собственно, вопрос в теме - нужен диск для нескольких компов и бекапов телефонов
сейчас используется внешний винт ссд, но он маленького размера, нужен хотя бы на 4тб прошлый покупал давно, он на 1тб - работает норм, но стало тесно
на что обратить внимание? обычный жесткий или ссд? жить будет возле роутера, розетка рядом есть, нас типа синолоджи не предлагать - смысла не вижу.
собственно, вопрос в теме - нужен диск для нескольких компов и бекапов телефонов
сейчас используется внешний винт ссд, но он маленького размера, нужен хотя бы на 4тб прошлый покупал давно, он на 1тб - работает норм, но стало тесно
на что обратить внимание? обычный жесткий или ссд? жить будет возле роутера, розетка рядом есть, нас типа синолоджи не предлагать - смысла не вижу.
для тайм машини сенсу у ссд немає, воно дорожче, його швидкість не потрібна для цієї задачі, у випадку вмирання ти не знімеш з нього інфу. Я би взагалі брав карман із зовнішнім живленням і туди ставив повнорозмірний хдд по смаку від нормальної контори.
Я б брав хдд. Швидкість там не важлива, а тримати сталу інформацію на ссд не радять подовгу. Тай різниця в ціні...
так вот я и спрашиваю - на что смотреть? а то понимания нет совершенно в этой теме. у WD серии то для ПК, то для насов (судя по рисункам на них), у сигейта вообще по цветам что-то там обозначения.
так вот я и спрашиваю - на что смотреть? а то понимания нет совершенно в этой теме. у WD серии то для ПК, то для насов (судя по рисункам на них), у сигейта вообще по цветам что-то там обозначения.
також можна брати не готовий зовнішній диск, а карман
Я б брав щось з WD elements (або my book) desktop. Не ССД. З харда хоч щось можна витягнути. А з ССД - не впевнений, якщо там не біткоїнів на цифру із 6 чи більше нулями. В мене з початку 23 працює розбарахолений елементс 16гб. Нарікань не маю
Я б брав щось з WD elements (або my book) desktop. Не ССД. З харда хоч щось можна витягнути. А з ССД - не впевнений, якщо там не біткоїнів на цифру із 6 чи більше нулями. В мене з початку 23 працює розбарахолений елементс 16гб. Нарікань не маю
Для довготривалого використання ( не вимикаючи) я-б взяв БЛЕК, хоча давненько не стикався.
Якщо підключати іноді для бекапів, то я би брав зовнішній HDD ноубучного 2.5" формату. Якщо постійно включений, то NAS, там рівень надійності значно вище можна зробити
Якщо підключати іноді для бекапів, то я би брав зовнішній HDD ноубучного 2.5" формату.
Я проти. Пару ноутбучних через тягання в сумці повмирали. Зовнішній 2.5" то тільки перенос.
Якщо підключати іноді для бекапів, то я би брав зовнішній HDD ноубучного 2.5" формату. Якщо постійно включений, то NAS, там рівень надійності значно вище можна зробити
це ж явно постійно ввімкнена система, немає сенсу економити на розмірі. До того ж, можна легко зовнішнє живлення використовувати, розетку ТС згадував.
Для довготривалого використання ( не вимикаючи) я-б взяв БЛЕК, хоча давненько не стикався.
В таком режиме двухтерабайтный за несколько лет пошел бэдами слегка. Впрочем и за Пурплами такое замечалось. Только Грин в домашнем НАСе пока пашет идеально но я его крайне редко насилую.
За такі типи диски говорив (собі не новий брав, єслі шо) Western-Digital-Elements Western-Digital-Mybook
З цими "модними" WD треба бути уважними. Є дуже поганий досвід, вірогідність спалити USB досить висока і с тими дисками де він стирчить прямо на платі диска(Elements) зовсім , а там де звичайний sata підключено через "дуже вумний контроллер"(Mybook) вид збоку - бо у побутових умовах витягнути з них інфу не вдалось. Тож якщо SATA-HDD я би придбав - 3.5" WD Green -> Red -> Blue -> Gold(Black) залежно від необхідного розміру, швидкості шпинделя(чим вища тим диск гучніший, більше жере\гріється, але і швидше працює(на розмірі даних більше кешу)), розміру кешу, бюджету. Дивитись треба також на години напрацювання на відмову(опосередковано це термін гарантії виробника 12, 36, 60 міс). - Кишеню з зовнішнім блоком живлення (і бажано вентилятором,моделі вище Green можуть досить сильно грітись у тісних корпусах і кірдик настане значно швидше) - З самим простим(перевіряється так - доступ до диску\файлів повинен бути ідентичним що COMP<->SATA<->HDD що COMP<->USB<->SATA<->HDD) USB-SATA перехідником. З true китайців я би дивився на ugreen і orico - Якщо у роутері USB вище 2.0 - треба брати відповідний перехідник. Це(USB3+) значно прискорить обмін, але попередньо його треба протестувати на PC(і на роутері). Бо вони буває глючать під навантаженням.
если брать HDD, то внимательно смотреть описание модели и не брать SMR диски, а поискать CMR