autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

X5 ))) (11/14)

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: X5 ))) [Re: Allodin]
      30 июня 2026 в 23:55 Гілками

Allodin 30.06.2026 23:19 пишет:

Як не дивно вольво в цю пердушню у більшості не полізла. Як і порш

Навпаки - Вольво полізла ще в 2015 (чи коли там з'явився XC90), а Порш - відносно недавно. Подивіться на новий Cayenne.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский *
30 лет за рулем, Киев
С нами с 09.10.2012

Re: X5 ))) [Re: skov]
      1 июля 2026 в 07:27 Гілками

Помню когдато спорил с форумчанином, что все будет тачскрины))и хотя решение с монитором как у соната мне больше нравится. Но тесла явно задала тренд)) кстати да, у порша электрички тактильно наверное удобнее, да и заряжается быстро, наверное только у диллера))

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

Re: X5 ))) [Re: alexkit]
      1 июля 2026 в 10:34 Гілками

Питання не до тачскрінів взагалі.

27 лет за рулем, Киев
С нами с 14.01.2008

Re: X5 ))) [Re: Paulskit]
      1 июля 2026 в 11:22 Гілками

Paulskit 30.06.2026 18:13 пишет:

Буде така ж проблема, як з сучасними мерседесами. Без шильдика не розібрати що перед тобою, C чи E.

ХЗ, если ручки как у тумбочки еще не особо то "впечатлили", то интерьер какой то слишком уже космически-китайский ( ну или как у линкольна). Наверное старость, но нынешний ( не хуже чем у КИА) мне нравится больше.

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

1 июля 2026 в 11:25 Гілками

Paulskit 01.07.2026 10:34 пишет:

Питання не до тачскрінів взагалі.

Не зовсім. Коли в тачскрін ховають другорядні функції - налаштування аудіо системи, керування кліматом - питань дійсно нема. Мені особисто все одно зручніше з фізичними кнопками, але вважатимемо, що це моя забаганка.

Інша річ, коли в тачскрін переносять щось важливіше, що впливає на рух та / або безпеку. Driving modes, світло і таке інше. Зміна рівня пневмопідвіски із цієї ж категорії. Ну не має водій копирсатися в хащах меню, що б опустити чи підняти пневму в процесі керування. Це ж абсолютний ідіотизм! Тому як раз тут питання виникають.

Я не одноразово сварив Туарег за його дісплей, в який перенесли багато всього. Менше з тим, у VW вистачило розуму зберегти кнопки / коліщата для важливих функцій. У BMW - на жаль, ні.

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: X5 ))) [Re: Абрвалг]
      1 июля 2026 в 11:29 Гілками

Абрвалг 01.07.2026 11:22 пишет:

ХЗ, если ручки как у тумбочки еще не особо то "впечатлили", то интерьер какой то слишком уже космически-китайский ( ну или как у линкольна). Наверное старость, но нынешний ( не хуже чем у КИА) мне нравится больше.

Мені - так само.

важничающий писатель *
С нами с 25.05.2007

Re: X5 ))) [Re: ффф2]
      1 июля 2026 в 12:25 Гілками

ффф2 30.06.2026 23:35 пишет:

ффф2 16.06.2026 10:47 пишет:

skov 15.06.2026 22:12 пишет:

В ответ на:

...

Звісно, треба дивитися вживу та дочекатися фінальних специфікацій. Та щось підказує, що наступний X5 в моєму переліку потенційних кандидатів вже не буде.

Сумна картина. Знаходити прийнятні варіанти стає все складніше.

30.06 официально премьера

01.09 официально новый конфигуратор

То что в одном корпусе столько двигателей на выбор считаю просто супер. Каждый со временем сможет взять себе то, что ему по вкусу/нраву. Пока далеко не все варианты доступны.

Что до остального несколько моих знакомых буквально в последние недели заказали себе G05 LCI, потому что никто не дает гарантии, что в Европе будет в продаже версия с V8.

Что еще:

Управление пневматической убрали на экран полностью, по сути я даже на русском языке и не воспроизведу название этой новой системы, которую они дали. Что то типа адаптивная настраиваемая двухбалонная система амортизаторов активной подвески

Если сейчас можно просто рычажком поднимать и опускать автомобиль или менять режимы, например при спорт он сам становится ниже, то логика работы этой системы пока мне еще не понятна. Кстати, доступна она только для электрических и плагин моделей, которые весят почти три тонны. Для бензиновых и дизельных версий только адаптивная подвеса, думаю это прежде всего с весом связано.
Наверное поэтому Х6 в текущем кузове останется до 2028 года, у него и так багажник небольшой, видимо пока не могут понять, как с этим быть.

По остальной части можно целый список еще написать, но смысла особо не вижу.
Шторка смех, люк кастрирован, 7 мест убрали, новый софт еще кривой, комфортные сидения без половины настроек, стал еще длинее, а гараж по длине расти не успевает и так далее.

Думаю через года три - четыре, когда выйдет рестайл и уберут все детские болезни по автомобилю и софту будет хорошая машина.

Если бы сегодня мне надо было бы брать, то я бы очень сильно сомневался что взять.
Это касается и типа двигателя да и марки и модели автомобиля аналогично.

Интересно каким будет новый Х7. Если у него будет кардинально другой дизайн, то было бы классно. Только не этот двухглазый уродец как сейчас.

И еще не очень понятно кому и зачем теперь будет XM и iX (который не iX3), каннибализм от нового Х5 им не пережить.

кстати, конфигуратор уже доступен на сайте BMW, но только для бензина и дизеля.

Все остальные версии перенесли аж на октябрь, что и не удивительно.

Я ради интереса собрал сейчас бензиновый вариант со всеми опциями (которые сейчас доступны), получилось всего то 122.000 евро. Так что с ценой явно держат планку. Мой актуальный G05 с полным набором опций и таким же двигателем стоил 142. Так что думаю будут брать.

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: X5 ))) [Re: ффф2]
      1 июля 2026 в 13:16 Гілками

ффф2 01.07.2026 12:25 пишет:

Я ради интереса собрал сейчас бензиновый вариант со всеми опциями (которые сейчас доступны), получилось всего то 122.000 евро. Так что с ценой явно держат планку. Мой актуальный G05 с полным набором опций и таким же двигателем стоил 142. Так что думаю будут брать.

Та звісно будуть. Особливо коли G05/G06 остаточно зникнуть і не буде з чим порівнювати.

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

1 июля 2026 в 21:39 Гілками

До речі, поки ми тут обговорюємо новий кузов, на Баварії є пропозиції X5/G05 з 3л дизелем в комплектації "майже бубен" за ~$90k і в більш менш пристойному фарші за ~$100k (пневма, подвійний склопакет, адаптивне світло, keyless і таке інше).

Припускаю, що це фінальний (або майже фінальний) акорд G05.

СуперСтар ***
30 лет за рулем, Киев
С нами с 19.02.2008

1 июля 2026 в 23:34 Гілками

skov 30.06.2026 23:55 пишет:

Allodin 30.06.2026 23:19 пишет:

Як не дивно вольво в цю пердушню у більшості не полізла. Як і порш

Навпаки - Вольво полізла ще в 2015 (чи коли там з'явився XC90), а Порш - відносно недавно. Подивіться на новий Cayenne.

Це ж питання виключно смаку, і ХС90 2016 і далі мені око не різало. Так, велике, але все стримано.
А от останні поробки ВАГа із зовнішньою підсвіткою усього, включно із емблемою ,суцільною смугою попереду/позаду
Від тігуана і таурега ледь не і порадів за кума, який колись вхопив другий Таурег за смішні грноші)-
от це вже для мене типова китайська гірляндасвістєлкіпєрдєлкі. таке взагалі не заходить.
Найгірше навіть не це.
Враховуючи те, що ойропейці у Китаї падають (начебто) - одними дізайнами падіння не зупинити, як би їм не хтілося. це намагання вхопитись за тростинку

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

2 июля 2026 в 12:24 Гілками

Allodin 01.07.2026 23:34 пишет:

skov 30.06.2026 23:55 пишет:

Це ж питання виключно смаку, і ХС90 2016 і далі мені око не різало. Так, велике, але все стримано. А от останні поробки ВАГа із зовнішньою підсвіткою усього, включно із емблемою ,суцільною смугою попереду/позаду

Ні, йдеться не не тільки про смак, а ще й про ергономіку та здоровий глузд.

Можна скільки завгодно плюватися від світлодіодної смуги в Туарезі (це дійсно питання особистих вподобань), але в ньому важливі функції, яки впливають на рух та безпеку, мають фізичні регулювання. ВАГ навіть визнав свою помилку стосовно керма та прибрав звідти ото сенсорне непорозуміння.

До світлодіодних смуг я ставлюся спокійно (майже пофіг), а от необхідність тицяти в екран в процесі керування вважаю проблемою.

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

2 июля 2026 в 12:26 Гілками

Проблема в тому, що вони окитайщують авто не тільки зовні, а і функціонально. Додають безтолкові фічі (відкривання дверей, проекція поворотніків і т.д.), що призводить до непотрібного здорожчання, при чому погіршують ергономіку настільки, що авто користуватись стає неприємно. Чого вартують тільки ручки дверей.
А далі у покупця виникає очевидне питання, якщо воно виглядає як китай, то чому б мені не купити китай, при тому що він ще й в 3 рази дешевше буде.

AM
СуперСтар ***
Львів
С нами с 15.03.2013

2 июля 2026 в 12:34 Гілками

Paulskit 02.07.2026 12:26 пишет:

Проблема в тому, що вони окитайщують авто не тільки зовні, а і функціонально. Додають безтолкові фічі (відкривання дверей, проекція поворотніків і т.д.), що призводить до непотрібного здорожчання, при чому погіршують ергономіку настільки, що авто користуватись стає неприємно. Чого вартують тільки ручки дверей.
А далі у покупця виникає очевидне питання, якщо воно виглядає як китай, то чому б мені не купити китай, при тому що він ще й в 3 рази дешевше буде.

100%
Ну і купа дисплеїв це теж жесть. Дуже кайфую від салону свої автівки, хоча дизайну вже більше 10 років

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

Re: X5 ))) [Re: AM]
      2 июля 2026 в 12:41 Гілками

Мене дисплеї, як такі, не напрягають. Хоча я також не бачу сенсу в тому третьому дисплеї, який зараз всі підряд почали ставити. Для кого воно, не розумію. Пасажир все одно буде в телефон втичити.
Але от той же CarPlay/AA на великому екрані виглядає значно краще і користуватись ним зручніше. При умові адекватної імплементації, звісно. Бо БМВ і тут умудрились натупити і, через незрозумілої форми дисплей, карплей займає не весь простір екрану, а певну зону. Виглядає так само убого як його імплементація в дорестайловому Touareg CR.
Хоча, буду відвертим, від першої ревізії я чуда не чекаю. Пара фейсліфтів і буде щось адекватне.

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

2 июля 2026 в 12:51 Гілками

Paulskit 02.07.2026 12:26 пишет:

Погоджуюсь. Та це як раз і означає, що проблема не в якихось там світлодіодних смугах чи стилі. А в загальному "окитайщувані" (якщо можна так висловитись) всього. Що цікаво, китайці навпаки намагаються "онімечувати" свої моделі

В ответ на:

Поки ситуація така, що виглядає "воно" як китай, але все ще їде як німець. Відповідь на запитання знайти можна. Але це зараз. І не для всіх різниця така вже принципова. Німці та китайці стрімко рухаються в зустрічних напрямках. Якщо тенденція не зміниться, то "воно" не тільки виглядатиме як китай, а ще й їхатиме як китай. Ось тоді німецькому автопрому буде остаточний гаплик.

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

2 июля 2026 в 12:56 Гілками

А ми не знаємо як воно їде, є тільки припущення, які базуються на попередньому, вже, можливо, не релевантному досвіді. Вага під 3 тонни, то як воно може їхати? І ти правий, більшість скаже, ну і що, що підвіска гірше, зате дешевше на 60 тисяч.
Німцям не треба прогинатись, бо вони крім того, що китайський ринок програють, ще й актуальну ЦА втратять через тупі рішення. ВАГ - гарний приклад, що буває через недалекоглядність.

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

2 июля 2026 в 13:10 Гілками

Paulskit 02.07.2026 12:56 пишет:

А ми не знаємо як воно їде, є тільки припущення, які базуються на попередньому, вже, можливо, не релевантному досвіді. Вага під 3 тонни, то як воно може їхати?

Я про звичайні ДВЗ-шні версії. Їхня вага не має суттєво відрізнятися від попереднього покоління. Отже й їхати G65 40i має плюс мінус на рівні G05 40i. Як поводиться (майже) 3-тонний кабан з величезною батареєю - окреме питання.

В ответ на:

Німцям не треба прогинатись, бо вони крім того, що китайський ринок програють, ще й актуальну ЦА втратять через тупі рішення. ВАГ - гарний приклад, що буває через недалекоглядність.

На жаль, вони таки прогинаються. Я дуже сумніваюся, що хтось здатний переграти китайців на їхньому домашньому ринку. Це - шлях в нікуди, яким навипередки біжить вся німецька трійка.

СуперСтар *
23 года за рулем, гарне деокуповане село недалеко від Києва
С нами с 05.12.2012

2 июля 2026 в 14:00 Гілками

Paulskit 02.07.2026 12:41 пишет:

Але от той же CarPlay/AA на великому екрані виглядає значно краще і користуватись ним зручніше. При умові адекватної імплементації, звісно. Бо БМВ і тут умудрились натупити

IMHO CarPlay/AA це вже "минуле століття", відколи у вольво гугл, вейз і ютуб музік на штатному екрані майже перестав використовувати АА (за виключенням коли у вольво gps чи інет пропадає під час тривог)
по бмв погоджуюсь.
чому інші так не роблять не розумію.

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: X5 ))) [Re: Скаут]
      2 июля 2026 в 14:09 Гілками

Скаут 02.07.2026 14:00 пишет:

IMHO CarPlay/AA це вже "минуле століття", відколи у вольво гугл, вейз і ютуб музік на штатному екрані майже перестав використовувати АА

Спірне питання. Мені більше подобається, коли виробник інтегрує дані про трафік та затори в штатну навігацію і вміє прокладати маршрут з урахуванням цієї інфи. До того ж, перелік додатків не обмежується гуглом.

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

Re: X5 ))) [Re: Скаут]
      2 июля 2026 в 14:36 Гілками

Скаут 02.07.2026 14:00 пишет:

Paulskit 02.07.2026 12:41 пишет:

Але от той же CarPlay/AA на великому екрані виглядає значно краще і користуватись ним зручніше. При умові адекватної імплементації, звісно. Бо БМВ і тут умудрились натупити

IMHO CarPlay/AA це вже "минуле століття", відколи у вольво гугл, вейз і ютуб музік на штатному екрані майже перестав використовувати АА (за виключенням коли у вольво gps чи інет пропадає під час тривог)
по бмв погоджуюсь.
чому інші так не роблять не розумію.

Дивись, це «минуле століття» залишиться актуальним і сьогодні, і завтра і через 10 років. Бо це фактично стрімінг з твого телефону. Немає старіння заліза, немає проблем з апдейтами, немає проблем з відсутністю апки, бо виробник так вирішив.
Я чув цей аргумент (карплей не потрібен!) багато разів від власників тесл і зікрів. Але чомусь саме вони їздять з телефоном на підставці, в той момент коли величезний екран по центру просто займає місце, бо не має необхідного софту.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 343 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 13667

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія