GreenMile 21.10.2025 11:06 пишет: Более прагматичного и экономного, чем дизельный меган, наверное не существует ))
чув такі думки. а як воно в ходу? які слабкі місця? дизеля трохи відштовхують тим, що все менше їх на ринку. скоро з свого села не виїхати. але може мені вистачить...
В мене був 3й Меган 3 роки, з 165 до 205 тисяч. На мех, правда. Мабуть, німці зібрані краще і приємніше, але і Меган цілком достойний апарат. Розхід місто був десь в районі 7-8 з заторами і відносно короткими пробігами (не більше 10км, часто 5-6), траса ну дуже по різному. Крейсер 130 на автобанах 5.2-5.3 по бортовому, менше 5 по трасі зробити дуже навіть легко. Львів - КПП Тиса шось типу 4.6. За 3 роки поміняв передню ходову (ричаги і амортизатори, але робив на офіціалі - то вони не перепресовують сайленти. Їзда в режимі "більша швидкість менші ями") і може ше якісь дрібниці. Потім ше той Меган був на виду до 250 тисяч - власник був дуже задоволений (правда, після напівивого Гольфа 4 ). Я б взяв вдруге, якби була потреба в універсалі з малим розходом і якби вони ше були в адекватному стані і свіжі. Дуже задоволений автівкою, особливо малим розходом з баком 60л. Зараз в сестри дурижини офіційний хетч на роботі з рідним пробігом в районі 100тис. - впринципі теж задоволена. П.С.: СІД в друга був, катався на ньому. Теж дуже прикольне авто, салон кращий ніж в Мегана. П.С.2.: Цей, але якщо треба постійно возити 4-5 людей - то обрав би шось веноподібне.
DimonDSV 21.10.2025 13:05 пишет: Доречі, авторинок живий? було гарне місце подивитися різні авто за раз. коли там в останнє реєстрував авто, то на парковці сервісного центра ледь не більше було, чим на ринку.
Мабуть то краще на майданчики з БУ авто заїхати. Я так кілька разів заїжджав дивитись різні автівки. І краще на ті які власне з Європи ганяють.
Зараз є доволі непоганий варіант Рено Сценік 2.0 дизель + автомат, поворотний ксенон, парктроніки, Bose, малий шкіряний пакет, 14 рік. Є фарбовані елементи, але не критично. 13.5 куе. На 7 місць. Найкраща зв'язка коробка+двигун. Чесно кажучи, не знав, що Сценік є на 2.0 дизель + автомат, а не робот. А то замість Королли шукав би Сценік, після Колеоса.
Пс. Якщо цікаво, пиши в особисті, скину огляд на авто.
был в пользовании пыж партнер 13года выпуска, ориг пасс. самые теплые воспоминания ездил и в мюнхен на нем с пассами. никакого негатива, кроме коробки 5ти ступки на автобане. взял с пробегом 45тык. за моих 180тык ток плановые то. нынешние рифтеры вроде комфортней
Alex2064 21.10.2025 15:54 пишет: был в пользовании пыж партнер 13года выпуска, ориг пасс. самые теплые воспоминания ездил и в мюнхен на нем с пассами. никакого негатива, кроме коробки 5ти ступки на автобане. взял с пробегом 45тык. за моих 180тык ток плановые то. нынешние рифтеры вроде комфортней
egorka 21.10.2025 11:47 пишет: Там автор ще пише про комфорт для людей, якщо ззаду будуть сидіти три здорових дядькі то я не думаю що буде комфортно в гольфі октавіі, треба брати Суперба в Універсалі 2,0 тді на мокрій дсг і буде Вам комфортно
Мабуть треба бути реалістами - "трьом здоровим дядькам" не буде комфортно на задньому ряду будь якого із згаданих тут легкових авто. Та навіть і на незгаданих, які підпадають під цінові рамки, визначені ТС.
egorka 21.10.2025 11:47 пишет: Там автор ще пише про комфорт для людей, якщо ззаду будуть сидіти три здорових дядькі то я не думаю що буде комфортно в гольфі октавіі, треба брати Суперба в Універсалі 2,0 тді на мокрій дсг і буде Вам комфортно
Мабуть треба бути реалістами - "трьом здоровим дядькам" не буде комфортно на задньому ряду будь якого із згаданих тут легкових авто. Та навіть і на незгаданих, які підпадають під цінові рамки, визначені ТС.
З іншого боку реаліст мав би визнати, що здоровим чи нездоровим "дядям" буде в Супербі комфортніше ніж в Гольфі, а в Гольфі комфортніше ніж в Поло...
В ответ на: якщо ззаду будуть сидіти три здорових дядькі то я не думаю що буде комфортно в гольфі октавіі, треба брати Суперба в Універсалі 2,0 тді на мокрій дсг і буде Вам комфортно
Ну, той що посередині, точно буде страждати. Я для себе, після статичного порівняння кодіаку і суперба, зробив висновок що кодіак для пасажирів краще. Але якщо це діти. Про дорослих ...
З іншого боку реаліст мав би визнати, що здоровим чи нездоровим "дядям" буде в Супербі комфортніше ніж в Гольфі, а в Гольфі комфортніше ніж в Поло...
В цілому - так і є. Тільки одне зауваженням щодо Суперба за ~$12k (тобто позаминулого покоління). Місця по довжині там дійсно дуже багато, як в малогабаритній квартирі А завширшки - на рівні 7-го Гольфа (+2см по зовнішніх габаритах).
GreenMile 21.10.2025 11:06 пишет: Более прагматичного и экономного, чем дизельный меган, наверное не существует ))
чув такі думки. а як воно в ходу? які слабкі місця? дизеля трохи відштовхують тим, що все менше їх на ринку. скоро з свого села не виїхати. але може мені вистачить...
Якщо 3-й - там будуть шалені пробіги вже.
В 4-му є шанс знайти адекватні - але там вже не той к9к, який невбиваємий.
Офіційно універсалів до України не возили - тому це будуть тільки європейці.
Якщо б не універсал - можна було б шукати щось офіціальне з прийнятним пробігом.
І ще - там не автомат, а робот. Він ходить добре - але на таких пробігах його вже треба робити.
На 4 мегані до 2018 року, звичайний К9К, ті що після 18 уже євро 6 з адблю, там вже трохи проблемні, щось наробили французи, в 4 мегані робот, заміна зчеплення з маховиком 2-3 тис. доларів, але автівка приємна, але не кліренс ніякий
В цілому - так і є. Тільки одне зауваженням щодо Суперба за ~$12k (тобто позаминулого покоління). Місця по довжині там дійсно дуже багато, як в малогабаритній квартирі А завширшки - на рівні 7-го Гольфа (+2см по зовнішніх габаритах).
Та суперб за 10-12 тис це в принципі песимістичний сценарій (зважаючи що в такому бюджеті знайти хорошу Октавію - це квест). Зрештою як і " 3 дяді" ззаду... Тому тут треба дійсно відійти від шаблонних варіантів типу "2,0 октавія з мокрою ДСГ" в сторону як вище радили БМВ Актів Турера ітд... Подібну історію знаю - знайомий купив VW Sharan 1.4 TSI. Просто казкова машина по комфорту і стану десь за 12-13 тис. дол. з пробігом +- 130 тис... Конфігурація сидінь 2+2+2. Правда там МТ була. Зрештою ось: https://auto.ria.com/uk/auto_volkswagen_sharan_38976492.html
коли був суперб то в мене їздили три здорових дядьки не казали що не комфортно
Bod'ka 21.10.2025 19:53 пишет: робот, заміна зчеплення з маховиком 2-3 тис. доларів
В умовній Октавії чи Пассаті теж є шанси виграти в цю лоторею))
Ось тому і відмовився свого часу від купівлі Меган 4. Купляти авто за 13-14 тис, і міняти зчеплення за 25%+ від вартості, такий собі прагматичний вибір.
За 13-14 тис, можна купити після першого власника дизельгейтний Гольф 7 2.0 дизель на DQ250. Це буде самий прагматичний вибір, а не Пасат В7 у вигляді дрів. Це якщо хочеться німця.
juiT 21.10.2025 23:55 пишет: За 13-14 тис, можна купити після першого власника дизельгейтний Гольф 7 2.0 дизель на DQ250. Це буде самий прагматичний вибір, а не Пасат В7 у вигляді дрів. Це якщо хочеться німця.