autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

X5 ))) (21/22)

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

Re: X5 ))) [Re: Скаут]
      17 сентября 2026 в 15:15 Гілками

Скаут 17.09.2026 15:10 пишет:

де ти знаходиш порожні траси, у сторону Західної України кількість тих, що їдуть по трасі менше 110 км/год ( в т.ч. в лівій полосі) явно перевищує тих, хто їздить швидше, але то вже інша тема)

А яка різниця яка там швидкість? Ти ж все одно педаль газу тримаєш, навіть якщо їдеш свої стабільні 110 на круїзі. Тим більше на баржі з великим лобовим спротивом і вагою більше 2 тон.

Скаут 17.09.2026 15:10 пишет:

Згоден, якщо немає розетки на ніч, то плагін не потрібен, але це не означає, що його потрібно через це знецінювати)

Так ніхто не знецінює, не знаю де ти це взяв.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

17 сентября 2026 в 15:28 Гілками

А твоя замовлена нова автівка коли має приіхати?

AM
СуперСтар ***
Львів
С нами с 15.03.2013

Re: X5 ))) [Re: Igorchyk]
      17 сентября 2026 в 15:39 Гілками

Igorchyk 17.09.2026 15:07 пишет:

AM 17.09.2026 14:59 пишет:

Igorchyk 17.09.2026 14:38 пишет:

Друже @AM
Підкажи як в теба в авто 2018 (?) року реалізовано закриття кришки багажника з ноги? Кришка чекає поки ти відійдеш чи зразу починає закриватися аж до фізичного контакту, якщо не відійдеш?

Ой, не звертав уваги. Подає сигнал звуковий, я за той час відходжу і стараюсь не попастись) В мене перед тим був НІссан - то зразу закривався, тому за звичкою роблю те ж. Буду мати час - перевірю нині

Дякую!) Цікаво)
Бо сервіс за гроші пропонує зробити, але не впевнений, що буду робити. Бо якби не ця тема, то навіть не гуглив би що і до чого, бо ця функція для мене далеко не сама необхідна. Але сам факт відсутності здивував.

В мене ще якось дуже по-дібільному функці закриття з брелка працює. Якщо відкрив і зразу закриваєш - то ок. Якщо шось типу завантажив і потратив якийсь час- то вже не закриває. Поки не зобрирався, бо користуюсь ще рідше ніж закриттям з копняка.

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

17 сентября 2026 в 23:37 Гілками

Igorchyk 16.09.2026 23:22 пишет:

Запитав у ШІ.

Ну ви б хоч трохи вмикали критичне мислення, а не просто копіювали що там вчергове намарив ШІ.

В ответ на:

Нові жорсткі стандарти безпеки (GSR II)У 2024 році в Європейському Союзі та багатьох країнах світу набув чинності новий регламент безпеки автомобілів — General Safety Regulation (GSR II). Він висуває екстремальні вимоги до кібербезпеки та систем захисту від травмувань (включаючи електроприводи дверей і багажників).

Пропоную вам самостійно знайти "екстремальні вимоги" до електроприводу дверей і багажника в GSR2. Чи хочаб якусь згадку про багажник.

Ось посилання:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32019R2144&from=EN

В ответ на:

На нових платформах Audi (наприклад, PPC для нової Audi Q5 або PPE для електромобілів) встановлено принципово інші, надсучасні блоки керування комфортом і нові сенсори захисту від защемлення. Вони здатні миттєво і надчутливо розпізнавати найменший опір, тому на них функцію закриття «з ноги» реалізувати безпечно.На старій платформі MLB Evo (Audi Q7) архітектура блоків центрального замка (J393) та сенсорів під бампером (J938) залишилася архітектурно зразка 2015 року. Вона просто не має обчислювальної потужності та точності, щоб гарантувати безпеку за новими стандартами 2024 року.

То ось де потрібна обчислювальна потужність! Не для керування трьома екранами, не для навігації, не для побудови тривимірного зображення з кількох камер по колу, а для взаємодії із сенсором!

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

17 сентября 2026 в 23:59 Гілками

Igorchyk 16.09.2026 23:57 пишет:

Тепер по відсутності обігріву лобового скла:

1. Критичний конфлікт з камерами ADAS та проєкцією (HUD)Лобове скло Audi Q7 у багатих версіях — це надскладний «бутерброд». На ньому зав'язана робота багатьох систем:Робота асистентів: У верхній частині скла стоїть та сама головна камера, яка відповідає за адаптивний круїз, тримання смуги та матричні фари.Спотворення картинки: Спеціальна плівка клімат-контролю зі срібним напиленням (Climate Controlled / Insulated Glass) або вмонтовані ультратонкі нитки обігріву створюють мікрозаломлення світла. Для ока людини це непомітно, але для високоточної оптичної камери або для лазерного віконця проєкції на скло (Head-Up Display) це стає критичною перешкодою. Камера може неправильно оцінювати відстань, а проєкція — двоїтися чи розмиватися.Рішення Audi: Щоб гарантувати 100% точність автопілота на старій платформі, інженери відмовилися від повноцінного обігріву плівкою.

Мабуть, інженери VW не знають про цю чудову теорію, бо взяли й зробили обігрів лобового на Туарезі разом з адаптивним круїзом та проекцією. На тій самій платформі. Або вони володіють таємним знанням - не наносити напилення на ту частину скла, за яким ховається камера. Зрештою, це не так важливо, бо ті камери все одно не використовуються для оцінки відстані...

В ответ на:

2. Енергетичний голод 12-вольтової мережіПовний електрообігрів такого гігантського скла, як в Audi Q7, споживає величезну кількість струму (близько 800–1000 Ватт у піку).У рестайлінгу 2024 року на стару архітектуру «навісили» дуже багато нових споживачів: нову мультимедіа, складнішу підсвітку, блоки кібербезпеки та оновлені матричні фари. Оскільки платформа MLB Evo створювалася під старіші стандарти, генератор та 12-вольтова бортова мережа в моменти екстремальних навантажень (коли взимку одночасно вмикаються підігріви всіх 4-х сидінь, керма, дзеркал, фен клімату та генератор заряджає акумулятор) просто не мають вільного запасу потужності ще й для лобового скла.

Підступний VW знов не поділився з Audi сакральним знанням як знайти "запас потужності" на великому кросовері на платформі MLB Evo...

В ответ на:

3. Філософія Audi: Webasto замість ниток

Ну, звісно, чим ще замінити обігрів лобового, як не вебасто. Майже один в один...

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

Re: X5 ))) [Re: skov]
      18 сентября 2026 в 10:21 Гілками

skov 17.09.2026 23:37 пишет:

Igorchyk 16.09.2026 23:22 пишет:

Запитав у ШІ.

Ну ви б хоч трохи вмикали критичне мислення, а не просто копіювали що там вчергове намарив ШІ.

Сліпо покладатися на ШІ звичайно не варто, але і відкидати той факт, що Ауді не захотіла вносити відповідні зміни згідно актуальних на той час вимог на старій платформі в незапланований початково другий рестайл 4М, теж не можна. Це до твого питання до чого тут платформа. Була би платформа сучасніша - не треба було і вносити ніякі зміни. А так просто порізали певний функціонал і це факт.
А те, що Фольц все зробив правильно з реалізаціює в себе, то тільки честь їм і хвала. Хоча тут також ще міг бути фактором той факт, що Третій Тут побачив світ на 3 роки пізніше Ауді, в 2018 р.
І ще одне побажання: або якось пиши без присмаку хамства, або просто не пиши мені взагалі. Бо бажання спілкуватися з тобою в такій манері ну просто немає...

Змінено Igorchyk (10:42 18/09/2026)

СуперСтар *
23 года за рулем, гарне деокуповане село недалеко від Києва
С нами с 05.12.2012

Re: X5 ))) [Re: Paulskit]
      18 сентября 2026 в 10:52 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Paulskit 17.09.2026 15:03 пишет:

Скаут 17.09.2026 14:57 пишет:

Paulskit 17.09.2026 14:35 пишет:

В ответ на:

...

Виходить, що працює воно чи ні буде дуже сильно залежати від умов? Грубо кажучи, їдеш по місту - маєш буст, їдеш по трасі - як пощастить, може є, а може і немає?

Ну, якщо їдеш по трасі, не відпускаючи ні разу педаль газу (хоча я думаю, навіть на Нюрбургрингу так не вийде), то теоретично так.

Не знаю як на твоєму досвіді, у мене при їзді по трасі все ж педаль газу натиснута більшість часу, значно, в рази, частіше ніж відпущена чи на гальмах. Аналогічно, мій досвід з гібридами (в основному Тойота) показує, що толку від нього на трасі 0 цілих 0 десятих. В місті - так, супер. Можливо в Вольво якось по іншому, не знаю.

Собі плагін розглядав би тільки в випадку, якщо я буду його хоч інколи заряджати. Інакше, переплачувати 20к баксів за можливість підкотитись в місті на електротязі якось не звучить виправдано.

+ для непередбачливих водіїв phev, які їздять по трасі постійно "тапок в підлогу" і одночасно бояться втрати динаміки на 0,5сек через вщент розряджену батарею, вольво (і не тільки вольво) передбачили функцію утримання заряду батареї, яка при активації утримує рівень заряду, але все ж використовує його при різкому натисканні акселератора.

+ для непередбачливих водіїв phev, які їздять по трасі постійно "тапок в підлогу" і одночасно бояться втрати динаміки на 0,5сек через вщент розряджену батарею, вольво (і не тільки вольво) передбачили функцію утримання заряду батареї, яка при активації утримує рівень заряду, але все ж використовує його при різкому натисканні акселератора.

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

18 сентября 2026 в 10:55 Гілками

Paulskit 14.09.2026 15:13 пишет:

Друзі взяли Q7 з наявності за 85к євро. Загалом авто достатньо приємне, але здалось досить бюджетним за такі гроші. Багато твердого пластику по всьому салону, глянцеве пластикове дерево в якості декору торпедо і карт. Розумію, що звʼязка шасі і двигун гарна, місця в салоні достатньо (хоча багажник на диво дуже малий), але 85к... Не знаю, не впевнений.

Igorchyk 16.09.2026 12:24 пишет:

Paulskit 16.09.2026 12:09 пишет:

Ні, дивились виключно з наявності, тут і зараз.

Ясно. Все з бажаних опцій отримали в наявному авто чи були таки певні компроміси і чогось дуже бажаного не було на що закрили очі?

Цікаво чи є вже фідбеки власників впродовж експлуатації)
Ну і чи з наявності все основне бажане було в комплектації?

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

18 сентября 2026 в 11:04 Гілками

Igorchyk 18.09.2026 10:55 пишет:

Основний відгук поки що про те наскільки комфортна підвіска Ну звісно, після бюджетного японця на преміум німця на пневмі. Прекрасно можу зрозуміти!

По опціям я сильно не розпитував. Знаю, що хотіли адаптивний круїз, але його чи не було, чи там де він був були якісь інші моменти, коротше машина без нього. На мій смак втрата не велика. Хоча, доречі, зовні на морді ось цей пластик в який ховаються радари є, а радарів нема. Дивно.

СуперСтар *
С нами с 05.12.2012

Re: X5 ))) [Re: мелкий-2]
      18 сентября 2026 в 11:10 Гілками

мелкий-2 17.09.2026 15:28 пишет:

А твоя замовлена нова автівка коли має приіхати?

Попередньо заплановано на листопад, а там хз...

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

18 сентября 2026 в 11:10 Гілками

Скаут 18.09.2026 10:52 пишет:

Так а навіщо? Я розумію, що ти фанат плагінів і свій спосіб використання для нього підходить. Але навіщо це людям, які не збираються електрикою морочитись? Переплатити 20к баксів за те щоб возити з собою непотрібну батарею? Який сенс?
Тим більш, що конкуренти дають кращу динаміку без усіх цих компромісів.

СуперСтар *
С нами с 05.12.2012

18 сентября 2026 в 11:13 Гілками

Paulskit 18.09.2026 11:10 пишет:

Скаут 18.09.2026 10:52 пишет:

Так а навіщо? Я розумію, що ти фанат плагінів і свій спосіб використання для нього підходить. Але навіщо це людям, які не збираються електрикою морочитись? Переплатити 20к баксів за те щоб возити з собою непотрібну батарею? Який сенс?
Тим більш, що конкуренти дають кращу динаміку без усіх цих компромісів.

Ану-ану, давай тут ще раз детальніше,
1. де переплата в 20к баксів?
2. які конкуренти за ту саму ціну дають таку саму динаміку?
* актуально включно, якщо є розетка наніч.

Змінено Скаут (11:14 18/09/2026)

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

18 сентября 2026 в 11:31 Гілками

Дивись, мені холіварити не дуже цікаво, бо це взагалі не мій вибір і я в ньому участі не приймав. Причина по якій авто відпало придумав не я, от так люди відчувають, ну шо поробиш.

Відповідаючи на твої питання:
1) XC 90 Ultra (від 3 371) і XC 90 Ultra T8 (від 4 125). 4125-3371=754 або 16,89 USD переплати за плагін. Плюс 5% за пенсійний, плюс 5% КАСКО = 18.6к. Окей не 20, а 18.6, що це міняє?

2) ВАГівський 3.0 TSI дасть тобі кращу динаміку за менші гроші. Особливо в Туарегу.

СуперСтар *
С нами с 05.12.2012

18 сентября 2026 в 11:57 Гілками

Paulskit 18.09.2026 11:31 пишет:

Дивись, мені холіварити не дуже цікаво, бо це взагалі не мій вибір і я в ньому участі не приймав. Причина по якій авто відпало придумав не я, от так люди відчувають, ну шо поробиш.

Відповідаючи на твої питання:
1) XC 90 Ultra (від 3 371) і XC 90 Ultra T8 (від 4 125). 4125-3371=754 або 16,89 USD переплати за плагін. Плюс 5% за пенсійний, плюс 5% КАСКО = 18.6к. Окей не 20, а 18.6, що це міняє?

2) ВАГівський 3.0 TSI дасть тобі кращу динаміку за менші гроші. Особливо в Туарегу.

Порівнювати авто на 250 к.с. з 450 к.с. і рахувати різницю в ціні це непрофесійно

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

18 сентября 2026 в 11:57 Гілками

Paulskit 18.09.2026 11:04 пишет:

Igorchyk 18.09.2026 10:55 пишет:

Основний відгук поки що про те наскільки комфортна підвіска Ну звісно, після бюджетного японця на преміум німця на пневмі. Прекрасно можу зрозуміти!

По опціям я сильно не розпитував. Знаю, що хотіли адаптивний круїз, але його чи не було, чи там де він був були якісь інші моменти, коротше машина без нього. На мій смак втрата не велика. Хоча, доречі, зовні на морді ось цей пластик в який ховаються радари є, а радарів нема. Дивно.

Ну так, пневма таки хороший левел ап, підтверджую З повнокерованим надіюсь за ці кошти?
По адаптивному я якраз вище писав... Якщо в них матричне світло, а воно здається якраз в пакетних авто, то небажання Ауді вкладатися в оновлення елементів старої платформи привело до таких обмежень в другому рестайлі зі сторони заводу... На мій смак теж втрата невелика, але сам факт, ну і те, що друзі таки його хотіли...

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

18 сентября 2026 в 13:02 Гілками

Igorchyk 18.09.2026 10:21 пишет:

Сліпо покладатися на ШІ звичайно не варто, але і відкидати той факт, що Ауді не захотіла вносити відповідні зміни згідно актуальних на той час вимог на старій платформі в незапланований початково другий рестайл 4М, теж не можна. Це до твого питання до чого тут платформа. Була би платформа сучасніша - не треба було і вносити ніякі зміни.

Немає ніякого "факту". Відкрийте нарешті вже документ з описом GSR2 та подивіться про що там взагалі йдеться, чи є там згадки про багажник.

В ответ на:

А те, що Фольц все зробив правильно з реалізаціює в себе, то тільки честь їм і хвала.

Річ не в тому, що "честь і хвала", а що "обґрунтування" від ШІ - чиста галюцинація.

В ответ на:

Хоча тут також ще міг бути фактором той факт, що Третій Тур побачив світ на 3 роки пізніше Ауді, в 2018 р.

За цей час (2015-2018) стався якійсь технологічний стрибок в сфері обігріва лобового скла? Мабуть, ні, бо навіть в Турі NF це вже все було, разом з адаптивним круїзом та фарами з DLA.

В ответ на:

І ще одне побажання: або якось пиши без присмаку хамства, або просто не пиши мені взагалі. Бо бажання спілкуватися з тобою в такій манері ну просто немає...

Пардон, поради / побажання залиште собі. Спілкуватися на форумі ніхто не примушує - все суто добровільно.

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

18 сентября 2026 в 13:23 Гілками

Скаут 18.09.2026 11:57 пишет:

Порівнювати авто на 250 к.с. з 450 к.с. і рахувати різницю в ціні це непрофесійно

Та ну, там 450 сил тільки на папері. Однокласники швидше при меншій потужності.

СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

18 сентября 2026 в 13:39 Гілками

Paulskit 18.09.2026 13:23 пишет:

А 250 там реальні?

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

Re: X5 ))) [Re: мелкий-2]
      18 сентября 2026 в 13:51 Гілками

мелкий-2 18.09.2026 13:39 пишет:

Paulskit 18.09.2026 13:23 пишет:

А 250 там реальні?

Якщо порівнювати з ВАГ/БМВ, то 2.0 у Вольво також їде помітно гірше.
Я не вважаю, що потужність є визначальною в цьому класі авто, але кожного разу коли дивлюсь на XC60 і приміряю на себе, не вистачає чогось посередині. Бо за ціну B5 він занадто повільний і багато споживає, а T8 - плагін, який мені особисто не потрібен. Ідеально було б або зробити B5 гібридом, біс з тією динамікою, зробіть хоча б приємну витрату, або щось типу B6/T6, щоб я при тій же витраті міг отримати вже більш менш достойну динаміку.
Бо по іншим критеріям авто прям цікаві.

Достоевский **
Київ
С нами с 18.06.2013

Re: X5 ))) [Re: skov]
      18 сентября 2026 в 14:57 Гілками

skov 18.09.2026 13:02 пишет:

Спілкуватися на форумі ніхто не примушує - все суто добровільно.

І тобі всього хорошого!

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
0 користувачів і 631 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 20263

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія