Майже випадково, щойно почув/побачив, протікання у стояку ХВ. Придивився, крапає просто з під лічильника
Може хтось має недавній такий досвід? З кого/чого почати? Куди "бігти"? У ЖЕК аварійну заявку давати чи у Водоканал?
Майже випадково, щойно почув/побачив, протікання у стояку ХВ. Придивився, крапає просто з під лічильника
Може хтось має недавній такий досвід? З кого/чого почати? Куди "бігти"? У ЖЕК аварійну заявку давати чи у Водоканал?
Купити нового лічильника. Викликати сантехніка (будь-якого) і замінити. Після цього викликати з водоканалу представника щоб опломбував і зняв покази із старого.
Купити нового лічильника. Викликати сантехніка (будь-якого) і замінити. Після цього викликати з водоканалу представника щоб опломбував і зняв покази із старого.
дякую за швидку пораду ...мабуть, це найшвиший буде варіант, бо запитав у канторі, що повірку робила нещодавно, то кажуть, все зробимо(заміну та оформимо пломбування), але у порядку черги +- 3 робочі дні
я менял счетчики так сначала водоканал приходит РАСпломбировать потом может он поменять, но я позвал своего сантехника ибо свой дешевле пока водоканал ходил по другим вызовам в доме, сантехник все перепаковал опять зашел водоканал, поставил пломбы чтоб мне не сунуться с актами в контору, он же за дополнительную официальную сумму сам все отвез, подписанные акты потом пришли по почте
Перед покупкою треба переконатися, що проблема в ньому. Або купити з можливістю здати взад.
Сантехнік повинен скласти акт аварійного розпломбування. Можуть виникнути питання у водоканалу. Може ще і скласти акт заміни лічильника.
я менял счетчики так сначала водоканал приходит РАСпломбировать потом может он поменять, но я позвал своего сантехника ибо свой дешевле пока водоканал ходил по другим вызовам в доме, сантехник все перепаковал опять зашел водоканал, поставил пломбы чтоб мне не сунуться с актами в контору, он же за дополнительную официальную сумму сам все отвез, подписанные акты потом пришли по почте
дякую дуже каже й "мій" сантехник, що він поміняє тільки після того, як буде розпломбовано...
У мене теж лежить вже куплений лічильник бо старий треба міняти, але не тече. Так от спитав сантехніка осббшного, він каже запросто - міняє, дає акт, з яким уже до водоканалу, після чого звідти прийде людина з пломбою. Старий лічильник не викидати поки не оформиш папери.
теж була така ситуація - тік лічильник покликала місцевого сантехніка - благо в сусідньому під'їзді мешкає прийшов подивився - через дві години прийшов з лічильником - поміняв жодних паперів не давав щодо знімання/встановлення/заміни я тут же подзвонила в водоканал - сказала - заміна - самі - тік на наступний ранок прийшла пані з водоканалу - все звірила - записала зі старого з нового - опломбувала - дала папірці про заміну через деякий час в кабінеті з'явився новий лічильник я нікуди не ходила по грошам заміна щось 200 грн було + "на чай" за оперативність
теж була така ситуація - тік лічильник покликала місцевого сантехніка - благо в сусідньому під'їзді мешкає прийшов подивився - через дві години прийшов з лічильником - поміняв жодних паперів не давав щодо знімання/встановлення/заміни я тут же подзвонила в водоканал - сказала - заміна - самі - тік на наступний ранок прийшла пані з водоканалу - все звірила - записала зі старого з нового - опломбувала - дала папірці про заміну через деякий час в кабінеті з'явився новий лічильник я нікуди не ходила по грошам заміна щось 200 грн було + "на чай" за оперативність
дякую! це майже 1-в-1 моя ситуація... Тим часом,подав заявку (на опломбування) у ВК. Так само, сказав оператор, що у подібній (коли є протікання) аварійній ситуації, можна, хоч власноруч, розпломбувати--зробити заміну, зафіксусвати (на момент розпломбування/заміни) показання старого лічильника, потім прийде(упродовж 14 днів) майстер ВК, щоби опломбувати, задокументувати оце все.
Щиро усім подякував
опять зашел водоканал, поставил пломбы чтоб мне не сунуться с актами в контору, он же за дополнительную официальную сумму сам все отвез, подписанные акты потом пришли по почте
я не зрозумів які потрібні додаткові дії? якщо водоканал сам прийшов, опломбував, то він і вносить в себе десь в базу. В тебе на руках вже є акт опломбування, у сантехніка що його виписував є така сама копія, нести його вже не треба нікому. на цьому мабуть все.
А які (виробники) лічильники, зараз, у тренді? Бо треба новий якийсь оптимальний ціна/якість обрати. Попередній був Новатор, працював з 2015 року, улітку 24-го, успішно(на відміну від Гарячого) пройшов повірку й от приїхав...
мені здається на випадок аварій у них є алгоритми, тільки треба або аварійку, або жеківського сантехніка. Коли у мене перегорів вхідний кабель, то жеківський електрик розпломбовав лічильник і далі він або залишає папірець про необхідність розпломбування і на підставі нього викликається дтек, або сам складає заявку на опломбування.
сантехнік приніс Apator smart+
мені здається на випадок аварій у них є алгоритми, тільки треба або аварійку, або жеківського сантехніка. Коли у мене перегорів вхідний кабель, то жеківський електрик розпломбовав лічильник і далі він або залишає папірець про необхідність розпломбування і на підставі нього викликається дтек, або сам складає заявку на опломбування.
вже сьогодні на практиці перевірив, алгоритм (для аварійних ситуацій) дуже простий: самостійно розпломбувати/демонтувати старий/встановити новий>>>фото показників>>>заявка на опломбування водоканалом, все.
У мене теж лежить вже куплений лічильник бо старий треба міняти, але не тече.
учти, что срок поверки идет от даты производства счетчика
знаю, він свіженький, цього літа. Місяць-два нічого не поміняє.
дякую, за важливе уточнення, це ж значить, треба уважно на дату дивитися, коли купувати.
заявку на распломбировку в таком случае принимают по телефону, пломбу снимаешь сам/мастер а потом по заявке пломбируют.
Для аварійної розпломбування лічильника у Києві потрібно звернутися до аварійної служби «Київводоканалу» за номерами 15-81 або (044) 200-73-01. Також можна зробити запит через онлайн-чат на сайті компанії у вашому особистому кабінеті, що дозволяє дистанційно вирішити це питання
опять зашел водоканал, поставил пломбы чтоб мне не сунуться с актами в контору, он же за дополнительную официальную сумму сам все отвез, подписанные акты потом пришли по почте
я не зрозумів які потрібні додаткові дії? якщо водоканал сам прийшов, опломбував, то він і вносить в себе десь в базу. В тебе на руках вже є акт опломбування, у сантехніка що його виписував є така сама копія, нести його вже не треба нікому. на цьому мабуть все.
там або самостійно до водоканалу на оформлення або через офіційну послугу через їхнього робітника що пломбу ставив
А які (виробники) лічильники, зараз, у тренді? Бо треба новий якийсь оптимальний ціна/якість обрати. Попередній був Новатор, працював з 2015 року, улітку 24-го, успішно(на відміну від Гарячого) пройшов повірку й от приїхав...
Купив Zenner, "обіцяють", що чистий німець, хоч я дуже в цьому сумніваюся Свіженький, вироблено у вересні 2025...як вони це роблять