б обрала саме таку систему навчання. Німеччина якщо що.
привіт сусідам по ддр
Та ти ж вже всьо )) без рельси
... Та ти ж вже всьо )) без рельси
зате трохи є що сказати🌈. я маю намір завести ще топік, як я поборов діпрессію.
... Та ти ж вже всьо )) без рельси
зате трохи є що сказати🌈. я маю намір завести ще топік, як я поборов діпрессію.
Я думаю там всім є що сказати. Але готуйся до хейту, що ти ніхера горя не знав. Депресія в нього в Німеччині.
своє гарне житло в Броварах
проктаюся у Бровари, подивлюсь, що там за гарне житло