autoua
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Різдво в Європі

V.I.P **
27 лет за рулем, Киев
С нами с 23.05.2006

Різдво в Європі
      6 ноября 2025 в 07:30 Гілками

Ніколи не був...і ось думав може є сенс...
Краков - Прага...
в які дати краще іхати щоб не було прям товп але від антуража і прикрашеного міста отримати задоволення?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
47 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: Різдво в Європі [Re: Makovsky]
      6 ноября 2025 в 09:16 Гілками

Makovsky 06.11.2025 07:30 пишет:

Краков - Прага...
в які дати краще іхати щоб не було прям товп але від антуража і прикрашеного міста отримати задоволення?

мені свого часу більше всього сподобалось в Іннсбруці, місто невелике, тому немає товп, і немале, тому не сумно і новорічна програма досить цікава. Поблизу купа цікавих місць, типу музею Сваровськи, диснеєвського замку і т.п., також Італія буквально через гору. В Іннсбруці є олімпійська бобслейна траса, де катають і цивільних, вона не завжди працює, але нам пощастило (це дуже рідкісна розвага, тому бронювати треба заздалегідь).

патриарх ****
43 года (19 лет за рулем), Киевская обл.
С нами с 27.05.2008

6 ноября 2025 в 09:58 Гілками

В ответ на:

Краков - Прага...

Був перед Різдвом в 2019 році в період 16-22 грудня Відень+Будапешт.
Дуже сподобалось незважаючи на відсутність снігу і десь +8-10, все святково, гарно, ярмарки, розваги, вечером чудова ілюмінація.
Як на мене, то 1 раз точно відвідати варто

V.I.P *
46 лет (26 лет за рулем), Киев
С нами с 25.03.2004

6 ноября 2025 в 11:03 Гілками

В ответ на:

Я думаю, можна розглянути шось невелике. Для прикладу, випадково вийшло, що гуляли саме на різдво в https://maps.app.goo.gl/B9bfNcJJpoZ5bLCz6

Вийшло дуже прикольно, так як:
* народу достатньо, щоб відчувати свято, але не натовп
* був каток, стандартні кіоски з напоями та їжою, класна ілюмінація
* люди були якісь дуже позитивні, коли просто дивляться на нас
* не було сміття, що іноді в великих містах заважає відчувати свято

Але чи врато воно того, щоб їхати так далеко - не скажу, хоча я от зараз згадую з позитивом

Для порівняння ... в Угорщині в невеликому місті такого не було, бо угорці не такі позитивні, і швидко звалили спати. Будапешт ясно стоїть окремо

Змінено batal (13:06 06/11/2025)

патриарх ****
С нами с 27.05.2008

Re: Різдво в Європі [Re: batal]
      6 ноября 2025 в 11:22 Гілками

Приберіть крапку в кінці з посилання на карту, тому що:

В ответ на:

Invalid Dynamic Link
Requested URL must be a parseable URI, but possibly incomplete to be a DynamicLink.

If you are the developer of this app, ensure that your Dynamic Links domain is correctly configured and that the path component of this URL is valid.

Достоевский **
102 года за рулем, Munchen <-> Praha
С нами с 16.06.2005

6 ноября 2025 в 12:09 Гілками

Краков - Прага...

Лучшее время для посещения Праги осенью - середина октября, когда город полон красок и достаточно тепло. Потом город сереет, больше дождей, темно.

На роджество прямо толпы людей. Сразу после рождества до НГ становится ощутимо меньше народа, но украшения не убирают.

Обычно в рождество хочется свалить из города

V.I.P *
46 лет (26 лет за рулем), Киев
С нами с 25.03.2004

Re: Різдво в Європі [Re: Acapello]
      6 ноября 2025 в 13:06 Гілками

Прибрав, дякую

NID
Достоевский **
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

6 ноября 2025 в 13:11 Гілками

Краків постійно нахвалюють за ярмарки різдвяні, але мені Вроцлав сподобався більше.
Якщо раніш не був, то варто кудись поїхати.
А якщо ще повезе і буде сніг, то взагалі атмосфера буде бімба.

Якщо нехочеться натовпу, то після 25го, ярмарки закінчаться, а прикраси зостануться.
Але на ярмарки теж варто глянути - гуляння, глінтвейн, кілбаси, пряники.

Змінено NID (13:14 06/11/2025)

патриарх ****
С нами с 27.05.2008

Re: Різдво в Європі [Re: NID]
      6 ноября 2025 в 13:20 Гілками

В ответ на:

Краків постійно нахвалюють за ярмарки різдвяні, але мені Вроцлав сподобався більше

Був в Вроцлаві десь 10 січня, так, народу небагато, але дуже святково ще. Снігу не було, було тепло, але погуляв на розслабоні, єдине, що день короткий )))
І так, мені Вроцлав як місто зайшов більше ніж Краків (був влітку і там і там)

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

6 ноября 2025 в 15:38 Гілками

Краков - Прага...

Можна поїхати пізніше, прикраси довго не прибирають, а народу відчутно меншає. У Відень колись так їздив

Водитель троллейбуса **
19 лет за рулем, Киев
С нами с 14.07.2006

6 ноября 2025 в 16:21 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Недавно в фейсбуці писала допис на цю тему. Скопіюю. Вибачте за багато букв.

Закінчується жовтень, і саме час нагадати вам про моє друге після Києва улюблене місто Вроцлав Вчора їхала в потязі і накатала вам лонгрід, пробачте.

Бачу, що дехто замислюється, куди поїхати з дітьми на різдвяний ярмарок в Європу на короткий відпочинок. І ніхто не згадує Вроцлав! А між тим це супер варіант!

Вроцлав - це дуже красиве польське місто з багатьма пам'ятками, там є площа Ринок, де кожного року проводиться різдвяний ярмарок, туди відносно комфортно можна дістатися з України, і там досить помірні ціни в порівнянні з іншими європейськими країнами.

Як ви пам'ятаєте, на початку війни я жила там з дітьми майже 1,5 роки, закохалася в це місто і тепер виступаю його добровільним амбасадором Про місто я багато писала, коли жила там, зараз пошукаю відповідні посилання.

Їхати на різдвяний ярмарок краще за все на початку грудня. Ярмарки зазвичай починають свою роботу з останнього тижня листопада, отже, все вже святково вбране, все працює, а людей ще не дуже багато. А головне, що ваш персональний Новий рік починається з перших тижнів грудня, і ви встигнете на повну насолодитися відповідним настроєм до того, як ялинка погасне.

Що робити на ярмарку, ви напевне і без мене знаєте. Але на всякий пожежний

Пити глінтвейн! У Вроцлаві на ярмарку глінтвейн п'ють із різдвяних кухликів у вигляді чобітка. Кожного року інший колір і рік на ньому! У місцевих жителів вже назбиралася ціла колекція! У мене поки три Отже, платиш за кухлик і гаряче вино. Якщо хочеш, залишаєш кухлик собі. Якщо ні, допиваєш вино, здаєш кухлик назад в лавку і тобі за нього повертають гроші.

Їсти! Сосиски і картоплю, тушковану капусту і реберця, чурроси і пончики.

Крім того. Кататися на каруселі, купувати новорічні сувеніри, милуватися ялинкою, шукати гномів!

Ви знали, що по всьому Вроцлаві заховано безліч гномів? Продається навіть спеціальна паперова мапа з наліпками, за якою їх шукають. Супер активність з дітьми! На площі Ринок знайдете багатенько.

Ще одна класна розвага - побачити доглядача ліхтарів. На Тумському острові до сих пір збереглися газові ліхтарі, які запалює і гасить ліхтарщик. Кожен день!

Крім того, особисто я обожнюю роздивлятися місто з висоти. Найкраща локація для цього - оглядовий майданчик катедри. Звідти видно пів міста.

А якщо хочеться роздивитися з висоти саме площу Ринок, вдалим рішенням буде піднятися на міст покутниць.

Гуляти по місту. Тумський остров, шалено красивий університет, безліч мостів через Одру. Ще всі дуже хвалять зоопарк, але я не впевнена, що ви туди підете взимку.

Словом, на Вроцлав сміливо виділяйте три дні. А коли вже все роздивитесь, можете махнути в Дрезден на ярмарок на один день. Від Вроцлава три години на потязі.

Якщо я вас вмовила, залишається декілька деталей - дорога з України і житло там.
Дорога. Краще за все їхати двома потягами: нічним Київ-Пшемишль і польським інтерсіті Пшемишль-Вроцлав.

Проживання. Відносно готелів у Вроцлаві маю досвід проживання тільки в одному. Ми з дівчатами колись влаштували девічнік і шукали бюджетний готель, але в центрі - WenderEDU Business Center.

Бажаю вам вдалої подорожі! А мені привезіть цьогорічний вроцлавський різдвяний кухлик

Недавно в фейсбуці писала допис на цю тему. Скопіюю

V.I.P **
27 лет за рулем, Киев
С нами с 23.05.2006

6 ноября 2025 в 17:45 Гілками

Велике дякую за такий лонгрид )))
а чому й ні...Вроцлав мені теж подобається...
в таки дійсно може махнути в перші тиджні грудня

V.I.P **
27 лет за рулем, Киев
С нами с 23.05.2006

Re: Різдво в Європі [Re: Tibor]
      6 ноября 2025 в 17:46 Гілками

Tibor 06.11.2025 12:09 пишет:

Краков - Прага...

Лучшее время для посещения Праги осенью - середина октября, когда город полон красок и достаточно тепло. Потом город сереет, больше дождей, темно.

На роджество прямо толпы людей. Сразу после рождества до НГ становится ощутимо меньше народа, но украшения не убирают.

Обычно в рождество хочется свалить из города

може і краще, але мета все ж таки відчути ту атмосферку Різдва з прикрасами а не тільки побачити Прагу

30 лет за рулем, Ровно
С нами с 09.08.2002

6 ноября 2025 в 17:59 Гілками

Makovsky 06.11.2025 17:46 пишет:

може і краще, але мета все ж таки відчути ту атмосферку Різдва з прикрасами а не тільки побачити Прагу

У мене був досвід рідзвяного відвідування Праги. Здається, у 1999 році. Якщо коротко - зальот був епічним.
Справа в тім, що у європейській європі Святвечір - то сакральне сімейне свято, на яке звісно не допускаються туристи-невігласи. Тому власне на Різдво і два дні у кожну сторону було зачинено практично все крім макдачечної. Якщо не помиляюся, святкові базари закрилися у останню суботу перед Різдвом. Погода повний ацтой. Вопщім нікакого настроєнія.
Тому я б радив їхати за атмосферою у другій декаді грудня найпізніше. І напевне не до Праги, там здається з християнськими традиціями зараз не дуже, але не впевнений.

Достоевский **
102 года за рулем, Munchen <-> Praha
С нами с 16.06.2005

6 ноября 2025 в 19:00 Гілками

Если база будет в Праге, можешь еще мотнуться ради рождественских рынков
- в Дрезден - поезд идет 2 часа (каждые часа полтора),
- или в Мюнхен - 5 часов автобусом (штук 7 в течение дня, включая ночные).

V.I.P **
27 лет за рулем, Киев
С нами с 23.05.2006

Re: Різдво в Європі [Re: nope]
      7 ноября 2025 в 07:31 Гілками

nope 06.11.2025 17:59 пишет:

У мене був досвід рідзвяного відвідування Праги. Здається, у 1999 році. Якщо коротко - зальот був епічним.
Справа в тім, що у європейській європі Святвечір - то сакральне сімейне свято, на яке звісно не допускаються туристи-невігласи. Тому власне на Різдво і два дні у кожну сторону було зачинено практично все крім макдачечної. Якщо не помиляюся, святкові базари закрилися у останню суботу перед Різдвом. Погода повний ацтой. Вопщім нікакого настроєнія.
Тому я б радив їхати за атмосферою у другій декаді грудня найпізніше. І напевне не до Праги, там здається з християнськими традиціями зараз не дуже, але не впевнений.

Ні, на саме саме різдво точно ні...поки схиляюсь на 8-12.12

AM
Супер писатель! ***
Львів
С нами с 15.03.2013

7 ноября 2025 в 16:59 Гілками

В мене є схожа ідейка, але вирушати наступний день після різдва і захопити новий рік)
Подивився на ціни на НР в Празі на житло - вирішив шукати якусь альтернативу.
Поки малюю собі приблзній маршрути:
1) Львів - Брно - Любляна - Загреб - Будапешт - Львів
2) Львів - Брно - Грац - Загреб - Будапешт - Львів
Плюси Любляни що можна ще деньок на Блед потратити (там ще не були).
В кожному місті мінімум +- по 2 ночі) Послухаю коментарі

Autoua.netФорумАвтотури за кордон
Додаткова інформація
1 користувачів і 86 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 381

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія